Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ξύπνα Ραγιά: Μία απάντηση

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Μπογδάνος, μας έστειλε το παρακάτω e-mail:
"Σχετικά με την ανάρτησή σας και τίτλο "Ξύπνα Ραγιά" (Ρ: ΕΔΩ) θέλουμε να διευκρινήσουμε τα παρακάτω:
Εκπρόσωπός μας και μάλιστα με τον θεσμικό ρόλο του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρόλο που αυτός που επισήμανε και την απουσία μας δεν μας είχε στείλει πρόσκληση.  
Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Ευαγγελινός και Σύμβουλος της παράταξής μας την οποία και εκπροσωπούσε! 

Οι «καλΟΙ» και οι «κακΟΙ»: Βιομηχανία-μεταλλεία αντιμέτωπες με έναν ιδιότυπο σύγχρονο σκοταδισμό.

«……Η κοινωνία βομβαρδίζεται με απόψεις και φήμες, εικόνες και έκτακτα ανακοινωθέντα, καθαιρέσεις και δηλώσεις μετανοίας. Οι προκαταλήψεις διαιωνίζονται και τα πραγματικά ερωτήματα που θέτει ο σύγχρονος κόσμος ξεθωριάζουν… Όλα υπονοούνται είτε μιλάμε για προϊόντα, είτε για ανθρώπους, οργανισμούς ή χώρες…«Καλοί»…είναι όσοι σέβονται την παράδοση και περιγράφουν πώς ήταν η φύση πριν τη μολύνουν ανεπανόρθωτα οι «κακοί»: οι άνθρωποι της χημικής βιομηχανίας, του junk food, της γενετικής ή της ενέργειας…Οι «καλοί» είναι όσοι πιστεύουν ότι θα ήταν δυνατόν, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, δίχως συγκρούσεις, μέσω της κοινωνικής μας συμπεριφοράς ως πολιτών, αν όχι να αντιστρέψουμε, τουλάχιστον να σταματήσουμε μια εξέλιξη που δεν έχει καταστεί ακόμη επικίνδυνη, αλλά είναι ήδη πολύ ανησυχητική. Το χρήμα ενοχλεί, οι τάξεις μεγέθους αγνοούνται και οι «ειδήσεις» ρέουν με το σταγονόμετρο… 

H NΟΔΕ Χαλκιδικής για το "ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ"

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Μάη 2011 η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και οι Πρωτοβουλίες Θεσσαλονίκης στο "πάρκο των σκύλων" στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια από τα μέλη των επιτροπών, ενημερώθηκαν οι περαστικοί, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις σοκάρονταν από το μέγεθος της καταστροφής που θέλουν να προκαλέσουν οι "χρυσοθήρες" στην Χαλκιδική και πολλοί δήλωσαν την αμέριστη ηθική αλλά και έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα που διεξάγεται! Γονείς με μεγάλη προθημεία ενθάρρυναν τα παιδιά τους να ζωγραφίσουν κάτι για το δάσος και να γράψουν λέξεις που θεωρούν στη ζωή τους πολύτιμες όπως: νερό, υγεία, θάλασσα, φύση, γη... πάντως λέξεις όπως, χρυσός και κέρδος δεν ήταν στις προτεραιότητες των παιδιών....και τα παιδιά ξέρουν!

"ΠΙΟ ΚΑΛΗ H ΜΟΝΑΞΙΑ"

Το γνωστό και χιλιοτραγουδισμένο άσμα του Γιάννη Πάριου, ήταν, όπως μας ενημέρωσαν, το «συνοδευτικό» τραγούδι της μεγάλης επιστροφής των «indignados frapedistas» στη μάνα Χαλκιδική. Τη φιλόξενη μάνα Χαλκιδική, γιατί η όμορφη Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε αφιλόξενη… Με αποτέλεσμα τα χιλιόμετρα της επιστροφής να φαντάζουν ατελείωτα… (άραγε για την τοξική σκόνη ισχύουν τα ίδια;)
Δυστυχώς το παράλιο μέτωπο της πόλης και οι φιλόζωοι κάτοικοι της δεν «αγκάλιασαν», όπως αναμενόταν άλλωστε, τις οίκο-καταστροφικές ντουντούκες διασποράς κυανίου, αρσενικού και... άλλων πολλών τοξικών ουσιών, που έχουν «εθίσει» τα μυαλά των οικο-φρενών φίλων μας... 

"Το όνειρο του Σκιάχτρου" από το Σχολείο Γαλάτιστας

Ξεκινούν  αύριο οι 11οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες "ακτίς ονείρου" στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Στους αγώνες συμμετέχει και το Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας με το θεατρικό έργο: "Το όνειρο του Σκιάχτρου" του Ε. Τριβιζά.  
Παίζουν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου, τη σκηνοθεσία και διδασκαλία των ρόλων έκανε ο δάσκαλος Χρήστος Παράφορος.
Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα των αγώνων. 

Προσωρινή παύση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας στον Πολύγυρο

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται η προσωρινή παύση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας για την πόλη του Πολυγύρου λόγω βλάβης του λεωφορείου.
Σημειώνεται ότι τα αστικά δρομολόγια δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν με τα άλλα λεωφορεία του δήμου λόγω του μεγάλου μεγέθους τους.
Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(Ανακοίνωση Δήμου Πολυγύρου)

Οι “μνημονιακοί” υπουργοί μας εγγυώνται τη δυστυχία και την οπισθοδρόμηση

Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με μια ανακοίνωση – φωτιά κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του και σημειώνει πως «οι μαθητευόμενοι μάγοι έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας».
«Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά και επιφυλάσσει τριτοκοσμική αντιμετώπιση στην Ελλάδα. 

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Την Τετάρτη, 25/5/2011, τo KKE πραγματοποιεί συγκέντρωση, στις 19:30, στην Ιερισσό της Χαλκιδικής με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν». 

Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός, στον Πολύγυρο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ

Να λοιπόν, που έγινε κι άλλη συγκέντρωση των «οικολόγων» της Χαλκιδικής, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, έτσι για να ενημερωθεί και ο λαός της μεγαλούπολης για το «μπαμπούλα» των μεταλλείων.
Πανώ, αφίσες, φυλλάδια, φωνές για «κυάνιο» και «αρσενικό», μόλυναν τον αέρα της παραλίας, διατάραξαν την ησυχία του όμορφου κυριακάτικου απογεύματος, διασκέδασαν τους περαστικούς και ενόχλησαν όσους έβγαλαν βόλτα τα σκυλάκια τους, μια που η συγκέντρωση έγινε στο πάρκο των σκυλιών. Τυχαία η επιλογή της θέσης; Μάλλον όχι! Μάλλον οι ηγέτες των «οικολόγων» ήθελαν να έχουν «ευήκοα ώτα» γύρω τους, νομίζοντας, ότι θα τύχουν ευνοϊκής στάσης από τους φιλόζωους, που θεωρούνται και είναι πράγματι, ευαίσθητοι και με τα περιβαλλοντικά θέματα. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 87-68

Διαιτητές: Κουτσιουμάρης-Ανδρόνικος
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-13, 45-33, 66-46, 87-68
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Καγιάογλου): Δενδρινός 2, Στεφανίδης 10 (2), Παυλίδης 6 (2), Κάτσικας 9, Σιδηρόπουλος 9 (1), Μάκης 8, Κουμλέλης 14 (1), Τσομπουλτής 3, Λαϊδης 10 (3), Καρατσομπάνης 16.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (Νάκος): Δ. Ζαγορίτης 2, Α. Ζαγορίτης 2, Τσιούντος 24 (3), Παπασαραφιανός 13 (2), Στιβαχτάρης 8 (2), Παπαγεωργίου 13, Αρβανίτης 4, Βλάχος 2, Παππάς, Μπαλσάμης, Καραγιάννης.