Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Sarakosti Mnimoniou!

...gamo ta mnimonia, gamo!

Πολιτικός είσαι ρε ;

Η απέχθεια του Ελληνα πολίτη για τους πολιτικούς αυξάνεται τελευταία. Μορφή χιονοστιβάδας (μέσα στο καλοκαίρι) οι αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα στους πολιτικούς. Aπό τις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς δεν γλίτωσαν ούτε οι παρακάτω περιπτώσεις :
Δάσκαλος «γιουχαρίστηκε» άγρια στο Σύνταγμα γιατί κρατούσε στα χέρια του ένα πολιτικό χάρτη της Ευρυτανίας. Ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα όταν υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα φέρει 

Μαθητές που διδάσκουν!

Το βίντεο το βρήκαμε στο blog του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαρμαρά (ΕΔΩ)!
Το ετοίμασαν οι μαθητές της Δ2 Τάξης του Σχολείου με τη δασκάλα τους κ. Κοσμαδάκη.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

Ο "ΚΥΚΛΟΣ" σήμερα στην Τρίγλια.

Φωτισμός στις Καλύβες

73.000,00 € θα διαθέσει ο Δήμος Πολυγύρου για την αντικατάσταση του υπάρχοντος (!) φωτισμού στο Δημαρχείο και στις εισόδους της πόλης του Πολυγύρου!
Αυτές είναι οι προτεραιότητες (!) της Δημοτικής Αρχής του Δήμου, δημοκρατικά εκλεγμένη είναι, θα κρίνεται καθημερινά από τους Δημότες και η οριστική κρίση θα γίνει στο τέλος της θητείας της!
Η Δημοτική αρχή ας δει όμως το θέμα του φωτισμού στο δρόμο Γερακινής - Καλυβών και ιδιαίτερα στο τμήμα μεταξύ των καταστημάτων Χαρέλη και Καλατζή! Κατοικημένη περιοχή είναι πλέον και το βράδυ είναι θεοσκότεινα (ανεπαρκέστατος φωτισμός) με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής κατοίκων της περιοχής. 

Σήμερα στον Πολύγυρο

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής διοργανώνει ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης με την κοινωνία το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 ώρα 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής, με θέματα: "Ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου" και "Δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση με ευνομία και δικαιοσύνη". Εισηγήτρια: Έφη Χαλάτση, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πρόκληση: Βασικός μισθός 162.812 ευρώ στο γραφείο Πάγκαλου!

Ενώ το μέλλον για τους εργαζομένους όλης της χώρας διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό, μία ακόμα αποκάλυψη για βασικό μισθό 162.812 ευρώ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι εξοργιστική. ‘Αλλωστε, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν το απόγευμα της Πέμπτης, πληροφορίες για όργιο σπατάλης στο γραφείο

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
 Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το νέο μνημόνιο οι αυτουργοί του είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Και δείχνει σε τι καλά χέρια βρίσκεται η οικονομία, η χώρα και η ζωή μας. Αλλά και πόσο σέβονται τη δημοκρατία, η οποία ως γνωστό δεν έχει αδιέξοδα –διαθέτει μια ποικιλία από κόλπα και κομπίνες για να εξασφαλίζεις την ψήφο των απρόθυμων.  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

  • Αρνούμαστε την πολιτική του Μνημονίου.
  • Αρνούμαστε την παράνομη και αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση.
  • Απαιτούμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας στα πλαίσια της ισονομίας - ισοπολιτείας και την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων – αποζημιώσεων και αναδρομικών.
  • Απαιτούμε το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους από ανεξάρτητη επιτροπή και τον χαρακτηρισμό του σε "επαχθές".
  • Απαιτούμε την άρνηση πληρωμής του χρέους.

Η Δωρεά αλεξίσφαιρων σε αστυνομικούς της Χαλκιδικής από την Δασκάλα Κα Σταμουλή

Εργασία στο πρόγραμμα δακοκτονίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2011, θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να εργασθούν ως αρχιεργάτες και ως παγιδοθέτες σε Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δακοκτονίας να υποβάλλουν σχετική αίτηση. 

Όπου να 'ναι έρχονται και τα συσσίτια!

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής αρχίζει τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος δωρεάν διανομής προϊόντων έτους 2011 σε άπορους του Νομού.
Το πρόγραμμα αφορά τα προϊόντα ζυμαρικά, λευκασμένο ρύζι, τυρί φέτα και γραβιέρα Κρήτης.
Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι: 

Οriginal ...αγανακτισμένος!

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!

Σε μια ζεστή τελετή που διοργάνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στο ξενοδοχείο «ΙΣΤΙΟΝ» στη Νέα Ποτίδαια, με την παρουσία πολλών επισήμων και κόσμου, τιμήθηκε η Εθνική Δωρήτρια, η δασκάλα ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ!
Η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο μπορεί να χαρακτηριστεί ανεκτίμητη, γιατί «έδωσε» και, εξακολουθεί να δίνει από την περιουσία της, μα πάνω απ’ όλα από την ψυχή της στους συνανθρώπους της. 

Ευχαριστούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ,
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η΄ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Η΄ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΛ. ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ .  

Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν. Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική.

Λαϊκή Συνέλευση στον Πολύγυρο

Υπέρ ενός περιβαλλοντικού μοντέλου ανάπτυξης η Γ.Σ.Ε.Ε.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προϋπόθεση μιας βιώσιμης ανάκαμψης με απασχόληση» επισημαίνει σε μήνυμά της για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου του 2011 η Γ.Σ.Ε.Ε..
Η Γ.Σ.Ε.Ε. τονίζει ότι ο φετινός εορτασμός βρίσκει τη χώρα μας και τους εργαζομένους σε μια άνευ προηγουμένου δυσχερή κατάσταση. Η οικονομική κρίση και η κρίση του περιβάλλοντος πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, πλήττουν τους εργαζομένους.