Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!
Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια –συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!

Μαύρες Εφεδρείες...


5 Οκτωβρίου - Πανεργατική απεργία


600 εκατ. πετροδόλαρα του Κατάρ στα χρυσωρυχεία Χαλκιδικής

Ως μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την είσοδο της εταιρείας επενδύσεων του Κατάρ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που διαχειρίζεται τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής.
Ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, αλ Θάνι, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της συμφωνίας με την οποία η Qatar Holdings αποκτά μέρος του ποσοστού της εταιρείας "Ελλάκτωρ" στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής.

Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ !...

Διάθεση της "φοροκάρτας" από τη Δευτέρα 3 Oκτωβρίου

Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση της φοροκάρτας από τις τράπεζες στους φορολογούμενους.

Οι φορολογούμενοι προαιρετικά μπορούν να την προμηθευτούν ώστε να καταγράφουν σ' αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους. 
Προαιρετικά σε πρώτη φάση οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν τη φοροκάρτα προκειμένου να απαλλαγούν από την τήρηση, συλλογή και καταγραφή των αποδείξεων.

H γη, το νερό, η ζωή αξίζουν πιο πολύ από το χρυσό σας...

Ανεξάρτητοι επιστήμονες ,υπό την αιγίδα της UNESCO ,ανέλαβαν να εκτιμήσουν τα υπέρ και τα κατά μιας πιθανής μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Εθνικό πάρκο του Flathead(Καναδάς).
Στο πόρισμα τους καταλήγουν ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στη περιοχή θα έπρεπε να απαγορευτεί μια για πάντα , εξαιτίας της πολύ μεγάλης και μόνιμης καταστροφής του οικοσυστήματος και του υδροφόρου ορίζοντα. 

Κεφάλαια του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Κασσάνδρας "Ελληνικός Χρυσός"


Τις σχέσεις εμπιστοσύνης και τις προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα που ανοίγονται, υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι, μετά τη συνάντησή τους το απόγευμα στο μέγαρο Μαξίμου
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή συμφωνίας, που προβλέπει την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Κασσάνδρας "Ελληνικός Χρυσός"Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απόφαση αυτή του Κατάρ στέλνει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα και δείχνει την εμπιστοσύνη για αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Πέντε τραγούδια για το Φθινόπωρο…..


Harvest Moon….
Ένα από τα κομμάτια πεμπτουσία του Neil Young, αυτή η χαλαρή σχεδόν υπνωτική τέλεια αρμονία, με ένα απλό και συνάμα ξεχωριστό στίχο, με μια βραχνή φωνή που σε παρασύρει, με μια φυσαρμόνικα  η οποία προσθέτει μόνο στη μαγεία της διαδρομής.Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο εικοστό πρώτο studio album του  Neil Young με γενικό τίτλο Harvest Moon και κυκλοφόρησε το 1992…Ο Νίκος Κόκκαλης εκθέτει έργα του στο καφέ "Μαρέλια".

2η επιστολή των μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Θέμα: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας
Σχετ.: α) Επιστολή της εταιρείας μας υπ’ αριθμ. Χ1087/24-5-2011
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 24 Μαΐου 2011 σας αποστείλαμε την απάντησή μας στην εισήγηση της Ομάδας Εργασίας του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. (Ρ: Δείτε την ΕΔΩ)
Ήταν μία απάντηση που φέρει τις υπογραφές των 18 συναδέλφων μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή και είναι όλοι μέλη του ΤΕΕ. (Ρ: δείτε την ΕΔΩ)
Σας πληροφορούμε επίσης, ότι η απάντησή μας χαίρει της αμέριστης υποστήριξης όλου του υπόλοιπου επιστημονικού δυναμικού της εταιρείας μας. 
Εδώ και 4 μήνες περιμένουμε τη δική σας τοποθέτηση. Δε γνωρίζουμε σε τι οφείλεται

Ανακοίνωση της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής


Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής, συγκάλεσε τα μέλη της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 με θέμα την ενημέρωση για την φοροκαταιγίδα που ξεσπά στον Εμπορικό Κόσμο της Ελλάδας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
-Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης
-Έκτακτο τέλος επιτηδεύματος
-Έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας
Στην συνέλευση παρεβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής και

Εκμάθηση Παραδοσιακών χορών από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου


Απέτυχαν και έδωσαν παράταση !

Σε πραγματικό φιάσκο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η καταβολή της έκτακτης εισφοράς καθώς το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε χθες να δώσει παράταση για την είσπραξη του τέλους έως τις 12 Οκτωβρίου επειδή ελάχιστοι πήγαν να πληρώσουν στις εφορίες και στις τράπεζες. Πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρή εξέλιξη καθώς το κίνημα του «δεν πληρώνω» έχει μετατραπεί σε παλλαϊκή φωνή αγωνίας «δεν έχω να πληρώσω».
Το ποσοστό των φορολογούμενων που κατέβαλαν

Harvest Moon….


Ένα από τα κομμάτια πεμπτουσία του Neil Young, αυτή η χαλαρή σχεδόν υπνωτική τέλεια αρμονία, με ένα απλό και συνάμα ξεχωριστό στίχο, με μια βραχνή φωνή που σε παρασύρει, με μια φυσαρμόνικα  η οποία προσθέτει μόνο στη μαγεία της διαδρομής.
Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο εικοστό πρώτο studio album του  Neil Young με γενικό τίτλο Harvest Moon και κυκλοφόρησε το 1992…

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν θα περάσει!

Εκτός από τις επιθέσεις με χημικά και άλλα «μέσα» με σκοπό την καταστολή των αγώνων και των λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως τις ζήσαμε με κορύφωση στις απεργίες στις 28,29 Ιούνη, είναι φανερό πια πως οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας έχουν πάρει εντολή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ασκούν εκφοβισμό στους πολίτες προκειμένου να μην διανοούνται πλέον να αντισταθούν. 
Έτσι, μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ προχθές στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και το σοβαρό τραυματισμό μιας ηλικιωμένης κυρίας, σήμερα συνέβηκε ένα πρωτοφανές γεγονός στο ΕΚΘ, που θυμίζει άλλες, μαύρες εποχές.