Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Ανασφάλιστη εργασία: Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει

Από τις παραλίες της Χαλκιδικής ξεκίνησε η φετινή εκστρατεία του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης - “μαύρης” - εργασίας στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων επιβεβαιώνουν απόλυτα τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φέρνουν την Ελλάδα δεύτερη στους 27 σε ποσοστά αδήλωτης εργασίας.
Από τους στοχευόμενους ελέγχους, που πραγματοποίησε το μεικτό κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ, φαίνεται πως στη Χαλκιδική σχεδόν ένας στους δύο εργαζόμενους είναι αδήλωτος, δηλαδή εργάζεται ανασφάλιστος και με μισθό που -κατά κανόνα- είναι πολύ μικρότερος από αυτούς που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον κλάδο του τουρισμού. Η Χαλκιδική

ΑΡΑΓΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ;


"Πρέπει να αφήσουμε πίσω 10.000 χρόνια πολιτισμού. Αυτή μπορεί να είναι η πιο δύσκολη συλλογική πράξη που αντιμετωπίσαμε ποτέ. Μας έχει δώσει τη δύναμη να δημιουργήσουμε μέσα σε 200 χρόνια πλανητικές αλλαγές που οι φυσικοί κύκλοι χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια-αλλά όχι και τη σοφία να κρατήσουμε κλειστό αυτό το Κουτί της Πανδώρας…  
Αν τελικά επιβιώσουμε, θα πρέπει να βρούμε πώς θα ζήσουμε τοπικά και βιώσιμα. Ζώ τοπικά σημαίνει είμαι ικανός να αποκτήσω ό,τι χρειάζομαι σε μια απόσταση που μπορώ να πάω με τα πόδια (ή με ζώο). Δυνητικά θα μπορούσαμε να βρούμε βιώσιμους τρόπους να κινούμαστε πέρα από αυτούς τους μικρούς κύκλους για να τα φέρουμε βόλτα, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία δεν είναι καλή και καλύτερα να το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά. 

17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας


Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία.
Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.
1. Καλή ψυχική υγεία
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη.

Γιατί δεν το πράττουν οι "άρχοντές" μας;

Το βρήκαμε στο ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ, ως θέμα, και είπαμε να ψάξουμε τη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010 (Δείτε ΕΔΩ το νόμο) "ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμο."
Σε κανέναν Δήμο της Χαλκιδικής δεν έγινε κάτι τέτοιο! (Αν διέφυγε της προσοχής μας, για κάποιον Δήμο, να επανορθώσουμε)
-Αγαπητοί "Συν-Χαλκιδικιώτες" μας έχουν γράψει, κανονικά, κι εμάς και το νόμο!

Αληθινά σενάρια ...

Παλιά η ιστορία και αφορούσε την τότε Νομαρχία Χαλκιδικής!
Η Νομαρχία Χαλκιδικής είχε εκδώσει άδεια για κτίσματα 80.000 τ.μ. στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ (Στέγκος), ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης είχε καταγγείλει τότε, μέσω των blogs της Χαλκιδικής, ως παράνομη αυτήν την άδεια (να μην ξεχνάμε και την απαράδεκτη έως ύποπτη στάση των τηλεοπτικών καναλιών της Χαλκιδικής (TVΧαλκιδική & SUPER) που αρνήθηκαν να μεταδώσουν

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας αλλά και προβλήματα του κλάδου.
«Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και γενικότερα των πιστοποιημένων, επώνυμων τοπικών προϊόντων ποιότητας  αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής μας πολιτικής. Για το λόγο αυτόν αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επίλυσης χρόνιων και καίριων ζητημάτων του κλάδου.

Γ. Παναγιωτακόπουλος για Μπιρμπίλη..."κανείς δεν έδωσε το δικαίωμα στον Γ. Παπανδρέου να κυβερνάει με τις παρέες του"!!!


Έξω φρενών έγινε χθες ο Γ. Παναγιωτακόπουλος μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με τις πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός θα διορίσει την τέως υπουργό περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εκπρόσωπο της χώρας στον ΟΟΣΑ. 
Ο (πρώην) θερμός υποστηρικτής του Γ. Παπανδρέου και εκ των ιδρυτών της τάσης «Αριστερή Πρωτοβουλία» ήταν πολύ σκληρός κατά του πρωθυπουργού στη δήλωση στην «Ε».

3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου


ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ
ΖΗΝΟΒΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, 21.30
 Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς και μουσικοσυνθέτες. Είναι ένας καλλιτέχνης απολύτως ειλικρινής. Ένα πνεύμα ελεύθερο. Τραγουδάει όπως μιλάει με εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα. Παίζει με τα όρια της τέχνης, της λογικής και της φαντασίας και παραδίδεται μόνο στην ίδια τη ζωή. Εκεί ακριβώς συναντιέται με το νου και την ψυχή του κοινού και συνδιαλέγεται μαζί του. ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για πολλούς θεωρείται ο μελωδικός και ερωτικός καλλιτέχνης της ροκ σκηνής.

Πολύγυρος 27 Ιουλίου...


Χορήγηση εισιτηρίων από τον Ο.Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειακού Γραφείου Πολυγύρου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας χορηγούνται εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση «Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα». 
Η παράσταση θα δοθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου την Πέμπτη 21 -7-2011. Οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Εστίας θα παραλαμβάνουν τα εργατικά εισιτήρια προσκομίζοντας α) Ένσημα του 2010 (100, 75 οι οικοδόμοι, 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας οι επιδοτούμενοι άνεργοι), β)Βιβλιάρια υγείας ατομικό και οικογενειακό, γ) ταυτότητες, δ) Εκκαθαριστικό για το ΑΦΜ. Οι συνταξιούχοι αντί για ένσημα αρχική απόφαση σύνταξης. Τα εισιτήρια θα χορηγούνται μέχρι να εξαντληθούν.

Εκδηλώσεις στο Μεταγγίτσι


     Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου "Νέα Άσσα" διοργανώνει εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτασμών της μνήμης του Προφήτη Ηλία στις 20/7/2011 και της Αγίας Παρασκευής στις 26/07/2011.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ  -  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
19-7-2011            19.30  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.
19-7-2012            21.30 Χοροί Μακεδονίας – Θράκης – Ηπείρου Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου. Λαϊκό γλέντι.
20-7-2011          10.30 Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού       Συλλόγου Μεταγγιτσίου. Κονομάδκο.

Λογότυπο Δήμου Αριστοτέλη


Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου στην επιλογή ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος (λογότυπου), το οποίο θα προταθεί στο Συμβούλιο τοπωνυμιών για χορήγηση σύμφωνης γνώμης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης).

3o Φεστιβάλ Πολυγύρου


«MΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ»
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, 21.30
Επιθεώρηση των
Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη
 Είσοδος: 20 €
Φοιτητικά μαθητικά 15€
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ και Εργατικής Εστίας
Πολύτεκνοι, άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας και συνταξιούχοι όλων των ταμείων 15 €
 Ένας μεγάλος θίασος πρωταγωνιστών με επικεφαλείς τους:

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Δυο βραδιές με πολύ καλό Ελληνικό Τραγούδι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο οι Χαλκιδικιώτες, όσο και οι επισκέπτες του νομού, το Σάββατο 23 & 30 Ιουλίου αντίστοιχα.
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για δυο Σάββατα θα εμφανίζεται στο κοσμικό κέντρο «NAUTILOS PALACE» ΣΤΑ Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, και μας περιμένει όλους για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί του τις μεγάλες και αξέχαστες επιτυχίες  του.

Υποψήφιοι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

Οι πίνακες μοριοδότησης υποψήφιων διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, όπως αυτοί ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

Νέες αποκαλύψεις για τον πόλεμο των κυκλωμάτων εμπορίας τσιγάρων - μαϊμού στη Χαλκιδική


Μυστικά και παρασκήνιο από το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Βόρεια Ελλάδα αποκαλύπτονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 25 πρόσωπα για την υπόθεση του παράνομου εργοστασίου που εντοπίστηκε το περασμένο φθινόπωρο στη Χαλκιδική, όπου όμως τα τσιγαράδικα σκάφη εμφανίζονται ξανά. Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Αγιόκαμπου Λάρισας το φορτηγό πλοίο «Ελίζαμπεθ» με προορισμό τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας. Το φορτίο (1,5 εκατ. πακέτα) θα μεταφερόταν στη Βάρνα της Βουλγαρίας και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην ελληνική αγορά διοχετεύονται περίπου 20 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρα, ποσότητα που υπολογίζεται ότι θα διπλασιαστεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Σεμίνα Διγενή προς Χρήστο Παπουτσή.


Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:
Αγαπητέ Χρήστο,
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον ...
όροφο κάτω από μάς.

Στρατώνι: 5ο Παιδικό Φεστιβάλ "Just for Fun"


Ο Σύλλογος Πολιτισμού Στρατωνίου, διοργανώνει το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ "Just for Fun" από τις 3 μέχρι και τις 5 Αυγούστου.
Σας καλούμε σε ένα τριήμερο δημιουργικού κεφιού για τα παιδιά σας, τα ανηψάκια σας, τα παιδιά των φίλων σας ... αλλά και για εσάς τις ίδιες και τους ίδιους, συμμετέχοντας, διασκεδάζοντας και παίζοντας, γιατί ... το παιχνίδι και η χαρά δεν έχουν ηλικία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Μέρα 1η (Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011)
"Δημιουργική ομαδική ζωγραφική" Στην παραλιακή οδό Στρατωνίου, μπροστά στο κτίριο Ο.Α.Ε.Δ.
Μέρα 2η (Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011) 
"Παιδικό Party με Κλόουν, Ξυλοπόδαρους, Face Painting και άλλες πολλές εκπλήξεις!!!"
Μέρα 3η (Παρασκευή 4 Αυγούστου 2011)

Ο Κώστας που τα λέει όλα...

Ο Κώστας είναι συμπαθέστατος σκύλος που "αλωνίζει" στον Πολύγυρο αλλά το σημαντικότερο είναι το ότι είναι εντελώς ακίνδυνος, αγαπάει τους ανθρώπους!
Συχνά "μιλάει" (φυσικά με τον δικό του τρόπο) με όσους τον φωνάξουν με το όνομά του, ανταποκρίνεται γενικά.
Σήμερα ήταν παρών