Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Τα προσωρινά αποτελέσματα Απογραφής 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και ανακοίνωσε τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας. (Μόνιμος Πληθυσμός: το σύνολο των ατόμων που έχουν ζήσει συνεχώς στον τόπο συνήθους διαμονής τους για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών πριν την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής ή έφθασαν στον τόπο συνήθους διαμονής τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες πριν την ημερομηνία αναφοράς, με την πρόθεση να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 1 χρόνο.)
Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%). (στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα)
Τα προσωρινά αποτελέσματα της Χαλκιδικής κατά Δήμο:

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για τις δηλώσεις Λοβέρδου


Ο κ. Λοβέρδος, εισπράττοντας την κοινωνική κατακραυγή, προσπαθεί να χορηγήσει σε μικρές δόσεις το δηλητηριώδες μίγμα περικοπών και συγχωνεύσεων, προκειμένου να οδηγήσει τους πολίτες σ΄ έναν ιδιότυπο μιθριδατισμό. Σήμερα ανακοίνωσε τις συγχωνεύσεις Διοικήσεων, καθώς και τη μείωση νοσηλευτικών κλινών κατά 11.000. Κράτησε για τις επόμενες εβδομάδες την ανακοίνωση κατάργησης Κλινικών και Τμημάτων, καθώς και πολλές ακόμη θανατηφόρες ρυθμίσεις που θα διαλύσουν στην κυριολεξία το (εναπομείναν) δημόσιο σύστημα υγείας, όπως επί παραδείγματι την παρανοϊκή «εφημερία κατά τομέα», το κλείσιμο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και την αλλαγή χρήσης αρκετών άλλων.

Άνθρακας για το Δημόσιο ο … θησαυρός των μεταλλείων χρυσού


Aποσύρεται άρον- άρον η διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία το υπ. Οικονομικών αναζητούσε χρηματοοικονομικούς συμβούλους που θα εισηγούνταν τρόπους αξιοποίησης των μεταλλευτικών δικαιωμάτων.
Στην λιτή ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι η απόσυρση της πρόσκλησης είναι προσωρινή "ώστε να εμπλουτιστεί με περισσότερες πληροφορίες".
Στην πραγματικότητα, αιτία της απόσυρσης, είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να εκχωρήσει στο Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας έσοδα που απλώς δεν… υπήρχαν, από δικαιώματα εξόρυξης των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής και της Θράκης.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ!!!!

Αν τα τελευταία 20 χρόνια έχετε κάνει αίτηση για δουλειά στην γνωστή μεταλλευτική εταιρεία της περιοχής μας τότε το τηλέφωνό σας θα χτυπήσει σίγουρα. Θα σας ρωτήσουν αν ενδιαφέρεστε ακόμη για την θέση εργασίας και αν η απάντησή σας είναι θετική θα σας βάλουν στην αναμονή. Στην ίδια αναμονή που σας βάλανε όταν έγινε η "διαβούλευση" στον Πολύγυρο, την οποία την είχαν ονομάσει "σεμινάριο πρόσληψης". Στην ίδια αναμονή που σας βάλανε όταν σας κάλεσαν στο "συλλαλητήριο" της εταιρίας στο Παλιοχώρι.
Δυστυχώς, συμπατριώτες, τα τηλεφωνήματα αυτά δεν είναι πρόσκληση για δουλειά, αλλά γκάλοπ της εταιρείας για σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης. Παίζουν με την αγωνία του κόσμου για εργασία σε μια εποχή αβάσταχτης οικονομικής κρίσης και με το δείκτη ανεργίας να έχει χτυπήσει κόκκινο.

Τα νέα της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου

Η ομάδα της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου, η οποία από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Α΄Ερασιτεχνική Κατηγορία της Χαλκιδικής, απέκτησε τους ποδοσφαιριστές:
1. Γιουβανάκης Μιχάλης: 30 ετών, αποκτήθηκε από τον ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ Ριζών-Παλαιόχωρας.
2. Σκελτζίμ  Πιέτρι: 26 ετών, αποκτήθηκε από τη ΔΟΞΑ Καλυβών.
3. Λιάκος Αστέριος: 33 ετών, από ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ Γαλάτιστας.

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλυβών Χαλκιδικής, (βίντεο)


Λάδι – Ελιά – Κρασί – Μέλι _ Κερί.
Την έκθεση επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δριβελέγκας Γιάννης, ο βουλευτής Λαφαζάνης, Αργύρης, ο Αντιπεριφεριάρχης Γιώργου Γιάννης μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου.
Στον προαύλιο χώρο πληθώρα  αστυνομικών ασφαλείας  (το αυτονόητο σήμερα για όλους τους πολιτικούς), καθώς και αστυνομικών της τροχαίας για να διευκολύνουν την κίνηση,  επιτυχώς, από την στάθμευση στην άκρη του δρόμου (ευτυχώς) των αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.
 Συμμετέχουν οι επιχειρηματίες :

ΤΟ "ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ" ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ... ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ


Χαιρετίζουμε ως blog τις γνωμοδοτήσεις «γροθιά στο στομάχι», τόσο του δασαρχείου Αρναίας, όσο και της διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής… Γνώμες βέβαια που έρχονται για να δώσουν τονωτικές ενέσεις, στα τοτέμ της «συμμαχίας των οικό-σωτήρων» του τόπου, που πέραν των άλλων, αναζητούν λύσεις εσχάτως για την πτώση των μαλλιών τους… καθώς δεν έχουν από πού να πιαστούν… Βλέπετε τα αποτελέσματα του βερμπαλιστικού αποπροσανατολισμού τους δεν είχαν επιπτώσεις μόνο στην κοινωνία αλλά και στους ίδιους. 
Βέβαια στον οικο- ελαστικό κώδικα ηθικής τους δεν είναι τίποτα, το να αποδώσουν την τριχόπτωση τους στην επικείμενη έναρξη της πολυμεταλλευτικής εξόρυξης…

RED/GREEN rock bar


Σάββατο 23/7 Η νέα και υπέροχη Kaizer Double Malt κάνει πάρτι με πολλά δώρα και εκπλήξεις, και ο Νίκος μας ανεβάζει με καλοκαιρινή μουσική απ όλο τον κόσμο.
Αγιονέρι Πολύγυρος έναντι ΚΤΕΟ

Εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Βόρεια Χαλκιδική


Το Σάββατο 23-7-2011 και ώρα 9.00 μμ, στην παραλία των Νέων Ρόδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων "Προσφυγική Αναγέννηση" σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορεών της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων-Ακάνθου, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Βόρεια Χαλκιδική και στα καταστροφικά σχέδια των χρυσοθήρων.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, πρώην Αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

15410 - Γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη Αριστοτέλη


Ξεκινά από 1 Αυγούστου 2011 μία νέα καινοτόμα  υπηρεσία στο Δήμο Αριστοτέλη, η Γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη. Η νέα αυτή υπηρεσία θα λειτουργεί μέσω του πενταψήφιου αριθμού κλήσης 15410 και με βάση τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Μέσω της υλοποίησης της νέας αυτής εφαρμογής, θα γίνεται η καταγραφή και διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών με τρόπο απλό και γρήγορο.
            Ο πενταψήφιος σύντομος κωδικός  15410 εκχωρήθηκε στο Δήμο Αριστοτέλη από τον Ο.Τ.Ε., μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών για τηλεφωνική κατάθεση αιτημάτων.

Αιμοδοσία: 24/7/2011


Παπαρήγα για ταξί


«Η λεγόμενη απελευθέρωση αγοράς στο χώρο του ταξί στρέφεται καθαρά και κατευθείαν εναντίον της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί και εναντίον των οδηγών που είναι υπάλληλοι, μισθωτοί στον χώρο των ταξί. Κερδισμένες απ’ αυτή την υπόθεση θα βγουν οι μεγάλες εταιρείες που συν τω χρόνω θα διαμορφωθούν και θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιοχών φιλέτο.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ


«Πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα, τουλάχιστον 20-21%, με επιμήκυνση, παράταση και με αλλεπάλληλες δανειοδοτήσεις είτε με τη μορφή του ψευδεπίγραφου σχεδίου Μάρσαλ, είτε με άλλες μορφές όπου αλυσοδένουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει χρέη, χρέη, χρέη για πάρα πολλά χρόνια. Και η ίδια ελεγχόμενη χρεοκοπία θα είναι προσωρινή και η ίδια αυτή η συμφωνία. Θα είναι προσωρινή γιατί η κρίση που υπάρχει στην Ιταλία, στην Ισπανία και μπορεί να επεκταθεί και παραπέρα θα ακυρώσει και αυτό το συμβιβασμό που έγινε ανάμεσα στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τους τραπεζικούς ομίλους».
 ΑΘΗΝΑ 22/7/2011    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δριβελέγκας για το πρατήριο τοπικών προϊόντων στις Καλύβες


Δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα, στα εγκαίνια του πρατηρίου τοπικών προϊόντων, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στις Καλύβες.
 Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και για τις προσπάθειες των παραγωγών του Δήμου Πολυγύρου, να δημιουργήσουν αυτόν το Συνεταιρισμό, αλλά και για το αποτέλεσμά του.

Σχέδιο Marsal 2011


Δημαρχούλη, μπορείς να το ξανασκεφτείς;


Με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και από τις 3.7.2009 (προ κρίσης) ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ζητάει από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει "νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ" διότι υπέστη ζημιά από "την παράνομη συμπεριφορά της διοικήσεως".
Η παρανομία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, έγκειται στο γεγονός ότι από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Μια νέα αρχή για τη ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Η χαμογελαστή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Η τελευταία μέρα ...

Σήμερα επισκέφθηκα Δημόσια Υπηρεσία στον Πολύγυρο για κατάθεση δικαιολογητικών προσωπικής μου υπόθεσης. Ήταν η τελευταία μέρα υποβολής των δικαιολογητικών σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη.
Η αντιμετώπιση από την πλευρά των υπαλλήλων ήταν, επιεικώς, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Ο λόγος: γιατί πήγα να καταθέσω τα δικαιολογητικά τελευταία μέρα!!!
-Αλήθεια η τελευταία μέρα τι διαφορετικό έχει από τις άλλες; Είναι δικαίωμά μου να πάω όποτε θέλω αρκεί να είναι μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες! Γιατί οι γκρίνιες και τα κλαψουρίσματα; ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ούτε παράλογα, ούτε παράνομα! ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ!   
-Ας μην απορούν κάποιοι με τέτοιες συμπεριφορές για την άποψη της κοινής γνώμης για τους Δημόσιους Υπαλλήλους!

Τροπολογία του δασικού νόμου μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο φωτογραφίζει την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Το νομοσχέδιο είναι το “Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών, Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για ‘Ερευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις”του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στις Επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.
Το άρθρο 181, σελ. 98, “Μεταλλευτικές- λατομικές εργασίες εντός δασών- δασικών εκτάσεων” (πατήστε πάνω στην εικόνα για να το διαβάσετε) δεν έχει προφανώς καμία σχέση ούτε με ενεργειακές αγορές ούτε με παραγωγή υδρογονανθράκων.

Τώρα...

Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Χαλκιδικής είναι συγκεντρωμένοι μπροστά από το πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη.
Φωνάζουν συνθήματα και κρατούν μαύρες σημαίες.
Τα αυτοκίνητά τους έχουν αποκλείσει το κέντρο του Πολυγύρου. Όλα έχουν από μία πινακίδα με την ένδειξη "ΑΠΕΡΓΙΑ" και την αφίσα της εικόνας μας. 

Διαμαρτυρία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Το κέντρο του Πολυγύρου απέκλεισαν, πριν από λίγο, οι ταξιτζήδες της Χαλκιδικής.
Είναι συγκεντρωμένοι, με τα ΤΑΞΙ τους, μπροστά από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Είναι άγνωστο μέχρι πότε θα έχουν αποκλεισμένο το κέντρο της Πρωτεύουσας του Νομού. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται και πορεία διαμαρτυρίας.

Φιάσκο και ήττα του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τη Siemens

Δυσάρεστη έκπληξη για το κυβερνών κόμμα έκρυβε η μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση του Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων, που θα εξέταζε τις κατηγορίες εις βάρος των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για το σκάνδαλο της Siemens. Η πρόταση -την οποία είχαν υποβάλλει 108 βουλευτές της συμπολίτευσης- απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.

Αυτή είναι η λύση;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι

ΑΥΓΗ

ΚΚΕ για το σκάνδαλο Siemens


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έχουν την ευθύνη για το σκάνδαλο της Siemens οδήγησαν τελικά σε αυτό που το ΚΚΕ είχε προβλέψει: Στο κουκούλωμα και τη συγκάλυψη της υπόθεσης.
          Η όλη εξέλιξη αποδεικνύει πως το καπιταλιστικό σύστημα και οι υπηρέτες του που γεννά και παράγει και τη διαφθορά έχει και τους μηχανισμούς και το πολιτικό προσωπικό για την συγκάλυψή τους.
          Όχι άλλες αυταπάτες για το λαό. Πολιτική καταδίκη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
 ΑΘΗΝΑ 21/7/2011       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

8ο πολιτικό-πολιτιστικό camping Αριστερής Ανασύνθεσης

Ο τομέας νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης, πολιτικής οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, σας προσκαλεί στο 8ο πολιτικό-πολιτιστικό camping το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στην Νέα  Ηρακλείτσα Καβάλας το διάστημα 25/7-1/8. Με πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων που επιδιώκει να πιάσει το νήμα των σύγχρονων κοινωνικών αγώνων και τους προβληματισμούς της νεολαίας και των εργαζομένων, καθώς και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες, προβολές, θεματικά αφιερώματα, αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά συλλογική οργάνωση της καθημερινότητας ο Τομέας νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης επιδιώκει να δώσει μία εναλλακτική διέξοδο από τα κυρίαρχα πρότυπα στις καλοκαιρινές διακοπές του νέου και του εργαζόμενου.

Τρέχει- τρέχει -τρέχει το νερό...

Στη θέση "ΨΥΓΕΙΟ" στον Πολύγυρο το νερό τρέχει στο δρόμο, εδώ και τρεις τουλάχιστον μέρες, όπως μας ενημερώνουν.
-Μήπως πρέπει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολυγύρου να επιληφθεί του θέματος;