Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

"Έφυγε" ο ήρωας της αντίστασης

Ο Λάκης Σάντας, μια από τις πιο ηρωικές μορφές της αντίστασης, ο οποίος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν την σβάστικα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης τον Μάιο του 1941, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.
Ο Απόστολος Σάντας ήταν από τις σπουδαίες, σεμνές και ανιδιοτελείς μορφές της αντίστασης. Δεν κυνηγούσε τη δημοσιότητα και χαρακτηριστικά έλεγε: "Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια". 

ΦΥΓΗ...ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ.

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – ΔΝΤ
 ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, 1.400 € ΣΤΟ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ, ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, 5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΡΑ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ 2011
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ:ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10:30πμ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στις Καλύβες!

Φίλοι των Καλυβών μάς ενημερώνουν ότι χθες έγινε συνάντηση και πάλι για το θέμα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του market ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ στις Καλύβες.
Από σήμερα βέβαια πρέπει να μιλάμε και για τον Πολύγυρο.
Όλοι οι καλεσμένοι στην συνάντηση πήραν το μέρος των Καλυβιωτών και καταχειροκροτήθηκαν! Ο εκπρόσωπος όμως του Δημάρχου Πολυγύρου τα μπέρδεψε αρκετά (μάλλον μη κατέχοντας τα πράγματα) τον έκραξαν κανονικά και  στο τέλος "ήθελε δεν ήθελε" έδωσε αόριστες υποσχέσεις και ιδρωμένος κατέβηκε από το βήμα, δεν τον χειροκρότησε κανείς. (Καλά ρε Ζωγράφε, είπαμε: ή θα τους "διαβάζεις" καλά ή πήγαινε ό ίδιος!)
Άλλοι φίλοι των Καλυβών μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο:  

Είναι καλά καμουφλαρισμένη η κεραία;


Δείτε δύο φωτογραφίες από το γνωστό super market στον Πολύγυρο!!!
-Είναι κεραία κινητής τηλεφωνίας αυτοδιοικητικοί "μεγαλοσχήμονες";
-Εσείς κύριοι της αστυνομίας και της πολεοδομίας τι λέτε; Είναι κάτι νόμιμο;
Και προσοχή: ΡΩΤΑΜΕ να μάθουμε τι στο διάβολο γίνεται δίπλα σε νοσοκομείο, δίπλα σε ειδικό σχολείο, δίπλα σε 2 νηπιαγωγεία και δίπλα σε Δημοτικό σχολείο!

Παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας ΚΑΙ στον Πολύγυρο;

Αν, λέμε αν, υπάρχει ΠΑΡΑΝΟΜΗ κεραία κινητής τηλεφωνίας ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και μάλιστα σε απόσταση 20 μέτρων από Νοσοκομείο, 20 μέτρων από δύο Νηπιαγωγεία, 20 μέτρων από Δημοτικό Σχολείο, 20 μέτρων από Σχολείο παιδιών με αναπηρία, τι πρέπει να κάνουμε;
-Να πηδηχτούμε εμείς, που τα ανεχόμαστε όλα, από κανένα παράθυρο ή να πηδήξουμε κάποιους από κανένα παράθυρο;

Σχετικά με την καταγγελία επιλογής απογραφέων στη Χαλκιδική.

Δείτε την εικόνα, όπως μας ενημερώνει το blog των Σημάντρων , για την καταγγελία που έκανε στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (βλέπε ΕΔΩ) φίλη μας αναγνώστρια και για τη διαδικασία που αφορά την επιλογή απογραφέων στο νομό Χαλκιδικής!
Τα στοιχεία είναι γνωστά και εύκολο στον καθένα να τα βρει!
-Ας υπάρξει μια εξήγηση από κάποιον αρμόδιο του νομού!

Βρε το μούτρο, τι είπε!

«Αντί για τη ΔΕΗ... πουλήστε τη Χαλκιδική»! Αυτή κι αν είναι πρόταση-βόμβα για να βγει η χώρα από την κρίση.
Την κατέθεσε χθες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Σκάι» ο εκ Κοζάνης ορμώμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος αντιτάσσεται σθεναρά στα σχέδια νέας μετοχοποίησης της ΔΕΗ και απειλεί ότι μπορεί να μην ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. 

Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο Αριστοτέλη

Γράφει ο Θεολόγης Ν. Χασάπης, Υποστράτηγος ε.α. Π.Σ.
Ιερισσός, 29-04-2011
“ΕΡΜΑ ή ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;”
Αγαπητέ Κύριε Πάχτα,
στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές η πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου «Αριστοτέλη» σας εξέλεξε Δήμαρχο για να τον υπηρετήσετε από τη θέση αυτή.
Όπως γνωρίζετε οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση ενός τέτοιου Καλλικρατικού Δήμου, απαιτούν συνεχείς, άοκνες και συστηματικές προσπάθειες, όχι μονάχα από τους 

AN TA IMIA ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΗΜΑΙΑ

Πολύς ο λόγος για το Γυαλί τελευταία. Το νησάκι που χάνεται, το νησί που κόβεται κομμάτια, φορτώνεται σε πλοία και εξάγεται στην Ευρώπη, τη Β.Αμερική και τις αραβικές χώρες...
Το Γυαλί, πάντως, αυτό το μικρό, ελάχιστο ηφαιστειακό νησάκι των Δωδεκανήσων, μια ανάσα κυριολεκτικά από την Τουρκία, που από την άλλη μεριά επί δεκαετίες συμβάλει στην 

Μήνυμα της ΑΔΕΔΥ για την 1η του Μάη

ΤΟ Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χαλκιδικής ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στις 10:30 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στο ΠΟΛΥΓΎΡΟ
Η Πρωτομαγιά του 2011, - ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της Κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ -, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.

Ενεργοί Πολίτες Ν. Καλλικράτειας: Συζήτησαν προβλήματα του τόπου τους.

Στον φιλόξενο χώρο του πνευματικού κέντρου της Νέας Καλλικράτειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/04/2011 η ενημερωτική σύσκεψη του Συλλόγου με θέμα "Σχέδια Πολεοδόμησης β΄(εξοχικής ) Κατοικίας." Η πολεοδόμος- μηχανικός κ. Γεωργία Γιαννετάκη αναφέρθηκε διαχρονικά στο θέμα, ενημερώνοντας για την πολεοδομική κατάσταση κάθε περιοχής, στάθηκε στις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν, 

Επιχορήγηση Δήμου Αριστοτέλη

Επιχορήγηση Δήμου Αριστοτέλη με το ποσό των 636.314,13€ για την κάλυψη εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεών του για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές το 2010.
Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 10551/28-04-2011 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιχορηγείται ο Δήμος Αριστοτέλη με το ποσό των 636.314,13€, σε βάρος του λογαριασμού «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών αναγκών», για την κάλυψη εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεών του για την αποκατάσταση

Δήμος Αριστοτέλη

Μεταβίβαση εξοπλισμού του έργου: “Προώθηση και προβολή της χρήσης ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης μέσω διαδικτυακής πύλης και κινητών συσκευών για την ανάπτυξη του τουρισμού, πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας στοΝομό Χαλκιδικής” – Έγκριση μελέτης προσωρινής σήμανσης για το έργο: «Τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών Α/Κ Αρναίας – Α/Κ Στανού σε Μικροτάφρο».
O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην αποδοχή της μεταβίβασης του εξοπλισμού και της τηλεφωνικής σύνδεσης του έργου: “Προώθηση και προβολή της χρήσης ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης μέσω διαδικτυακής πύλης και κινητών συσκευών για την ανάπτυξη του τουρισμού, πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής” από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.  

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, Έλληνες και μετανάστες, νέοι και νέες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας
Αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού. Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία.

Πρoς τους εργαζομένους της "Ελληνικός Χρυσός"

Δεν είναι διαφήμηση,
είναι προειδοποίηση
Κύριοι των σωματείων, έχουμε μείνει έκπληκτοι με την μετάλλαξή σας και πως «εν μια νυκτί» γίνατε συνοδοιπόροι του ΠΑΜΕ. Αυτό, κατ’ αρχήν, θα ήταν ευχάριστο αλλά και πιστευτό, αν δεν γινόταν αστραπιαία με την άφιξη του στελέχους του ΚΚΕ. Φανταζόμαστε όμως ότι θα λέγατε τα ίδια κολακευτικά, με άλλα λόγια, αν ερχόταν ο Καρατζαφέρης ή ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου.
Θα είχε όμως πολύ ενδιαφέρον να μας απαντήστε και σεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1) Φωνάζετε για τις θέσεις εργασίας που θα 

Κυριακή 1η Μάη αγωνιζόμαστε στις Σκουριές!

Την Πρωτομαγιά όλοι θα είμαστε στο βουνό. Εκεί όπου μήνες τώρα δίνεται αγώνας των τοπικών κοινωνιών για το αυτονόητο. Αγώνας για το δάσος, το νερό και την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων. Αγώνας για ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς στην προκειμένη οι επιλογές είναι μόνο δύο: ή αποδεχόμαστε τη “χρυσή επένδυση” και υποτασσόμαστε στις επιταγές του διεφθαρμένου και χρεωκοπημένου πια κράτους και των εργολάβων του, ή αντιστεκόμαστε και παλεύουμε ώστε αυτός ο τόπος να μην ξεκοιλιαστεί και να παραμείνει γόνιμος και ζωντανός. 

"Όλη η Ελλάδα μία προίκα"!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στον "τιμονιέρη" του Δήμου Αριστοτέλη, που νομίζει ότι μπορεί να χαρίζει προικιά στους προικοθήρες μνηστήρες... από όλους εμάς που δεν ξεπουλάμε τίποτα! Και του θυμίζουμε ότι είμαστε πολλοί και θα αγωνιστούμε, ώστε αυτός ο τόπος να μείνει προίκα στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας! 
Το μέλλον μας  Δ Ε Ν   Π Ω Λ Ε Ι Τ Α Ι !!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ιστορία της Β. Χαλκιδικής είναι άμεσα συνυφασμένη με τα μεταλλεία. Από την ασυλία, όμως, που παρείχαν στους Χαλκιδιώτες επί Τουρκοκρατίας- το «κοινό των Μαντεμοχωρίων»- φτάσαμε και λόγω του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, στην μονοκρατορία της εκάστοτε εταιρίας! Η πιο πρόσφατη ιστορία της περιοχής επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει πως όσο πιο πλούσιο είναι το υπέδαφος τόσο περισσότερο η τοπική κοινωνία καταδικάζεται στην υποανάπτυξη και το μαρασμό.  

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ;;;;;

ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ
Ελάτε όλοι να γιορτάσουμε παρέα την Πρωτομαγιά.
Οι επιτροπές αγώνα Σταγείρων-Ακάνθου, Μ. Παναγίας και Αρναίας που συνεργάζονται στον αγώνα κατά της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων διοργανώνουν γιορτή Πρωτομαγιάς στον Κάκαβο με σκοπό να περάσουμε καλά και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας.
Για τη διασκέδασή μας ………………….πολλές μουσικές εκπλήξεις.
Σας περιμένουμε να γνωρίσουμε το δικό μας χρυσό ……..το βουνό.
Στο χώρο θα πωλούνται ποτά και σουβλάκια αλλά εσείς μπορείτε να φέρετε ότι θέλετε..
Με εκτίμηση
Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

5η Πεζοπορία στον Κάκκαβο

Έκθεση ντοκουμέντων: από το τρίκυκλο... στα τανκς

 Περισσότερα για την εκδήλωση ... 

Δήμος Αριστοτέλη

Πρόταση χρηματοδότησης του έργου: “Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τοπικών Κοινοτήτων Στρατωνίου, Στρατονίκης και Σταγείρων, Δήμου Αριστοτέλη”.
O Δήμος Αριστοτέλη, μετά την αποδοχή της δωρεάς μελέτης από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: “Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τοπικών Κοινοτήτων Στρατωνίου, Στρατονίκης και Σταγείρων, Δήμου Αριστοτέλη” στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη”.  

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΟΑΣΤΙΚΟ ΚΑΒΓΑ

Ο καβγάς κυβέρνησης - ΝΔ, καθώς και ο εσωκομματικός στη ΝΔ, για την περιβόητη απογραφή αποτελεί κοροϊδία προς το λαό και πρόκληση. Οι πολιτικές και των δύο είναι πολιτικές υπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου, του παράγοντα της καπιταλιστικής κρίσης. Και η κυβέρνηση και η ΝΔ υπηρέτησαν και υπηρετούν την αστική τάξη, που επίσης ευθύνεται για τα ελλείμματα και το χρέος. 

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.002.128,09 €.

Ένα νέο σημαντικό έργο για το Δήμο Πολυγύρου εντάσσεται με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013». Πρόκειται για τις «Αστικές αναπλάσεις στον Πολύγυρο» προϋπολογισμού 4.002.128,09 € ύστερα από την ολοκληρωμένη νέα μελέτη που συνέταξε η Διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου και του σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε για το σκοπό αυτό.
Το έργο αφορά στην αστική ανάπλαση του Πολυγύρου και ειδικότερα την βελτίωση των πεζοδρομίων των κεντρικών 

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΦΛΟΓΑ

Το Δ.Σ. του Σ.Α. Στρατωνίου ενημερώνει τους φίλους της καλαθοσφαίρισης στην Χαλκιδική ότι ο αγώνας τους προσεχούς Σάββατου (30/4) με την Αναγέννηση/Φλόγα στο γήπεδο της Αρναίας θα γίνει στις 14.00 αντί στις 17.00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Επίσης ευχόμαστε Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.
Το Δ.Σ. του Σ.Α. Στρατωνίου

Για τους φίλους μας και Ευχαριστίες!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους που μας έψαξαν το τριήμερο που πέρασε.
Δε γινόταν να ενημερώσουμε έτσι που ήρθαν τα πράγματα! Τέλος πάντων ...
Μια μικροπεριπετειούλα της υγείας μας μάς ανάγκασε να την "βγάλουμε" στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, και με την ευκαιρία...
Να ευχαριστήσουμε το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πολυγύρου, τις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου καθώς και όλους εμπλέκονται στις ιατρικές διαδικασίες ενός Νοσοκομείου (δεν θέλουμε να ξεχάσουμε κανέναν, μικροβιολογικά εργαστήρια, ακτινολογικά κ.λ.π.) ήταν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΨΟΓΟΙ στο τριήμερο που μας "φιλοξένησαν"!
-Τους ευχαριστούμε θερμά!