Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Τους κάλεσε να θυμηθούν...

Με το δικό του τρόπο ο πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να θυμηθούν τη θέση που υποστήριζαν κατά την προηγούμενη θητεία τους και υποστήριζαν  ότι "ούτε γραμμάριο ξένων σκουπιδιών δεν θα έρθει στον Πολύγυρο" προκαλώντας τους συγχρόνως να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.
Να σημειωθεί ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας της Δημοτικής ενότητας Πολυγύρου δεν πήρε το λόγο για το σοβαρό αυτό θέμα!
"Μούγκα μες στη στρούγκα"

Ο Πάχτας ήταν ειλικρινής...


Ειλικρινής ήταν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας στην απάντηση που έδωσε στον Κώστα Μπογδάνο.
Μπογδάνος: Κύριε Πάχτα, μετά το τρίμηνο που ζητάτε να εξυπηρετηθούν τα απορρίμματα του Δήμου σας και εφόσον είναι βέβαιο ότι ο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε ένα τρίμηνο και αφού οι ΧΑΔΑ του Δήμου σας θα αποκατασταθούν, πού θα πάνε τα σκουπίδια σας;
Πάχτας: Στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού Χαλκιδικής.

Ο "αντάρτης" (!)...

Διαχώρισε τη θέση του από την παράταξή του και ψήφισε υπέρ της πρότασης Ζωγράφου!
Πρόκειται για τον Αστέριο Μπάτζιο, πρώην Δήμαρχο Ζερβοχωρίων και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης μειοψηφίας του Κώστα Μπογδάνου.
Στο θέμα της εξυπηρέτησης των απορριμμάτων του Δήμου Αριστοτέλη στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, ψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν έφυγε με άδεια χέρια...

Πειστικός φάνηκε, από το αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου.
Ζήτησε να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου τα σκουπίδια του Δήμου του για τρεις μήνες και το πέτυχε τονίζοντας ότι στους τρεις αυτούς μήνες θα έχουν δρομολογηθεί τα πάντα για την κατασκευή του ΧΥΤΑ του Δήμου Αριστοτέλη.
Τόνισε επίσης ότι με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό τον Οκτώβριο ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου έχει την υποχρέωση να εξυπηρετεί τον "απορριμματικό φόρτο των ΣΜΑ Ιερισσού και Νικήτης".

Στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου τα σκουπίδια του Δήμου Αριστοτέλη

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Πολυγύρου, ο ΧΥΤΑ της πρωτεύουσας του νομού θα δέχεται τα σκουπίδια του Δήμου Αριστοτέλη για τρεις (3) μήνες.
Αρνητικά ψήφισε η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με εξαίρεση δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Κώστα Μπογδάνου.

Αλλάζοντας οι όροι...

Είναι γνωστό, στην περιοχή, το πρόβλημα του Παλαιοκάστρου, ασχοληθήκαμε και στο παρελθόν με το θέμα.
Με τον αναδασμό του  1982 και 1983 στο Παλαιόκαστρο εκδόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας για τους κατόχους αγροτεμαχίων προς αντικατάσταση αυτών που κατείχαν.  Από τότε όμως μέχρι σήμερα αυτήν την περιουσία δεν μπορούν, οι ιδιοκτήτες, να την χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν αφού εμπλέκεται στην υπόθεση το Δασαρχείο Πολυγύρου και χαρακτηρίζει τις εκτάσεις που τους δόθηκαν ως δασικές!

" Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας και της συνέπειας για το αύριο της Β/Α Χαλκιδικής."


8η Ιουλίου 2011… Μια ημερομηνία σημαδιακή. Μια ημερομηνία ορόσημο. Θα ήμασταν υποκριτές, αν δεν λέγαμε ότι  νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση. Όμως δεν πετάμε στα σύννεφα. Οι συνθήκες που μας περιβάλλουν είναι τέτοιες που δεν σηκώνουν πανηγύρια και μεγαλοστομίες…
Η έγκριση των αδειών της «Ελληνικός Χρυσός», απλά μηδενίζει το κοντέρ κατά τη γνώμη μας. Ο τόπος και οι πολίτες του, δηλαδή όλοι εμείς, έχουμε  ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία, για να αλλάξουμε την κοινή μοίρα μας προς το καλύτερο. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά,  επαγρύπνηση και ΕΝΟΤΗΤΑ! Χωρίς αυτά τα συστατικά δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Καμία άδεια δεν θα μας οδηγήσει στη «γη της επαγγελίας», αν εμείς οι ίδιοι δεν προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες, που ανοίγονται μπροστά μας.

3ο HAPKIDO SUMMERCAMP

Το Αθλητικό Σωματείο «Κάσσανδρος» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κι εκπροσωπείται νόμιμα, ανακοινώνει ότι από 6/7/2011 έως και 10/7/2011 θα διεξαχθεί στη Νικήτη το  3ο HAPKIDO SUMMERCAMP με πρωτοβουλία και υπό την επίβλεψη του Δασκάλου Master Δημητρίου Υφαντίδη, 5ο DANHAPKIDO και με συμμετοχή ελλήνων και ξένων αθλητώνΣτο SUMMER CAMP θα διδάξει επίσης ο Κορεάτης Δάσκαλος Master Kim Beom 7ο DANHAPKIDO. Το Σάββατο 9/7/2011 και ώρα 19.00 θα λάβει χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Νικήτης εκδήλωση με τιμώμενα πρόσωπα τον  Κορεάτη Δάσκαλο Master Kim Beom, τον Δήμαρχο Σιθωνίας, κ. Ιωάννη Τζίτζιο και πολλούς καλεσμένους.

Αναστολή αγώνων των κατοίκων της Ιερισσού για τη χωματερή


Στην λαϊκή συνέλευση της Ιερισσού Χαλκιδικής στις 08/06/2011 που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία παρουσία περισσοτέρων των  700 κατοίκων της πόλης αποφασίσθηκε
«. Ο Χ.Α.Δ.Α. πρώην Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου δίπλα στην Ιερισσό είναι ένα καρκίνωμα το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί, παλαιότερη απόφαση των κατοίκων, ήταν ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία του, γι αυτό το λόγο  για μεγάλο χρονικό διάστημα  τα σκουπίδια μεταφερόταν σε οργανωμένο Χ.Υ.Τ.Α. εκτός του πρώην Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου. Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο όμως τα σκουπίδια ξαναρίχνονται ανεξέλεγκτα στον σκουπιδότοπο.
Εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου όπως φαίνεται να έχει διαβεβαίωση ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, δεν σταματήσει η λειτουργία του Χ.Α.Δ.Α., χωρίς να ενδιαφέρει που θα πάνε τα σκουπίδια, οι κάτοικοι της Ιερισσού θα συγκεντρωθούν  στις 04 Ιουλίου στον χώρο του σκουπιδότοπου και δυναμικά θα σταματήσουν την λειτουργία του.»

Υπογράφηκε η ΑΕΠΟ των Μεταλλείων της Ελληνικής Χρυσός


Ανακοίνωση σχετικά με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε σήμερα την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ, αφού για την αξιολόγηση της υποβληθείσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα από την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία και έγινε μακρά διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και φορείς της περιοχής καθώς και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες άλλων Υπουργείων.

Διάσωση; Ποια διάσωση;


Είμαστε τουλάχιστον αφελείς, εμείς οι ...μεσογειακοί βαλκάνιοι….
 Πιστεύουμε, ότι θα σώσουν τη χώρα μας αυτοί οι ίδιοι που την οδήγησαν εδώ. Αυτοί που την οδήγησαν στο χείλος (αν όχι παραπέρα)  της καταστροφής, όχι από εσφαλμένες, αλλά από δόλιες επιλογές!  Κανένας, λέει, μέσα στον οίκο ανοχής των 300 (τον λέω έτσι, γιατί πραγματικά ακόμα τους ανεχόμαστε..) δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό των υπολοίπων. Ε, λοιπόν, εγώ τον αμφισβητώ! Αμφισβητώ τον πατριωτισμό  της συντριπτικής πλειοψηφίας τους. Πιστεύω, ότι ενεργούν αποκλειστικά για πάρτη τους (ή για το πάρτι τους).  Εξαιρώ ελάχιστους, μεταξύ αυτών και τους δυο που πέταξαν κατάμουτρα στον ΓΑΠ  τα 20 χιλιάρικα το μήνα έκαστος, (τόσα υπολογίζω ότι μας κοστίζουν με μισθούς, επιτροπές, ολομέλειες, εισιτήρια, τηλέφωνα κ. ά., δεν θα με εξέπλητε, αν μάθαινα πως παίρνουν και βενζίνη πληρωμένη από το συνταξιούχο του ΟΓΑ. Ίσως είναι περισσότερα) και πήγαν σπίτι τους. Χρειάζεται πολύ μεγάλη παληκαριά για να απαρνηθείς το πιο καλοπληρωμένο επάγγελμα της νεώτερης Ελλάδας! Κι ας ωρύονται οι γυμνοσάλιαγκοι στα τηλεοπτικά παράθυρα: «εμείς δεν είμαστε φυγόμαχοι, είμαστε αγωνιστές».
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι δεν προτίθενται και δεν πρόκειται να σώσουν τη χώρα. Απλή, απλούστατη λογική. Αν είχαν τέτοιο σκοπό, θα έπρεπε άμεσα, χωρίς καθυστέρηση:

Λαχειοφόρος του Λ.Ο.Πολυγύρου

Την Τρίτη έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, σύμφωνα με την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου.
Ο τυχερός λαχνός είναι αυτός με τον αριθμό -945- ο οποίος και κερδίζει μία τηλεόραση (προσφορά του Δήμου Πολυγύρου).
Ο κάτοχος του τυχερού λαχνού θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Λαογραφικό Όμιλο για την παραλαβή της τηλεόρασης.

Συνεδριάζει σήμερα, 8/7, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου

Συνεδριάζει σήμερα στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Χαλκιδικής. (Ημερήσια διάταξη ΕΔΩ)
Υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα όπως το 2ο: "Λήψη απόφασης Δ.Σ για την χρήση του χώρου στην περιοχή «Τσαΐρι» Καλυβών ως χώρου τουριστικών εγκαταστάσεων και εν γένει μεγάλων αναπτυξιακών έργων" αλλά εκείνο που έχει περισσότερο ενδιαφέρον και πιθανά θα δημιουργήσει ένταση είναι το 4ο: "Διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αριστοτέλη στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου" !
-Οψόμεθα, μακάρι αγκυλώσεις και εσωστρέφειες του παρελθόντος να μην  δούμε και σήμερα!

100χιλ ΣΤΟΝ ΤΟΡΩΝΑΙΟ ΚΟΛΠΟ


6 και 14 πρώτα λεπτά δόθηκε η εκκίνηση για τον Στέφανο Μέλτση που θα επιχειρήσει να κάνει αυτό που πολλοί τόλμησαν αλλά λίγοι έκαναν. 100 χιλιόμετρα συνεχόμενης κολύμβησης. Ο Στέφανος εξαιτίας του συναισθηματικού δεσίματος που έχει με τον Τορωναίο κόλπο αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το τεράστιο εγχείρημα στα νερά που του έδειξαν την πραγματική αξία της Μαραθώνιας κολύμβησης. Το πρωί μέλη του Σίθωνα και φίλοι του, του ευχήθηκαν καλό αγώνα. Ανάμεσά τους ο πρώτος τερματίσαντας του Διάπλου του Τορωναίου κόλπου Άγγελος Κουτλιάνος και ο «Βασιλιάς του Τορωναίου» Θανάσης Ξανθόπουλος. Ο καιρός δείχνει μέχρι αυτή τη στιγμή ότι είναι με το μέρος του αθλητή. Στις 6 η ώρα το απόγευμα Η Ε.Ε.Ν.Ν. ο Σίθων θα ναυλώσει το Τουριστικό σκάφος «ΣΩΤΗΡΗΣ» για να μπορέσει όποιος θέλει να πάει να δει από κοντά την μεγάλη αυτή προσπάθεια του Στέφανου.
Από το γραφείο τύπου
Της Ε.Ε.Ν.Ν. ο Σίθων

Μηνυτήρια Αναφορά κατά Πάχτα και Κατσαβαβάκη για τον ΧΑΔΑ Ιερισσού

 ΜΗΝΥΝΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
των:
  1. Απόστολου Παπαγεωργίου του Μιχαήλ, κατοίκου Ιερισσού
  2. Αλεξίου Αντωνίου του Γεωργίου, κατοίκου Ιερισσού
  3. Αναστασίου Αϊβαζίδη του Συμεών, κατοίκου Ιερισσού
  4. Χρήστου Δάλλα του Νικολάου, κατοίκου Ιερισσού
κατά:
  1. του Χρήστου Πάχτα, Δημάρχου Αριστοτέλη, κατοίκου Αρναίας
  2. του Κωνσταντίνου Κατσαβαβάκη, Αντιδημάρχου Αριστοτέλη – υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού, κατοίκου Στρατωνίου
  3. παντός υπευθύνου
Από την 11η Ιουνίου 2011 έχει σημειωθεί μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού η οποία εξακολουθεί να καίει μέχρι και σήμερα.

Δήμος Αριστοτέλη: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2011

Δείτε το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2011 στη συνέρχεια της ανάρτησης ή ΕΔΩ..

Δήμος Αριστοτέλη: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου


Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, επιθυμώντας να στηρίξει τις γυναίκες του τόπου μας, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση (τεστ) Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου. Το προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος θα καλέσει για να ενημερώσει τις γυναίκες που ενδιαφέρονται, οι οποίες θα μπορούν να καλέσουν στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέταση. Για την πραγματοποίηση της εξέτασης οι γυναίκες θα πρέπει να προσκομίσουν την επιστολή που θα λάβουν κατά την ενημέρωση τους από τον Δήμο και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α.).

"Κρανίου τόπος"..ή κρανίο άνευ εγκεφάλου;


Στις 16 Φεβρουαρίου κάποιοι συγχωριανοί μας συνέταξαν και μοίρασαν στην Ορμύλια ένα κείμενο διαμαρτυρίας (θα το βρείτε εδώ), ζητώντας ευθύνες για την κοπή δύο άρρωστων αιωνόβιων δέντρων στο εξωκκλήσι των Αγίων Αποστόλων, μετά από απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
   Οι κύριοι αυτοί έβγαλαν όση χολή είχαν προς το πρόσωπο του εφημέριου, κατηγόρησαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο για εγκληματική ενέργεια και χρησιμοποίησαν βαρύγδουπες εκφράσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων όπως  "κρανίου

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ο Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς οργανώνει για τέταρτη φορά τη «Γιορτή Καϊσιού» το Σάββατο 9 Ιουλίου. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 19:00. Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο άλσος του Ι.Ν Αγίου Αθανασίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε και να δείτε: Χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Νέας Προποντίδας, έκθεση τοπικών προϊόντων και έκθεση χειροτεχνημάτων.
Μπορείτε να απολαύσετε: Παραδοσιακά πιάτα, φρέσκα βερίκοκα και τοπικά κρασιά Στο τέλος μπορείτε να γνωρίσετε τους κατοίκους και να χορέψετε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς με ζωντανή μουσική από λαϊκή ορχήστρα.