Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011


Τσίπρας: "Γίνεται πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία με ντίλερ τον πρωθυπουργό" !!!

Ερώτηση στη Βουλή, για τα μεταλλεία Κασσάνδρας, από τον Γ. Βαγιωνά.

Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. στη Χαλκιδική Γιώργου Βαγιωνά προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου,  με θέμα: "Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής και η ...πολυδιαφημισμένη συμμετοχή του Κατάρ στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" . Οι περίεργες "συμπτώσεις" και ο παραγκωνισμός της τοπικής κοινωνίας".
Δείτε την ερώτηση στη συνέχεια της ανάρτησης.

Δήλωση Γ. Δριβελέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα (4.10.2011)


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα (4 Οκτωβρίου),  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Εδώ και αρκετές δεκαετίες, τόσο στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και στην Ελλάδα πλέον, από τις δεκαετίες του 1960-1970 και πέρα, η διατήρηση ζώων συντροφιάς δεν είναι προνόμιο μόνον λίγων, εκκεντρικών ατόμων, με υψηλό εισόδημα. Είναι τρόπος ζωής, δείγμα κοινωνικότητας, συντροφικότητας, προόδου και ευαισθησίας.

O εμίρης κι ο μεσίτης


Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε.Αρναίας
Ένα εκπληκτικό άρθρο από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων με μια μικρή προσθήκη και από εμάς, για την επένδυση του Εμίρη από το Καταρ στα μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.
Οργίασε η προπαγάνδα στα Ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες δυο ημέρες:

Η Αριστερά της μελαγχολίας!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Έχει κάτι απειλητικό ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ηκοινωνία αποσαθρώνεται μπροστά στα μάτια μας, το πολιτικό σύστημα δείχνει κάθε μέρα την ανικανότητά του να εγγυηθεί κάποιο αξιοπρεπές αύριο και την ομαλή μετάβαση σ’ αυτό, ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί απλούστατα να κυβερνήσει.
Από τώρα μέχρι τη στιγμή που τίποτε, κυριολεκτικά τίποτε, δεν θα λειτουργεί, μας χωρίζει όπως όλα δείχνουν ελάχιστο χρονικό διάστημα, μερικά ακόμα μέτρα, μερικές αγριότητες, μερικές δημαγωγικές κορώνες του Βενιζέλου και του Παπανδρέου που χαμπάρι

ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ...;


ΚΚΕ για τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο


Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία στη γραμμή: Τέλος οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε με τα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές της η πλουτοκρατία. Τώρα πρέπει να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, που έγκαιρα, άφοβα και τεκμηριωμένα τους προειδοποίησε γι’ αυτά που ζουν σήμερα και δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις και οι εκτιμήσεις του.

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Α.Ο ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ 2-4

Για το πρωτάθλημα της β' ερασιτεχνικής κατηγορίας Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής η Ελπίδα Πολύγυρου  αν και προηγήθηκε 1-0 στο τέλος ηττήθηκε με σκορ 2-4 από τον Α.Ο.Σημάντρων.
Τα γκολ για την Ελπίδα πετυχαν οι: Ισπιριάννης και Κολυμβάνος.

Ο Πολύγυρος να τιμήσει τον Παύλο Τάσιο

Κηδεύεται σε λίγο (15:30) στα Γλυκά Νερά Αττικής ο Πολυγυρινός Σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παύλος Τάσιος.
Ο Παύλος Τάσιος ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος της Τέχνης και με το έργο του τίμησε και την ιδιαίτερη πατρίδα του τον Πολύγυρο.
Ο Πολύγυρος οφείλει να τιμήσει τον σπουδαίο Πολυγυρινό Σκηνοθέτη με τον δικό του τρόπο και θα ήταν καλό:
1. Να ετοιμάσει, μέσω των φορέων πολιτισμού της Πόλης,  και να προβάλλει τις ταινίες του στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
2. Να δοθεί σε δρόμο της Πόλης του Πολυγύρου ή σε ένα από τα δύο θέατρά του το όνομα του Πολυγυρινού Σκηνοθέτη-Σεναριογράφου.

Ο Γιάννης Δριβελέγκας για τις εκτάσεις γης

Το παρασκήνιο του “χρυσού” deal με το Κατάρ

Από την επόμενη ήδη της αδειοδότησης (μέσα Ιουλίου) των μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, οι Καναδοί και οι Έλληνες της European Goldfields και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. γνώριζαν ότι ο «πόλεμος» ακόμη δεν είχε κερδηθεί. Αναμφισβήτητα η εξασφάλιση της άδειας για την εξόρυξη και παραγωγή χρυσού ήταν τεράστιας σημασίας νίκη, ωστόσο η πορεία της επένδυσης (στα 8-12 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία της για τη συνολική 30ετή διάρκεια λειτουργίας) θα κρινόταν από την εξέυρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων σε μία στιγμή που δύσκολα οι τράπεζες χρηματοδοτούν ελληνικά projects.

«ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ...Το "παρατητήριο" επί το έργον...
ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ «ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ»,  ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ(;) ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗ Β/Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!
Στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, λένε αυτοί που ξέρουν τα πράγματα από μέσα, πως υπάρχει ένας βασικός κανόνας, που καθορίζει την ροή και την παραγωγή κάποιων εξαιρετικά «ιδιαίτερων» ειδήσεων. Δεν τον ξέραμε είναι αλήθεια, όμως όταν τον πληροφορηθήκαμε, καταλάβαμε πολλά. Τι λέει αυτός ο (αντι-)χρυσός κανόνας; «Δεν αφήνεις ποτέ την αλήθεια να σου χαλάσει ένα ωραίο σενάριο…»
Θεωρούμε βέβαιο, μετά και τη προχθεσινή « avant premiere» του fakementary «Πάντα στη Μ. Παναγία να βρέχει, όπως στο Μπαγκλαντές!», πώς η γκρούπα των διακινητών της μαύρης προπαγάνδας στον τόπο μας αυτόν τον anti-gold κανόνα, τον έχει αναγάγει σε αξίωμα και σκοπό ζωής.