Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Απαράδεκτος όρος στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Χαλκιδικής

ΑΓΑΠΗΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ 
 ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ:
 ΑΡΘΡΟ 17. ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 
β) Η αρίθμηση στην εμφάνιση ( φανέλα – παντελονάκι ) των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18. 
ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ? ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1-18? 
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? 
ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΣΤΟΛΕΣ (20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ) ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1-99. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΓΙΝΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΕΛΟΥΝ.. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1-18 (ΛΕΙΠΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ ,ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ). ΑΡΑ:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ 2 ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1-18.. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ.. Ή ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

Έκθεση στις Καλύβες Χαλκιδικής

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΩΝ "ΜΗΚΥΒΕΡΝΑ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ :
"ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΜΕΚΤΗ ΤΕΧΝΗ - ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΒΟΤΑΝΑ - ΚΕΡΙΑ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ - ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ".
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ (ΑΠΟΘΗΚΕΣ).
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ6 μ.μ. - 10 μ.μ.

Συνεχίζει με τη ΝΙΚΗ ο Καραγκιοζίδης

Συνεχίζει και στη νέα αγωνιστική περίοδο με τη ΝΙΚΗ Πολυγύρου  ο 23χρονος Χρήστος Καραγκιοζίδης.
Ο ποδοσφαιριστής, που κατά την προηγούμενη περίοδο πρόσφερε πολλά στη δύσκολη περίοδο της ΝΙΚΗΣ, κατάγεται από την Όλυνθο.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ


Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 14.15 δυνάμεις της πυροσβεστικήγς και εθλεοντές για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Πέτρος» μεταξύ Νικήτης και Ν.Μαρμαρά.
Ο άστατος καιρός και οι κεραυνοί που έπεσαν το προηγούμενο βράδυ φαίνεται να ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιθωνία.  Τα πυκνά δάση της περιοχής βρέθηκαν και πάλι να απειλούνται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις  κινητοποιήθηκαν άμεσα. 

Επισημάνσεις και προτάσεις ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΡΣΘ)


(σε ό,τι αφορά στη ΒΑ Χαλκιδική και στον Πολύγυρο)
Συντάκτης: Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης
Αρχιτέκτων, π. πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ
 - Γενικά
Το γεγονός ότι η χώρα μας ήταν μια από τις ελάχιστες των ανεπτυγμένων χωρών που μέχρι πριν 2-3 δεκαετίες στερούνταν Χωροταξικών Μελετών και Ρυθμιστικών Σχεδίων εξηγεί, ως ένα βαθμό, και τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, αλλά και τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του οικιστικού. Οι έννοιες των Χωροταξικών σχεδιασμών, της αειφόρου ανάπτυξης, των Ρυθμιστικών Σχέδιων κ.λπ., που αφορούσαν στη χώρα μας ακουστήκαν για πρώτη φορά στο Ε΄ Πανελλαδικό Αρχιτεκτονικό Συνέδριο, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’60, αν θυμάμαι καλά.
Για την περιοχή μας το «Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης» θεσμοθετήθηκε μόλις το 1985, με το νόμο 1561, και με τον ίδιο νόμο συστάθηκε ο Οργανισμός Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ), που έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και εφαρμογής του Ρ.Σ.Θ.

Διγενής Λακκώματος 2011-2012


Ανακοινώθηκαν τα φιλικά προετοιμασίας του Διγενή Λακκώματος :
13 ΑΥΓ:         ΛΑΚΚΩΜΑ - ΠΟΝ. ΤΡΙΓΛΙΑΣ
17 ΑΥΓ:         ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ - ΛΑΚΚΩΜΑ
20 ΑΤΓ:         ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ - ΛΑΚΚΩΜΑ
24 ΑΥΓ:         ΛΑΚΚΩΜΑ  - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΛΓΑΡΩΝ
28 ΑΥΓ:         ΑΡΗΣ ΠΕΤΙΝΟΥ ΞΑΝΘΗΣ - ΛΑΚΚΩΜΑ

Πάει διακοπές...

ΧΡΥΣΟΣ-ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Η  δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη ενημερώνει τους πολίτες με τρόπο προπαγανδιστικό για το έργο της. Αναφέρεται καθημερινά για κάθε θέμα με πανηγυρικό και επινίκιο τρόπο και για κάθε ενδιάμεσο στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Καλό ή κακό είναι αυτό; Καλό να ενημερώνονται οι πολίτες - κακό όμως όταν το κάνεις καταχρηστικά, για να δημιουργείς μια εικόνα εντατικού οργασμού και  εργασιομανίας του Δήμαρχου.  Κακό όταν κάθε φορά θυμίζεις ότι ήταν προεκλογική σου εξαγγελία – δε μας πειράζει αυτό - τη συχνότητα που αναφέρεται σχολιάζουμε. Κακό όταν διαπιστώνουμε ότι με τα μεγάλα λόγια κρύβονται οι αλήθειες.