Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κατέρρευσε η εικόνα του Παπανδρέου στη ΔΕΘ…

Ως απλός… παρατηρητής εμφανίσθηκε στη συνέντευξη τύπο στη ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού αδυνατώντας να δώσει απαντήσεις παραχωρούσε τον λόγο στους παρακαθήμενους υπουργούς…
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές έδωσε το λόγο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη για

Περισσότερο χρυσάφι 2 δισ. για τον Mπόμπολα

Eντοπίστηκαν νέες πηγές στα μεταλλεία Kασσάνδρας
H αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού της Kασσάνδρας, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει ο Γιώργος Mπόμπολας, σε μια περίοδο που ο όμιλος Eλλάκτωρ χτυπιέται από την κατασκευαστική στασιμότητας, τις υψηλές υποχρεώσεις και προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις ζημιές του 2010, που ήρθαν μετά από πολλά χρόνια υψηλής κερδοφορίας.

ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και για τα νέα μέτρα


Με γελοία επιχειρήματα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιτάχυνση του  σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού, που διαπράττει μαζί με την τρόικα για να προστατευθεί η ευρωζώνη, η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιστωτές τραπεζικοί όμιλοι και κράτη. Σε αυτό το έγκλημα έχει την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, του Καρατζαφέρη. Η αντιπολίτευσή τους επικεντρώνεται σε καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

Εγγύηση ο αγώνας... !!!

Από τη συνέντευξη ΓΑΠ - Μπένι στη Θεσσαλονίκη:
Δημοσιογράφος: "Θα είναι σε θέση η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Οκτώβριο."
Παπανδρέου: "Δίνουμε τη μάχη συνεχώς για να μπορούμε να πληρώνουμε αδιαλείπτως τις συντάξεις και τους μισθούς και αυτό θα συνεχίσει. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε και αυτό εγγυόμαστε (;) ...".

Έρχεται άγριος χειμώνας


Του Θανάση Καρτερού
Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με το πόσο θηριώδη, απάνθρωπα, απαγορευτικά για κάθε ιδέα ανάπτυξης, αγγελτήρια θανάτου για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και τελικώς καταστροφικά για την οικονομία και τη χώρα είναι τα νέα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση. Αρκεί να θυμηθεί ότι μόλις ένα κλάσμα από αυτά έκανε τον Βενιζέλο, με τη σύμφωνη γνώμη του Παπανδρέου, να πει το δικό του «όχι» στην τρόικα, με το επιχείρημα ότι δεν αντέχει άλλο μαστίγιο η κοινωνία –ένα «όχι» που ούτε με το αντίστοιχο του Μεταξά δεν μπορεί να συγκριθεί, αφού κράτησε μόνο τρεις μέρες.

NIKH - ΕΡΜΗΣ 1-1

Με ισοπαλία ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ΝΙΚΗ Πολυγύρου.
Το σημερινό παιχνίδι με τον ΕΡΜΗ Ν. Ποτίδαιας έληξε με τέρματα 1-1.
Η ΝΙΚΗ προηγήθηκε με γκολ του Πανισκάκη και ισοφάρισε ο Κεφαλάς για την ομάδα της Ποτίδαιας.

Νέο χαράτσι Βενιζέλου!

Στον δρόμο των φοροεισπρακτικών μέτρων επέλεξε και πάλι η κυβέρνηση εξαγγέλλοντας την επιβολή ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  Βενιζέλος το τέλος θα εφαρμοστεί σε όλα τα ακίνητα, με μεσοσταθμική απόδοση 4 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν 0,5 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για τις πιο "πλούσιες" περιοχές το τέλος θα είναι 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στόχος του ΓΑΠ : Μία θέση εργασίας για κάθε οικογένεια!!!

Την πέταξε κι αυτήν σήμερα!!! 

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/Β-Π/Β και Αριστοτέλεια 2011

ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/Β-Π/Β και Αριστοτέλεια 2011) 
                    Στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, Σάββατο 17/9/2011(Απόγευμα)

Υποχρεώσεις Δημοτικών Συμβούλων Σιθωνίας


Αναρωτιόμουν τις προάλλες πώς ανταποκρίνονται οι αιρετοί άρχοντες στα καθήκοντά τους, έτσι κοιτάζοντας τις αναρτημένες αποφάσεις του Δ.Σ. Σιθωνίας στην ιστοσελίδα του Δήμου που δυστυχώς και δεν ξέρω για πιο λόγο καλύπτουν μόνο μέχρι και το πρακτικό 11 της 16ης  Μαΐου η κατάσταση των απόντων έχει ως εξής :

Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία!

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να μην φρόντισε έγκαιρα για την διανομή βιβλίων στους μαθητές, κάνοντας πρόβα για την κατάργηση τους, έχει φροντίσει όμως να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο έναντι οποιωνδήποτε αντιδράσεων.
Ξεθάβοντας εγύκλιο του ΥΠΕΠΘ απο το 1985 (πάλι επί ΠΑΣΟΚ), ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι ”απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα”!!
Με λίγα λόγια ακόμη και η συνδικαλιστική ενημέρωση από μια ΕΛΜΕ ή ένα Διδασκαλικό Σύλλογο προς τα μέλη του σε ένα σχολείο κηρύσσεται παράνομη.
Ας θυμάται καλά η κ. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ με τι θα συνδεθεί το όνομά τους: ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ…

Η ελιά Χαλκιδικής κατακτά τις αγορές

 Η βρώσιμη πράσινη ελιά της Χαλκιδικής κατακτά και τις Σεϋχέλλες. Η εξαγωγή της από έναν ελληνικό τουριστικό παράδεισο σε έναν άλλο του Ινδικού Ωκεανού έχει περισσότερο συμβολική αξία, αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελπίδων που μπορεί να φέρει ένα τοπικό προϊόν για την οικονομία μιας περιοχής.
Η ελιά της Χαλκιδικής -άγνωστη στην πλειονότητα των Ελλήνων- έχει κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ιράν, του Αζερμπαϊτζάν, της Αυστραλίας, μπήκε πρόσφατα στην κινεζική αγορά και σύντομα

“Aδειοδοτήσαμε το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε μεταλλοφορία ανακαλύψουμε στην έκταση της παραχώρησης”!!!


Tι αδειοδότησε πραγματικά η υπογραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην “Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας” (ΑΕΠΟ); Δείτε τις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις που έκανε  το ανώτερο στέλεχος της EUROPEAN GOLDFIELDS (μητρική της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με 95%) Steve Sharpe σε οικονομικό φόρουμ στη Ζυρίχη τον Απρίλιο, τρεις μήνες πριν την υπογραφή:

Υπέρ πατρίδος

Την περασμένη Παρασκευή οι φήμες από το Λονδίνο οργίαζαν. Το μεγάλο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετέδιδε ότι επίκειται η ελληνική χρεοκοπία, ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους, ότι δεν έχουν κουλτούρα πειθαρχίας, ότι η κυβέρνησή τους είναι αποσυντονισμένη και η αντιπολίτευση ζει στον κόσμο της, δεν έχει επαφή με το πρόβλημα και άρα η χώρα είναι καταδικασμένη. 
Οι δικοί μας τραπεζίτες επίσης, που είχαν την ατυχία να βρεθούν τις τελευταίες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα, μετέδιδαν ότι το κλίμα για την Ελλάδα είναι πολεμικό και πως οι ξένοι δεν αντέχουν πια να ακούν ασθενή επιχειρήματα, παιδιάστικες δικαιολογίες και φοβικές αναστολές.