Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Από την επίσκεψη Τσίπρα στην Ιερισσό (13/10/11)

Νομιμόφρονες

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Νόμος του κράτους και τα σκυλιά δεμένα. Εις θάνατον γιατί είσαι κομμουνιστής, μέσα γιατί είσαι ομοφυλόφιλος, πλημμέλημα η μοιχεία, αδίκημα η συνάθροιση άνω των πέντε ατόμων, αυστηρή τιμωρία για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αυτόφωρο όσων μιλούσαν κατά του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών - διατάραξη των σχέσεων της χώρας με τους συμμάχους!
Νόμοι όλοι αυτοί και εκατοντάδες άλλοι. Που κάποτε κόστισαν ζωές και υπολήψεις, αλλά όλα κι όλα: οι νομιμόφρονες κάθε εποχής μας καλούσαν να τους εφαρμόζουμε

Βενιζέλος: Αύξηση Δημοσίων Εσόδων με την υποχρεωτική υποβολή του Ε69

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και εκτύπωση προς συμπλήρωση και υποβολή στην αρμόδια ΔΟΥ.

Κατέθεσαν προσφυγή στη Χάγη κατά του ΓΑΠ


Δύο Ελληνίδες, οι Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου και Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου, κατέθεσαν προσφυγή κατά του πρωθυπουργού, μη αναγνωρίζοντάς τον ως νόμιμα εκλεγμένο.
Δείτε τι γράφουν:
«Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών,

Σήμερα, μαθητές, στην Κατερίνη

Διάλογος και ενημέρωση για την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στα πλαίσια των διαδικασιών της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημιουργήθηκε ειδικό θεματικό ιστολόγιο ενημέρωσης και διαλόγου για όλα τα θέματα που απασχολούν την Συνδιάσκεψη.Το ιστολόγιο μπορείτε να το επισκεφθείτε εδώ:
http://antarsya-1syndiaskepsi.blogspot.com/
Άρθρα διαλόγου, γνώμες, παρατηρήσεις και προτάσεις μπορείτε να στέλνετε στο e-mail:  antarsya.dialogos@gmail.com
Επικοινωνία με την Τοπική Επιτροπή Χαλκιδικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑantarsyachal@yahoo.gr
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλκιδικής
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

Για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μαθαίνουμε πως ξεκίνησε την προσπάθειά της η Ρούλα Μυκονιάτη!
Σήμερα η κα Μυκονιάτη βρέθηκε στον Πολύγυρο και ανάμεσα στις πολλές συναντήσεις ήταν κι αυτή με τον Διευθυντή του ΚΑΦΕ-ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ. Συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Χαλκιδικής, οι απόψεις τους ταυτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και θεωρείται βέβαιη η συνεργασία τους για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Σύμφωνα με την Α3-973/14-10-2011 Απόφαση των Υπουργών ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ επιβλήθηκε Ανώτατη Τιμή Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) για ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα οι οποίες στο Ν. Χαλκιδικής διαμορφώνονται ως εξής:
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 οκτανίων 1,662
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 100 οκτανίων 1,838
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 97 οκτανίων 1,757
ΒΕΝΖΙΝΗ LRP 1,755
DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ 1,470
 Η παραπάνω απόφαση ισχύει από 15-10-2011 και ώρα 00.01.

Ξεσηκωμός ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα


Εργασιακό μεσαίωνα εδώ και τώρα πάει να επιβάλλει η κυβέρνηση, υλοποιώντας κατά γράμμα τις επιλογές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μόνο προς το χειρότερο τροποποιείται η πολιτική της κυβέρνησης. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων μέχρι και το τέλος του 2014 και βλέπουμε! Αντί για δύο χρόνια, τέσσερα! Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι πρέπει να κτυπηθεί ο δημόσιος τομέας προς χάρη των ...εργαζομένων του ιδιωτικού. Τώρα σαρώνουν τους εργαζόμενους και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα.

Πανελλαδική - Πανεργατική 48ωρη απεργία


8ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΗ Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Το 8ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλη θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται  από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
Σκοπός  της διοργάνωσης είναι  να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλη, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Νέο χτύπημα Βενιζέλου!

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα η τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης. Η παρακράτηση, σε μισθωτούς και συνταξιούχους, θα γίνεται από τις μηνιαίες αποδοχές και με το εκκαθαριστικό της Εφορίας θα εξοφληθεί και η φετινή οφειλή.
Να θυμίσουμε ότι η εισφορά αλληλεγγύης κυμαίνεται από 1% μέχρι 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Θα παραιτηθεί;

Τη Δευτέρα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως θα παραιτηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος. Ο λόγος της επικείμενης παραίτησης έγκειται στο γεγονός "ότι δεν μπορεί πλέον να μη γνωρίζει τι ψηφίζει".
-Εσύ είσαι ο Θωμάς εμείς είμαστε οι ..."άπιστοι"!
Κι άλλες φορές απείλησες ότι δεν θα ψηφίσεις νομοσχέδια αλλά τελικά δεν το έκανες! Τώρα μας λες ότι θα παραιτηθείς τη Δευτέρα (...ποια Δευτέρα;) ! Αν δεν το δούμε δεν πιστεύουμε!

Έκλεψαν γούνες!

Στόχος διαρρηκτών  έγινε κατάστημα στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής. 
Οι δράστες άδειασαν το κατάστημα παίρνοντας μαζί τους τα πιο ακριβά κομμάτια, τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό που είχαν φέρει μαζί τους ειδικά γι’ αυτό το σκοπό!
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, οι διαρρήκτες άρπαξαν 60 από τα γούνινα κομμάτια που βρίσκονταν μέσα, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τα 200.000 ευρώ. 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία» και η δημοτική κοινότητα Συκιάς, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και του δήμου Σιθωνίας σχεδίασαν την διεξαγωγή αγώνων στίβου στο δημοτικό γήπεδο Συκιάς το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 « Καπετάν Χάψας 2011» με την συμμετοχή αγοριών-κοριτσιών. 
Οι αγώνες αυτοί ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ, λόγω επιδείνωσης του καιρού και ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου. 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ημερομηνία που θα καθορισθεί όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Μ. Παναγία


Αύριο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Ζιώγα, βουλευτή του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής

Διάρρηξη και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου!!!

Πριν 10 μέρες έγινε διάρρηξη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, προχθές στο 2ο Δημοτικό και χθες βράδυ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου!!!
-Δεν είναι πλάκα, έτσι έγιναν τα πράγματα!
-Και τώρα ποιος έχει σειρά;

ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ...


"Κλοπή" στους αγρότες από την Ε.Γ.Σ.Χαλκιδικής

Η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής χαρατσώνει τους αγρότες της Χαλκιδικής για ενεργοποίηση δικαιωμάτων παρά την αντίθετη άποψη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου. Κάθε αγρότης πληρώνει από 50 ως 200 ευρώ για να ενεργοποιήσει τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης (υπολογίζουμε ότι μόνο από τους ελαιοπαραγωγούς εισέπραξε η Ένωση πάνω από 1.000.000 ευρώ). Αυτοί που επέλεξαν να κάνουν ενεργοποίηση μέσω ίντερνετ, για να γλυτώσουν αυτό το χαράτσι, δέχονται τώρα εκβιασμούς ότι θα χάσουν τις επιδοτήσεις.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 2011-2012 στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα τμήματα, που θα λειτουργήσουν και φέτος όπως πέρυσι είναι κιθάρα, βιολί, πιάνο, φλάουτο, κλαρινέτο, μουσική προπαιδεία, υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά. 
Επίσης θα λειτουργήσει η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου και η Φιλαρμονική η οποία κάνει την πρώτη της συνάντηση αύριο Σάββατο 15-10-2011, στις 4.00 το απόγευμα, στο χώρο του Ωδείου. 

H ομιλία Τσίπρα στην Ιερισσό (13/10/11)

-Η Στρατονίκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, οικονομικά, νομικά και περιβαλλοντικά.
-Άλλο ένα “δωράκι” στους διαπλεκόμενους, τους έλληνες ολιγάρχες από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική.
-Οι υποτιθέμενες σύγχρονες μέθοδοι εξόρυξης, επεξεργασίας αποβλήτων, αποκατάστασης του περιβάλλοντος είναι παρηγοριά στον άρρωστο.
-Και ύστερα μιλάνε για θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι θα δημιουργηθούν. Τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν στη γεωργία στην κτηνοτροφία τις μικρές επιχειρήσεις και κυρίως στον τουρισμό τις έχουν υπολογίσει;

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ


Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Περιοχής ‘’ΟΡΟΣ ΧΟΛΟΜΩΝ’’ Εισηγητικό σημείωμα”.


Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Παίρνοντας αφορμή από την ανάρτηση του Δρα κ. Παντελή Βογιατζή, τον οποίο και συγχαίρω, στέλνω το παρακάτω κείμενο, το οποίο παρουσίασα στις διαβουλεύσεις που γίνονταν το 2006 στη Νομαρχία με την ιδιότητα, τότε, του υπαλλήλου του Δασαρχείου Αρναίας, του Προέδρου της Ένωσης δασοπόνων Κεντρικής Μακεδονίας και του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασικών Υπαλλήλων.
Αρναία 14/10/2011
Με τιμή και ευχαριστίες
Ιωάννης Κέκερης

Ο ανεπρόκοπος...