Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη για την Π.Ο.Π. της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής


Με πρωτοβουλία του  Αναπληρωτή Τομεάρχη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργου Βαγιωνά,  διοργανώνεται σύσκεψη που αφορά την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής.
Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 4-7-2011 και ώρα 19:00μ.μ στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ενώσεων, των Μεταποιητών Πράσινης Ελιάς, των  Ελαιοκομικών Συνεταιρισμών καθώς και των παραγωγών ελιάς Χαλκιδικής.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιώργος Βαγιωνάς για το Μεσοπρόθεσμο.

Δείτε την τοποθέτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά κατά την συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου, στη Βουλή,  και τις δηλώσεις του μετά την ψήφισή του.

Εφαρμογή πεζοδρόμησης παραλιακής οδού Ν.Μαρμαρά

 Από τις 4 Ιουλίου 2011 τίθεται καθημερινά σε εφαρμογή η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού του Ν.Μαρμαρά από 20.30 μ.μ. έως 01.00 π.μ. Το συγκεκριμένο μέτρο ευελπιστούμε να δώσει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο του Ν.Μαρμαρά και θα επιτρέψει στους πεζούς να απολαύσουν ελεύθερα τη διάβασή τους.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη βία.


Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όλοι, απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.
Πρώτιστο μέλημα όλων οφείλει να είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Αυτή η αναγκαία για τη χώρα συνθήκη, αφορά ιδιαιτέρως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Vakonas στα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ»

…Και δεν μπόρεσα να μην συγκινηθώ κάνοντας τη σύγκριση ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς, καθώς συλλογιζόμουν πως όλες αυτές οι αγνές πατροπαράδοτες αρετές ξεπουλήθηκαν για μια δεκάρα από τα εγγόνια τους που πουλώντας τις ψήφους τους και μαγειρεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, απόχτησαν ο,τιδήποτε κακό και διεφθαρμένο είναι δυνατό να διδαχτεί σε μια αυλή…
(του Τζόναθαν Σουίφτ)

Τον "έστειλαν" ...

Το "ομορφόπαιδο" του παλιού ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, το "έστειλανστο Δικαστικό Συμβούλιο για δύο αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.
Ο "όμορφος" γνωστοποίησε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του -όπως είπε- δίωξη με νομικό μανδύα.
(Μεταξύ μας, "λάμπα" θα την βγάλει στο τέλος!)

Σύγχρονη "Δημοκρατία"...

ΑΥΡΙΑΝΗ

Ποιος ευθύνεται;

TA NEA

ΠΕΡΙ ΓΕΥΣΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ


Ζούμε στον ομορφότερο νομό και αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση!
Όλοι ζηλεύουν τις παραλίες μας, και κάνουν λόγο για τις ταβέρνες που μπορεί ο καθένας να βρει ότι τραβά η ψυχή του!
Τι και αν ζούμε σε δύσκολα χρόνια.
Ο «ρεφενές» για ένα ουζάκι, θα βγει!
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση έλεγαν οι παλιοί και είχαν δίκιο οι άνθρωποι.
Για την ώρα, μπορούμε να απολαμβάνουμε κάποιες μικρές ανθρώπινες στιγμές (αργότερα δεν ξέρω), όπως αυτή που είχα την ευκαιρία να απολαυσω και εγώ με κάποιους φίλους.
Βρεθήκαμε λοιπόν μεσημέρι Παρασκευής στα Νέα Φλογητά για μπάνιο.
Αφού απολαυσαμε τη θάλασσα (παρόλο που

Εδώ παρκάρουν αυτοί...

Κλεισμένες θέσεις στο πάρκινγκ της Π.Ε.Χαλκιδικής στον Πολύγυρο! 
"ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ" 
-Εμείς οι άλλοι που θα παρκάρουμε ρε μάγκες;
-Ο Σύνδεσμος του ΠΑΟΚ Πολυγύρου μήπως πρέπει να πάρει θέση;
"ΠΑΟΚΤΣΗΣ από τα γενοφάσκια"

ΑΘΩΟΣ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ;...


Αδιέξοδο


Η πλατεία σιγά μα σταθερά γεμίζει , η πλατεία θα ξαναγεμίσει , ξαναγέμισε  !!!
Και τώρα τι θα κάνεις  Παπουτσή;  Τώρα τι θα σκαρφιστείς;
Ξεμπροστιάστηκαν βλέπεις και οι συνεργάτες σου , εκείνα τα φασιστόμουτρα  της  ΕΘΕΛ…
 Καλά δεν έχεις εφεδρείες;  Τότε  τι  καπαρντίζεσαι  (κουρντίζεσαι)  για υπουργός ... προστασίας  του πολίτη !!  Την είδα μωρέ την προστασία σου …  δυστυχώς  άλλοι την  ένιωσαν  …    Όχι δε νιώθω δικαιωμένος που ανοίγουν  κεφάλια  του κοσμάκη και των αστυνομικών ,  όσο κι αν ξέρω πως αυτή την τσογλανίστικη συμπεριφορά και τον αέρα των ΜΑΤ , εσύ και οι προκάτοχοί σου  την εμπνεύσατε στους υφισταμένους σας,  που έφτασαν να χαράζουν πάνω τους το  σήμα των  SS ,  να βρίζουν και να δέρνουν τον κόσμο.

Γιατί χαίρεται και γελά ο πρωθυπουργός;


Είτε δεν θέλει να καταλάβει ο Παπανδρέου, είτε πιστεύει πως ζει σε άλλη χώρα. Δεν εξηγείται αλλιώς το να επαναλαμβάνει μονότονα κάθε μέρα ότι θέλει να μας «σώσει» κι ότι η Ευρώπη τον… ψηφίζει! Στην Ελλάδα δεν έχει…ακούσει τι γίνεται εδώ και μήνες; Κατά πως φαίνεται δεν θέλει να ακούσει! Μιλώντας σήμερα στο πανηγυράκι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στον μαγευτικό Αστέρα Βουλιαγμένης,  ευχαρίστησε (!!!) τους ευρωπαίους πολίτες και τα κοινοβούλια των ξένων χωρών για την αλληλεγγύη που δείχνουν, μέσω της συμμετοχής των χωρών – μελών της ΕΕ στο νέο πακέτο βοήθειας. Το καλύτερο όμως το κράτησε

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Για τις συκοφαντικές δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη


«Να βγείτε να πείτε ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από μεγαλόσχημους τίτλους, ανταρσίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο»…. κραύγαζε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή σήμερα για να χρεώσει τις καταστροφές γραφείων βουλευτών των Χανίων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οργής κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Η αρχηγός της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" που κάνει πλάτες στη κυβέρνηση και ως γνήσια εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών προαλείφεται για υπουργεία

Tι πίνουν και δε μας δίνουν;


Κυκλοφορούν τα διαρκείας της "ΝΙΚΗΣ"

ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

GOT ART?


8 με 10 Ιουλίου 2011.

Μια έκθεση αποτελούμενη από μια κολεκτίβα καλλιτεχνών που έχουν ως κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για τις τέχνες.

Ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές κλπ.

Ξεκινάμε την Παρασκευή, 8/7 και ώρα 10.30 μμ και θα μας βρείτε στο λιμάνι της Αμμουλιανής, στον πάνω όροφο του καφέ-μπαρ "Άλλη Μπάντα".

ΣυμμετέχουνΓιώργος Ρίζος, Ευαγγελία Ρίζου, Κατερίνα Σεϊτανίδου, Ηλίας Τέλλης, Μανώλης Πλιάτσικας, Joachim Ringwald, Λέα Καββαδία, Κατερίνα Κουκούλια

Ταφόπλακα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στο άσυλο


Δια χειρός Διαμαντοπούλου και δια του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου πέρασαν οι διατάξεις που βάζουν τέλος στη δωρεάν Παιδεία και «τελειώνουν» (έτσι νομίζουν) με το άσυλο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που απορρίπτει συλλήβδην η πανεπιστημιακή κοινότητα…προβλέπεται: κατάργηση του ασύλου, ιδρύματα πολλών ταχυτήτων, υπαγόμενα στους κανόνες της αγοράς, διοικούμενα από εξωπανεπιστημιακούς και με ρυθμιζόμενη δημόσια χρηματοδότη. Επίσης, σπουδές εξπρές  διάρκειας ένα έως τρία έτη με αναλόγως διαβαθμισμένα πτυχία και αυστηρές συνθήκες για φοιτητές και καθηγητές με την επισήμανση ότι θα εκδιώκονται αν εν πληρούν προϋποθέσεις

"Τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της ΕΕ πανηγυρίζουν"


Και μόνο το γεγονός ότι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της ΕΕ πανηγυρίζουν στον Αστέρα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είναι αρκετό για να εγκαταλείψει τα κόμματά τους κάθε εργαζόμενος που τους ακολουθεί. Η σοσιαλδημοκρατία είναι διεθνώς ένα πτώμα, που έχει το θράσος να εμφανίζεται και ως ανανέωση.
          Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα του παρελθόντος αποτελεί ύβρη», αφορά το λαό και τους αγώνες του και όχι τη σωρεία των αντιλαϊκών νόμων που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι’ αυτή τη βαρβαρότητα ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι, ενώ για τους λαϊκούς αγώνες ντρέπονται. Αυτά είναι τα αστικά κόμματα.  
 ΑΘΗΝΑ  1/7/2011                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Όταν η ανθρωπιά δίνει χειραψία στη διεκδίκηση.


Εδώ και μέρες η Αθήνα, κέντρο των εξελίξεων, καίγεται. Οι ειρηνικές και επιβεβλημένες διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων πολιτών μεταβλήθηκαν σε εκρηκτικό κοκτέιλ με την ανάμιξη κουκουλοφόρων, θερμοκέφαλων, προβοκατόρων, με αποτέλεσμα το «γαία πυρί μειχθείτω». Για άλλη μια φορά έδωσαν κλωτσιά στο σκαμνί της αγχόνης. Και η αγανάκτηση γίνεται απελπισία. Όμως δεν θα σταθώ εδώ. Τα ‘χουν πει και τα ‘χουν αναλύσει σοφότεροι από μένα, ειδικοί αναλυτές.

Δημοκρατική Αριστερά για τα χημικά


«Τα χημικά, μέσα από τον αθώο τίτλο « δακρυγόνα» , τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα αυτές τις μέρες στο κέντρο των Αθηνών, είναι στην ουσία πολεμικά μέσα ,τα οποία απαγορεύονται ακόμα και στα πεδία των μαχών. Έχουν εξαιρετικά βλαπτικές και επικίνδυνες επιπτώσεις, όχι μόνο στα μάτια και στον αναπνευστικό βλεννογόνο, αλλά και στον εγκέφαλο και σε όλα τα όργανα του οργανισμού. 

Κουβέλης για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου


"Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου διατηρεί την πληγή της κρίσης. Με δραματικές συνέπειες για την κοινωνία, για την κοινωνική συνοχή, για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, για τους συνεπείς φορολογούμενους. Αυτή την πολιτική δεν την αποδέχεται η ελληνική κοινωνία και την αποκρούει."

"Ακάνθιος Τέττιξ"


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιερισσού «Ο ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2011 ξεκινάει το πρώτο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων στην Χαλκιδική. Το φεστιβάλ που το ονομάσαμε «Ακάνθιος τέττιξ» θα διεξαχθεί από 1 εως 30  Ιουλίου στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι :

Μπαλάντα για τους ασφαλίτες