Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6-0 (Κύπελλο ΕΠΣΧαλκιδικής)

Στην κορυφή των χρεωμένων Δήμων!

325 Δήμους έχει η Ελλάδα. Οι Δήμοι της Χαλκιδικής φιγουράρουν σε "καλές" (!) θέσεις στον πίνακα των χρεωμένων , ΟΛΟΙ πάνω από τη μέση:
Στην 41η θέση ο Δήμος Ν. Προποντίδας και χρέη 19.604.599!
Στην 50η θέση ο Δήμος Κασσάνδρας και χρέη 17.284.552!
Στην 73η θέση ο Δήμος Αριστοτέλη και χρέη 12.487.628!
Στην 110η θέση ο Δήμος Σιθωνίας και χρέη 8.676.291!
Στην 114η θέση ο Δήμος Πολυγύρου και χρέη 8.496.302!
-ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!! Να δούμε πως θα ξεχρεωθούμε!

Τα χρέη των Δήμων της Χαλκιδικής (επικαιροποιημένος πίνακας)


Στη Βουλή κατατέθηκαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα στοιχεία για τα χρέη -μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις- των δήμων όλης της χώρας. Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου 2011 από τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.
Αναλυτικά, ανά δήμο και με φθίνουσα ταξινόμηση, οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους αντίστοιχα έχουν ως εξής:

"Δήμος Πολυγύρου - Κατάσταση των κατοίκων της πόλεως του Πολυγύρου κατ' επάγγελμα και ηλικίαν"

Ήρθε σήμερα στα χέρια μας, από καλό φίλο, έντυπο με ημερομηνία 6 Αυγούστου 1939.
Υπογράφεται από τον Γραμματέα του Δήμου Πολυγύρου, το όνομα του οποίου δεν φαίνεται (φαίνεται μόνο η υπογραφή του), στο έντυπο έχει τίτλο "Δήμος Πολυγύρου - Κατάσταση των κατοίκων της πόλεως του Πολυγύρου κατ' επάγγελμα και ηλικίαν".
Εκτιμούμε ότι είναι καλό για τους Πολυγυρινούς να θυμηθούν συγγενείς και συμπολίτες τους με τα επαγγέλματα που ασκούσαν το 1939.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τους Πολυγυρινούς γεωργούς, στο επάγγελμα, "άρρενες και θήλεις".
Θα θέλαμε να σας το παρουσιάσουμε ολόκληρο αλλά ... το σκανάρισμα θέλει κάποιον χρόνο, όταν τελειώσει  αυτό θα σας το παρουσιάσουμε με τρόπο που να μπορείτε να το αποθηκεύσετε και στο αρχείο σας.

Ο γλυκονταβατζούλης της εβδομάδας...

Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί. 

Το ελληνικό παράδοξο

Το «Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε ότι παρά τις συνεχείς μειώσεις μισθών στο Δημόσιο μεταξύ 15-20%, οι δαπάνες μισθοδοσίας του ελληνικού κράτους μειώθηκαν μόλις κατά 3%!
Ευλόγως, λοιπόν, διερωτώνται όλοι πώς συμβαίνει αυτό το ελληνικό παράδοξο. Πώς γίνεται δηλαδή, να μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο και οι δαπάνες μισθοδοσίας του κράτους να μην υποχωρούν;
Οι καχύποπτοι ξένοι, αλλά και οι περισσότεροι των Ελλήνων

Για το Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας


Δελτίο τύπου
 Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Ν. Καλλικράτειας είναι πλέον γεγονός.
 Με την αριθμ. Υ3α/ ΓΠ96060 ΚΥΑ αποφασίστηκε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Ν. Καλλικράτειας.
Λύνεται πλέον ένα σημαντικό θέμα, στον τομέα της υγείας, που απασχολούσε την ευρύτερη αυτή περιοχή του Δήμου της Ν. Προποντίδας
Οφείλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας

Η Ελλάδα διοργανώνει το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυκητολογίας


Το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Μυκητολογική Ένωση διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυκητολογίας.  Στο συνέδριο που διοργανώνεται ανά 4ετία θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου.  Σε αυτό  θα συμμετάσχουν 235 σύνεδροι από 37 Ευρωπαϊκές αλλά και μη χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αρμενία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιράν, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ν. Αφρική, Ν. Κορέα) ενώ θα ανακοινωθούν 245 επιστημονικές εργασίες.

Τι θα υποσχεθεί ο Παπανδρέου στους "εταίρους" τοκογλύφους;;

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη,  με Μέρκελ και Σαρκοζί, ο Παπανδρέου θα δώσει τα πάντα για να αποφύγει τη χρεωκοπία!
-Απολύσεις, αεροδρόμια, λιμάνια, ορυκτό πλούτο, ασημικά, χρυσαφικά και της ...Παναγίας τα μάτια!
-"Θα στήσει και κώλο", που λέει ο λόγος...
-Περαστικά μας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή αγώνων ράλλυ


Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής  καθορίζεται η κυκλοφορία στις Ειδικές Διαδρομές, κατά την ημέρα διεξαγωγής του 44ου ράλλυ της Δ.Ε.Θεσσαλονίκης (Κυριακή 18/9/2011).
Η απόφαση αναφέρει:
 Άρθρο 1ο
  1.Απαγορεύουμε την κίνηση κάθε οδικού οχήματος εντός των ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, κατά την διεξαγωγή του αναφερομένου στο θέμα ΡΑΛΛΥ, τις ημέρες και ώρες που καθορίζονται σε κάθε ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ως ακολούθως:

Πύργος Ουρανούπολης


Αγαπητοί μου συμπολίτες,  αυτή είναι η εικόνα έξω από τον Πύργο της Ουρανούπολης 13 -9 2011 και ώρα 9:00 το βράδυ . 
Τα συγχαρητήρια  μας σε αυτόν που νομίζει ότι είναι επαγγελματίας και έβγαλε τα σκουπίδια του εκεί.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ!!! 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!! 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ «ΦΩΝΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ;

Υπάρχουν πολλές φωνές εδώ στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, που αντιτίθενται ή αντιδρούν με κινητοποιήσεις, στην αδειοδότηση νέων, αλλά και στη λειτουργία παλιότερα εγκατεστημένων μεταλλείων.
Υπάρχουν και άλλοι, επιστήμονες και μη, που βλέπουν με σκεπτικισμό το όλο ζήτημα της μεταλλευτικής και είναι επιφυλακτικοί, τουλάχιστον ως προς την επέκτασή της.
Μερικοί απ’ όλους αυτούς έχουν πραγματικά συνειδητοποιήσει, ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για το σύγχρονο άνθρωπο και ανησυχούν. Άλλοι θεωρούν, και όχι άδικα, ότι η ιδιότητα του «οικολόγου» περιβάλλει τον κάτοχο με το μανδύα του «σκεπτόμενου», «συνειδητοποιημένου», «καλλιεργημένου», «μοντέρνου» ανθρώπου, με το ρομαντικό μανδύα του «αγωνιστή».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κυβέρνηση οικονομικής φρίκης


Σε κυβέρνηση της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της κοινωνίας εξελίσσεται η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά το χθεσινό πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Μέχρι πρότινος, είχαμε ένα νέο «πακέτο» άγριων αντιλαϊκών μέτρων κάθε πέντε μήνες. Τώρα, κάθε πέντε ...μέρες! Εκεί οδηγεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ με το τσεκούρωμα των μισθών στο δημόσιο, το χαράτσωμα των ακινήτων που θα γονατίσει καταχρεωμένους στις τράπεζες μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, μαζί με την παράδοση των ταξί στις εταιρίες. Είναι κοροϊδία το κάλεσμα για βοήθεια στους εφοπλιστές, από εκείνους που τους παρείχαν φορολογική ασυλία.

Από τη συνάντηση Απ. Πάνα με τον ΣΒΒΕΧ