Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία κατοίκων Καλυβών

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-5-2011
10:00 ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΚΑΛΥΒΩΝ!!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΤΗΝ AΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΩΝ

Και προπαντός ...με ευαισθησία!

Ελληνικός Χρυσός:Τον Ιούνιο η άδεια για το χρυσό

Η European Goldfields αναμένει να λάβει την άδεια για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην Βόρεια Χαλκιδική τον επόμενο μήνα.
Τα έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα και να προσφέρουν από 1.500 εώς 2.000 προσλήψεις μέσα σε ένα έτος .
Η European Goldfields αναμένει να λάβει την άδεια για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην Βόρεια Χαλκιδική τον επόμενο μήνα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Ελληνικός Χρυσός. 

"Η Ελλάδα των κρίσεων"

Δεν γνωρίζουμε γιατί απόψε στις 11:00 το MEGA αποφάσισε να κάνει έκτακτη εκπομπή με τίτλο "Η Ελλάδα των κρίσεων" και καλεσμένο τον Βασίλη Μαρκεζίνη, .
Ασυνήθιστη η Παρασκευή, για το συγκεκριμένο κανάλι , για μια τέτοια εκπομπή, για να δούμε τι θα μας πει ο πολυβραβευμένος sir!
Για όσους δεν τον γνωρίζουν (παρμένο από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ): 

ΟΧΙ στα αναδρομικά των βουλευτικών συντάξεων.

Και ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. Βαρσάμης Γιοβανούδας, μετά τον Λάζαρο Μπουλάκη,  μας ενημέρωσε, σήμερα, πως δεν είναι μεταξύ των πρώην που διεκδίκησαν αναδρομικά στη βουλευτική τους σύνταξη!

“Έπεσαν” τα blogs!

Χωρίς την αυθεντική και άμεση ενημέρωση από τα blogs μείναμε σήμερα, καθώς η πλατφόρμα Blogger της Google παρουσίασε σοβαρά τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί «ανασυγκρότηση».
Όλη αυτή η διαδικασία ωστόσο, οδήγησε στο να καταρρεύσουν όλα τα blogs που έχουν κατάληξη «blogspot.com», και αριθμούν πολλά εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Οι ακροδεξιοί «διψούν» για αίμα! (video ντοκουμέντο)

Οι στιγμές που έζησαν όλοι χθες στην Ομόνοια έλληνες και αλλοδαποί θα χαραχθούν για πάντα στη μνήμη τους.
Διψασμένοι για αίμα, κρανοφόροι, κραδαίνοντας ρόπαλα, αλλά και μαχαίρια κυνηγούν μέσα στον κόσμο μετανάστες. Και όλα αυτά στην πλατεία Ομονοίας, ίσως το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο μαζί με το Σύνταγμα. 

Θωμάς Καπλάνης: "Ο Δήμος Πολυγύρου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις."

"Ο Δήμος Πολυγύρου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις εξαιτίας της κακής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου."
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι η Δημοτική Αρχή Πολυγύρου έφτασε στον τέταρτο μόλις μήνα της θητείας της να μην μπορεί, εξαιτίας της κακής δικής της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, να ανταπεξέλθει στις βασικές της υποχρεώσεις. Εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης πληρώθηκαν καθυστερημένα τον μισθό Απριλίου και το δώρο Πάσχα, οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης που προέρχονται από τη δημοτική επιχείρηση του παλιού Δήμου Ανθεμούντα έχουν να λαμβάνουν από 15 μηνιάτικα ο καθένας και κανένας

11η Έκθεση Βιβλίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

Προς την "αναγνώστρια"

Διάβασα, κάπως αργά είναι η αλήθεια, δύο κείμενα μιας ανώνυμης «αναγνώστριας» (Ρ: ΕΔΩ) που αναφέρονται –αμφότερα- σε μία δική μου ανάρτηση στο blog ΙΕΡΙΣΣΟΣ, του οποίου είμαι διαχειριστής. Τι να κάνουμε έχουμε και την δουλειά μας, για την οποία μας πληρώνει το δημόσιο, κατά την προσφιλή της έκφραση, και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις επιδόσεις της εκ του σύνεγγυς. Μόνο που πρέπει να ξέρει η «αναγνώστρια» ότι, για να μας πληρώνει εμάς το δημόσιο, ξοδέψαμε καμιά εικοσαριά χρόνια στα θρανία και κριθήκαμε και από 4-5 εκλεκτορικά σώματα, για να μην αναφερθώ και στο πώς

Ερώτηση για το «χαράτσωμα​» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικ​ής εισφοράς»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»
Οργή και αγανάκτηση υπάρχει μεταξύ των αγροτών για το υπέρογκο και εξοντωτικό «χαράτσι», που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ως ασφαλιστική εισφορά, αλλά και για τον εκβιαστικό και παράνομο τρόπο προκαταβολικής είσπραξης του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΤΟ ΤΕΕ κ.α.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
Θέλω να πιστεύω, ότι ως ανήκουσα σε Κυβέρνηση κόμματος που προωθεί τη διαβούλευση με τους πολίτες και τη χρήση της τεχνολογίας στην ενημέρωση, κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις δημοσιεύσεις που αφορούν υποθέσεις του Υπουργείου σας στα διάφορα blogs.
Σχετικά με τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική μπορείτε να βρείτε πολλές απόψεις πολιτών, υπέρ και κατά της επένδυσης. Κάποιες από αυτές σίγουρα θα έχετε βρει χρόνο για να τις διαβάσετε, έτσι για να ενημερωθείτε για τις διαθέσεις της τοπικής, αλλά και όχι μόνο, κοινωνίας. Αυτό που μπορεί να μην έχετε ίσως διαβάσει και που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι τα σχόλια των αναγνωστών επί των κειμένων και κυρίως τα σχόλια πάνω σε κείμενα που είναι υπέρ των μεταλλείων. 

Από το αστυνομικό Δελτίο Χαλκιδικής

Γνωρίζεται ότι απογευματινές ώρες της 12/05/2011 συνελήφθησαν στα Νέα Μουδανιά από άνδρες του οικείου Αστυνομικού Τμήματος δύο (2) ημεδαποί Γεωργιανής καταγωγής, 30 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας εισήλθαν σε ταβέρνα στην παραλία Ν.Μουδανιών παραβιάζοντας την πόρτα και αφαίρεσαν το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ από την ταμειακή μηχανή καθώς και φιάλες διάφορων οινοπνευματωδών ποτών. 

Το ΚΚΕ για τα μαθητικά δρομολόγια

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Διακόπτεται η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Κιλκίς.
Αγανακτισμένοι είναι γονείς και μαθητές γιατί για ακόμη μια φορά, διακόπτεται η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.
Αιτία είναι η πρόσφατη απόφασή του υπουργείου Οικονομικών να περικόψει κατά 20% τα δεδουλευμένα των λεωφορειούχων των αστικών ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα και αυτοί να σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια, επ’ αόριστον.

Προβλήματα καλλιεργητών βρώσιμης ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Προβλήματα καλλιεργητών βρώσιμης ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής.
Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες καλλιεργητές βρώσιμης ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής, γιατί αναμένουν μειωμένη παραγωγή από την καταστροφή των καρποφόρων οργάνων της ελιάς, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στις αρχές Δεκεμβρίου 2010 (-7ο C) και ιδίως στις αρχές Μάρτη (-8ο C).  

"Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ"

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου προς την αρμόδιο υπουργό, αναφορικά με την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ  ΜΑΣΟΥΤΗΣ και με τη μεθόδευση απόλυσης δύο ερεγαζομένων που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

"Εργαζόμενα κορίτσια" από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 -15 ΜΑΪΟΥ 2011, 9.00 μ.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Εργαζόμενα κορίτσια του Φρανκ Μακ Γκίνες
Σκηνοθεσία Ελένη Δημοπούλου
Πέντε γυναίκες όλων των ηλικιών, προσπαθούν να κρατήσουν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπεια τους. Δυο άντρες σε επίμαχες θέσεις προσπαθούν να τους περικόψουν και τα δυο.
Ο αγώνας αρχίζει… μόνο που κανείς τους δεν έχει κατανοήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικητής αφού ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στη σκηνή αλλά στο παρασκήνιο.
Όμως σε αυτή την έκρηξη ανυπακοής δοκιμάζουν την αντοχή τους, τη δύναμη, τους φόβους, την συντροφικότητα τους.
Μια ζωογόνος τσουλήθρα στο όνειρο… Έστω…

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα μέτρα της αντιπυρικής περιόδου

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αρνήθηκε να συζητήσει στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το φλέγον και επείγον ζήτημα, που εισηγήθηκαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σχετικά με τη λήψη μέτρων ενόψει της νέα αντιπυρικής περιόδου.  

Το πρόβλημα των blogs

Από χθες το βράδυ υπάρχει πρόβλημα με τον blogger και δεν μπορούν να γίνουν αναρτήσεις στα ιστολόγια.
Με το πρόβλημα "χάθηκαν" και όλες οι χθεσινές αναρτήσεις.
-Να δούμε τι θα γίνει από τη στιγμή αυτή που υποτίθεται ότι λύθηκε το πρόβλημα!