Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου...

Πρόταση ψυχαγωγίας στον Πολύγυρο


Μαρία Άρνη: Πάει καιρός

Διανυκτέρευση στο Αστυνομικό Τμήμα...

Πέντε Ιερισσιώτες απόψε διανυκτερεύουν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου! Γιατί;
-Γιατί αρνήθηκαν να μείνουν σιωπηλοί κι αδιάφοροι στην  αδιαφορία, τα λάθη και τις παραλείψεις των αρχών οι οποίες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να φροντίζουν στοιχειωδώς για την υγεία των Πολιτών και όχι να λειτουργούν χωματερές το 2011 και μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

ΧΥΤΑ και ΧΑΔΑ στη Χαλκιδική

Σήμερα, απ' όσο μαθαίνουμε, σε σύσκεψη υπό τον Κουκουλόπουλο στην Αθήνα συζητήθηκαν τα θέματα των ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΧΑΔΑ Χαλκιδικής.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο  Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Δαμιανός Ιορδανίδης, αρνήθηκε να "δεχθεί" τα απορρίμματα του Δήμου Σιθωνίας στον ΧΥΤΑ Ανθεμούντα, ενώ ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, εκφράστηκε θετικά γι' αυτά του Δήμου Αριστοτέλη. 
Να υπενθυμίσουμε ότι, για τα απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη, την Παρασκευή 8/7 το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. (ΕΔΩ)

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Εκφράζουμε την έκπληξη και την αγανάκτησή μας για την τις υποκριτικές και αναίτιες συλλήψεις πέντε συμπολιτών μας, κατοίκων της Ιερισσού, που διαμαρτύρονταν όπως δεκάδες άλλοι, για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ καύση των απορριμμάτων, εδώ και ημέρες, στην επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΗ χωματερή της Ιερισσού, με μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Απόκτηση Πιστοποιητικού Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας Δήμου Αριστοτέλη, ως δικαιούχου συγχρηματοδοτούμενων έργων.


Ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά την υποβολή φακέλου προς την Ενδιάμεση Διαχειριστικής Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απόκτησε Πιστοποιητικό Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων μέσω του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό επιβεβαίωσης  Διαχειριστικής Επάρκειας ο Δήμος Αριστοτέλη ικανοποιεί ως δικαιούχος τις απαιτήσεις Διαχειριστικής Επάρκειας για την περίοδο 2007-2013, για τις κατηγορίες Α και Β που αφορούν πράξεις με τεχνικό αντικείμενο και πράξεις χωρίς τεχνικό αντικείμενο. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνικών έργων, υπηρεσιών και προμηθειών.

Συνελήφθη ένας 34χρονος για καλλιέργεια ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (05-07-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 36 ετών, κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, εντοπίστηκε ο 36χρονος σε αγροτική περιοχή όπου διέμενε να καλλιεργεί μέσα σε επτά γλάστρες (8) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 25 cm έως 60 cm, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ανανέωση Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων


- Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 6700/3-835809 από 27-01-2010 (ΦΕΚ Β΄-129)
Απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, παρατείνεται μέχρι 30-11-2011 η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
- Παράληψη των κατόχων κυνηγετικών όπλων, για μη έγκαιρη ανανέωση των σχετικών αδειών, συνιστά παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, συνεπάγεται και την επιβολή διοικητικών ομοίων, υπό τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι εφιάλτες του Αρπαχτίλαου!

Με αφορμή τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο την 29/6 στην Ιερισσό παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο που είναι παραφθορά του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά: «Τα μαγικά μαξιλάρια». Οποιαδήποτε συνωνυμία είναι συμπτωματική.
Όπου ο Αρπαχτίλαος καλεί τους αυλικούς του σεσυμβούλιοΆρχεται η συνεδρίαση! 1ο θέμαΠόσο ο καλός μας Αρπαχτίλαος αγαπάει τα παιδιά.
Ο Αρπαχτίλαος μπορεί να μιλάει όσο θέλειΕίναιδημοκρατικό του δικαίωμααφού αποφασίστηκε με «δημοκρατικές» διαδικασίες… από τους αυλικούς τουμε τη δική του υπόδειξηΤελικά ναιΟ Αρπαχτίλαος αγαπάει πολύ τα παιδιάΕίναι προφανέςΜιλάει τόση ώρα και λέειγια τον αγώνα που έδωσε για να εγκριθούν τα προγράμματα για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των κέντρων

Η Πολυεθνική Εταιρεία Εξόρυξης Χρυσού “AngloGold Ashanti” Ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Εταιρεία στον Κόσμο


Σύμφωνα με διεθνή ηλεκτρονική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Ελβετική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PublicEye (http://www.publiceye.ch/de/news/) στην οποία συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, η Νοτιοαφρικανική πολυεθνική εταιρεία “AngloGold Ashanti” ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο εγκληματική εταιρεία στον κόσμο (μετά την ΒΡ φυσικά) και της απονεμήθηκε το σχετικό «βραβείο».  Η “AngloGold Ashanti” κατέλαβε τη θέση αυτή επειδή με τις εξορύξεις χρυσού που έκανε δηλητηρίασε το υπέδαφος μιας μικρής (‘τριτοκοσμικής’, περίπου σαν τη δική μας) αφρικανικής χώρας, της Γκάνα, και προκάλεσε τη βίαιη μετακίνηση 12.000 φτωχών ανθρώπων.

Συμβουλές όταν λείπετε από το σπίτι


Η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, απευθύνει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:
Φεύγοντας από το σπίτι
· Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
· Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάσετε.
· Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μη δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
· Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
Στο ταξίδι

ΚΑΙ το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την Εξόρυξη της ‘Ελληνικός Χρυσός’ στις Σκουριές

Το Δασαρχείο Αρναίας με την από 18-01-2011 γνωμοδότησή του προς τη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής για τη ΜΠΕ της «Ελληνικός Χρυσός» αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα «προξενήσουν στο δασικό οικοσύστημα (χλωρίδα, πανίδα, μικροκλίμα, ατμόσφαιρα, υπόγεια και επιφανειακά νερά) της συγκεκριμένης θέσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής καταστροφές ανεπανόρθωτες και μη αναστρέψιμες».
Ακολούθως το Δασαρχείο Αρναίας τεκμηριώνει την άποψή του εστιάζοντας στα παρακάτω σημεία:

Έλεγχος και δέσμευση τυριών με ελλιπή σήμανση από τη Ρουμανία


Στον εντοπισμό τυριών προέλευσης  Ρουμανίας, συνολικής ποσότητας 91 τόνων, που δεν πληρούσαν τους κανόνες ενδοκοινοτικής διακίνησης, προέβησαν κατόπιν διενέργειας  σχετικών ελέγχων οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΛΟΓΑΚ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και για την προστασία των καταναλωτών από την παραπλάνηση ως προς την προέλευση των γαλακτοκομικών προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνεται και η φέτα, διαπίστωσε εισαγωγή τυριών από τη Ρουμανία που βρέθηκαν με ελλιπή σήμανση ή πλήρη απουσία σήμανσης.

Μηνύσεις κατά των υπευθύνων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή Ιερισσού έχουν ασκηθεί μηνύσεις, από πολίτες του Δήμου,  κατά του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, του Αντιδημάρχου και παντός υπευθύνου για όλες τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους.

Συλλήψεις στη χωματερή της Ιερισσού !


Οι συλλήψεις έγιναν με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο.  Οι συλληφθέντες είναι οι Αλέξανδρος Αντωνίου, Τόλης Παπαγεωργίου, Χρήστος Δάλλας και Θεόφιλος Κασκέτης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επέμβαση της Αστυνομίας στη χωματερή της Ιερισσού !


Πριν από λίγο. Επέμβαση της Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, στο μπλόκο των κατοίκων στη χωματερή της Ιερισσού. Οι πρώτες πληροφορίες, μιλάνε για ένταση και συλλήψεις…