Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Μου-Που-Δου-Σου! (Μ ην Π ολύ Δ ίνεις Σ ημασία)


Πάρτε πολλές-πολλές βαθιές ανάσες, πάρτε όλα τα χαπάκια που σας έχει προτείνει ο γιατρός σας και διαβάστε το "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής"!
-Και σε άλλα με υγεία! 
-Αν ετοιμάστηκες, φίλε μου, κάνε (δεν το μετάνοιωσες, ε;) κλικ ΕΔΩ!

Τα μπάζα και ο ...παπαοικονόμος!

Τα κέρδη, για το δημόσιο, της επένδυσης  χρυσού ποια είναι;
Εμείς που σίγουρα ξέρουμε λιγότερα πώς θα βρούμε άκρη;
Δείτε λοιπόν την απάντηση του Υπουργείου σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και του δικού μας Γιάννη Δριβελέγκα.   Απάντησε για τα οφέλη του δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας, από τη λειτουργία των μεταλλείων, και επισημαίνει ότι  μεταλλευτικός κώδικας απαγορεύει οποιαδήποτε επιβολή τοπικής ειδικής φορολογίας ή εισφοράς. κι εδώ ισχύει το: "άλλα λέει ο νόμος, άλλα ο "παπαοικονόμος"... της Αρναίας" 
Δείτε την απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση των Βουλευτών: 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ»
Με βάση το γεγονός ότι κάθε γνήσια αυθόρμητο και αχειραγώγητο κοινωνικό κίνημα, μετά από μια πρώτη περίοδο «δημιουργικού χάους», αρχίζει να εφευρίσκει δικές του μορφές αυτό-οργάνωσης και να συγκροτεί σταδιακά μια πλατφόρμα πολιτικών διεκδικήσεων, διαμέσου της οποίας περνάει από τη φάση του «τί δεν θέλω» στη φάση του «τί θέλω», και θέλοντας να συμβάλλω σ’ αυτή τη διεργασία, βάζω για δημόσια συζήτηση και κριτική μια ενότητα προτάσεων, οι οποίες είναι διαρκώς ανοικτές για διόρθωση, συμπλήρωση ή απόρριψη. 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λαέ της Θεσσαλονίκης!
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος.
Και μετά ήρθε η ώρα του Λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε «ΟΧΙ στο Μνημόνιο», ας βροντοφωνάξουμε σήμερα «ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο», που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθειά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση για να ψηφιστεί. 

“Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”

Ο Μίκης στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη του αγώνα κατά της κυβέρνησης του μνημονίου θα κηρύξει απόψε ο Μίκης Θεοδωράκης στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, με σκοπό να μεταδώσει τη Σπίθα που άναψε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών και σε άλλες αγανακτισμένες πόλεις της Ελλάδας.
Μαζί του ο Γ. Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. 

Ο Αργύρης Λαφαζάνης, στη Βουλή, για θέματα Χαλκιδικής

Τα μεγάλα ζητήματα της αξιοποίηση​ς των απαλλοτριω​μένων του Ε.Ο.Τ., της ιδιοκτησια​κής ομηρίας από τα θεωρούμενα δασικά ή μοναστηρια​κά, καθώς και της επένδυσης χρυσού συζητήθηκα​ν στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του Αργύρη Λαφαζάνη.

Αυτά κι άλλα!

"Άρχοντες" της Ν. Προποντίδας, δείτε τουλάχιστον τα παιδιά!

"Εικόνα εγκατάλειψ​ης θυμίζει η 'Παιδική χαρά' που πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε εκεί."
Αγαπητή Ρεσπέντζα.
Επέλεξα να ζω με την οικογένεια μου σε ένα από τα μικρότερα χωριά του Δήμου Νέας Προποντίδας, τον Άγιο Παντελεήμονα. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα διαπιστώσετε σε τί κατάσταση βρίσκετε η ''παιδική χαρά'' του χωριού στην οποία παίζουν δεκάδες παιδάκια κάθε μέρα.

Η Χαλκιδική στο official web site του Ε. Ο. Τ.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από πολλές και συντονισμένες επαφές του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με την υπεύθυνη διαδικτύου και πολυμέσων του Ε.Ο.Τ. και προσωπικών ενεργειών του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιου, καταφέραμε έτσι ώστε η Χαλκιδική να έχει τη θέση που της αξίζει στο official web site του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Από την ημερίδα του ΣΒΕΞ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου στο χώρο εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Βιοτεχνών Χαλκιδικής Επεξεργασίες ξύλου Χαλκιδικής (ΣΒΕΞ) υπό την αιγίδα του επιμελητηρίου.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και το θέμα της ήταν η συμβολή της αξιοποίησης των δασικών προϊόντων στο περιβάλλον. Εισηγητές ήταν διακεκριμένοι καθηγητές όπως ο Δρ. Ιωάννης Σπανός τακτικός ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ και μέλος Δ.Σ της Δασολογικής Εταιρείας που ανέπτυξε το θέμα η συμβολή του δάσους στο περιβάλλον. 

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας

Ένα νέο έργο για τη σχολική στέγη στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 3.270.000 € εντάσσεται στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.
Πρόκειται για την κατασκευή του «12-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας».
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κτιρίου 12-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας, με Ισόγειο Α΄ Ισόγειο Β΄ και Α΄ όροφο, συνολικής επιφάνειας 2,317.92 τ.μ. και αύλειου χώρου επιφάνειας 3,152.34 τ.μ., σε αγροτεμάχιο εμβαδού 5,470.264 μ2., με συνολική επιφάνεια δόμησης 2,317.63μ2 και δώδεκα (12) κύριες αίθουσες διδασκαλίας.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης δήλωσε τα εξής:  

Εγκαίνια Κοινοτικού Καταστήματος Ν. Ρόδων

Η "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Η απουσία Παπούλια προκαλεί συζητήσεις στην Αθήνα…

Η πολυήμερη απουσία του Κάρολου Παπούλια απ΄ την Ελλάδα προκαλεί πολλές συζητήσεις στους πολιτικούς και όχι μόνο κύκλους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στο εξωτερικό – μάλλον στη Γερμανία – για προσωπικούς λόγους. Ήδη λείπει πάνω από μια βδομάδα και πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό το τόσο σοβαρό που τον κάνει να απουσιάζει από την Αθήνα σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο.
Από την προεδρία της δημοκρατίας χθες έλεγαν πως ο πρόεδρος τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στην Ελλάδα…
ΠΗΓΗ

Εκδήλωση από το Δημ. Σχολείο Ορμύλιας