Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Ξύπνα Ραγιά!

Ενθουσιαμένο ήταν το κοινό που παρακολούθησε σήμερα (πριν λίγο) τη θεατρική παράσταση "Ξύπνα Ραγιά" στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου!
Η παράσταση "στήθηκε" από τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου και έπαιξαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Σχολείου. Επαγγελματική σκηνοθετική δουλειά και, χωρίς ίχνος υπερβολής, επαγγελματική ερμηνεία των μικρών ηθοποιών! 
Καταπληκτική η δουλειά όλων των συντελεστών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αξίζουν συγχαρητήρια, ΜΠΡΑΒΟ!
Αισθητή η απουσία "αρχόντων" από μία θεατρική παράσταση η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της επετείου της επανάστασης στη Χαλκιδική το 1821. Επισημάνθηκε η απουσία τους και η αυθόρμητη αντίδραση των μικρών μαθητών ήταν ένα βροντερό: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ" !!! 

Από την εκδήλωση στον Αγ. Δημήτριο. Πολύγυρος

Εκδήλωση για την επέτειο της έναρξης της επανάστασης στη Χαλκιδική (17/5/1821)

Με οικονομική κατάρρευση απειλούνται τα πανεπιστήμια λόγω περικοπών έως 70% στην κρατική χρηματοδότηση

Με οικονομική κατάρρευση απειλούνται τα πανεπιστήμια λόγω περικοπών έως 70% στην κρατική χρηματοδότηση
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν περιέλθει όλα ανεξαιρέτως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ ορισμένα αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Στηρίζει Στρος Καν ...

"οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό σε κάθε άνθρωπο μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. Η εικόνα καταρράκωσε τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια αξιώματα μέσα στα μάτια όλων των λαών και αυτό είναι μια ήττα της συγχρόνου κοινωνίας" (Άνθιμος, παπάς στη Θεσσαλονίκη)
-Όχι σαν κάποιους άλλους που το χάρηκαν!

ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Αντίο ευρώ ...καλημέρα TEM!

Ένα πρωτότυπο σύστημα συναλλαγών με... ανταλλαγές και χωρίς χρήση του ευρώ εφαρμόζουν εδώ και λίγο καιρό οι επαγγελματίες στην περιοχή της Μαγνησίας!
Πρόκειται για τις λεγόμενες ΤΕΜ (Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες) με τα οποία γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, παραγωγοί αγροτικών προϊοντων και λοιπές ειδικότητες συναλλάσσοται μεταξύ τους. 

Αρνήθηκε συνάντηση με τον Παπανδρέου η Αλέκα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί συνάντησή τους. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκδιαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, όσο και τη γενική πολιτική της. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τους στόχους που έχει καθορίσει με την τρόικα.

Από την παρέλαση σήμερα, 22/5/11, στον Πολύγυρο.

Πολιτιστικό Ημερολόγιο

"ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ" από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.

Εμφανίστηκε φάντασμα...

Είχαμε καιρό να τον δούμε και αρχίσαμε να ανησυχούμε...
Ηρεμήσαμε, έκανε σήμερα την εμφάνισή του στην πρωτεύουσα του νομού, ΥΠΑΡΧΕΙ!
-Όνομα δε λέμε, ένα είναι το γνωρίζετε!

Δεκαετία του 80. Πορεία Ειρήνης: Παλαιόκαστρο-Πολύγυρος

Αρχείο: Παύλου Χ. Στεφανίδη

22 Μαΐου 1963: Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, πολιτικός και υφηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γεννήθηκε τo 1912 στην Κερασίτσα της Τεγέας όπου έβγαλε το Γυμνάσιο. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα νεανικά του χρόνια είχε ιδιαίτερη κλίση στον κλασικό αθλητισμό και ανακηρύχτηκε πολλές φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος. Μάλιστα κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αθλήματος αυτού για είκοσι τρία χρόνια (1936-1959).
Kατά την περίοδο της Γερμανοϊταλικής κατοχής έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση . Το 1943 ίδρυσε την "Ένωση των Ελλήνων Αθλητών" και διοργάνωσε αγώνες, από τα έσοδα των οποίων ενίσχυσε τα λαϊκά συσσίτια.Μετά τις σπουδές του έκανε το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αργότερα έγινε υφηγητής της Ιατρικής Σχολής στην έδρα της Γυναικολογίας. Δραστήριος, παράλληλα διατηρούσε κλινική στην οποία δέχεται δωρεάν τους φτωχούς.