Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο Τρίτη 31/5/11

Πολύ καλή συγκέντρωση έγινε σήμερα στον Πολύγυρο από Αγανακτισμένους πολίτες, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, βροχή και κρύο.
Η συγκέντρωση έγινε μπροστά στο  Δημαρχείο, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επικρατούσα κατάσταση και δόθηκε ραντεβού για νέα συγκέντρωση αύριο Τρίτη 31 Μαΐου στις 21:00 και στον ίδιο χώρο. Εντυπωσιακό της συγκέντρωσης ήταν η μεγάλη συμμετοχή μικρών ηλικιών. 

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής ...εν δράσει

Την Χαλκιδική επισκέφτηκε το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης κοινωνικής ασφάλισης και εργασίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου. Η επίσκεψη του Μακεδόνα πολιτικού έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής, η οποία συνεχίζει το πρόγραμμα επισκέψεων, στο Νομό, προσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Μας αλλάζουν τα φώτα...

Την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην είσοδο και έξοδο Πολυγύρου και στο Δημαρχείο αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πολυγύρου, προϋπολογισμού 59.800 € μη συμπεριλαβομένου του Φ.Π.Α. (23%).
Η απόφαση της Επιτροπής:

Προσλήψεις από ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Aνακοινώθηκε:
Η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ), που εδρεύει στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 7-6-2011.

Αφιέρωμα στους Αγανακτισμένους

Ο χάρτης των Αγανακτισμένων

Αυτός είναι ο χάρτης με τους αγανακτισμένους ανά την Ελλάδα!
Δείτε ποιο κομμάτι απουσιάζει! Η Χαλκιδική!
-Απόψε συμπληρώνουμε το χάρτη: Πολύγυρος και Μουδανιά!
Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!
Δείτε το χάρτη ΕΔΩ

"Κατσαρόλα" (Μητροπάνος-Κραουνάκης)

ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ...

Διάκριση της Πολυγυρινής ερευνήτριας Ειρήνης Σταύρου!

"Το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας στο διεθνές συνέδριο IEEE ICC 2011 έλαβαν δύο απόφοιτες του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας. Οι απόφοιτες Ειρήνη Σταύρου και Αδαμαντία Στάμου με την επίβλεψη του καθηγητή τους Παντελή Αγγελίδη και τους συνεργάτες τους από το CTTC και το UPC στη Βαρκελώνη έλαβαν το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας (paper) στο συνέδριο IEEE ICC 2011 για το άρθρο τους: «Αξιολόγηση ενέργειας-αποδοτικότητας ενός Medium Access Control πρωτοκόλλου για Cooperative ARQ» το οποίο βασίστηκε στην εργασία των δύο νέων ερευνητριών κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας.

Εκδήλωση του ΣΥΝ Χαλκιδικής

"Και τώρα, τι κάνουμε; Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε την κρίση τους;"
Η Ν.Ε. του Συνασπισμού Χαλκιδικής, σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την οικονομική κατάσταση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31/5 στο Δημ. Θέατρο των Ν. Μουδανιών, στις 20.00.
Εισηγητής θα είναι ο Γ. Τόλιος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Ο ΓΑΠ στις "Έξι Βρύσες" στον Πολύγυρο!

Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη στο ΠΟΝΤΙΚΙ

ΔΗ.ΣΥ.: Αποτελέσματα εκλογών για Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τα 200 μέλη της Κεντρική Επιτροπή του κινήματος ανακοίνωσε ότι εξελέγησαν οι κάτωθι : 

EΠΑΝΑΛΗΨΗ: ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ( 2ο Μέρος) ΑΚΑΡ​ΙΑΙΑ ΤΗΞΗ... ΜΟΝΟ!

Η σημερινή μας θεματική ενότητα θα ασχοληθεί με τον κύριο λόγο της μη χρήσης κυανίου στη μεταλλευτική επένδυση, που αφορά το δήμο μας. Ο λόγος αυτός ακούει στο όνομα flash smelting, ελληνιστί «ακαριαία τήξη», μια τήξη που χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν από τους έχοντες αμφιβολία για την βιωσιμότητα της επένδυσης, σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν δίστασαν μάλιστα να συνδέσουν την ακαριαία τήξη… με την τήξη του πυρηνικού αντιδραστήρα της Φουκοσίμα! Δυστυχώς, αυτοί επιλέγουν τη μέθοδο της ανεπανόρθωτης έκθεσης στα μάτια και τις συνειδήσεις όλων ημών… 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ... ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Κι εκεί θα παραμείνουν αν δε γίνει κάτι, άμεσα, τώρα, με την Υπουργό Περιβάλλοντος. Η ανικανότητα από μόνη της δεν είναι έγκλημα, δεν μπορούμε όλοι μας να είμαστε «αστέρια», η τοποθέτηση ανίκανων όμως, σε θέσεις «κλειδιά» είναι εγκληματική. Η διατήρησή τους δε, σε τέτοιες θέσεις, τους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας στην Ελλάδα, είναι έγκλημα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.
Παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες την πορεία της έγκρισης λειτουργίας των μεταλλείων της Χαλκιδικής, γιατί είναι μεγάλη επένδυση και γιατί θα προσφέρει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους. Πού έχει κολλήσει; Στη Μπιρμπίλη.  

ΕΚΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εκτός έδρας νίκη επί του ουραγού Μέγα Αλέξανδρου στη Μίκρα με 78-69 συνέχισε το Στρατώνι για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Η ομάδα μας σε αγώνα που παίχτηκε ελεύθερο μπάσκετ και δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής , πήρε το προβάδισμα από το 5' και το κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Από τον αγώνα απουσίασαν οι Νταράκης,Παρίτσης. Επόμενος αγώνας την Κυριακή 5/6(15.00) στην Ιερισσό και όχι στην Αρναία απέναντι στην Κηφισιά που έχει εξασφαλίσει την άνοδο αλλά θέλει την νίκη για να πάρει το Πρωτάθλημα. Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο της Χαλκιδικής να παρακολουθήσει τον αποχαιρετιστήριο αγώνα της ομάδας σε μια ακόμα άκρως επιτυχημένη περίοδο στις εθνικές κατηγορίες. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Ερωτικό σκάνδαλο πίσω από τον θάνατο Γερμανού από τσίμπημα οχιάς στην Χαλκιδική;

Περίεργη τροπή παίρνει ο θάνατος ενός 68χρονου Γερμανού στην Σάρτη Χαλκιδικής που αρχικά αποδόθηκε σε τσίμπημα οχιάς. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μ.Τσούγκα ο οποίος εξέτασε το νεκρό πουθενά στο σώμα του δεν διαπίστωσε ίχνη από δάγκωμα φιδιού. Όπως είπε ο ιατροδικαστής μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε ότι μετά από πιέσεις της συζύγου του στον 68χρονο δεν έγινε νεκροψία -

Ο Πρωταθλητής Μαρίνος Φυλαχτός πρώτος και πάλι!

Ο Χαλκιδικιώτης πρωταθλητής Μαρίνος Φυλαχτός έκανε πάλι το καθήκον του. Πρώτος και πάλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δισκοβολίας στην κατηγορία F42. Με βολή στα 41, 27 μ. (4 εκατοστά περισσότερα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ν. Ζηλανδίας), το Σάββατο 27/5/11, απέδειξε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τέσσερις μήνες μετά αποδεικνύει τη σταθερότητα την οποία απέκτησε στους μεγάλους αγώνες.