Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


(Προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και
προς κάθε σκεπτόμενο Χαλκιδικιώτη)
 Θα πρέπει να μελετήσει καλύτερα ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα, εξάγοντας και συμπεράσματα…. Να καταλάβει δηλαδή ο ίδιος και πολλοί άλλοι προς τα που υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης στη Χαλκιδική και δυνατότητες απασχόλησης του εργατικού δυναμικού της. Να κατανοήσει, δηλαδή, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από το γεγονός ότι ο τουρισμός στη Χαλκιδική παρουσίασε ένα τεράστιο άλμα, χωρίς ιδιαίτερη καμπάνια και σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους δείκτες ανάπτυξης...

DVD και φωτοτυπίες αντί για βιβλία στους μαθητές

-Και αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Χρήματα για φωτοτυπίες πού θα βρουν τα Σχολεία; Απάντηση δεν υπάρχει!
-Εν το μεταξύ, το πρώτο "μάθημα", με φωτοτυπία, θα έχει τα αποτελέσματα της εικόνας την οποία πήραμε από το "ψηφιακό σχολείο". 

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ...


Καταλήψεις ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη στα πανεπιστήμια ξεπερνούν τα 120, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των τμημάτων που καταλαμβάνονται από τους φοιτητές στα Τ.Ε.Ι.
Οι φοιτητές προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Συντάγματος, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Εκθεση.

Φραστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε ο Πάγκαλος

Φραστική επίθεση από δύο νεαρούς δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έβγαινε από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Πειραιώς 16 -18. Ένας από τους δύο εμπλεκόμενους στο συμβάν μετέφερε μαχαίρι. 
Όπως έγινε γνωστό, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 26 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέρχονταν από το σημείο με μοτοσικλέτα, έβρισαν τον κ. Πάγκαλο, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του.

"...Εικόνα εγκατάλειψης χρόνων..."

"Η κατάσταση των σχολείων, κυρίως στους εξωτερικούς χώρους έδειχνε μια εικόνα εγκατάλειψης χρόνων..." 
(Σημερινή δήλωση του Δήμαρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου, ΕΔΩ
-Δήμαρχε, αν είναι εύκολο θέλουμε και το ...βάθος χρόνου! Να αντιληφθούμε κι εμείς οι Πολίτες για ποιον χτυπάει η καμπάνα, για τον Καπλάνη μόνο ή και για προηγούμενους! 
Υποθέτουμε ότι δεν αναφέρεσαι σε αντιδημάρχους γιατί τα προηγούμενα χρόνια ...οι ίδιοι, οι δικοί σου, ήταν!!!

Της Αννούλας τα CD...

H ζήτηση για μέταλλα μπορεί να μας κοστίσει τη γη


NASA

Το τεστ για κάθε συμμετοχική δημοκρατία είναι η δύναμη των λαών να επηρεάσουν το πεπρωμένο τους

Της Melody Kemp από τον Guardian
Σε μια σπάνια στιγμή καθαρού ουρανού πάνω από τις Φιλιππίνες, ένας αστροναύτης της NASA φωτογράφησε μια μεγάλη επιχείρηση εξόρυξης άνθρακα στο νησί Semirara (πηγή). Είναι ορατά (από το διάστημα!) και τα ιζήματα των μεταλλευτικών καταλοίπων  μέσα στη θάλασσα.

Οι "πιστολέρο"...


Απόφαση χαστούκι για τον κ. Πάχτα

Ο επίτιμος διδάκτωρ του
Πανεπιστημίου
 La Trobe (Η τρόμπα;)
 
Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στην Αρναία. Έτσι το θράσος και η αυθαιρεσία πήραν μια πρώτη απάντηση. Ας το σκεφτούν οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι που κάθονται σαν γλάστρες στα Συμβούλια και σιωπούν μπροστά στον "σοφό" αρχηγό τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ


            Με εντατικούς ρυθμούς, πολυάριθμα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου συνεχίζουν τις εργασίες προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και την επόμενη εβδομάδα. Εργάτες καθαριότητας, καθαρίστριες, κηπουροί και υδραυλικοί υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων κ. Βορδού και κ. Γκλάβα στον Πολύγυρο και των αντίστοιχων αντιδημάρχων στα Τοπικά Διαμερίσματα καθαρίζουν, επισκευάζουν και φροντίζουν τους εσωτερικούς και οι εξωτερικούς χώρους όλων των σχολείων του Δήμου μας.

1η γιορτή Κτηνοτροφίας, Γαλάτιστα


Η «1η Γιορτή Κτηνοτροφίας» θα πραγματοποιηθεί στη Γαλάτιστα στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Πολυγύρου-Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος.
Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αγκάλιασαν φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις στηρίζοντάς την με τη συμμετοχή τους.
Η «Γιορτή Κτηνοτροφίας» έχει ως στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο

Από το αστυνομικό δελτίο


ΙΕΚ Χαλκιδικής - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ Ι.Ε.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012 ΕΙΝΑΙ ΟΙ:
 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ (Web Designer-Developer)  Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
4. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: 01/09/2011 - 09/09/2011
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ: 12/09/2011 - 16/09/2011
 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23710 23995, 23710 23956

Ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη για μεταφορά των κεντρικών υπηρεσιών


Μετά από το ψήφισμα της από 08/06/2011 ανοικτής λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Ιερισσού το οποίο κοινοποιήθηκε στο υπουργείο εσωτερικών και το οποίο αναφέρει ότι:
1. Το Δ.Σ. ΤΟΥ Δήμου Αριστοτέλη με την 180/2011 απόφαση του ψήφισε κατά πλειοψηφία των παρόντων και χωρίς την παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης τον Ο.Ε.Υ. (Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών) του Δήμου Αριστοτέλη.