Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

H ΝΟΔΕ Χαλκιδικής ταξιδεύει για "ΖΑΠΠΕΙΟ 2"

Αυτά μαθαίνουμε και έτσι είναι:
Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Τσιούφη, μεταβαίνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά την παρουσίαση της πρότασης, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Κυκλοφορούν τα διαρκείας του "ΑΣΤΕΡΑ" Αγίου Νικολάου

Εικόνες από τη σημερινή Γενική Απεργία

Αθήνα, 11 Μάη 2011

Δείτε, στη συνέχεια, τρία βίντεο με τα επεισόδια στην Αθήνα.

Το "Ζάππειο 2" στο διαδίκτυο...

Ανακοίνωση της Ν.Δ.:
Η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ. http://www.nd.gr/web/secretary-technology έχει δημιουργήσει την υποδομή που θα επιτρέψει να αναμεταδοθεί η ομιλία ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσα από τη νέα μας διαδικτυακή πύλη http://www.nd.gr/ και από τη σελίδα μας στο facebook http://www.facebook.com/neadhmokratia. 

Στον ειδικό ανακριτή ο Παπαγεωργόπουλος

Για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα θα κληθεί να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλα 24 άτομα για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο.Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε το μεσημέρι προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. 

ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΩΜΑ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ


Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι Ο ασθενής βρίσκεται σε βαθύ κώμα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την υγεία του. Τα τραύματα των υπολοίπων επτά διαδηλωτών που διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν εμπνέουν ανησυχία. (fimotro)

Βαρβαρότητα στις 11 του Μάη!

9 ΜΑΗ 1945 η Μεγάλη ΝΙΚΗ των Λαών!

Από το αρχείο του Κώστα Δαούτη, ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής με αφορμή την  επέτειο της λήξης του 2ου Παγκόσμιου πολέμου.
Τα ιστορικά ντοκουμέντα δείχνουν δυο διαφορετικές πλευρές της εποχής:
Των αγωνιστών της Ελευθερίας και των δοσίλογων γερμανοτσολιάδων!
Αξίζει τον κόπο να διαθέσουμε λίγο χρόνο για την ανάγνωσή τους. 

Επιχειρησι​ακή Μονάδα Ανάπτυξης: Οι προσδοκίες των Βορειοελλα​διτών γίνονται πραγματικό​τητα

Οι προσδοκίες των Βορειοελλαδιτών πολλές δεκαετίες τώρα σιγά σιγά γίνονται πραγµατικότητα. Πριν από µερικές µέρες, τη Μεγάλη Πέµπτη, άρχισε τη λειτουργία του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) µε έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο της ΕΜΑ θα λειτουργήσει στο διοικητήριο, ενώ το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων θα υποβάλλεται και θα εγκρίνεται στη Θεσσαλονίκη στο προβλεπόµενο από τον επενδυτικό νόµο χρονικό διάστηµα των έξι µηνών. 

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ "ΟΙΚΟ-ΣΩΤΗΡΩΝ" ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ...Part 2

Γράφαμε νωρίτερα το πρωί για το θάρρος και το ύφος του κειμενογράφου του άρθρου, που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο στο ierissos.blogspot με τίτλο «να χτίσουμε μια νέα συμμαχία υπεράσπισης του τόπου μας», όπου με έντεχνο τρόπο ο συγγραφέας προέβη σε μια έγγραφη δημόσια ομολογία-παραδοχή της χρεοκοπίας του λαθραίου κινήματος των αυτόκλητων «οίκο-σωτήρων» της Β/Α Χαλκιδικής
Ενός κινήματος που στο πέρασμα του δυστυχώς «έκαψε»… μερικά υπέροχα μυαλά στο βωμό της ασύνταχτης και ανερμάτιστης οικο-καταστροφολογίας. Για τους λόγους αυτής της στάσης ορισμένων, έχουν γραφεί τόσα πολλά και δεν βρίσκουμε το λόγο επέκτασης επάνω σε αυτό. 

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του. 

H Kιουτάχεια σε μεγάλο κίνδυνο από διαρροή κυανίου, λένε οι ειδικοί!

Η κατασκευή ενός νέου φράγματος που θα περικλείσει τις λίμνες νερού ρυπασμένου με κυάνιο σε ένα μεταλλείο αργύρου στη δυτική Τουρκία δεν είναι μια μόνιμη λύση, δήλωσαν ειδικοί επιστήμονες τη Δευτέρα μετά τη μερική κατάρρευση του υπάρχοντος φράγματος. 

Επικινδυνότητα δρόμου!

Είχαμε γράψει, χθες, για το δρόμο γίου Ελευθερίου προς την τοποθεσία "Κτσιουπ" στον Πολύγυρο, όπως μας είχε ενημερώσει αναγνώστης μας (Δείτε ΕΔΩ).
Για όσους δεν το γνωρίζουν να σημειώσουμε ότι πρόκειται για δασικό δρόμο ο οποίος χρησιμοποιείται από φυσιολάτρεις και στην περιοχή κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα. Η επικινδυνότητα του δρόμου φαίνεται από τις σημερινές μας φωτογραφίες και για το λόγο αυτό ζητήσαμε την προσοχή των οδηγών και την παρέμφαση των αρμοδίων. Δείτε τις φωτογραφίες. 

Η τύχη του τύπου...

Χωρίς λόγια ...

Πολύγυρος 11 Μαΐου 2011. Από την απεργιακή συγκέντρωση
Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής & Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ.

Ένας freddo που δεν τυπώθηκε ποτέ ή ο πρώτος e- freddo

Τον φτιάχνει ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος
· Η ζωή κάνει κύκλους κι ο freddo όσο σπέσιαλ κι αν είναι κάποια στιγμή τελειώνει και μένει το καλαμάκι μόνο του μες στο άδειο ποτήρι. Σε ύφος προσωπικό σήμερα, για όλους εκείνους που ο πρωινός freddo αυτό το χρόνο έγινε συνήθεια… Γιατί η Karfitsa «έπεσε» πριν κι από τον Ηρακλή (!), θύμα της κρίσης (;) και του κακού «μας» εαυτού. Και δεν θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο. Κι από δω και πέρα.
· «Οι στίχοι αυτοί μπορεί και να ‘ναι οι τελευταίοι / οι τελευταίοι στους τελευταίους που θα γραφτούν» ψιθύρισες στ’ αυτί το στίχο του Αναγνωστάκη. Εντάξει, τελικά δεν ήταν και ούτε υπήρξαν ποτέ στίχοι τελευταίοι. Πάντα στο τέλος νικούσαν οι καλοί, κι ένα κομμάτι χαρτί, έστω σκισμένο ή e-χαρτί, βρισκόταν για να κάνεις στροφή και να συνεχίσεις. 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ 1996-1997

Επιμέλεια   : Σταύρου Μάκης  
Mε μια γιορτή που οργανώθηκε το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Παύλου , έπεσε η αυλαία του τουρνουά που οργανώθηκε από τον ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟ σε συνεργασία με τους ΑΕΤΟΥΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ , ΠΟΛΥΓΥΡΟ  την ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ υπό την αιγίδα της ΕΚΑΣΧ.  Η κατάταξη μόνο για την ιστορία μετά από 6 αγώνες που έδωσε κάθε ομάδα , ήταν    AΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ,ΑΕΤΟΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ , ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ , ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ .. Το κύπελλο απένειμε στους μικρούς του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΧ κος Λελεγιαννης , ενώ σε όλους τους μικρούς αθλητές δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα .