Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ελαιόλαδο: ασπίδα για τα εγκεφαλικά

Μελέτη δείχνει ότι μειώνει τον κίνδυνο επεισοδίου στις ηλικίες των 65 και άνω
Εως τώρα ήταν γνωστό ότι το ελαιόλαδο κάνει καλό στην καρδιά, τώρα φαίνεται ότι βοηθάει και στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων. Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ελαιολάδου - είτε ωμού είτε μαγειρεμένου - μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού στους ανθρώπους ηλικίας 65 και άνω.
Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Neurology», οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι στο εξής θα πρέπει να δίνονται ειδικές διατροφικές συμβουλές προς τους ηλικιωμένους ώστε να καταναλώνουν περισσότερο ελαιόλαδο.

Ο Γ. Δριβελέγκας και η ...μοίρα των Υφυπουργών ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής...

Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό –στο σημερινό ανασχηματισμό-, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας.
Του εύχομαι "καλή επιτυχία" στο έργο του (όχι τόσο για τον ίδιο, όσο για τους αγρότες) αν και τον θεωρώ σχετικά …άτυχο, πιστεύοντας ότι αυτή η κυβέρνηση, δεν θ’ αντέξει και πολύ την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας, έτσι ώστε να μακροημερεύσει κι αυτός σαν Υφυπουργός.

Αλλά, ας μη στεναχωριέται και πολύ, για το πολιτικό του μέλλον…
Μπορώ να προβλέψω εκ του ασφαλούς (και πάντα …προβοκατόρικα εννοείται), ότι κάποτε θα γίνει, τουλάχιστον...

Οι πρώτες δηλώσεις του υφυπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκα.

TVSUPER

Οι Κυρίες ..."κοιμήθηκαν"

Μόλις στις 14 Ιουνίου (την επομένη έκλεισαν τα Σχολεία) και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ μόνο ενδιαφέρθηκαν οι κυρίες του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των Μαθητικών Κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής!
Οι κυρίες δεν ενδιαφέρθηκαν ή το έκαναν σκόπιμα για λόγους οικονομίας! Έτσι ...
Οι κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας, στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, δεν θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι του 2011!!!
Περίπου πεντακόσιοι (500) μικροί μαθητές, οι οποίοι δεν μπορούν με διαφορετικό τρόπο να πάνε το καλοκαίρι σε κατασκήνωση, θα στερηθούν φέτος τη χαρά και την εμπειρία της ζωής στην κατασκήνωση, συγχρόνως θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες στους επαγγελματίες της Μεταμόρφωσης αλλά και σε περίπου είκοσι άτομα εποχικής εργασίας στην περιοχή.

Παράδοση - παραλαβή στο ΥΠΕΚΑ

Σε κλίμα επιφανειακής "αβροφροσύνης" εκτυλίχθηκε η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με την απερχόμενη και το νέο υπουργό να ανταλλάσσουν πράσινα... βέλη "συντροφικής" αγαπής.
Συγκεκριμένα η κ.Μπιρμπίλη απέδωσε την έξοδο της από το κυβερνητικό σχήμα στις διαφωνίες που διατύπωσε στο ζήτημα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, ενώ κλείνοντας την ομιλία της, άφησε "ευχή και κατάρα" να μην υποσταλεί η πράσινη σημαία της ανάπτυξης!

Κουτρουμάνη, πες αλεύρι...

Στο 15,9% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι 14,2% του προηγούμενου τριμήνου και 11,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 11,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 35,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010, φτάνοντας σε 792.601.

Ιδρύθηκε σύνδεσμος για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής

 Η ανάπτυξη της Χαλκιδικής μέσα από παραδοσιακές αλλά και  νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες , που θα σέβονται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το πλούσιο πολιτιστικό της κεφάλαιο, είναι ο σκοπός ίδρυσης του μη κερδοσκοπικού συλλογικού φορέα «Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Χαλκιδικής» (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ.)            Ο νέος αυτός Σύνδεσμος, που έχει έδρα τον Πολύγυρο, προγραμματίζει άμεσα τη διοργάνωση αναπτυξιακού συνεδρίου με σκοπό την ανάδειξη προτάσεων για σφαιρική εξέταση του μεγάλου θέματος της ανάπτυξης της Χαλκιδικής.
Ο Σύνδεσμος, θα επιχειρήσει την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη παραδοσιακών τομέων της τοπικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα:

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια

Ενημερωτική Ημερίδα - Ιερισσός 22 Ιουνίου

Η Δημοκρατική Αριστερά για τον ανασχηματισμό

Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει.
Ο ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας. Αυτός ο εξωραϊσμός δεν θα έχει αντοχή.

Η ΔΗ.ΣΥ. για τον ανασχηματισμό

«Ο ανασχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Προέκυψε μια εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών.
Το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα παραμένει η αποφυγή της χρεωκοπίας και η κινητοποίηση για το σκοπό αυτό, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση της ειλικρίνειας και των συγκεκριμένων πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε».

Η Ν.Δ. για τον ανασχηματισμό

«Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.
 Μετά βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό». Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του.
 Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.
 Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει.

Ανακοίνωση του ΣΥΝ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό. Τίποτα όμως δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της .

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Σιθωνίας στον Δριβελέγκα

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, κ. Ιωάννης Τζίτζιος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή, στον κ. Ιωάννη Δριβελέγκα για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η επιλογή ενός Χαλκιδικιώτη πολιτικού στο αξίωμα του Υφυπουργού τιμά το Νομό μας και προβάλει τον τόπο μας. Η Χαλκιδική από σήμερα εκπροσωπείται στην κυβέρνηση, γεγονός που είναι άκρως ελπιδοφόρο.

Ευχές

Tι καλύτερες  ευχές   στον συντοπίτη μας  Υφυπουργό   Γεωργικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα, να έχει  δύναμη και υπομονή να φέρει εις πέρας τα νέα του καθήκοντα.
 Νικος Βαλιάνος

KKE ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή – πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και  εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό.
ΑΘΗΝΑ 17/6/2011                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πολυγύρου

Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πολυγύρου συγχαίρει το νέο Υφυπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης, Βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα, για τη νέα του θέση και εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Από το Δ.Σ.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου.
Μεταξύ αυτών και του Γιάννη Δριβελέγκα στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όλα τα ονόματα:
Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου
Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης
Θόδωρος Πάγκαλος
Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφ. Γεωργικής Ανάπτυξης ο Γιάννης Δριβελέγκας

Ανακοινώθηκε: Ο Γιάννης Δριβελέγκας είναι ο νέος υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα έχει Χαλκιδικιώτη Βουλευτή στο Υπουργικό Συμβούλιο. (Δείτε ΕΔΩ)
Σε μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα ανακοινωθεί όνομα Χαλκιδικιώτη Βουλευτή για το υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα είναι αυτό του Γιάννη Δριβελέγκα!

ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

Του Θανάση Καρτερού
Πριν λίγες μέρες ο Παπανδρέου υποστήριζε δημόσια ότι έχει τη λαϊκή στήριξη, κι ότι δεν θα αφήσει το Μαξίμου αν δεν αλλάξει τα φώτα της χώρας με τις οδηγίες της τρόικας. Και ξαφνικά ιδού που μπροστά στα μάτια μας η χώρα τού αλλάζει τα φώτα, τον ωθεί στη γελοιοποίηση, και τον στέλνει σε διαθεσιμότητα αν όχι σε οριστική αργία. Όσο κι αν ο ίδιος δεν καταλαβαίνει…

Με στυλ Αλέφαντου ...

Πολιτικό μνημόσυνο

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Kαλεί τον Χαλκιδικιώτικο λαό στο Πολιτικό μνημόσυνο που διοργανώνει την Κυριακή 19/6 στις 12.30 στη Μαραθούσα, στη θέση "Πλατάνα", τιμώντας τους δολοφονημένους από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, Χαλκιδικιώτες αγωνιστές.
ΠΕΑΕΑ Χαλκιδικής

Μάτια μου όμορφα!

ΔΝΤ: "Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την στήριξή μας προς την Ελλάδα, από τη στιγμή που θα εγκριθούν τα νέα μέτρα (λέγε με, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) από τις ελληνικές αρχές..." !!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε με τους ...ανασχηματισμούς και άλλα τέτοια...

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών το Μεσοπρόθεσμο
Με τις ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης πέρασε επί της αρχής από την Επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2015.