Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συγνώμη κιόλας, αγαπητοί μου δάσκαλοι...


"Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην Κεντρική και Νότια Χαλκιδική" διαβάζω στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ΕΔΩ
Συνολικά λοιπόν, στα σχολεία μας, αυτά της ...φωτοτυπίας, του DVD και των λειψών (κτιριακά και σε προσωπικό) σχολεία μας, στα σχολεία μας των διαρκών μειώσεων σε πάσης φύσης υποδομές και μισθούς, στα σχολεία μας όπου η γενική υποβάθμιση, έχει γίνει ήδη ...Νόμοςαπήργησαν 257 δάσκαλοι (ποσοστό 38,36 %)από τους 670 !!!
Συγνώμη κιόλας, αγαπητοί μου δάσκαλοι, δεν θέλω να μπερδευτώ στα συνδικαλιστικά σας, εσείς ξέρετε καλύτερα... Ξέρετε καλύτερα βέβαια και την αξία του παιδαγωγικού σας έργου... 
Που πέρα απ' όλα τ' άλλα όμως, επιτάσσει (νομίζω) και

Αυτή είναι η τύχη μας...

...κρεμασμένοι ανάποδα και μας γδέρνουν!

Πολύγυρος το 1939

Κτηνοτρόφοι στον Πολύγυρο το 1939. Σύνολο 108.
 Δείτε τα ονόματά τους.

Πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων!

Η εικόνα της πόλης του Πολυγύρου είναι όπως αυτή της φωτογραφίας μας, δυστυχώς!
Το ποιος, πότε και γιατί τα έκανε ας διαγραφεί από τη σκέψη μας και αντί αυτών των "αυστηρών" ερωτημάτων ας επαινέσουμε τους συνδέσμους φιλάθλων του ΑΡΗ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του ΠΑΟΚ Πολυγύρου για την πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν την πρωτεύουσα από τις "μουτζούρες" στους τοίχους! 
Ενωμένοι οι τρεις σύνδεσμοι θα βάψουν όλους τους τοίχους του Πολυγύρου στους οποίους υπάρχουν γραμμένα ποδοσφαιρικού τύπου συνθήματα. 
Τη δουλειά τα μέλη των συνδέσμων, τα χρώματα ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου και θα ζητηθεί και η βοήθεια του Δήμου Πολυγύρου (εκτιμούμε ότι θα υπάρξει)!
-Μπράβο μάγκες! Έτσι θέλουμε τους συνδέσμους της πόλης μας!

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής,  όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών.

Η ΠΑΣΚ Δ.Υ. καταδικάζει τις δηλώσεις Μόσιαλου - Λοβέρδου σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων


Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων, το κορυφαίο συλλογικό όργανο της παράταξης, που αποτελείται από τα εκλεγμένα μέλη της στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από τους Προέδρους ή τους εκπροσώπους της παράταξης στις Ομοσπονδίες, ή στα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδρίασε στην οδό Ιπποκράτους 22 και συζήτησε διεξοδικά  την ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόικα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο που κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου και του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΑΟΠ 2011-2012

Η Ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΑΟΠ ευχαριστεί τον Γιάννη Αδαμιώτη, (ιδιοκτήτη του Tiverious Cafe Bar), τον Παραθυρά Ξενοφών (Ταξινομήσεις - Μεταβιβάσεις) και τον Στιβαχτάρη Γρηγόρη (Κτηματομεσιτικό γραφείο/real estate Στιβαχτάρης, stivachtaris-realestate.gr)  για την χορηγεία τους σε αθλητικό ιματισμό για την αθλητική σεζόν 2011-2012.

Μαντούδι: Πώς ένας τοπικός ορυκτός πόρος μετατρέπεται σε παράγοντα υπανάπτυξης μιας περιοχής


Μαντούδι, εγκαταστάσεις ορυχείου Παρασκευορέματος. Πηγή: Αρχείο Ν. Λιάτσου από greekscapes.gr.
Η Δρ. Ειρήνη Κλαμπατσέα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ μελέτησε το Μαντούδι της Εύβοιας ως μια χαρακτηριστική περίπτωση φθίνουσας βιομηχανικής περιοχής και ανέδειξε την εγγενή παθογένεια της λειτουργικής εξειδίκευσης της στον εξορυκτικό-μεταλλευτικό τομέα (7).

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων για να περιορίσουν τις ζημιές των συσσωρευμένων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας από τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και για να διασφαλίσουν την αυριανή τους κερδοφορία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους,

Κεντρική και Νότια Χαλκιδική: Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία Δασκάλων και Νηπιαγωγών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"


Μέρα με την ημέρα, όσο η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα πιο βάρβαρης και παράλογης πολιτικής. Οι στόχοι τους πια είναι ξεκάθαροι : Από τη μια να συμπιέσουν το εργατικό κόστος στα όρια της επιβίωσης έτσι ώστε να απομυζούν όσο γίνεται περισσότερο την πραγματική αξία που παράγει μόνο η ανθρώπινη εργασία και από την άλλη να ξεπουλήσουν ότι δημόσιο υπάρχει στα μεγάλα συμφέροντα έτσι ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας.  Εργαλείο τους είναι η εγκαθίδρυση μιας οικονομικής δικτατορίαςπου θα εξασφαλίσει θεσμικά το μονόδρομό τους. Για να πετύχει η επιχείρηση «σοκ και δέος» έχουν στήσει μια ολόκληρη παράσταση που έχει απ΄ όλα :

ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΤΡΟΪΚΑ


Πρώτα τον ένα το χοντρό
τον φάγαμε στη μάπα
ήρθε όμως κι ο δεύτερος
και έριξε την τάπα.
 
Πήρε τη διαχείριση
του ελληνικού μπορντέλου
κι έτσι γίναμε έρμαια
του τσάτσου Βενιζέλου.
 
Πάλι όσους δεν τα ’φαγαν
καλεί για να τα σκάσουν
αλλά και τα εσώρουχα
ευθύς να κατεβάσουν.

Δεν πάει άλλο! Ήρθε η ώρα της ανατροπής!


Έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο. Δεν φτάνει που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους στην εξαθλίωση, ο Β. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να πει μέσα στη βουλή ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που «έχουμε τεθεί υπό έλεγχο»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκφράζει, λίγο πριν ανακοινώσει ένα ακόμα σφαγιαστικό πακέτο μέτρων, αισθάνονται υπέροχα με την τρόικα! Ο εξευτελισμός τους έχει γίνει τέλειος… Την ώρα που η πολιτική τους χρεοκοπεί, που η εργατική οικογένεια οδηγείται στην πτώχευση, η ιερή συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία. Στην

Το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου

Ως 1.500 ευρώ οι απώλειες στα «ρετιρέ», 300 ως 400 ευρώ χάνει η πλειονότητα των υπαλλήλων

Να συμπιέσει κατά 25% περίπου τις μισθολογικές δαπάνες του εν ενεργεία προσωπικού του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο θα «κουμπώσουν» τα νέα μέτρα που ανακοίνωση η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής Επιτροπής το βράδυ της Τετάρτης.

«Νικητιανά Μαγειρέματα»


Τη δική του προσφορά στην «πολυαγαπημένη μας Νικήτη» καταθέτει ο Σύλλογος Γυναικών με την έκδοση του βιβλίου «Νικητιανά Μαγειρέματα», παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές.
-Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών Νικήτης! 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον  Τομέα Τουριστικής Πολιτικής της ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών με θέμα τις «Προοπτικές Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού».
Μετά την έναρξη της ημερίδας από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Ιορδανίδη Ηλία, ακούστηκαν οι εισηγήσεις

Μαθήματα σκάκι στο Δήμο Σιθωνίας


Μαθήματα σκάκι, προτίθεται να υλοποιήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  Σιθωνίας, προκειμένου να προσφέρει δημιουργική διέξοδο στα μικρά παιδιά.
    Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις  5 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται, κάθε Πέμπτη, σε τρία τμήματα, στη Νικήτη, στο Ν. Μαρμαρά και στη δημοτική ενότητα Τορώνης.
   Εκπαιδευτής με μεγάλη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει να διδάξει σκάκι σε παιδιά και να τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το σπουδαίο αυτό άθλημα και να καλλιεργήσουν τη λογική και τη φαντασία τους.

Να πληρώσουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ  ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
           Πρόκειται για θράσος και κοροϊδία. Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι το χαράτσι για τα σπίτια θα είναι μόνιμο, καταφεύγει σε ωμούς εκβιασμούς και κόλπα, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που φουντώνει. Ισχυρίζεται ότι απαλλάσσει τους ανέργους, όταν η απαλλαγή αφορά μόνο ένα μικρό τμήμα τους. Απαιτεί από την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών που είναι σε απόγνωση, υποταγή στα χαράτσια

Σοβαρά προβλήματα κτιριακών υποδομών αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες Β/βαθμιας εκπαίδευσης στη Χαλκιδική.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχολικές κτιριακές υποδομές στη Χαλκιδική:

Οι αστικές περιοχές της Χαλκιδικής παρουσιάζουν  στην τελευταία απογραφή αύξηση του πληθυσμού με συνεπακόλουθο την όξυνση του κτιριακού προβλήματος, κυρίως στη Β/θμια εκπαίδευση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν έχει κατασκευαστεί σχολικό κτήριο  Β/θμιας εκπαίδευσης στο Νομό Χαλκιδικής εδώ και 20 περίπου χρόνια.
 Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι:

Τσίπρας κατά Βενιζέλου

Μπογδάνος - Καπλάνης για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αριστοτέλη

Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ & Αυτοδιοίκησης


Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ & Αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντας στον συντονισμό των Εργαζομένων στις δομές Υγείας-Πρόνοιας και Κατά των Εξαρτήσεων, προκηρύσσει 48ώρη Απεργία για την 22η και 23η Σεπτέμβρη 2011.
Τελευταίο επεισόδιο στο «ενδιαφέρον» της Κυβέρνησης για τα Κέντρα Πρόληψης το σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 09/09/2011, το οποίο  δεν περιλαμβάνει καμία από τις προϊσχύουσες διατάξεις που ρυθμίζουν την ίδρυση, λειτουργία, χρηματοδότηση, επιστημονική παρακολούθηση και εποπτεία των Κέντρων Πρόληψης καθώς και την διοικητική και λειτουργική τους σχέση με τον ΟΚΑΝΑ, ενώ προβλέπει την συνεργασία του ΟΚΑΝΑ σε αυτόν τον τομέα με ιδιωτικούς φορείς…

Οι πολυτέλειες ενός απλού βουλευτή!!!

Τελικά είναι ωραία η ζωή του βουλευτή. Γιατί βουλευτής σημαίνει σύγχρονος αγάς!!Τα δικαιώματα των βουλευτών είναι πέρα για πέρα υπερβολικά, σε καιρούς κρίσεις.. Και ο αριθμός των βουλευτών είναι τεράστιος την στιγμή που η τρόικα δουλεύει για εμάς!! 
Δείτε αναλυτικά τι ποσά δαπανά το ελληνικό δημόσιο, για το ελληνικό κοινοβούλιο:

Οι εκτελεστές...

ΑΥΓΗ

Ζαλάδα...