Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

ΘΗΛΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...


Το νησί με τους 700 (μαϊμού) τυφλούς!


Το 2% νομού του Ιονίου απέκτησε πιστοποιητικό σε προεκλογικές περιόδους
Στην αρχή πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που ανακαλύφθηκε τυχαίως σ΄ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε κτυπήσει το νησί, προ ετών. Αλλωστε, οι περισσότεροι τυφλοί είχαν έγγραφα, πιστοποιητικά και λάμβαναν επί σειρά ετών προνιακά επιδόματα από βρεφική ηλικία. Στα πιστοποιητικά έγραφαν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Δεν είδαν ποτέ το φως τους.

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ...


Επιτέλους ξύπνησε η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ηλίας Ιορδανίδης. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης στην εκλογική διαδικασία.
Επιτέλους, μετά από ενάμισι χρόνο απραξίας και ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα η ΟΝΝΕΔ σαρώνει με εκατοντάδες δράσεις που επικροτούνται διαρκώς από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά (στις περισσότερες μάλιστα είναι και ο ίδιος παρόν), στο Νομό μας η τοπική ΟΝΝΕΔ δεν υπήρχε πουθενά.

Μαρία Άρνη: Το κορίτσι της Χαλκιδικής

"Γεννήθηκα στην Νέα Φώκαια Χαλκιδικής και από ηλικία πέντε χρονών άρχισα τις μουσικές μου σπουδές σε διάφορα ωδεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.
Σε διαγωνισμό ερμηνείας του Yπουργείου Παιδείας σε Ελλάδα και Κύπρο πήρα την τρίτη θέση.
Συμμετείχα σε αρκετές σχολικές εκδηλώσεις και διάφορες μουσικές παραστάσεις. Στα 17 μου ξεκίνησα μια σειρά συναυλιών με δικό μου μουσικό σχήμα σε όλη την Χαλκιδική , στο Φεστιβάλ θάλασσας , στα Παλλήνια , στην Άφυτο της Αθύτου.

15 Αυγούστου με την Μαρία Άρνη στην Ν. Τρίγλια.Ολοκληρώθηκε το 3o by the way Festival νεολαίας Ορμύλιας

 Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία το φετινό φεστιβάλ που διοργάνωσε το συμβούλιο νεολαίας της Ορμύλιας.(πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε περισσότερα για το συμβούλιο νεολαίας της Ορμύλιας)
Το φετινό φεστιβάλ είχε ένα τουρνουά beach volley που συμμετείχαν 16 ομάδες των τριών ατόμων, και ένα τουρνουά soccer 5x5 που συμμετείχαν 8 ομάδες των πέντε ατόμων.
Στο beach volley, 1η ομάδα βγήκε η ομάδα "Α.Ο.Π.", 2η η ομάδα "Λοκμάς" και τρίτη η ομάδα "Παλαίμαχοι". Τα δώρα ήταν μία υποβρύχια φωτογραφική μηχανή για κάθε μέλος της ομάδας προσφορά από το κατάστημα YOU για την πρώτη ομάδα και από ένα μπουκάλι για τις άλλες δύο ομάδες, προσφορά του Allou Beach Bar. Στο 5x5 νικήτρια ομάδα ήταν ο "Σαματάς" (που δανείστηκε το όνομα του blog) ενώ φιναλίστ ήταν οι "Αστέρες".

Εντατική εκμετάλλευση επί έναν αιώνα


Από τον Κανελλόπουλο, στον Μποδοσάκη, στην TVX των Καναδών και στην «Ελληνικός Χρυσός - EG» του Μπόμπολα και του Ρουμάνου Φ. Τίμις

Η εντατική εκμετάλλευση των μεταλλείων Κασσάνδρας στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, περιοχή πλούσια σε μικτά θειούχα μεταλλεύματα, ξεκινά με την καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το 1893 η εκμετάλλευση της περιοχής παραχωρήθηκε σε Γάλλο - Οθωμανική εταιρεία με έδρα το Παρίσι. Τότε δημιουργήθηκαν τα μεταλλεία Κασσάνδρας και το 1901 ξεκίνησε η μεταλλευτική δραστηριότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Άνω - κάτω η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Μικρή περιπέτεια μας επιφύλαξε η μέρα σήμερα, 1 Αυγούστου (λέτε να πάει στραβά όλος ο μήνας;), η σακαράκα μάς άφησε κάπου μεταξύ Μουδανιών και Φλογητών και μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια είπαμε το... "Δεσπότη Παναγιώτη"! Τέλος πάντων, σας είχαμε και καλό θεματάκι σήμερα...
Χθες πληροφορία μας, που αναρτήσαμε, και όχι επίσημη ενημέρωση από κάποιο δελτίο τύπου μιλούσε για εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής για το αξίωμα του Προέδρου της. Μας φάνηκε παράξενο αλλά το αναρτήσαμε αφού έχουμε εμπιστοσύνη στις πηγές μας. Δύο περίπου ώρες μετά την ανάρτηση, μας στάλθηκε σε mail  δελτίο τύπου από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής (δείτε το στη συνέχεια) όπου και καταγγέλλει την σημερινή εκλογική διαδικασία και παράλληλα ανακοινώνει πως ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ, η ΟΝΝΕΔ, τον σημερινό υποψήφιο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ιορδανίδη Ηλία.
Η κατάσταση συγκεχυμένη και η περιπέτεια που σας είπαμε στην αρχή δε μας επέτρεψε να μάθουμε λεπτομέρειες και από την άλλη πλευρά. Θα μάθουμε, ίσως αύριο, (σήμερα θα ασχοληθούμε με τη σακαράκα μας) και θα σας ενημερώσουμε. Εν τω μεταξύ οι εκλογές ξεκινούν σε λίγο (17:00-21:00).
Δείτε το Δελτίο τύπου του Αβραάμ  Σαλπικτίδη: