Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, 10/6/2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε σήμερα στον Πολύγυρο και μάλιστα με αρκετές εντάσεις!
-Πρόβλημα δημιουργήθηκε σε σχέση με τον Συμπαραστάτη του Δημότη αφού ο Δήμαρχος Ζωγράφος παρά την μη έγκριση της απόφασης επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη από τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης επιμένει να τονίζει: "Εμείς επιλέξαμε", και αρνείται τη συνέχεια της διαδικασίας και την επιλογή Συμπαραστάτη με αυξημένη πλειοψηφία.
-Επίσης δημιουργήθηκε ένταση όταν αναφέρθηκε η μη επιλογή παραλιών του Δήμου με την ...περιβόητη "γαλάζια σημαία"!
-Το πράμα "χόντρινε" όταν η Δημοτική Αρχή αδυνατούσε ή δεν ήθελε να δώσει στοιχεία των υδρονομέων

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !

 ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !
Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Αν αυτό το πρόγραμμα-έκτρωμα ψηφιστεί και πολύ περισσότερο εφαρμοστεί, τότε θα δοθεί η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια ασπόνδυλη «μπανανία» των πολυεθνικών και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν σε συνθήκες χειρότερες από ένα εφιαλτικό μεσαίωνα. 

"Επίκαιρη" ερώτηση, προς τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής...

Ακούσαμε και διαβάσαμε, τοποθετήσεις πολλών "αντιρρησιών" βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» το λεγόμενο και ...Μνημόνιο 2.
Άσχετα το τι θα κάνουν και το τι θα ψηφίσουν στο τέλος (πράξη για την οποία θα κριθούν -ισοβίως- κατά τη γνώμη μου), έδωσαν στις τοπικές τους κοινωνίες (αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα) το "στίγμα" τους, την πολιτική τους άποψη, η οποία και καταγράφτηκε.
Αν το έκαναν "συνειδητά" ή για το "θεαθήναι" θα φανεί (και είπαμε, θα κριθεί)...
Δεν ακούσαμε όμως "κιχ" για το θέμα, από τους βουλευτές Χαλκιδικής. Γιατί άραγε;
Δε νομίζω ότι θεωρούν "δευτερεύον" ένα Νόμο, που θα χαράξει τη ζωή και την πορεία της χώρας και του λαού, για τα (πολλά) επόμενα χρόνια.  

Δωρεές στο Δήμο Πολυγύρου

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά συχνή η στήριξη της η Α΄θμιας και Β΄θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως οικονομική, σε δράσεις φορέων εθελοντών για το περιβάλλον, τον άνθρωπο, την υγεία και γενικότερα την κοινωνία.
Το τελευταίο διάστημα όμως, ιδιαίτερα μετά την κρίση που χτύπησε τη χώρα μας, βλέπουμε τους ρόλους αυτούς να αντιστρέφονται και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εθελοντών που στηρίζουν πλέον τους δήμους εκτός από ηθικά και οικονομικά. 

Η προστασία του Μίκη

Δεν ξέρουμε αν νιώθει άνετα με τους νέους φίλους του ο Μίκης Θεοδωράκης. Τον στηρίζει ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής και του φιλάει την χείρα ο κ. Π. Ψωμιάδης. Είναι γεγονός: ο αποπεμφθής Νομάρχης έσκυψε, προσκύνησε και γέμισε χαρά το τιμώμενο πρόσωπο της επαναστατικής εκδήλωσης στην οδό Αριστοτέλους. Μπορούμε να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε έναν Θεοδωράκη από ένα χειροφίλημα; Όχι αλλά έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για τον 85χρονο που θα ήθελε να ξαναζήσει τα Δεκεμβριανά, που θαύμασε τον Στάλιν, που έγινε υπουργός άνευ υπουργείου του Κ. Μητσοτάκη, που επιχορηγήθηκε από το ΠαΣοΚ και που σε περίοδο πείνας ζητεί αναδρομικά της σύνταξής του. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν απειλεί το σύστημα. Είναι μέρος του συστήματος κι ας το περιφέρουν οι οικείοι και οι θαυμαστές του ως τοτέμ της αέναης ανατροπής.

Θα ζητήσει αποζημίωση!!!

Το δήλωσε δημόσια σήμερα ο "συμβασιούχος" συνεργάτης μας ΝΙΚ (θα μονιμοποιηθεί με την συνταξιοδότηση 20 συνεργατών μας, εφαρμόζουμε το μνημόνιο στο διπλάσιο):
Με αγωγή κατά του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει αποζημίωση 50.000,00 € για τις αφισοκολλήσεις που έκανε από το 1974 μέχρι το 2009! "Αντί να δω προκοπές κι εγώ και οι συμπολίτες μου είδαμε το μνημόνιο", δήλωσε!!!

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στον Πολύγυρο

Με αφορμή την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων από τη Ρωσία στον Πολύγυρο, Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας Αλεξέι Ποπόβ θα επισκεφτεί την Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής.
Πριν την εκδήλωση, που οργανώνεται από το Κέντρο Ελληνορωσικής φιλίας και το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου, ο Αλεξέι Ποπόβ θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 8.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Πολυγύρου, με εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων του Νομού.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Νέος συναγερμός πρέπει να σημάνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία.
Κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία ρίχνουν το λαό ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της πτώχευσης. Εφαρμόζουν το αρχικό τους σχέδιο καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κλιμακώνουν τον πόλεμο, για να πληρώσει ο λαός την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. Επιτίθενται με νέα αγριότητα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνολικά στα δικαιώματα.

Δεν τελειώνει η ταλαιπωρία στο δρόμο Ν. Μουδανιών-Ποτίδαιας

Στις ελληνικές καλένδες κινδυνεύει να οδηγηθεί ένα σημαντικότατο οδικό έργο, η μετατροπή της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας σε αυτοκινητόδρομο, μήκους 5,2 χλμ., που όχι μόνο θα διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, αλλά και θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Το έργο, ενώ είναι έτοιμο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μπλοκάρει σε μικροσυμφέροντα. Τελευταίο επεισόδιο στο... σίριαλ είναι η νέα αναβολή του δικαστηρίου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης, για τον προσεχή Δεκέμβριο. 

Ορμύλια: Συνέλευση για λαϊκά προβλήματα

Την απόφασή του να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στο λαό, δήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Ορμύλιας, στη Χαλκιδική, μέσα από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, μετά από πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Απαντήσεις για τις επενδύσεις στη Χαλκιδική

Στην τύχη των επενδύσεων και της αναπτυξιακής προοπτικής της Χαλκιδικής αναφέρθηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του νομού Αρ. Λαφαζάνη. Ο ερωτών βουλευτής υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των τεράστιων απαλλοτριωμένων εκτάσεων της ΕΤΑ, της αμφισβητούμενης και διεκδικούμενης μοναστηριακής περιουσίας, αλλά και του ορυκτού πλούτου της περιοχής, που και έσοδα στο Δημόσιο μπορούν να εξασφαλίσουν και ανάπτυξη και απασχόληση στο νομό να προσφέρουν. Ειδικότερα για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου και ιδιαίτερα του χρυσού, που είναι σε εξέλιξη, παρατήρησε ότι «φρενάρει αδικαιολόγητα», ενώ δημιουργούσε προοπτική απασχόλησης στο «μισό πληθυσμό» της Χαλκιδικής, που είναι άνεργοι. 

Παπανδρέου – Καρατζαφέρης αλληλοσυγχαίρονται για το μνημόνιο!!!

Το είδαμε κι αυτό: δεν προλάβαιναν σήμερα στη βουλή Παπανδρέου και Καρατζαφέρης να… αλληλοσυγχαίρονται για το μνημόνιο. «Αναγνωρίζω ότι παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές έχετε κρατήσει υπεύθυνη στάση απέναντι στο θέμα του μνημονίου… Θα έλεγα πατριωτική στάση» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και απευθυνόμενος στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Πράσινη συνταγή

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Αριστοτέλη

Το Μεσοπρόθεσμο να πέσει …άμεσα

Απαράδεκτο από κάθε άποψη είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας, ουσιαστικά τοΜνημόνιο ΙΙ, που συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο. Κεφαλικός φόρος στουςμισθωτούς (από το ιλλιγιώδες ποσό των …12.000 ευρώ το χρόνο!) καιμάλιστα αναδρομικά, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, της δημόσιας περιουσίας και τωνυποδομών (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια), νέες αιματηρές περικοπές καιφτωχολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους, στάση πληρωμών στην κοινωνία. 

“Ζωγράφισε το λουλούδι σου”

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Π. Σ. Παλαιοκάστρου “Τα Αηδόνια”.
Στο δημοτικό σχολείο του παλιού χωριού μας, στις 19 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, 5:00 η ώρα το απόγευμα, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα φυτέψουν, θα δημιουργήσουν…
Παράλληλες εκδηλώσεις.
1. Έκθεση γλυπτικής. Πέτρα – ξύλο – πηλός, με τους Παρασκευά Μάγειρα, Μάγδα Βούρδα, Κατερίνα Νικολάου.
2. Παζάρι βιβλίου. 200 τίτλοι για παιδιά, 150 τίτλοι για ενήλικες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή στις 26 Ιουνίου, 5:00 η ώρα το απόγευμα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Να δεις που τον μπέρδεψε με τον Άνθιμο!

Το χειροφίλημα του Πανίκα στον Μίκη, χθες στη Θεσσαλονίκη!