Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Είμαι ο Εφραίμ και είμαι καλά...


Ποιός άραγε δεν θυμάται,εκτός βέβαια από τους πολιτικούς μας,την περιβόητη υπόθεση της Μόνης Βατοπεδίου; Ατελείωτες τηλεοπτικές συζητήσεις,καταγγελίες,υποσχέσεις για κάθαρση,εξεταστικές και μια ιστορική δήλωση του τέως υπουργού πολιτισμού Γ.Βουλγαράκη
περί νομιμότητος και ηθικής,ο οποίος εκ του αποτελεσματος της υπόθεσης δικαιώθηκε και μάλιστα πανηγυρικά!
Κανένας δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη,κανένας δεν καταδικάστηκε και πολύ περισσότερο κανένας δεν μπήκε στη φυλακή, αφήνοντας όλους εμάς να αναρωτιόμαστε τι τελικά έγινε...

Ε, καλά τώρα!...

11 του Μάη - ΓΕΝΙΚΗ Απεργία! Είναι υποχρέωσή μου να αγωνιστώ!


Πώς να μάθουμε;

...Τι γίνεται με τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Πολυγύρου;
Ποιοι διεκδικούν τη διαχείρισή του, ποιος αποκλείστηκε, ποιος έκανε προσφυγή, τι είναι η ΗΛΕΚΤΩΡ, τι..., τι...., ποιος είναι με ποιον; τι παίζει;
-Μεσάνυχτα έχουμε και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται!

Μυρίστηκε εκλογές;

...Μάλλον! Δεν εξηγείται διαφορετικά!
Φυλλάδια προεκλογικού περιεχομένου έκαναν την εμφάνισή τους (!!!) σήμερα στον Πολύγυρο. 
Φυσικά εκλογές δεν προκηρύχθηκαν αλλά ο πολιτευτής μάλλον θεώρησε σκόπιμο να θυμίσει  την παρουσία του (γιατί; μήπως κινδυνεύει να μείνει εκτός;) με υλικό των προηγούμενων εκλογών!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!

Όπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας: 
"Στον Πολύγυρο και στο δρόμο από Άγιο Ελευθέριο προς την τοποθεσία "Κτσιουπ" στο οδόστρωμα έχει γίνει μεγάλη καθίζηση η οποία δεν είναι ορατή και ιδιαίτερα το βράδυ είναι πολύ επικίνδυνη".
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν μην έχουμε κανένα ατύχημα και οι αρμόδιοι ας ...μεριμνήσουν για τα δέοντα! 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Αναγνώστη) ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ «IΕΡΙΣΣΟΣ BLOG» ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Διάβασα στο blog της Ιερισσού ένα (η ευγένεια επιβάλλει να πω ενδιαφέρον, αλλά η ειλικρίνεια με αποτρέπει) κείμενο με τίτλο «Να χτίσουμε τη νέα συμμαχία υπεράσπισης του τόπου μας», στο οποίο εκθειάζεται και επικροτείται η αρνητική άποψη των κ. Πεταλωτή και Δριβελέγκα;;;; για τα μεταλλεία χρυσού. Προφητεύεται μάλιστα, με βάση δηλώσεις και των δύο, η εμπλοκή του κ. Πρωθυπουργού στο ζήτημα, ο οποίος σαν άλλος «άγγελος με τη ρομφαία» θα έρθει να σταματήσει τον «κακό» επιχειρηματία και θα δικαιώσει τα «δίκαια οικολογικά» αιτήματα, τα βασισμένα, όμως, στη διασπορά καταστροφολογίας, μικρής μερίδας των κατοίκων.

Μπουτάρης: Με απειλούν γιατί δεν στηρίζω τον Ηρακλή

Για απειλές εναντίον του, προκειμένου να στηρίξει τον Ηρακλή, κατήγγειλε , στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί απειλές – χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος – γιατί δεν στηρίζει την ομάδα του Ηρακλή, μετά την απόφαση της ΕΠΟ για υποβιβασμό.

Εκλογές στη Δημοκρατική Συμμαχία

Εκλογές ανάδειξης συνέδρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 15.00.
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κινήματος, ο αριθμός των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τον κάθε νομό στο συνέδριο θα είναι σε αναλογία 1 προς 10 μέλη.

Ένοχοι...

Ένοχοι κρίθηκαν ο Κεντέρης, η Θάνου και ο Τζέκος για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Φυλάκιση, με αναστολή, 31 μηνών για τους δύο αθλητές και 33 μηνών για τον προπονητή τους.

ΚΟΛΥΜΠΙ ΞΕΡΕΙΣ;

«Βελτίωση σήμανσης και ασφάλισης οδικού δικτύου Δήμου Αριστοτέλη».

 Με την υπ’ αριθ. πρωτ. Δ3β/42/15-Θ/24-03-2011 Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00€), για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση σήμανσης και ασφάλισης οδικού δικτύου Δήμου Αριστοτέλη Ν. Χαλκιδικής».
Η χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου εγκρίθηκε έπειτα από την σύνταξη και υποβολή προμελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη, στην οποία έγινε καταγραφή των ελλείψεων αλλά και των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη βελτίωση της σήμανσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη. 

Ο χορός του Μπουτάρη!

Ο χορός του Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και ώρα 7.30΄μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (έναντι του Λευκού Πύργου) θα πραγματοποιηθεί η
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος οι χορωδίες:
- Της ΄Ενωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης «Ο Νικόλαος Γερμανός»
- Του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης
- Του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΦΑΡΟΣ Ν. Μουδανιών
- Του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου Αρναίας του Δήμου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»
- Του Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». 

"Τα εργαζόμενα κορίτσια", 14-15/5 στον Πολύγυρο

Προβλήματα στις Διοικητικές Υπηρεσίες Υποκαταστημάτων ΙΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής.

Eρώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του KKE Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με τα προβλήματα στις Διοικητικές Υπηρεσίες Υποκαταστημάτων ΙΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής.
Το κείμενο της ερώτησης:
Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Προβλήματα στις Διοικητικές Υπηρεσίες Υποκαταστημάτων ΙΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής. 

Η επιστροφή των… Μεταλλείων

Μετά από μια χρόνια γεμάτη συγκινήσεις, τα ιστορικά Μεταλλεία Στρατωνίου ανέβηκαν ύστερα από διάλειμμα έξι χρόνων ξανά στην Α’ Χαλκιδικής.
Η ομάδα ιδρύθηκε το 1925 με την ονομασία Μουσικός Σύλλογος Μεταλλίων Στρατωνίου, ενώ το 1965 άλλαξε όνομα σε Μουσικός όμιλος Μεταλλίων Κασσάνδρας Στρατωνίου. Ο σύλλογος το 1994 έφτασε μέχρι τη Δ’ Εθνική, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία και έτσι παρέμεινε μόνο μια χρονιά. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Προποντίδας

Την Τετάρτη 11/05/2011 και ώρα 8:00 μ.μ. θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα:
1. Δηλωτικό Σήμα Νέας Προποντίδας. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
2. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας. (Εισηγητής: κ. Χατεδάκης Α.)
3. Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 112/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τα προσωρινά καταφύγια άγριας ζωής. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)

Η δημοσκόπηση της GPO

Συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου

Συνάντηση σήμερα, Τρίτη 10/5 στις 13:30, Παπούλια - Παπανδρέου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει: ανασχηματισμός ή εκλογές (;)!
Μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει και το υπουργικό Συμβούλιο.

Με κατάγματα στο πόδι μεταφέρθηκε στην Αθήνα ο Aρχιεπίσκοπος

Εσπευσμένα στην Αθήνα από το Αγρίνιο μεταφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Χριστοφόρου, έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα να υποστεί δύο κατάγματα στο πόδι.

Θέμα ολίγων ημερών για να τεθεί σε αργία ο Π. Ψωμιάδης

Θέμα ημερών είναι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρογραφής της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης που επέβαλλε 12 μήνες φυλακή στον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα – ίσως και μέχρι τις 20 Μαΐου – θα έχει ολοκληρωθεί η καθαρογραφή της απόφασης για τον «μακεδόνα της καρδιάς μας». 

Π.Α.Σ.ΕΒΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ 2011

Στις 11 Μάη έχει προκηρυχτεί Πανελλαδική Απεργία ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή λαίλαπα που υλοποιεί η κυβέρνηση με την στήριξη των κομμάτων των μονοπωλίων.
Στις 11 Μάη σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς τους υπηρέτες.
Στις 11 Μάη κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μην κλείσουμε μια για πάντα.
Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορε. 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη επί της Μ.Ε.Ν.Τ. με 72-76 συνέχισε το Στρατώνι.
Η ομάδα μας παρά την μέτρια(ειδικά στην άμυνα) εμφάνιση κατάφερε να πάρει την νίκη επί ενός ιστορικού αντιπάλου που βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα(μέχρι 9 πόντους) σε όλο το παιχνίδι μέχρι το 36'(71-63), αλλά από εκείνο το σημείο οι 

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΣΤΗΝ 8η Δ.Ε.Β