Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

E-mail στον Τέλλογλου

«Κύριε» Τέλλογλου
Τελικά καταφέρατε μέσα σε μια εκπομπή να χάσετε την αξιοπιστία σας σαν δημοσιογράφος και σαν άνθρωπος.
Μην περνάτε για χαζούς τους ανθρώπους γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό θα σας γυρίσει Μπούμεραγκ.
Προσπαθήσατε με ένα επιλεκτικό μοντάζ, κατά πως συνέφερε την εταιρία, βάζοντας φυσικά και την αντίθετη άποψη μόνο και μόνο για να δημιουργήσει μια ψευδοαξιοπιστία , με σκοπό φυσικά την ισχυροποίηση του μηνύματος υπέρ της εταιρίας μέσα από την κακοποίηση της πραγματικότητας.
Σας βάζω τα εξής ερωτήματα: 

850 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικές αυξήσεις!!!

Η κρίση δεν αφορά και δεν αγγίζει τους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν αναδρομικές αυξήσεις για την παλαιότερη θητεία τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Το κόστος των αιτημάτων τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Σημειώνεται πως οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη! 

"παλιομαλάκα, σκατομαλάκα" !!! Σχόλια σε blog;;; Όχι, στη ...Βουλή !!!

 ...Σιγά δηλαδή, να μη ρίχνανε τα blogs το επίπεδό τους, σ' αυτό το σημείο...  Κι η πλάκα είναι, ότι οι πολιτικοί διάφορων ...βαθμίδων (ή όσοι τέλος πάντων, θεωρούν εαυτόν ...πολιτικό - τρομάρα τους), κάνουν μηνύσεις στα blogs, για πολύ πιο ...light εκφράσεις, απ' αυτές.
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε... -->>

Πρόγραμμα για επιχειρήσεις Πολυγύρου και Τρίγλιας

Πρόγραμμα "Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων Μικρών Επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα, εν μέσω της Οικονομικής Κρίσεως" 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της οποίας μέλος είναι και η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κεντρικής Χαλκιδικής, διοργανώνει το πρόγραμμα "Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων Μικρών Επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα, εν μέσω της Οικονομικής Κρίσεως".

Για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Προνοιακά Ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόνοια στην Κεντρική Μακεδονία με συνειδητή κυβερνητική πολιτική επιλογή, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, οδηγείται εδώ και χρόνια στην υποβάθμιση και στη συρρίκνωση της λειτουργίας της με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα όχι μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και στις παρεχόμενες προνοιακές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία.
Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το υπουργείο Υγείας τον Ιούνη του 2010 για λογαριασμό της τρόικας, στη χώρα λειτουργούν με τεράστιες 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ: 0-0

Μετά από διάφορες δικτατορίες που έχουμε υποστεί κατά καιρούς στην Ελλάδα, νά’ σου τώρα, τα τελευταία χρόνια η Δικτατορία του Περιβάλλοντος, ή μάλλον η δικτατορία των προοδευτικών, οικολόγων, τιμητών της διατήρησής του.
Και ποιος είπε σ΄αυτούς όλους τους κυρίους, ότι όσοι θέλουμε την ανάπτυξη, όσοι θέλουμε την πρόοδο, όσοι θέλουμε τις επενδύσεις που θα φέρουν δουλειά και ευημερία, μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην Περιβαλλοντική Καταστροφή; Ποιος τους είπε ότι δεν θα μας νοιάζει τι θ’ αφήσουμε στα παιδιά μας, αρκεί να έχουμε φαί να τα ταίσουμε πρώτα; Τι καταπίεση είν’ αυτή; Δεν τολμάς πια να πεις την άποψή σου, αν είναι αντίθετη απ’ αυτήν των ακτιβιστών οικολόγων. Δεν είναι «πολιτικά ορθό».

Από τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Την Τετάρτη 04 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ θα λάβει χώρα η τακτική συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:
1. Επίσκεψη Υπ. Τομέα Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, στο νομό Χαλκιδικής στις 27-28/05/2011.
2. Προτάσεις δράσεων από τους Υπευθύνους Τομέων της ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής για το επόμενο τρίμηνο.
3. Διάφορα θέματα.
Με τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής στην έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, εγκαινιάζεται μια σειρά συνεδριάσεων του ανώτατου κομματικού οργάνου της ΝΔ, σε επίπεδο νομού, στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων. 

Η εκπομπή του Τέλογλου στον ΣΚΑΪ "Αναζητώντας τον Ελληνικό Χρυσό"

Δείτε σε βίντεο την εκπομπή του Τέλογλου στον ΣΚΑΪ "Αναζητώντας τον Ελληνικό Χρυσό" .

Μεταγγίτσι - Ιερά Πανήγυρη Αγίου Χριστοφόρου

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» σας προσκαλούν στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Μαΐου 2011
19.00 – 21.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
21.00 Παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σημάντρων.
Λαϊκό γλέντι.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Μαΐου 2011 

Τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης ξαναχτύπησαν!

Όπου trust...βάλτε αρραβώνας...συμφερόντων!
Όπου κραχ...βάλτε "στρίβειν δια του αρραβώνος"!
Χθες 2 Μάη στις 11 το βράδυ έγιναν οι επισήμοι αρραβώνες Μπόμπολα- Αλαφούζου. Οι δυο μεγαλοκαρχαρίες έδωσαν υποσχέσεις "στοργής" και "αλληλουποστήριξης" σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Σε ένα μνημείο Γκεμπελισμού, σκηνοθετημένο από τα γιουσουφάκια του Σκάι, ένας απλός πολίτης του τόπου μας βαπτίστηκε "άτυπος επικεφαλής" των αντιδρώντων στην επένδυση -και αυτό τους βόλεψε πάρα πολύ γιατί δεν ακούστηκε καμιά άλλη φωνή- και ένας δυναμικός αγώνας... " μικροπολιτικά παιχνίδια που δεν αφήνουν τον κόσμο να ξεκολλήσει από το παρελθόν"!
Κατά τα άλλα ο Αλαφούζος κάνει δεντροφυτέψεις και μετρά τα δέντρα που καταστρέφονται ανά τον κόσμο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Καλό ταξίδι "Καλέ μας άνθρωπε"!


Ποντιακό Θέατρο ''Νέπε Χάμπο, η Τρόικα Τίνος Θαγατέρα εν ;''

Ο Θεατρικός Όμιλος της  Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης παρουσιάζει και σας καλεί στη σατιρική επιθεώρηση του σκηνοθέτη-συγγραφέα Γιώργου Σιδηρόπουλου ''Νέπε Χάμπο, η Τρόικα Τίνος Θαγατέρα εν ;''. 
Είναι μια σύγχρονη επιθεώρηση με πολύ-πολύ-πολύ γέλιο στην ποντιακή και νεοελληνική διάλεκτο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 ώρα 21:00 και την Κυριακή 8 Μαϊου 2011 στις 19:30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  ''Αλέξανδρος'' (Μέγαρο Στρατιωτικής Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, έναντι Κρατικού Θεάτρου).
Είσοδος δωρεάν, οι παραστάσεις είναι προσφορά του Σωματείου.

Γ. Δριβελέγκας: Δήλωση - Καταγγελία

Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολούθησα την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της Δευτέρας 2/5/2011 γιατί αναφερόμενη στο θέμα επένδυσης των Μεταλλείων Χρυσού της περιοχής Β. Ανατολικής Χαλκιδικής παραποιήσατε τις δηλώσεις μου.
Στην σχετική συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας και ενός τετάρτου περίπου που έδωσα στον δημοσιογράφο κ. Τέλλογλου στην Βουλή, ανέλυσα τις θέσεις μου για την επένδυση αυτή.
Συγκεκριμένα και εν συντομία δήλωσα ότι είμαι γενικά υπέρ των επενδύσεων με την προϋπόθεση ότι 1ον εξασφαλίζεται το δημόσιο και τοπικό συμφέρον, 2ον οι θέσεις εργασίας, 3ον η προστασία του περιβάλλοντος και 4ον η ασφάλεια των πολιτών.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός κυβέρνησης, τοπικής διοίκησης στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Για άλλη μια φορά διακόπτεται η μεταφορά στα σχολεία εξαιτίας της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 20%. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή των δρομολογίων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Ημαθίας από την Πέμπτη 5 Μάη, ενώ ήδη από χθες, Δευτέρα 2 Μάη, σταμάτησαν τα δρομολόγια στην Χαλκιδική. Η πρακτική αυτή στοχεύει στο πέρασμα του κόστους της μεταφοράς των μαθητών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.

Εκδήλωση του ΚΕΣΥΠ Χαλκιδικής

Το ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου  της  Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό σχολείο Πολυγύρου και το 2ο Γυμνάσιο Πολυγύρου διοργανώνει  εκδήλωση με θέμα «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4-5-2011, 10.00 π.μ-13.00 μ.μ. και θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια:
Το 1ο στάδιο θα περιλαμβάνει επίσκεψη των συμβούλων του ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου και  καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα γίνει γνωριμία και παρουσίαση με θέμα «Ενημέρωση ΣΤ ΄Δημοτικού- Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΚΕ

Με αφορμή την δημοσίευση υπομνήματος των ΔΣ των εργαζομένων στα Μεταλλεία η ΝΕ Χαλκιδικής σημειώνει τα εξής: 
ΚΚΕ αυτή την περίοδο οργανώνει πλατιά πολιτική εξόρμηση συζητώντας με το λαό για την καπιταλιστική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτά σε ότι αφορά την αξιοποίηση  του ορυκτού πλούτου, η πρόταση μας αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αγωνιστεί για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στους κλάδους της μεταποίησης και γενικότερα της βιομηχανίας και του συγκεντρωμένου εμπορίου. Να δημιουργηθούν ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στους κλάδους στρατηγικής σημασίας όπως της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, των μεταφορών, της εξόρυξης. Να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα, να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί φτωχών και μεσαίων αγροτών, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κατακερματισμένης χρήσης της γης.

Συμμετοχή κατοίκων Δήμου Αριστοτέλη στο Ερευνητικό Έργο «Ελληνικό DNA».

        Σε επιστημονική Πανελλαδική έρευνα για τη γονιδιακή ταυτοποίηση του Ελληνικού  DNA, που διενεργείται από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, την Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο της Washington στο Seattle  των Η.Π.Α. με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης καθηγητή Γιώργο Σταματογιαννόπουλο, θα συμμετάσχουν κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη.
        Πρόκειται για μία πληθυσμιακή γενετική μελέτη με στόχο να καθοριστεί η γενετική ταυτότητα αντιπροσωπευτικών Ελληνικών υποπληθυσμών (Μακεδόνων, Ποντίων, Κρητών κλπ) με έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων γενετικών δεικτών.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG (της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αριστοτέλη): παρά τις κ...τούμπες που είδαμε..,. το κείμενο που ακολουθεί είναι κατάλληλο.
Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πολλά περισσότερα  στο κομμάτι της κεκαλυμμένης αλήθειας, απ όσα μας έδειξε η εκπομπή του ΣΚΑΙ, ωστόσο δε γίνεται να μην σταθούμε στα κάτωθι:
1.Στα μικροπολιτικά και γιατί όχι παραπολιτικά συμφέροντα των γητευτών της ψηφοθηρικής μας δημοκρατίας, που κρατούν μια ολόκληρη κοινωνία όμηρο ,δέσμια και παραλυτικά αδρανή μπροστά στο κοινό όφελος. Σε αυτό το σημείο λέμε με περίσσια ανακούφιση, πως οι μάσκες έπεσαν… Για τις τούμπες δεν θα μιλήσουμε… υπάρχουν ειδικότεροι από εμάς.

H κυβέρνηση βάλλει (και) κατά των… κυβερνητικών βουλευτών!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που χρειάζονται, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση. Ωστόσο αυτό δεν είναι όχι είδηση, αλλά ούτε μονόστηλο, λόγω του ότι αυτά πρέπει να λέει κι αυτά λέει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Έκθεση ντοκουμέντων

Αφού τα…τρώμε όλα, καλά να παθαίνουμε!

Σκέψεις με αφορμή μια επίσκεψη σε… Δημόσιο Νοσοκομείο, σε μορφή υστερόγραφου.
Δια χειρός Αλιθέρση.
Σήμερα το πρωί έτυχε να συνοδεύσω έναν συνταξιούχο του δημοσίου σε επαρχιακό νοσοκομείο, για μια απλή εξέταση. Η νοσοκόμος στα εξωτερικά ιατρεία μας είπε ότι πρέπει πρώτα να περάσουμε από το λογιστήριο για να πληρώσουμε. Εμείς απαντήσαμε ότι δεν θα πληρώσουμε σε δημόσιο νοσοκομείο και αν θέλετε διώξτε μας. Κάτι που φυσικά δεν έγινε και οι γιατροί με ευγένεια και προσοχή έκαναν την εξέταση. Ίσως να ήθελαν και να πουν, καλά κάνατε!