Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Δριβελέγκα στο agrotypos.gr

Συνέντευξη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δριβελέγκα

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗ.ΣΥ.

Στα εξωφρενικά σημεία των καιρών που ζούμε στη Β/Α Χαλκιδική, προστέθηκε και η «γνωμάτευση» της ΔΗ.ΣΥ. Ο νεόδμητος πολιτικός φορέας με μια ανακοίνωση «μνημείο παραποίησης και παραχάραξης» των επιστημονικών δεδομένων, που συνοδεύουν την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο μας,  θεωρεί ότι αυτή είναι ασύμφορη για την τοπική κοινωνία, αφού το προσδοκώμενο όφελος από τη συγκεκριμένη παροδική επένδυση είναι ασυγκρίτως μικρότερο από τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής (νερό, ξυλεία, χλωρίδα, πανίδα, φυσικό κάλλος κ.λπ.), που αποτελεί ανεκτίμητη εθνική κληρονομιά…

jazz στον Πολύγυρο


3ο Φεστιβάλ Δήμου Πολυγύρου. Jazz στον πεζόδρομο 27-7-11
Πολύς κόσμος χθες  στον πεζόδρομο για τις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Δήμου Πολυγύρου.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν μουσική jazz με την Δήμητρα  Καλογεροπούλου τραγούδι,  τον  Φίλιππο  Σταματόπουλο στα  κρουστά και Βαγγέλη  Βελέτσο πιάνο καθώς και έργα των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών και Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου.
Ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ: 

Η Πολυτεχνείου...

Περπατήσαμε την Πολυτεχνείου, σήμερα , από την δυτική είσοδο της Πόλης του Πολυγύρου μέχρι το ηρώον. 
Μας άρεσε όπως είναι με τα ασπρισμένα κράσπεδα των πεζοδρομίων.
-Είναι όμορφα. 

Απαράδεκτοι όλοι τους...

-Ο ίδιος ο Ψωμιάδης που παρουσιάζεται ως "Περιφερειάρχης"  Κ. Μακεδονίας ...
-Το τηλεοπτικό κανάλι που τον φιλοξενεί ως τέτοιον...
-Ο δημοσιογράφος Γ. Παπαδόπουλος που τον παρουσιάζει ως τέτοιον...
-Δεν έχουν ακούσει, δεν έχουν μάθει τίποτα;
Συνέβη χθες στο τοπικό κανάλι της Χαλκιδικής ΤVSUPER
-Παπαδόπουλε, δε γνωρίζεις ότι ο "πελάτης" σου κρίθηκε ένοχος, και σε δεύτερο βαθμό, για παράβαση καθήκοντος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και ότι είναι έκπτωτος  μετά την καταδίκη του

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ (Β)


«Θάρθει ο καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα» (προφητεία Κοσμά του Αιτωλού)
 Να το αφήσουμε για «αργότερα»;
Είναι προφανές ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η μεγιστοποίηση της «ζωής» των κοιτασμάτων ορυκτών αλλά και του οφέλους από την εκμετάλλευσή τους για την κοινωνία, σε βάθος χρόνου. Όμως αναβολές στην εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων «για αργότερα», δεν στέκουν. «Αργότερα» οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές, οι τιμές χαμηλότερες, θα βρεθούν άλλα κοιτάσματα, θα ανακαλυφθούν υποκατάστατα, οι ανάγκες μας θα ικανοποιούνται διαφορετικά.

"Το γάλα" Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου


Κατατέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η προμελέτη ανάπλασης του ιστορικού χώρου της Διώρυγας του Ξέρξη.


Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στην παραλαβή της προμελέτης ανάπλασης του ιστορικού χώρου της διώρυγας του Ξέρξη.
Η προμελέτη συντάχθηκε από ιδιώτη μελετητή, ελέγχθηκε και θεωρήθηκε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου.
Μετά την παραλαβή της από το Δημοτικό Συμβούλιο, η προμελέτη κατατέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να εξεταστεί στις 2 Αυγούστου 2011.

O εμπορικός σύλλογος Παλλήνης προσέφερε μοτοσικλέτα στο Δήμο Κασσάνδρας


Μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προσέφερε ο εμπορικός σύλλογος Παλλήνης στο δήμο Κασσάνδρας για να ενισχυθεί ο στόλος της δημοτικής αστυνομίας. Στόχος της προσπάθειας είναι να εκτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δημοτική αστυνομία τα καθήκοντα της και ειδικά στον τομέα της δίωξης του παράνομου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.
Το κόστος αγοράς της μοτοσικλέτας ανήλθε στις 4.000 ευρώ ενώ  μεγάλο μέρος της δαπάνης καλύφθηκε από το επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Εναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της « Αγροτικής Εστίας » για το έτος 2011


Από τη διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώθηκε ότι :
Ξεκινά για 510.800 χιλ.  συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, καθώς και για τα μέλη  των οικογενειών τους, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκταήμερες διακοπές, τριήμερες εκδρομές και τη δωρεάν παροχή βιβλίων. 
Η διάρκεια του προγράμματος για τον κοινωνικό τουρισμό είναι μέχρι τις 31 – 3 – 2012, ενώ των εκδρομών και της παροχής δωρεάν βιβλίων μέχρι 31 – 12 – 2011.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ από τις 01/08/2011 έως τις 19/08/2011. 

Τραγικές διαστάσεις έχει πάρει η ανεργία στο χώρο των ΑΜΕΑ


  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 Θέμα: Τραγικές διαστάσεις έχει πάρει η ανεργία στο χώρο των ΑΜΕΑ
 Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών το 2003 η ανεργία στο χώρο των ΑΜΕΑ, των ικανών προς εργασία αναπήρων, των χρόνιων πασχόντων, έφτανε τότε το 84%. Σαν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η ανεργία σ’ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο έχει πάρει σήμερα ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις. Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΔ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), η ανεργία στους ικανούς

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω
Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.  
Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο…  Κάποια στιγμή  μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Υποβιβάζονται Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα

Τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική, εξαιτίας της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, αποφάσισε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ. Επίσης, η επιτροπή τιμωρεί τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο με εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.

Άρχισαν τα όργανα...

Μείωση αποδοχών κατά 10% σε συνδυασμό με μικρότερο ωράριο εργασίας ή υιοθέτηση 4ήμερης απασχόλησης πρότεινε η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους.

Αιμοδοσία στα Σήμαντρα, Σάββατο και Κυριακή


Το  Δ.Σ  του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Σημάντρων  ευχαριστεί  θερμά όλους  τους  κατοίκους  των  Σημάντρων  και  λοιπών  περιοχών  που στήριξαν την  προσπάθεια  του  και  κατέκλυσαν    επί  4  συνεχόμενες ημέρες  το  πανέμορφο  πολιτιστικό  πάρκο  Σημάντρων  στηρίζοντας  τον  σύλλογο  οικονομικά  και  ηθικά!.
Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που κάθε χρόνο μας στηρίζουν Οικονομικά καλύπτοντας ένα αρκετό μεγάλο μέρος  των εκδηλώσεων. Επίσης  να ευχαριστήσουμε  τα μέλη  και  τους χορευτές  βοήθησαν στην  οργάνωση  των  Εκδηλώσεων. (και φυσικά όλους τους Εθελοντές)

Επιστολή σε 41 αντιστασιακούς

Αγαπητοί φίλοι, εκδώσατε της περασμένη βδομάδα ανακοίνωση που καταχωρήθηκε σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες. Σ’ αυτήν εξηγείτε τους λόγους για τους οποίους απείχατε από τη φετινή γιορτή της δημοκρατίας. Γνωρίζω τους περισσότερους από σας προσωπικά, από τη συμπόρευση σε κόμματα της Αριστεράς. Μερικούς τους εκτιμώ και γι’ αυτό παραξενεύομαι από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής. Κατ’ αρχήν, εσείς που γνωρίζω είσθε σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπογράφετε όμως με αυτή σας την ιδιότητα, όπως ταιριάζει στο πολιτικό αυτό κείμενο (ανάλογη ανακοίνωση για τη δική του αποχή εξέδωσε και ο πρόεδρος Τσίπρας), αλλά με την ιδιότητα του αντιστασιακού. Γιατί; Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση παρά ότι θέλετε να υπαινιχθείτε πως εκφράζετε όλους τους αντιστασιακούς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ώστε να δώσετε στην ανακοίνωσή σας ένα κοινωνικό εύρος που δεν έχει. Επιπλέον, κρεμάτε στο κείμενο τα παράσημα της αντιστασιακής σας δράσης (φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια), όπως δεν έχετε ξανακάνει και όπως δεν συνάδει με τη σεμνότητα του αγωνιστή. Γιατί; Για να εντυπωσιάσετε τον αναγνώστη;