Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Αναβολή εκδήλωσης Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου


Λόγω Πιθανής βροχόπτωσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου αναβάλλεται για την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ.

Από Δευτέρα σε αργία ο Ψωμιάδης

Είναι οριστικό. Από την ερχόμενη Δευτέρα ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας τίθεται σε αργία αφού η γενική γραμματεία της αποκεντρωμένης περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας έλαβε σήμερα και καθαρογραμμένη την απόφαση του εφετείου για την καταδίκη του Π.Ψωμιάδη σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή για μείωση προστίμου σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και την Δευτέρα ο γ.γ. Θ.Σώκος θα κοινοποιήσει την απόφασή του με την οποία θα θέτει σε αργία τον Π.Ψωμιάδη.
www.seleo.gr/

Πω,Πωωωω... Μερσεντάρες!

Κάτι Μερσεντάρες που πέρασαν σήμερα από την περιοχή μας!!!
Πολλές, ακριβές, λιμουζινάρες του χρεωκοπημένου Ελληνικού κράτους!
-Πού πήγαιναν;
-Στο Άγιο Όρος!
Ήταν ο Δημήτρης Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της χρεωκοπημένης Ελληνικής Δημοκρατίας με την πολυάριθμη συνοδεία του!
-Εντάξει 65 δισ. δάνειο θα πάρουμε, πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξοδευτούν! Αν την υπουργική Μερσεντές δεν την συνοδεύουν καμιά δεκαριά ακόμα πώς θα τελειώσουν τα δανεικά!

"Ο Φόβος Φυλάει τα Έρμα" ...

Στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, ήταν να μιλήσει απόψε στις 20:00 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όθωνας Μανώλης.
Όταν όμως πληροφορήθηκε ότι δίπλα στο Επιμελητήριο και σε απόσταση 30 μέτρων κάνουν τις συγκεντρώσεις τους οι Αγανακτισμένοι ...προτίμησε κι αυτός και οι διοργανωτές να πάνε κάπου αλλού!!!
Οι πληροφορίες μιλάνε για αρκετά μακριά, κατά το Potidea Palace στην Ποτίδαια.

Πήγε στη συνέλευση των εκπαιδευτι​κών να τους «μαλώσει»!

Έκπληκτοι, εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Α΄θμιας εκπαίδευσης Β. Χαλκιδικής, αντίκρισαν χθες το πρωί, ημέρα της γενικής συνέλευσής τους και λίγο πριν την έναρξή της, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Αρναίας τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη κ. Μοσχόπουλο να ζητάει εξηγήσεις για το ψήφισμα που εξέδωσαν προ μηνών ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός. 

Οι επιστημονικές απόψεις για τη μεταλλουργία χρυσού – Έλλειμμα μεταλλειολόγων (?)

«Σε τούτη την ηλιόλουστη γωνιά του μαλακού υπογάστριου της Ευρώπης, το να ασχολείται κανείς με τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνικής μεταλλουργικής βιομηχανίας μοιάζει μάλλον με κακό αστείο. Ποιος δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν η βιομηχανία θα τροφοδοτηθεί με ελληνικές πρώτες ύλες, αν θα παράγουμε έστω ακατέργαστα μεταλλεύματα, ή αν και σε ποιο βαθμό θα τα επεξεργαστούμε μεταλλουργικά, πολλώ δε μάλλον αν ποτέ θα μετατρέψουμε τα μέταλλα που θα παράγουμε σε αυτοκίνητα ή ποδήλατα. Η κουλτούρα μας φτάνει μέχρι το τοπ τεν πωλήσεων μικρομεσαίων suv στην αγορά μας με την αθέατη διαφορά ότι η ελληνική αγορά εισάγει τ’ αυτοκίνητα, ενώ οι άλλες τα κατασκευάζουν.

Προτάσεις ανοιχτής επιτροπής του αμεσοδημοκρατικού κινήματος Πολυγύρου.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ συγκλήθηκε η ανοιχτή επιτροπή του αμεσοδημοκρατικού κινήματος Πολυγύρου έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Η επιτροπή αποτελούνταν από εθελοντές που δήλωσαν συμμετοχή την προηγούμενη ημέρα κατά τη γενική συνέλευση, αλλά και από πλήθος ατόμων που συμμετείχαν μια και η διαδικασία είναι ανοιχτή. Τα άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή είναι άμεσα ανακλητά και υπόκεινται στον έλεγχο της ανοικτής συνέλευσης, η θητεία τους είναι χρονικά περιορισμένη (μια εβδομάδα βάσει απόφασης της γενικής συνέλευσης) και αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας κυρίως πρακτικά ζητήματα που τους αναθέτει η ανοικτή συνέλευση.
Τα παρακάτω αποτελούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της ανοικτής επιτροπής, τα οποία θα δοθούν στην ανοικτή συνέλευση προς έγκριση και τροποποίηση. 

Επιστολή διαμαρτυρί​ας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε στις 20 Απριλίου αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε με τον κ. Υφυπουργό με κύριο θέμα συζήτησης την καθυστέρηση προώθησης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών, τονίζοντας και αναλύοντας παράλληλα τα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στη βελτίωση της πυροπροστασίας πολλών περιοχών αλλά και συνολικά της πατρίδας μας. 

Το Ι.Κ.Α. περικόπτει όλα τα αναπηρικά βοηθήματα έως και 50%!

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, η σημερινή μέρα δεν ξεκίνησε καλά. Μόλις έστειλα το πρωινό newsletter που έγραφα για τα ιδρύματα υπήρξαν κάποια παράπονα από ιδρύματα που δεν είναι ιδρύματα και πιο συγκεκριμένα από το Χατζηπατέριο, την ΕΛΕΠΑΠ και τις εταιρείες σπαστικών. Επειδή θα πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό θα χρειαστεί να πω πως προσωπικά δεν έχω σχεδόν καμία αντίρρηση με αυτά τα ιδρύματα. Η κριτική μου αφορά τα κρατικά ιδρύματα στα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα κακοποιούνται και δολοφονούνται τρόφιμοι με αναπηρίες.  

Πόσο κοστίζει ένα δάσος;

Επιστήμονες στη Βρετανία αποπειρώνται να υπολογίσουν την αξία της φύσης
Ποια είναι η τιμή μίας λίμνης, ενός δάσους ή της θέας στο πράσινο; Μία έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βρετανία προσπάθησε να υπολογίσει την αξία των αγαθών που μας προσφέρει η φύση, εκτιμώντας τα οφέλη τους για την οικονομία και την κοινωνία.