Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Ναυαγός κανο-νικός!

Κίνητρα για τη βιομηχανία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Κίνητρα για την ανάπτυξη της βιοµηχανίας αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών προωθεί η κυβέρνηση µε πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Κ. Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Γ. Δριβελέγκα.

Κίνητρα για την ανάπτυξη της βιοµηχανίας αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών προωθεί η κυβέρνηση µε πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Κ. Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Γ. Δριβελέγκα.

Φαστ τρακ για την κτηνοτροφία

Ανάκληση όλων των προστίμων και διατάξεις για την ταχύτερη έκδοση αδειών μέσα σε τρεις μήνες, σε μια προσπάθεια να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας. Διευκολύνονται οι μεταβιβάσεις εκμεταλλεύσεων, οι οποίες θα γίνονται αυθημερόν

Τον δρόμο για να νομιμοποιηθούν χιλιάδες μαντριά μικρών βοσκών (κτηνοτροφικές μονάδες εκτατικής εκτροφής), καθώς και μεγαλύτερες κτηνοτροφικές μονάδες, με ανάκληση μάλιστα όλων των προστίμων, ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ΝΙΚΗΣ

Σε φιλικό παιχνίδι, σήμερα 17/8, στα Σήμαντρα η ομάδα του Πολυγύρου κέρδισε την ομάδα των Σημάντρων με τέρματα 6-0.
Τα τέρματα της  ΝΙΚΗΣ πέτυχαν οι: Πανισκάκης (2), Ιατρού, Μπιτσίνης, Ζούνης και Χλιάπας.

Ποιος "ροκανίζει" την καρέκλα του Δημάρχου;

Οι ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΕΣ πληροφορίες μας λένε ότι η καρέκλα του Δημάρχου "ροκανίζεται" αλλιώς ...δεν εξηγείται το περιστατικό που συνέβηκε στο πανηγύρι των Βραστάμων!!!
Άνοιξε η καρέκλα που έδωσαν στο Δήμαρχο Πολυγύρου να καθίσει  και βρέθηκε ξαπλωμένος στο έδαφος!!!
-Εντάξει αυτά συμβαίνουν, ανθρώπινα είναι, ευτυχώς δε χτύπησε!  Καλό όμως είναι ο Δήμαρχος να έχει μαζί του το νέο Γ.Γραμματέα του Δήμου για να δοκιμάζει τις καρέκλες, σίγουρα πράγματα!

Καλές δουλειές που δεν γνωρίζουν οι πολλοί!

Το βρήκαμε σε απόφαση από το Διαύγεια του Δήμου Πολυγύρου!
Εργασίες που πολλοί δεν τις γνωρίζουν και μάλλον αφήνουν καλό μεροκάματο!
Έχουμε λοιπόν: 

και με τα χρήματα αυτά :
Σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών μηνών, αν λάβουμε υπόψη

Λεφτά υπάρχουν ... ρε μαλάκα!

Θα μας τρελάνουν εντελώς θέλουν οι Μνημονιακοί!
Την ώρα που κόβουν τις συντάξεις και τους μισθούς, κάνουν περικοπές στην Υγεία και στην Παιδεία, δανείζονται τοκογλυφικά και παραχωρούν την εθνική κυριαρχία, την ίδια ώρα δίνουν 1.900.000,00 € σε κάθε δικαιωμένο και μη "παπα-εφραίμ"! 
-Ε, όχι ρε πούστη! Τι μπουρδέλο κράτος είναι αυτό!

Στέργιος στο "πόδι" του Στέργιου!

Σε εφαρμογή σχετικού νόμου προχώρησε ο Δήμος Πολυγύρου και όρισε Γενικό Γραμματέα του Δήμου.
Στη θέση του Γ. Γραμματέα του Δήμου τοποθετήθηκε ο συνταξιούχος Δ.Υ. Αστέριος Γκόγκος μέχρι πρότινος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου.

Με το πενάκι του Κάλιο για το σημερινό τηλεφώνημα στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ


Για σχολιασμό της ανάρτησης "ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ της Χαλκιδικής"


ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!!
Γι αυτό η Ιαπωνία έκανε θαύματα και ξεπερνά τις κρίσεις της εύκολα....
Παράδειγμα για την χώρα μας και τους ανεγκέφαλους ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ
Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από τον Βιετναμέζο μετανάστη Ha Minh Thanh, ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος στη Φουκουσίμα, και εστάλη σε έναν φίλο του στην πατρίδα του. Δημοσιεύθηκε στο New America Media στις 19 Μαρτίου. Αποτελεί μαρτυρία για την δύναμη του πνεύματος των Ιαπώνων αλλά και ένα ενδιαφέρον "στιγμιότυπο" ζωής κοντά στο κέντρο της Ιαπωνικής κρίσης, το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η επιστολή μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον αρχισυντάκτη του New America Media, Andrew Lam, συγγραφέα μεταξύ άλλων του East Eats West : Writing in Two Hemispheres.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Τα λιμάνια της Νικήτης και του Όρμου Παναγίας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος για να επιθεωρήσει την ομαλή λειτουργία τους.
  Ο κ. Τζίτζιος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς τα δύο λιμάνια, της Νικήτης και του Όρμου Παναγίας, αποτελούν πλέον και πόλο έλξης μικρών τουριστικών σκαφών παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες σύγχρονων τουριστικών καταφυγίων σε δεκάδες σκάφη.

"Κανόνισε την πορεία σου"!!!

"Κανόνισε την πορεία σου" !!! Με αυτό το απειλητικό στυλάκι έκλεισε σήμερα την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας "θιγμένος" από ανάρτησή μας "αξιωματούχος" της Χαλκιδικής!
-Θα την κανονίσουμε την πορεία μας "δικέ μας", μην ανησυχείς! 
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ανησυχούν για την πορεία μας!

Για το χρίσμα ρε γαμώτο...

Έπεσε στα χέρια μας το περιοδικό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και είπαμε να το ξεφυλλίσουμε.
Αποτελείται από 24 σελίδες, μαζί με τα εξώφυλλα, και σ' αυτές ξεχωρίσαμε οχτώ (8) φωτογραφίες του προέδρου του και φυσικά το όνομά του στο εξώφυλλο!!!
-Οχτώ φωτογραφίες μάλλον είναι λίγες για να πάρει το χρίσμα υποψήφιου βουλευτή, από τη Ν.Δ., στις επόμενες εκλογές, το οποίο διατείνεται ότι το έχει στο τσεπάκι του! 

Σπουδαία μεταγραφή του Διγενή Λακκώματος


Βόμβα μεγατόνων για τον Διγενή Λακκώματος!!! Με συντονισμένες ενέργειες προχώρησε στην απόκτηση και ανακοίνωση του ποδοσφαιριστή Παπαποστόλου Ιωάννη!!!
Ο Γιάννης Παπαποστόλου είναι 29 ετών και έχει διαπρέψει στην 1η Εθνική κατηγορία της Ελλάδος με τα χρώματα του Ηρακλή. Επίσης το βιογραφικό του περιλαμβάνει ομάδες σε εθνικές κατηγορίες όπως  Πανσεραικός, Απόλλων Καλαμαριάς, Θερμαικό Θέρμης, Κιλκισιακό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ν. Γωνιά.
Η διοίκηση του Διγενή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή!!!

Δημόσια Διαβούλευση επί του Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αριστοτέλη 2012-2014.


Ο Δήμος Αριστοτέλη θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αριστοτέλη www.dimosaristoteli.gr.
            Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και κατ' επέκταση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, αποτελεί την αποτυπωμένη έκφραση της στρατηγικής, των σκοπών και των στόχων του, καθώς και το μέσο επίτευξης και υλοποίησης τους.

Μέγιστη ξεφτίλα !


Απίστευτο κι όμως Ελληνικό ! Τραγική είδηση ! Μέγιστη ξεφτίλα !
Την ίδια ώρα που η ανεργία σπάει κάθε ρεκόρ και η κυβέρνηση αναζητά επί ματαίω μάλλον τρόπους να κλείσουν οι μαύρες τρύπες, οι βουλευτές οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στην απαίτησή τους. Και μάλιστα το Ελεγκτικό Συνέδριο τους δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του, καθώς φαίνεται πως είναι σύννομο.
Σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές. Επομένως οι αποδοχές τους προσαρμόζονται. 

Ελληνική σαλάτα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας γΑΠ, σήμερα για την…


…κεντροαριστερή ελβετική εφημερίδα «laliberte». Άραγε η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη θα κινηθεί εναντίον και της ελβετικής εφημερίδας, ή θα περιοριστεί μόνον στα ελληνικά blogs;

Κύριε πρωθυπουργέ, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!
Μας πήρανε είδηση και οι Ελβετοί!

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για πέντε λεπτά


(Ομιλία δωδεκάχρονου κοριτσιού σε διεθνή διάσκεψη για το περιβάλλον.)
Λόγια και σκέψεις που ταιριάζουν τόσο προφητικά στον τόπο μας.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε την δημιουργία εξορύξεων και εργοστασίου χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.
Είναι χρέος στη πατρίδα μας, στις ζωές μας, στα παιδιά μας.
ΛΑΔΙΑΒΙΤΗΣ

Παραλία Καρύδι Βουρβουρού

Αναγνώστης της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ γράφει και όποιος γνωρίζει κάτι ας μας ενημερώσει:

Ψάχνοντας μάταια στο διαδύκτιο, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει πέσει στην αντίληψή σας πιθανότητα μόλυνσης ή κάτι άλλου της παραλίας Καρύδι στη Βουρβουρού. Την εν λόγω, μαγευτική στο παρελθόν τουλάχιστον, παραλία επισκεφθήκαμε σήμερα και είχε μια εικόνα λάσπης από μακριά, ενώ μπαίνοντας μέσα καθρεφτιζόταν στην επιφάνεια του νερού μια κίτρινη σκόνη (σίγουρα όχι γύρη). Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ανακαλύψουμε την εν λόγω παραλία, κάτι που μάλλον το έκαναν και άλλοι αφού ακόμη και στις 13:00 το parking ήταν μισογεμάτο ενώ γενικά δεν ακούγονταν Έλληνες (οι οποίοι σίγουρα είχαν δει αυτή την παραλία σε πολύ καλύτερη κατάσταση).
Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;
Στη διάθεσή σας,

Χρήστος ...