Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ...


«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Α.Π.Θ. / ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΤΕΕ/ΤΚΜ

Επιμένουν οι «οικολόγοι» της Β. Χαλκιδικής να αναφέρουν σε κείμενα και σχόλιά τους -επί άλλων κειμένων- την αρνητική γνωμοδότηση της «Επιτροπής Περιβάλλοντος» του Α.Π.Θ. και το αρνητικό πόρισμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ  σχετικά με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας των Μεταλλείων Χαλκιδικής.
Εξακολουθούν να «πιπιλίζουν» αυτές τις «καραμέλες» περί αρνητικής άποψης, ακόμη και μετά την έγκριση της ΜΠΕ αυτής της επένδυσης από το ΥΠΕΚΑ. Αναρωτιέμαι, αν πιστεύουν έστω και κάποιοι απ’ αυτούς στην αξιοπιστία των περιβόητων, για να μην πω διαβόητων, επιτροπών, ή αν βολεύει ορισμένους να αναφέρουν τα πορίσματα, απλά προς χειραγώγηση των αδαών από τους ακροατές τους, παρ’ ότι γνωρίζουν το παρασκήνιο της συγκρότησης αυτών των επιτροπών.
Κατ’ αρχήν η αρνητική άποψη του Α.Π.Θ. διαφημίστηκε ως απηχούσα το σύνολο των καθηγητών, όχι μόνο της ειδικής Επιτροπής του Συμβουλίου Περιβάλλοντος, αλλά και όλου του Πανεπιστημιακού κόσμου, μη σου πω! Κανείς δε βγήκε να πει με πόσες ψήφους των μελών αυτής της Επιτροπής επικράτησε η αρνητική αυτή άποψη.

-Γιατί ρε κερατάδες φτάσατε την Ελλάδα στο σημείο αυτό;


"Δεν έτυχα καμίας ενημέρωσης" είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δημήτρης Χριστόφιας) αναφερόμενος στις επίμαχες συσκέψεις της 7ης Φεβρουαρίου και της 5ης Ιουλίου για το επικίνδυνο φορτίο στη ναυτική βάση του Μαρί κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην αρμόδια επιτροπή.
-Το θέμα μας δεν είναι η Κύπρος και ο Χριστόφιας, αλλού είναι...
...Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, πότε θα κληθούν από "αρμόδιες επιτροπές" οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν, έστω; Να απαντήσουν στο ερώτημα: Γιατί ρε κερατάδες φτάσατε την Ελλάδα στο σημείο αυτό; 
Η Κύπρος κάλεσε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λογοδοτήσει, στην Ελλάδα ποιος και πότε θα καλέσει τον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου να λογοδοτήσουν; 

Δημόσιες και αμεταβίβαστες οι άδειες ΤΑΞΙ

Την "κρατικοποίηση" όλων των αδειών ταξί, νέων και παλαιών, προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλες οι άδειες ταξί στο εξής θα είναι «δημόσιες και αμεταβίβαστες».

Απεβίωσε ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Απεβίωσε, σε ηλικία 89 ετών, ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.  
Γεννήθηκε το 1922 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1953 και το 1955 εξελέγη υφηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το διάστημα 1962-1963 δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ της Γερμανίας ως επισκέπτης καθηγητής και το 1968 εξελέγη παμψηφεί έκτακτος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου.

Από πού πάνε αριστερά για την οικολογία;

«…Το επείγον αυτή τη στιγμή είναι η σαφής αντιπαράθεση της αριστεράς με ιδέες όπως:
- Ο βαθύτατα θεοσοφικός λόγος της βαθειάς οικολογίας, που σπονδυλώνεται γύρω από την ιδέα της ισοδυναμίας και της ισότητας δικαιωμάτων ανθρώπου και φύσης. 
- Τα μανιχαϊστικά συντηρητικά δίπολα: πόλη (=κακό) - ύπαιθρος (=καλό), πολιτισμός (=κακό) - άγρια ζωή (=καλό), κυριαρχία (=κακό) – διατήρηση (=καλό) και άλλα παρόμοια.
- Ο μεταπεριβαλλοντισμός, μια εφαρμοσμένη δηλαδή περιβαλλοντική ηθική, που μας λέει ότι η φύση έχει ειδική αξία και ότι το πολιτικό πρόβλημα συνίσταται στην υπεράσπιση αυτής της ειδικής αξίας από αυτόνομες

Στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος Ιστιοφόρος Επιβατικός Σταθμός στον κόσμο.

ΠΙΟ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ...


Γράφουν ιστορία...

Από: ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ
Σήμερα στα Δικαστήρια Πολυγύρου εκδικάζεται η προσφυγή του Δήμου Αριστοτέλη, κατά των μελών του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Πολυγύρου, με αίτημα να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου τα σκουπίδια του δήμου Αριστοτέλη. Την ιστορία την ξέρετε δεν θα την επαναλάβουμε. Εδώ είναι άλλο το θέμα μας και εξηγούμαστε: Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα προκύψει σήμερα, εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε, σε ότι αφορά το πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκέλος της υπόθεσης, τα εξής:

...ΔΕΝ είναι δικό σου!


Καταλήψεις ΑΕΙ - ΤΕΙ


Υπό κατάληψη τελούν  231 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο Διαμαντοπούλου να προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη.

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση...

Εκδικάσθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Αριστοτέλη σε βάρος του ΦΟΔΣΑ ΧΥΤΑ Πολυγύρου, σήμερα Δευτέρα 5/9/11.
Υπενθυμίζουμε πως με τα ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος Αριστοτέλη ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής για την υποδοχή των απορριμμάτων του Δήμου στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή.

Εκδηλώσεις Μνήμης για την πτώση του μοιραίου Σινούκ


  Ο Δήμος Σιθωνίας με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ στο Πόρτο Κουφό και τον άδικο χαμό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρου και άλλων 16 συνανθρώπων μας, θα τελέσει Μνημόσυνο στον οικισμό Πόρτο Κουφό της Δ.Κ. Συκιάς, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου  2011.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
Ø      Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ναό Αγ.Αθανασίου Τορώνης.

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΡΟΪΚΑ...


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καμία θυσία για ένα χρεοκοπημένο σύστημα!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!  
Mε τα επιτελεία της κυρίαρχης τάξης σε κρίση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ξαναπιάνουν το νήμα των πρόσφατων εκρηκτικών τους κινητοποιήσεων, ο φετινός Σεπτέμβρης προμηνύεται θερμός και υπόσχεται να ξαναζωντανέψει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και του λαού.

Ο Ιωαννίδης σήμερα στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Με την παρουσία του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Ιωαννίδη θα συνεδριάσει σήμερα στις 18:30, με διευρυμένη σύνθεση, η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.
Εκλογές "μυρίζουν", η ΝΟΔΕ θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα και ο Πρόεδρος Τσούφης δεν ολιγωρεί σε τέτοιες περιπτώσεις, οι καταστάσεις "επιβάλλουν" να εμφανίσει καλό αποτέλεσμα στις πρώτες του Εθνικές εκλογές!

Αν είναι δυνατόν!


Υπάρχει Δήμος που δεν είναι χρεωμένος;


''ΓΑΜΟΙ''...