Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Να μιλήσει ο Καστανίδης και τώρα που ξεπουλιέται όλη η Ελλάδα!

ΑΔΕΔΥ Για τα νέα μέτρα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση, σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, εκτίμησε και αποφάσισε:
Η νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών, αύξησης των φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην κοινωνική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα. 

KKE ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού!
Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική – λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός. 

Ζήτησε πατριωτισμό ο πρωθυπουργός!

Μάλλον κάτι σαν αυτό... εννοεί!

"Φλέρταρε" την Διαμαντοπούλου ο Στρος Καν!!!

Την έλξη που ένοιωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν για τη δική μας Άννα Διαμαντοπούλου- κάτι που αποκαλύψαμε από το Newpost.gr την περασμένη Τρίτη 17 του μήνα, την καταγράφει και η περίφημη πλέον “Κασσάνδρα” στο βιβλίο της για τα ερωτικά τερτίπια του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ.
Σημειώνουμε ότι από τη φωτογραφία ντοκουμέντο της εκδήλωσης στην οποία αναφέρεται, η “Κασσάνδρα” επιβεβαιώνεται πλήρως. Η Άννα Διαμαντόπουλου είχε την ατυχία να κάθεται μεταξύ του DSK και του εκδότη Αντώνη Λιβάνη στην παρουσίαση του βιβλίου “Η φλόγα και η στάχτη”. 

Ο Λοβέρδος μιλούσε στη ΝΕΤ και.. πίσω του δείχνανε τσόντα!!!

Ας δηλώσουμε όλοι ανοικτά ... εθνικότητα, φύλο, θρησκευτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικές προτιμήσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς...

"... Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα ζωής και διαπιστώνουμε ότι η ηλεκτρονική ύπαρξη μας, έχει δημιουργήσει σεισμικές δονήσεις στο μπλοκ της απαγόρευσης απόπλου επιχειρημάτων και ιδεών, υπέρ της μεταλλευτικής επένδυσης στο δήμο μας…
Δεν θα πούμε ότι δεν το περιμέναμε. Το περιμέναμε πως και πώς είναι αλήθεια.
Γιατί όσο «καλοπληρωμένοι γραφιάδες» και αν είμαστε…, θέλουμε και ένα γ…ένο κίνητρο για να αποδώσουμε ακόμη καλύτερα... Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε αυτές μέρες, το κίνητρο αυτό δεν μπορεί να μας το δώσει το μεταλλαγμένο, ευτυχώς μειοψηφικό, μπλοκ των διαδρομιστών της οικολογίας… 

Ισπανία : Κάντε ησυχία , μην ξυπνήστε τους ΕΛΛΗΝΕΣ

Respenza και εμείς μαζί τους ...
"Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δε διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δε μιλεί σε όποιον δε γνωρίζει." (...) Π. Νερούντα
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

“Πάρτε κόσμε!” με διαδικασίες εξπρές

"Λαϊκή Φωνή" - 24 Μαΐου 1946

"Στο Βάβδο Χαλκιδικής και στα περίχωρα εκατοντάδες είναι οι συλληφθέντες και σακατεμένοι. Εκτός από τον Αργύρη Μπουλάκη που πέθανε από το ξύλο, άλλοι πέντε είναι ετοιμοθάνατοι απ' τα βασανιστήρια. Ο Γ. Καρακώστας πεθαίνει στο Δημοτικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Επίσης κινδυνεύουν να πεθάνουν απ' το ξύλο και τα βασανιστήρια οι Σαρ. Τσιρωνάς, Μαν. Δόρακας, Μιχ. Νόκου και η γυναίκα του, Κ. Βούλγαρης.
Το δολοφονικό πογκρόμ επεκτάθηκε χτες απ' το Βάβδο στα άλλα χωριά

Χάρης ο προστάτης... αυτών που χρεωκόπησαν τη Χώρα!

Ο Χάρης Καστανίδης (υπουργός Δικαιοσύνης) απαντώντας σε σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει με ερωτήσεις τους στη Βουλή οι βουλευτές Παπαδημούλης και Μαρκάκης, αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των 821 τέως βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά ΑΡΝΗΘΗΚΕ για λόγους ...προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων!!! 

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Η φωτογραφία δεν είναι μοντάζ...είναι από την εποχή (ΔΕΘ 2008) που ο Γ. Παπανδρέου στήριζε τους αγώνες μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης, σήμερα αποφάσισε να μας πουλήσει ο ίδιος... Πιστεύει ότι τα 100.000.000 ευρώ που θα "πιάσει" η ΕΥΑΘ θα μας σώσουν, όσο μας έσωσε και το Μνημόνιο.
Όταν καταλάβει τι πουλάει, θα

Κουβέλης για συνάντηση με Παπανδρέου

Διαφωνήσαμε με τον κ. Πρωθυπουργό σε πάρα πολλά ζητήματα. Του πρότεινα ότι πρέπει να υπάρξει αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής, προκειμένου να σταματήσει αυτή η ύφεση και να κινηθεί η παραγωγική διαδικασία.
Επεσήμανα την ανάγκη να υπάρξει συνδιαμόρφωση μιας κοινωνικής πολιτικής, ένα δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία χειμάζονται.  

Σαμαράς για τη συνάντηση με Παπανδρέου

«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.
Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…
Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω. 

Τσίπρας για τη συνάντηση με Παπανδρέου

"Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ΄ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.

Μπακογιάννη για τη συνάντηση με τον Παπανδρέου

«Είχα μια αναλυτική συζήτηση με τον κύριο πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας, την πορεία της Ελλάδας που όπως ξέρετε βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Κατέθεσα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι οποίες είναι ότι η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους. Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι το μεγάλο κράτος μας, του οποίου πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και πρέπει να μειωθεί πάραυτα.  

Πελέκη, Ελεύθερη με 70.000 για τα «ιερά συμβόλαια»

Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος Γεωργίου Βουλγαράκη κ.λ.π.
Οι κατηγορίες που τη βαρύνουν, έχουν να κάνουν με τη σύνταξη των συμβολαίων για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ Δημόσιου και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και συγκεκριμένα είναι «ψευδείς βεβαιώσεις» και «συνέργεια σε απιστία».

Πανό στο προαύλιο της Βουλής!

Πανό στο προαύλιο της Βουλής ανήρτησαν οι επικεφαλής του Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό τους από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Χωρίς κόμματα! Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Αθήνα...


Διάγγελμα Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός απόψε το βράδυ, κατά πάσα πιθανότητα, θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να του… εξηγήσει πως θα τον… αποτελειώσει με τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή του.
Στο Μαξίμου υπάρχει κατήφεια μετά το ηχηρό όχι Σαμαρά και Τσίπρα, ενώ δεν… πετάνε και τη σκούφια τους που ο Καρατζαφέρης θέλει συνευθύνη- συγκυβέρνηση!

ΠΗΓΗ

ΕΦΙΑΛΤΕΣ..​.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αρναίας-Στανού

Έκθεση Ζωγραφικής στον Πολύγυρο

Πέθανε από τσίμπημα οχιάς, στη Σάρτη Χαλκιδικής

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι ένας 68χρονος Γερμανός στην Χαλκιδική που μεταφέρθηκε από συγγενείς του στο κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου αφού είχε δεχτεί τσίμπημα από οχιά στην Σάρτη. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο Πολυγύρου αλλά κατά μεταφορά του εξέπνευσε
Seleo.gr

“Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”

Για “ισπανική επανάσταση” κάνουν λόγο πια τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, αφού οι διαδηλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να φύγουν από τις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού ανάμεσα στους ισπανούς διαδηλωτές, για την “απραξία” τους απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, στο Ίντερνετ κυκλοφορεί και βίντεο το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Εκδήλωση του ΚΚΕ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΠΟ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΗ 2011
11 το πρωί
ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο, μέσα σε κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης με τα άλλα «πρόθυμα» κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωενωσιακού μονόδρομου, ανακοίνωσε νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων : νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, νέα δυσβάσταχτη φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο όσων απέμειναν από τη δημόσια περιουσία. 

"Καμιά συναίνεση με τους εκτελεστές των δικαιωμάτων μας"

Η εκβιαστική απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κεφαλαίου για «εθνική συναίνεση» στην πολιτική του παλιού και των επόμενων –ακόμα αγριότερων- μνημονίων, αποτελεί μια απροκάλυπτη αντιδημοκρατική επιβολή. Η τρόικα και η κυβέρνηση μαζί με την λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιδιώκουν και την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, θέλοντας να εντάξουν με το ζόρι όλο το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις στο «στρατόπεδο του Μνημονίου». 

Δυστυχώς... Η πραγματικότητα αποτυπωμένη στα σημερινά πρωτοσέλιδα!

"ΛΑΪΚΗ ΦΩΝΗ" 23 Μαΐου 1946. Σαν χθες!

Διαβάζουμε στην εφημερίδα "Λαϊκή Φωνή" της 23ης Μαΐου 1946:
"Στο Βάβδο Χαλκιδικής τα αποσπάσματα Εθνοφυλακής του Τσίπα βασανίζουν σκληρά το Λαό. Πιάσαν πάνω από 100 Βαβδινούς άνδρες, γυναίκες, νέους και νέες. Με ιδιαίτερη μανία βασανίζουν τα παιδιά και τα κορίτσια της ΕΠΟΝ (με ξυλοδαρμούς και φάλαγγα).
Πέθανε από τα βασανιστήρια ο Αργύρης Μπουλάκης ο δε Γεώργιος Καρακώστας μεταφέρθηκε σε ελεεινή κατάσταση στο Δημοτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης."
Αρχείο: Κώστα Δαούτη

Όταν ο Παπανδρέου έλεγε «όχι» στο ξεπούλημα του ΟΛΠ (video)

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο χρόνια, τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός ξιφουλκούσε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή για την είσοδο των κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, κατά την πάγια τακτική του, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, συμμετείχε και στους αγώνες των εργαζόμένων αραδιάζοντάς τους ένα σωρό υποσχέσεις.
Σήμερα που τα ξεπουλά όλα η κυβέρνηση του μνημονίου, καλό είναι να θυμηθούμε μερικά από τα έργα και τις ημέρες των σοσιαλιστών που μας κυβερνούν. 

Όλα τα φάρμακα έχουν βγει

Ευχαριστίες του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου

Τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου ευχαριστεί το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου με έγγραφό του, για την παραχώρηση παραδοσιακών στολών και χρήση τους στις εκδηλώσεις της επετείου της Επανάστασης στη Χαλκιδική.
Το ευχαριστήριο έγγραφο:
"Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σας ευχαριστούν θερμά  

Συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς και Παπούλια

Με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα συναντηθεί ο Γ. Παπανδρέου σήμερα(Τρίτη), ενώ την Τετάρτη θα τον δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ακολούθως:
Στις 10.30 π.μ., με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά.
Στις 12.15 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη. 

Έτσι οι μέρες περνούν

Κινητικότητα στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Από ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η σύσκεψη πρώην πολιτευτών, βουλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής την Κυριακή 22/05/2011 στα γραφεία της στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Την κεντρική διοίκηση του κόμματος εκπροσώπησαν οι: Κώστας Ζαχαράκης, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Γραμματέας των πρώην Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και ο Στράτος Σιμόπουλος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Παραγωγικών Τάξεων.