Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Καλό Σαββατόβραδο και ...

...προσοχή στα στημένα ...παιχνίδια.

Πριν λίγες μέρες ...

ΛΑΚΚΩΜΑ: Τιμή στο δικό του παιδί!
Μέρα γιορτής στο Λάκκωμα η Κυριακή 19 Ιουνίου 2011. Ο τοπικός Διγενής, ομάδα Δ’ εθνικής πλέον, τίμησε ένα δικό του παιδί, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και έδωσε το όνομα του στο δημοτικό γήπεδο της περιοχής, που ονόμαζεται από χθες «Αβραάμ Παπαδόπουλος». (ΠΗΓΗ) 

Ο πρωθυπουργός δεν πήγε στην τελετή έναρξης των Special Olympics, υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών

Παρότι στο πρόγραμμα αναφερόταν πως όχι μόνο θα πήγαινε στο Καλλιμάρμαρο για την τελετή έναρξης, αλλά θα μιλούσε κιόλας προτίμησε να την …κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ο πρωθυπουργός. Ο κίνδυνος να αποδοκιμαστεί από τους χιλιάδες θεατές που πήγαν στην τελετή ανάγκασε τον Παπανδρέου να …κρυφτεί! (ΠΗΓΗ)

Στην "υψηλή" κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς, 26/6/11, η Κ. & Ν. Χαλκιδική

Ο τσαμπουκάς δεν θα περάσει, κ. Πάχτα

Όταν έχεις φτάσει στο έσχατο σημείο της υποταγής στο αφεντικό (πληρώνει γάρ) και έχεις -«ανάγκα»- προσκυνήσει, υιοθετήσει και ευλογήσει τις βουλές και τα συμφέροντά του, σαν να είναι δικά σου, για να αποκτήσει κι ένα νόημα ο πολιτικός σου βίος και να βαυκαλίζεσαι και να νομίζεις ότι αξιοπρεπώς «στέκεσαι» κι ότι δεν σε βλέπουν, τότε, όλα αυτά τα βαφτίζεις ιδεολογία, για να βρει και η συνείδησή σου –λέμε τώρα- ανάπαυση.

"ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ"

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/6/2011 η παράσταση "ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ" της Χορωδίας Πολυγύρου και των καθηγητών και μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.
Σε ένα κατάμεστο θέατρο οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, χειροκρότησαν όρθιοι με ενθουσιασμό, για αρκετή ώρα,  τους συντελεστές της παράστασης. Πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν να επαναληφθεί η παράσταση.
Εντυπωσιακή η σκηνοθεσία της παράστασης (Μαρία Μήτρου) και τα σκηνικά (Στέλιος Σταύρου, Ελισάβετ Πεφάνη, Ελένη Λαλούμη, Ευγενία Φιλντίση).

Νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη ΝΙΚΗ Πολυγύρου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου.
Της νέας διοίκησης της ομάδας, η οποία από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία της Χαλκιδικής,   ηγείται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΝΙΚΗΣ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ζούνης Δημήτρης.
Η παρουσία του Ζούνη στην κορυφή της Διοίκησης αναμένεται να συσπειρώσει παλιούς και νέους αθλητές της ομάδας και να επαναφέρει τους φίλους της ΝΙΚΗΣ στο γήπεδο.
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου:

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Tου Τάσου Κανταρά
Η πιο περιφερειακή χώρα της ευρωζώνης, η Ελλάδα, βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο ρήγμα μιας άνευ προηγουμένου δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Για τη «σωτηρία» της χώρας, της ευρωζώνης και κατ' επέκταση του όλου συστήματος πραγματοποιούνται συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις πάνω στο σώμα του ταλαίπωρου λαού μας. Καταιγιστικά Μνημόνια! Και ότι άλλο μεσοπρόθεσμο η μακροπρόθεσμο εκτιμήσει ως αναγκαίο η χειρουργική ομάδα της τρόϊκα, συνεπικουρούμενη εσχάτως από των πληθωρικών νεοφιλελεύθερων προσόντων και εν αναμονή πρωθυπουργό Ε. Βενιζέλο, αφού κάτω από τις σοβαρές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις του «ασθενούς» και σε συνδυασμό με παιδαριώδη για πρωθυπουργό λάθη, έκλεισε ουσιαστικά ο κύκλος του ΓΑΠ. Οι πιστωτές, η Ε.Ε, το σύστημα «αγοράζουν» χρόνο για να αποφύγουν τα χειρότερα. Και στο χρόνο αυτόν πρεσάρουν και συνθλίβουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις κοινωνικές κατακτήσεις.

Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ 28-29/6/2011

ΣΥΝ για τα νέα φορολογικά μέτρα στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου

Η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλου για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων της «νέας» κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Η -άνευ προηγουμένου- εισπρακτική επιδρομή ξεπερνά πλέον κάθε όριο φορολογικής πολιτικής και λαμβάνει χαρακτηριστικά «κατάσχεσης» των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα ο Β. Βενιζέλος και η «νέα» κυβέρνηση

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Β. Βενιζέλος ανακοίνωσε ένα Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι ουσιαστικά ένα Μνημόνιο 2 με βασικούς πυλώνες το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών και πλουτοπαραγωγικών πηγών δημόσιας ιδιοκτησίας και τη φορολογική λεηλασία της εργαζόμενης πλειονότητας. Την ώρα που διασώζονται οι τράπεζες και παίρνει ανάσα το μεγάλο κεφάλαιο με τις επιχειρήσεις και τον πλούτο, οι εργαζόμενοι και ο λαός οδηγούνται στη χρεοκοπία. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της πολιτικής του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.

Άρνη Μαρία - Είναι ο καιρός