Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Η ΒαζελοΡεσπέντζα πονάει...

Δεχόμαστε μόνο ειλικρινή συλλυπητήρια, ούτε πλάκες, ούτε πειράγματα!
-Ανίκανη διοίκηση... δεν μπορούσε ρε γαμώτο να "μιλήσει" στο διαιτητικό τρίο; Άλλοι κι άλλοι γιατί το έχουν σύστημα!  

"Απούσα η Δημοτική Αρχή Πολυγύρου"

"Αγαπητή Ρεσπέντζα, παρακαλώ να επιτρέψεις την κοινοποίηση των σκέψεών μου μετά τον χθεσινό αγιασμό της αγαπημένης μας ομάδας της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου.
Ήμουνα κι εγώ εκεί, όπως και κάθε χρόνο. Την ομάδα την αγαπώ και την παρακολουθώ από μικρό παιδί. Δε είμαι ούτε ήμουνα ποτέ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο αλλά μ' αρέσει σαν άθλημα και παρακολουθώ τα παιχνίδια που μπορώ στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, είτε αυτά είναι της ΝΙΚΗΣ είτε της ΕΛΠΙΔΑΣ.
Χθες στον αγιασμό της ΝΙΚΗΣ με λύπη μου παρατήρησα την ΑΠΟΥΣΙΑ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε αντιδήμαρχος, ΚΑΝΕΝΑΣ τους. Γιατί; Ούτε ο πρόεδρος του αθλητικού Οργανισμού! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Μπορούσαν να τιμήσουν τις προσπάθειες της νεολαίας του τόπου μας." 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Με τη ΝΙΚΗ Πολυγύρου

Συνεχίζουν με τη ΝΙΚΗ Πολυγύρου ο Άρης Ιατρού, ο Νίκος Στρόλιος και ο Θανάσης Μπιτσίνης .
Και οι τρεις ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν από τα παιδικά της ΝΙΚΗΣ Οι δύο πρώτοι έπαιξαν και πέρυσι στην ομάδα του Πολυγύρου ενώ ο Θανάσης Μπιτσίνης αγωνίζονταν στη Γερακινή.

Ερχονται αλλαγές στη νομοθεσία για τα blogs...


Το διαδίκτυο θα παύσει να  φιλοξενεί κουκουλοφόρους, διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs.

OXI στη φίμωση των blogs & τον εκβιασμό της δικαιοσύνης (Τώρα ανέσυραν τον Σανιδά, όπως η δεξιά!)! O ΓΑΠ του διαδικτύου, τι λέει;


ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ & ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΑ BLOGS
Η ΦΙΜΩΣΗ μπορεί να εξαφανίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ;
Αντί να μαζέψει τους υποτελείς του ο Χρυσοχοίδης και να αποδώσει ευθύνες για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος,
Αντί να δώσει έστω μια επί της ουσίας απάντηση για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα,
Απειλεί για την υποβολή μήνυσης σε βάρος αυτών που αποκαλύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

ΦΟΔΣΑ Πολυγύρου

Με αφορμή ερωτήματα αναγνωστών μας που αφορά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Πολυγύρου.  Το Δ.Σ. αποτελούν οι: Καρανάσιος Ευθύμης (παραιτήθηκε σήμερα), Σίγγελης Μανώλης, Γκλάβας Πέτρος, Στύλος Αστέριος και Μπογδάνος Κων/νος.
Τα μέλη διορίζονται ή παύονται από την Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης μέχρι ενεργοποίησης  σχετικού άρθρου του "Καλλικράτη" (άρθρο 140).
Σήμερα όπως ξαναγράψαμε παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Ευθύμης Καρανάσιος. Αν γίνει δεκτή η παραίτησή του από το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ τότε θα κληθεί ο αναπληρωματικός του να πάρει τη θέση του (Χρήστος Βορδός), όχι όμως ως πρόεδρος αλλά για να συμπληρώσει την πεντάδα του Δ.Σ.. 
Υπάρχουν τώρα δύο (2) ενδεχόμενα:

Η απόφαση του Πρωτοδικείου στην προσφυγή Πάχτα

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής η αίτηση του Δήμου Αριστοτέλη για έκδοση προσωρινής διαταγής και υποδοχή των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου!
Ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τις 19 Σεπτεμβρίου 2011.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, θα επισκεφθούν αύριο, 3/8/11 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος στον Πολύγυρο, τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Χαλκιδικής. 
Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια της αμφότερης ενημέρωσης για την κατάσταση και την κατάθεση των προτάσεων τόσο του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε από την εμμονή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το άνοιγμα του επαγγέλματος χωρίς να παίρνει υπ’ όψιν της τις θέσεις και τις προτάσεις του κλάδου.
 Το Γραφείο Τύπου.

No Man Can Find the War

Ένταξη του έργου «Ανόρυξη και Αξιοποίηση των γεωτρήσεων Ιερισσού» στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013».


Εγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η ένταξη του έργου:  «Κατασκευή και Αξιοποίηση  δύο υδρευτικών γεωτρήσεων στη Δημοτική Κοινότητα Ιερισσού, Δήμου Αριστοτέλη», συνολικού προϋπολογισμού 194.893,09€, στον άξονα προτεραιότητας “07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Μακεδονία - Θράκη”.  Η συγκεκριμένη Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες του πόσιμου νερού στην προ του Άθω περιοχή, πρότεινε  την ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων. Η περιοχή

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ προς Πρόεδρο ΝΟΔΕ

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στην πολιτική τα πάντα πρέπει να απαντώνται και να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία πουθενά. Επειδή εμείς όταν μπήκαμε στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. οι παλαιότεροι μας δίδαξαν την ιστορία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής από το 1974 και μετά, θέλω να απαντήσω στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε.  Χαλκιδικής για κάποια σχόλιά του στα χθεσινοβραδυνά δελτία ειδήσεων και να του θυμίσω κάποιες λεπτομέρειες που του διαφεύγουν:

"Κατ' επάγγελμα" μάρτυρας κατηγορίας; (!!!)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σήμερα δόθηκε μια παράσταση από το θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας στα δικαστήρια του Πολυγύρου!
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας έκανε προσφυγή-ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Πολυγύρου. (ΦΟ.Δ.Σ.Α.).
Μάρτυρας κατηγορίας στο πλευρό του κ. Πάχτα ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χρήστος Βορδός!!!
Αναμένοντας την απόφαση του Δικαστή, θέλουμε να καταγγείλουμε στο λαό του Πολυγύρου την απαράδεκτη στάση του Πολυγυρινού Αντιδημάρχου.
Μας λυπεί επίσης η ανεξήγητη παραίτηση, σήμερα, του Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του κ. Ευθυμίου Καρανάσιου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρώην Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Θωμά Καπλάνη και τον Πολυγυρινό Δικηγόρο κ. Ζήση Παντελή που παραβρέθηκαν ως συνήγοροι των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο ξαφνικό και χωρίς καμιά ειδοποίηση δικαστήριο, υπερασπιζόμενοι μαζί μας τα συμφέροντα του Πολυγύρου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ...


1ο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων στην Παλαιόχωρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 στις 8.00 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Παλαιοχώρας προκειμένου να παρακολουθήσετε το 1ο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων απ όλη τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. 
Μετά το τέλος των εμφανίσεων των χορευτικών θα ακολουθήσει λαικό γλέντι. 
ΤΟ Δ . Σ.

ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ

Στο γήπεδο Αβραάμ Παπαδόπουλος, έγινε η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Διγενή Λακκώματος την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011. Στην πρώτη της ομάδας παραβρέθηκε αρκετός κόσμος. Μετά από ένα μισάωρο χαλάρωμα υπό τις οδηγίες του προπονητή Θεόδωρου Σουγιουλτζή, ακολούθησε μπάρμπεκιου για όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

“Ακάνθιος τέττιξ” Θερινό φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, “Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια”
 Η αυλαία του Ακάνθιου Τέττιξ έπεσε… η παράσταση τελείωσε… με ένα καταπληκτικό έργο που μας συγκίνησε όλους. “Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια” του Αλεχάνδρο Κασόνε από την θεατρική ομάδα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Το χειροκρότημα παρατεταμένο και τα μπράβο ατελείωτα.

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ


ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ!
4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΙΝΚ - ΠΟΝΚ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ 11:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΟΙ COME BACK LIVE στην Αρναία

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ COME BACK ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ LIVE ΣΤΟ ΜΠΑΡ ¨ΕΛΒΕΤΙΑ¨ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ! Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ! ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΗΣ: ΚΙΘΑΡΑ - ΦΩΝΗ
ΡΗΓΑΣ ΤΖΙΤΖΙΡΙΚΑΣ: ΚΙΘΑΡΑ - ΦΩΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ΠΛΗΚΤΡΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΜΠΑΡ ¨ΕΛΒΕΤΙΑ¨ ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2372022294

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ 4o TEENWAVE


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με τη διοργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου, νεανικά συγκροτήματα συμμετέχουν και rockάρουν στη συνάντηση νεανικών συγκροτημάτων στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου. 
Είσοδος με αναψυκτικό ή μπύρα για τους ενήλικες 5 ευρώ για την ενίσχυση του Ομίλου.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ... ΤΟ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ...


undefined

Καλό μήνα σε όλους! Μπήκαμε αισίως στον Αύγουστο…! Στην τελική ευθεία ίσως του πιο «μικρού» καλοκαιριού, της τελευταίας τριακονταετίας. Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι δεν το ζούμε, όπως άλλα. Ο λόγος είναι προφανής. Η οικονομική αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστού στις τσέπες μας, και η βεβαιότητα ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, στέρησε και στερεί  από όλους μας, τη δυνατότητα να χαρούμε τα περίφημα «μπάνια του λαού». 
Οι επαγγελματίες του τουρισμού βογκούν στην κυριολεξία, καθώς από τη μία οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων και από την άλλη η αισθητή απουσία ελλήνων πελατών από τις επιχειρήσεις τους, τους έχει ωθήσει στο σημείο να λένε πολλοί από αυτούς, « τέτοιο καλοκαίρι, να φύγει και να μην ξανάρθει. Το κάθε πέρσι και καλύτερα, πια έχει γίνει αξίωμα».

Περί των προβλημάτων στο χώρο της υγείας

Αναγνώστες της Ρεσπέντζας ! 
Όσα γράφει ο Κίτσιος για τον Βαρνάβα είναι σωστά. Όσοι δουλεύουν στο χώρο αυτό γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και ποια συμφέροντα υπερασπίζει κάθε φορά ο ένας ή ο άλλος « αιρετός» εκπρόσωπος και «μαχητής» του δήθεν κοινωνικού συνόλου. Το «δίκιο» το υπερασπίζονται μόνο τότε, όταν και τα δικά τους, ατομικά, συμφέροντα αρχίζουν να απειλούνται. Είναι αλήθεια ότι στο ΓΝΧ νοσοκομείο, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας γίνονται μεγάλες σπατάλες. Αυτό δεν αφορά μόνο τα γάντια, για τα οποία γίνεται θέμα επίτηδες προκειμένου να υποβαθμίσουν τι σημασία του θέματος.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πολυγύρου

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πολυγύρου, Ευθύμης Καρανάσιος, μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ σε σχέση με τον Δήμο Πολυγύρου.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου και σύμφωνα με την οποία ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου θα δέχεται τα σκουπίδια Αριστοτέλη.
Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ομόφωνα, θεωρεί παράνομη την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Εκτιμούμε πως ο Καρανάσιος κάποια στιγμή θα εξηγήσει στους συνδημότες του τι ακριβώς "παίχτηκε" στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πολυγύρου.

Εξώδικος πρόσκληση ...

...Προς το Δήμο Πολυγύρου και το Δήμο Αριστοτέλη από τον ΦΟΔΣΑ Πολυγύρου (3η Διαχειριστική Ενότητα Χαλκιδικής) για το θέμα των απορριμμάτων του Δήμου Αριστοτέλη.

"Η παρούσα επιστολή να επιδοθεί με Δικαστικό Επιμελητή"

Η επιστολή Βορδού στον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ευθύμη Καρανάσιο!
Παρατηρούμε:
-Ότι ο Βορδός μπερδεύει ή δεν γνωρίζει τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α και όχι ΦΟ.Σ.Δ.Α). Απαράδεκτο έγγραφο του Δήμου με τέτοιο λάθος όπως επίσης και:
-Ονομάζει "μέτοχο" το Δήμο Πολυγύρου ενώ γνωρίζει (ή δε γνωρίζει)  ότι  ο ΦΟΔΣΑ είναι διαδημοτικός Σύνδεσμος και όχι Ανώνυμη Εταιρεία!!!
-Λέει πως ο Δήμος "χρηματοδοτεί" τον ΦΟΔΣΑ ενώ  γνωρίζει (ή δε γνωρίζει) ότι ο Δήμος ΠΛΗΡΩΝΕΙ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες!!!
-Και σ' ανώτερα!

Καλοδεχούμενα...

Η πληροφορία είναι ΣΟΒΑΡΗ και σας την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη:
Σήμερα-αύριο, λένε, ο Κουκουλόπουλος υπογράφει Προεδρικό διάταγμα για τη Διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας. 
Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν οι ΦΟΔΣΑ των νομών και με απόφαση της κάθε Περιφέρειας θα δημιουργηθούν περιφερειακοί ΦΟΔΣΑ με ότι αυτό σημαίνει για το ΧΥΤΑ Πολυγύρου και τα απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη και Σιθωνίας και το πρόβλημα της υποδοχής αυτών!

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑΞΙ...


“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”: ΣΙΒΗΡΗ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης

Με επιστολή του προς τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκφράζει την  ανησυχία και τον προβληματισμό των μελών του στον κλάδο εστίασης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. από 13% σε 23% η οποία θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Επισημαίνει παράλληλα ότι το μέτρο αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της Χαλκιδικής: "...όπου είναι καθαρά τουριστικός νομός και οι επισιτιστικές  επιχειρήσεις είναι πάρα πολλές,  η επιπλέον αύξηση στις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν θα πλήξει τις επιχειρήσεις αυτές, με αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση του τζίρου τους και κατά συνέπεια την μείωση του προσωπικού που απασχολούν , την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των καταβεβλημένων ασφαλιστικών εισφορών προς ταμεία κτλ."
Το κείμενο της επιστολής:

Ξεκίνημα του Απόλλωνα Αρναίας για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής

Καλή πορεία στη ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο η ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, χθες 1 Αυγούστου 2011.
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν, τιμώντας με την παρουσία τους την ιστορική ομάδα του Πολύγυρου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου Κώστας Μπογδάνος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Ευθύμης Καρανάσιος.
Ο Πρόεδρος της ομάδας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΝΙΚΗΣ (της εποχής της Β' Εθνικής) Δημήτρης Ζούνης στην ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή και έθεσε τους στόχους της ομάδας επισημαίνοντας ότι το αθλητικό ιδεώδες περιλαμβάνει απαραίτητα αθλητική επίδοση, ήθος και αγωγή.

Η "Μάχη" των απορριμμάτων

Κοντέινερ με απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη έφτασε χθες στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου αλλά με απόφαση της διοίκησής του επέστρεψε "άπραγο" στην Ιερισσό! Αποτέλεσμα:
Σήμερα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο ζητώντας προσωρινή διαταγή για την υποδοχή των απορριμμάτων του Δήμου Αριστοτέλη στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου. 

Η "Μάχη" του ΧΥΤΑ Πολυγύρου

Χαμός, Χαμός!
Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Βορδός έστειλε, μαθαίνουμε, ΕΞΩΔΙΚΟ στον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Καρανάσιο Ευθύμη και του ζητάει να υπογράψει συμφωνία με το Δήμο Αριστοτέλη για τα απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη! Ο Ευθύμης αρνείται πεισματικά, αφού η Διοίκηση του ΧΥΤΑ θεωρεί κάτι τέτοιο παράνομο, και μάλλον ωθείται προς παραίτηση
-Και πάλι εμείς δε λέμε τίποτα κακό! Θα "παλέψουμε" να κερδίσουμε την εύνοια του μάρτυρα κατηγορίας Βορδού για το δικαστήριο!

Ποιες είναι "παραγωγικές τάξεις"!!!

Παλιό το θέμα (Μάρτης του 2011) αλλά το βρήκαμε σε σημερινή ανάρτηση του Δήμου Πολυγύρου στο "Διαύγεια"! (Με την ευκαιρία: μετά από τόσους μήνες αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ;) 
Συζητούν λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ορισμό μελών στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πολυγύρου. Εισηγητής είναι ο αντιδήμαρχος Βορδός και μεταξύ των άλλων προτείνει ως εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων, προσοχή, εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων!!! (ο εισηγητής είχε διατελέσει πρόεδρος των τριτέκνων, δεν γνωρίζουμε αν είναι ακόμα!)
Στην παρατήρηση Δημοτικού Συμβούλου πως ο Σύλλογος αυτός "δεν έχει σχέση με παραγωγικές τάξεις" απάντησε πως "είναι κοινωνικός φορέας ... έχει σχέση"! (Δείτε τα στην εικόνα ή ολόκληρο το πρακτικό της συνεδρίασης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΔΩ)
Συμπεράσματα από τέτοιου είδους "μαμουνιές" μπορεί να βγάλει ο καθένας. 
-Εμείς δεν θα πούμε τίποτα,  δε θέλουμε να γίνουμε "κακοί" ...γιατί είναι και μάρτυρας κατηγορίας, ο εισηγητής Βορδός, στη γνωστή υπόθεση δίωξης της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και ...καταλαβαίνετε τώρα, ε!