Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Σύλληψη ιερέα για κλοπή στη Βαρβάρα

Χέρι στο παγκάρι της εκκλησίας έβαζε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στη Βαρβάρα Χαλκιδικής. Ο 36χρόνος ιερέας συνελήφθη χθες μετά την καταγγελία του επιτρόπου του ναού.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι αφαίρεσε 300 ευρώ και στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του και επέστρεψε τα 292. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
ΠΗΓΗ

«Ένας ακόμη λόγος που είμαστε ενάντιοι στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής»

Δήλωση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη
Ο πρόσφατος σεισμός στην Κιουτάχεια της Τουρκίας επιτείνει την αγωνία των κατοίκων της περιοχής κοντά στο ορυχείο αργύρου και δυστυχώς αυξάνει την πιθανότητα η πρόσφατη κατάρρευση ενός από τα φράγματα τελμάτων να καταλήξει σε οικολογική καταστροφή λόγω της διαρροής μείγματος κυανιούχων αποβλήτων στις γειτονικές αγροτικές εκτάσεις. Η τοξικότητα των αποβλήτων αυτών είναι πολύ έντονη και ενδεχομένως να οδηγήσει την περιοχή αυτή σε καταστροφή πολύ χειρότερη από τη διαρροή των τοξικών αποβλήτων τον περασμένο Οκτώβριο σε εργοστάσιο αλουμινίου στην Ουγγαρία.  

Να η μεγάλη απορία!

Η "ΕΠΙΤΗΡΩ" "και άλλα ηχηρά παρόμοια"

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έχει επιστρατεύσει όλους τους συμμάχους της μέσα στην προσπάθειά της να πάρει την άδεια για την εξόρυξη και την μεταλλουργία. Είναι αυτό που λέμε: «Η συμμαχία των προθύμων».
Έτσι –όλως παραδόξως- παρελαύνουν από τα τοπικά μας κανάλια όλοι αυτοί που, με διάφορες αποχρώσεις λόγου και τεχνοτροπίας, στο «δια ταύτα» είναι υπέρ της μεταλλουργίας χρυσού. Οι άλλοι, που δεν έχουν αυτή την άποψη, είναι εξαφανισμένοι από τον χάρτη, προς δόξαν της αμερόληπτης και αδιάφθορης ενημέρωσης των δύο τοπικών επαρχιακών τηλεοπτικών καναλιών και της Ελληνικής Δημοκρατίας αφρικανικού τύπου. 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣ​ΗΣ 2011 ΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ανακοινώθηκε ότι από 23/5/2011 έως και τις 3/6/2011, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης όσοι αποφοίτησαν από τα Ι.Ε.Κ. μέχρι και τον Ιούνιο του 2010.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.eopp.gov.gr/pistop
και στη συνέχεια κατατίθεται σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π. 2836/19-05-2011, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (http://www.eopp.gov.gr/).  

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΒΙΘΥΝΙΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΒΙΘΥΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΣΑ
ΠΑΛΙΑ ΤΡΙΓΛΙΑ - ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
ΒΟΣΠΟΡΟ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 17\06 ΕΩΣ 21\06
1η ημέρα. Αναχώρηση από την Ν. Τρίγλια στις 17\06 και ώρα 22.00
2η ημέρα. Διασχίζοντας την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, στάση για καφέ περιφερειακά της Καβάλας. Συνεχίζουμε μέσω Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης άφιξη στα σύνορα των Κήπων για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Μικρή στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, διέλευση

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ "ΟΙΚΟ-ΜΥΘΟΥ"

"Στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών εμπίπτουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση της πρόσφατης απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την ανάκτηση 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ".
Αυτό επισημαίνει σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά από ερώτηση που είχαν υποβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης αλλά και μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ωστόσο, ενημερώνει τους βουλευτές ότι κατά της απόφασης αυτής της Επιτροπής, η Ελληνική Δημοκρατία έχει ασκήσει ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου προσφυγή ακύρωσης. 

Νιόνιο, μήπως πρέπει να προβληματιστείς;

"Nα «καθαρίσει» το κέντρο της Αθήνας, οι μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν σε αραιοκατοικημένα νησιά!"
Αυτήν την απαράδεκτη-ρατσιστική δήλωση έκανε πριν λίγες μέρες ο Διονύσης Σαββόπουλος και σήμερα "απέσπασε εύσημα" από τον Καρατζαφέρη!!!
-Νιόνιο, και σ' ανώτερα!

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
20 Μαΐου 2011
Βασικό ζήτημα να συνειδητοποιηθεί η πραγματική αιτία της κρίσης
Ξέρετε καλά ότι εδώ και χρόνια προβλέψαμε και προειδοποιήσαμε ότι θα ερχόταν οικονομική κρίση, η οποία στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο βαθειά. Σήμερα που η κρίση είναι σε εξέλιξη ακόμα, που βαθαίνει και οξύνεται και θα κρατήσει πολύ περισσότερο απ΄ ότι λέγονταν από τα κυβερνητικά στόματα, το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι όταν επέλθει η ανάκαμψη, αυτή θα είναι αδύνατη, θα συνοδεύεται από εκτεταμένη ανεργία, πληθωρισμό, φτώχεια. Τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα της κρίσης θα παραμείνουν, θα προστίθενται και νέα με το ψεύτικο επιχείρημα ότι έτσι η χώρα δεν θα ξαναζήσει κρίση. Η νέα κρίση που θα έρθει, θα είναι ακόμα πιο οξυμένη από τη σημερινή ενώ κρίση θα ξεσπάσει και σε άλλες χώρες της ΕΕ. 

Ο Άδωνις, ο Πλεύρης, οι ομοφυλόφιλοι και η Τήλος…

Ο γάμος των ομοφυλόφιλων που έγινε το 2008 στον ευλογημένο τόπο- για όσους τον έχουν επισκεφθεί – που ακούει στο όνομα Τήλος, δεν έκατσε καλά, από την πρώτη στιγμή, στους βουλευτές του ΛΑΟΣ Πλεύρη και Γεωργιάδη.
Οι δύο βουλευτές, και πάνω απ΄ όλα οπαδοί του τρίπτυχου Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό δικαιοσύνης να μάθουν τι γίνεται με την υπόθεση και γιατί δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη ο δήμαρχος και όσοι συμμετείχαν σ΄ αυτό τον πολιτικό γάμο.

"Ξύπνα Ραγιά"

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Καμία συναίνεση, καμία αυταπάτη, όχι στη μοιρολατρία, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ για τη λαϊκή εξουσία.
ΑΘΗΝΑ 20/5/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαβάστε την ομιλία του Πρωθυπουργού ΕΔΩ.

Σήμερα στον Πολύγυρο

Θα επιχειρήσει τετραπλή διάπλευση του Τορωναίου κόλπου!

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ο αθλητής μαραθώνιας κολύμβησης Στέφανος Μέλτσης θα επιχειρήσει την τετραπλή διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου (104 χιλιόμετρα) με την ηθική συμπαράσταση του Δήμου Σιθωνίας και της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ».
Ο Στέφανος Μέλτσης εκτός των άλλων αγώνων, συμμετείχε δύο φορές στο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, το 2007 και το 2008. Επίσης συμμετείχε δύο φορές στον αγώνα ψυχής που διεξάγεται μεταξύ Νικήτης και Μεταμόρφωσης.

Αθωώθηκε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ε.Μ.Πολυτεχνείου

Έγινε η δίκη, στο ΣΤ' Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Αθηνών, του εκλεγμένου Πρυτανικού Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της περιόδου 2006-2010 (Κ. Μουτζούρης, πρ. Πρύτανης, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, πρ. Αντιπρυτάνεις) για "παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος" λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης INDYMEDIA ΑΤΗΕΝS σε server του Ιδρύματος.
Με εισαγγελική πρόταση  οι  "κατηγορούμενοι"  αθωώθηκαν.

Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή της Νέας Υόρκης:
O Ντομινίκ Στρος Καν, ο πρώην γαμίκουλας του ΔΝΤ, θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και με διαρκή ηλεκτρονική παρακολούθηση, φορώντας το ειδικό βραχιολάκι που θα καταγράφει κάθε του κίνηση. Ακόμα, έξω από το σημείο που θα βρίσκεται ο Στρος Καν θα υπάρχει επί 24ωρου βάσεως ένοπλος φρουρός.

Η συζήτηση ερώτησης, στη Βουλή, του Γ. Δριβελέγκα

Συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα που αφορά την ανάγκη κάλυψης των θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.
Την ερώτηση υπέβαλε στις 12/5/11 και μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ

Μια από τα Ίδια! Ψηφίστηκε το νέο λογότυπο του Νέου Δήμου Προποντίδας

Δεν παρουσιάζει καμιά αλλαγή το νέο λογότυπο του Δήμου Νέας Προποντίδας!
Αν ήταν στο χέρι τους ούτε και το όνομα δεν θα άλλαζαν.
Νέοι Άνθρωποι - Νέες Ιδέες - Νέος Δήμος.....

"...επιχειρεί να «εξωτερικεύσει» την κρίση της..."

Την ώρα που οι τροϊκανοί έφτασαν στο σημείο να μας απαγορεύουν τη διαφωνία…, η προπαγανδιστική γκρούπα της Χαλκιδικής, επιχειρεί να «εξωτερικεύσει» την κρίση της στην όμορφη Θεσσαλονίκη…
Η «νέα συμμαχία» ή «νέα πλατφόρμα», (όπως τα εναπομείναντα μέλη της επιθυμούν να τιτλοφορείται), εθισμένη η ίδια κυρίως, στις θεωρίες αχαλίνωτης επιστημονικής ανυποληψίας, προσπαθεί... σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του, να «γαντζωθεί» από κάποιους μη γνωρίζοντες, που είτε ως περαστικοί περιπατητές, είτε ως ιδιοκτήτες κύνων, που τους έβγαλαν για βόλτα, πουλώντας ως εξαγώγιμο προϊόν τις οίκο-καταστροφικές τους θεωρίες. 

Εκδήλωση-ενημέρωση για τη μεταλλουργία χρυσού.


Μάρκος Μπόλαρης: Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων είναι πρωτίστως μνήμη του εαυτού μας

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι απόδοση τιμής και μνημοσύνης για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που χάθηκαν σε ένα οδοιπορικό που χάραξαν ο πόνος, οι κακουχίες, ο θάνατος. Η επέτειος αυτή μας πληγώνει όμως και για «νερά που αφήνανε στα χέρια τη μνήμη μιας μεγάλης ευτυχίας»(Σεφέρης, Μυθιστόρημα, Αργοναύτες). Αυτήν που έζησε δημιουργώντας και μεγαλουργώντας ο Ελληνισμός στη μυθική γη του Πόντου, μέχρι την εφαρμογή του συστηματικού σχεδίου εθνοκάθαρσης.

Περί συναίνεσης...

Τα τμήματα της πλουτοκρατίας προσπαθούν να τα βρουν και απαιτούν από τα κόμματά τους πιο φανερά να συνεργαστούν για να αποτελειώσουν το λαό, ώστε να θιχτεί λιγότερο η κερδοφορία τους από τη δική τους κρίση.
Οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Να ενωθούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ κατά της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων τους. Τώρα για το δικό τους συμφέρον, πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους.
ΑΘΗΝΑ 19/5/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ