Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Μπάμπης Μπαρμπουνάκης: Να δεχθούν τα σκουπίδια Αριστοτέλη και Σιθωνίας οι ΧΥΤΑ Πολυγύρου και Ανθεμούντα.

Ευχαριστήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τη Διεύθυνση του "Λαϊκού Μαγειροπωλείου", Νικολάου Σχοινά στον Πολύγυρο, για την παράθεση ΔΩΡΕΑΝ δείπνου στους προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας (25 άτομα), σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Ζούνης

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πολυγύρου.

Διαμαρτυρίες έντονες ακούστηκαν, από τις μειοψηφίες,  χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου (δικαιολογημένες κατά την άποψή μας) για τα χρήματα που "φεύγουν" εκτός Δήμου για τις επισκευές-συντηρήσεις των αυτοκινήτων του Δήμου. (έγιναν πολλές επισκευές σε συνεργεία ιδιωτών του Δήμου Ν. Προποντίδας)
Επίσης πολλά υπονοούμενα υπήρξαν για τις "δωρεές" (τα εισαγωγικά δεν είναι δικά μας) των απορριμματοφόρων στο Δήμο! Γιατί αλήθεια; Εμείς δεν το καταλάβαμε!!! 

Τρεις για μία θέση από τον Πολύγυρο

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 11 Αυγούστου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, λίγο παρακολουθήσαμε βαρεθήκαμε και φύγαμε! Α, μας "άρεσε" όμως η ιστορία με τις 71.000 € των αποψιλώσεων στο Δήμο Πολυγύρου και τη διαμάχη των παρατάξεων για τις "βατσινιές" και τις "κουτσουλιές"!!! (βαρετό είναι να γράψουμε όλη την ιστορία, καταλαβαίνουν όσοι την άκουσαν από το ραδιόφωνο).
Τέλος πάντων άλλο ξεκινήσαμε να πούμε:

Ιστορία αυθεντική και άκρως ελληνική!


Σε μια όμορφη κωμόπολη της χώρας μας ζούσε ένας άνθρωπος που ήθελε να γίνει δήμαρχος. Μέχρι εδώ ουδέν το μυστήριον. Οι περισσότεροι Έλληνες σε όλες τις κωμοπόλεις μας αυτό θέλουν. Ας εστιάσουμε όμως στο συγκεκριμένο κύριο. Από ταβέρνες και μπακάλικα ήξερε μόνο, αλλά αυτός είχε πείσει τον εαυτό του ότι μια μέρα θα κυβερνήσει τον τόπο του. Στο κάτω κάτω κι ο Ναπολέοντας από πού ξεκίνησε;
Δρόμο έπαιρνε στη ζωή, δρόμο άφηνε, ώσπου έφθασε σε μια ηλικία που έπρεπε να κάνει το μεγάλο βήμα: Να ασχοληθεί με τα κοινά. Τις όποιες ανασφάλειες της τελευταίας στιγμής τις αντιμετώπισε αυτο-ψυχαναλυόμενος: Τι είχαν δηλαδή οι άλλοι και δεν μπορούσε κι αυτός να γίνει δήμαρχος; Μπήκε λοιπόν «στον πολιτικό στίβο», όπως διαλαλούσε η θεία του όλο καμάρι. Προσπάθησε να εκλεγεί, ξαναπροσπάθησε, αλλά οι συντοπίτες του δεν τον έπαιρναν και πολύ στα σοβαρά. Βλέπεις ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «κηφήνας», διότι από τα παιδικά του χρόνια ήταν τεμπέλης και καλοπερασάκιας.

Μαρία Άρνη: Malo & ΜινοράκιΣυμβουλές προς ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου


Η Διεύθυνσή μας, στα πλαίσια της πρόληψης κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων, παρέχει ενδεικτικές οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες αυτών.
Ειδικότερα:
➢ Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματα τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεση τους.
➢ Να τοποθετούν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματα τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. εντοπιστή GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.

Επιστολή Διαμαρτυρίας μετά την Διεξαγωγή τών Σιθωνείων 2011

Προς: Περιφερειάρχη κ. Μακεδονίας κύριο Διονύση Ψωμιάδη και     αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο
Επιστολή Διαμαρτυρίας μετά την Διεξαγωγή τών Σιθωνείων 2011
 (23η Ιουλίου , στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης)                          
Η  αθλητική εκδήλωση Σιθώνεια πραγματοποιήθηκε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με την  οικονομική στήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ,  του Δήμου Σιθωνίας, από συλλόγους και ορισμένους ιδιώτες χορηγούς στο μέτρο των δυνατοτήτων τους . Δυστυχώς, η περιφέρεια κ. Μακεδονίας δεν μας στήριξε οικονομικά όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Και όμως, σε άλλες περιπτώσεις βοήθησε!! Ακόμα περιμένουμε την τηλεφωνική απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των εργασιών ηλεκτροδότησης και σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης των Διαδημοτικών Σφαγείων


Ø     Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία των Σφαγείων της Αρναίας.
Ø     Χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 187.254,85€ οι εργασίες ηλεκτροδότησης και σύνδεσής τους με το δίκτυο ύδρευσης.
 Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της επιχορήγησης του Δήμου Αριστοτέλη για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Β. Χαλκιδικής και της σύνδεσής τους με το δίκτυο ύδρευσης, με το ποσό των 187.254,86€.

Η κρίση χρέους βαθαίνει στην Ευρωζώνη και η χώρα μας ακόμη περισσότερο βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία


Η κρίση χρέους  συνεχώς βαθαίνει και η επίθεση των αγορών στον κόσμο και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρωζώνης   λαμβάνει καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η κυριαρχία του  χρηματο-πιστωτικού καπιταλισμού και των αγορών, που έχουν  καθυποτάξει την πολιτική και έχουν επιβάλλει μία μακρά   αναπτυξιακή ύφεση,  οδηγούν  μαθηματικά τους λαούς σε ένα τραγικό  αδιέξοδο και υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία, αφού  τα  φτωχά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας εξωθούνται στην  εξαθλίωση και οι νέες γενιές σε εξέγερση .

Σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ταξιάρχη Χαλκιδικής


ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πολύγυρος 14 Αυγούστου στην "Παναγία"


Φωτογραφικός Διαγωνισμός 2011 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ανθρώπων έργα
Κάποιες πρωτοπόρες επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο μας, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ιδρύσουν το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε. (Cluster). Σημαντικό μέρος των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις-μέλη του Cluster αφορά την προβολή και την ενίσχυσή τους μέσα από καινοτόμες δράσεις.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. (Cluster) με θέμα «ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ανθρώπων έργα» διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων αυτών μέσα από το Τοπικό Πρόγράμμα "ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER" Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τη φωτογραφία, και πιστεύουν ότι μπορούν να προβάλουν μέσα από αυτήν «τα έργα των χειρών αυτών».

Έτσι πρέπει να τους μιλάμε;

Η αγανάκτηση κατοίκων της Ν. Καλλικράτειας, από την αδιαφορία του Δήμου για τα σκουπίδια στην πόλη τους, τους οδήγησε στη δημιουργία της παραπάνω αφίσας.
Δικαιολογημένα ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που μας την έστειλε τονίζει: "Ίσως έτσι πρέπει να τους μιλάμε!" 

Κυκλοφόρησε το περιοδικό "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ"

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (64ο, Ιούλιος Αύγουστος 2011) του περιοδικού του Λαογραφικού Ομίλου "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ".
Το νέο τεύχος συνοδεύεται από cd που περιέχει "Πολυγυρινά Ακούσματα" με αφηγήσεις της Μαρίας Σχοινά-Τσερβελή.
-Όπως πάντα καταπληκτικό, το περιοδικό, και δεν πρέπει να λείψει από κανένα Πολυγυρινό, και όχι μόνο, σπίτι!