Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013»

Δύο νέα έργα, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης  Θύμιου Σώκου, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» και αφορούν τη Χαλκιδική. Πρόκειται:
1. Το «Αντιπλημμυρικό έργο στο Δ.Δ. Ολύνθου» στο Δήμο Πολυγύρου προϋπολογισμού 2.050.000 €. Το έργο αφορά τη διευθέτηση των δύο κεντρικών ρεμάτων «Β» & «Γ» που διέρχονται διαμέσω του οικισμού του Δ.Δ. Ολύνθου. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκβάθυνση 

Κι όμως ΔΕΝ λέει μόνο ...μαλακίες!

"Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή". (Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος Κυβέρνησης)

Τα μεταπτυχιακά "μαϊμού" ...

Θυμάστε τα μεταπτυχιακά "μαϊμού" και το ντόρο που προέκυψε μετά τις καταγγελίες του Προέδρου των Δασκάλων της Χαλκιδικής! (Δείτε ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ -ΕΔΩ)
Το θέμα βέβαια ξεκίνησε από Χαλκιδική αλλά μάλλον αφορά ολόκληρη την Ελλάδα (δεν υπάρχουν "μάγκες" μόνο στη Χαλκιδική).
Απορίας άξιον είναι το ότι ενώ η υπουργός Παιδείας διέταξε Ένορκη διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) 

Μειώσεις μισθών στην ΑΥΓΗ

Στην ιστορική εφημερίδα της αριστεράς Αυγή, ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών στο τεχνικό τμήμα, αλλά και αλλαγή συμβάσεων σε ημιαπασχόληση.
Το τεχνικό κομμάτι έχει δοθεί από την εφημερίδα σε εργολάβο, ο οποίος προέβη και στις μειώσεις. Μάλιστα σε εργαζόμενη μητέρα της μετατρέπει την σύμβαση σε ημιαπασχόληση και είναι αυτή που επωμίζεται την μεγαλύτερη μείωση μισθού, από 720 καθαρά στα 500 ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο πως μέσα σε μια αριστερή εφημερίδα 

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

"Αναδιάρθρωσης" το ...ανάγνωσμα!

ΚΚΕ για τα σενάρια αναδιάρθρωσης

Σε όποια μορφή αναδιάρθρωσης και αν καταλήξουν, τα τμήματα του κεφαλαίου, τα κόμματά του, μαζί με τους διεθνείς συμμάχους του, όποτε και αν την καταλήξουν, ο λαός θα είναι και πάλι το μεγάλο θύμα, παράλληλα με τα βάρβαρα μέτρα που θα κλιμακώνονται. Γι’ αυτό η μόνη γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης του λαού είναι: Η αποφασιστική του άρνηση να 

Σκόπιμα ή παρεξήγηση;

Ενημερώθηκα με έκπληξη για τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής υπό τη προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη με θέμα το σχεδιασμό των αντιπυρικών μέτρων ως μέλος του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας που συστήθηκε ύστερα από απόφαση του

ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη επί του Αιγάλεω με 72-76 συνέχισε το Στρατώνι. Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν παλλικαρίσια εμφάνιση μέσα σε μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα 400 οπαδών του Αιγάλεω που πολλές φορές ξέφυγαν από τα όρια του επιτρεπτού, αφού η παρουσία μόλις 4 αστυνομικών δεν μπορούσε να τους αποτρέψει από διάφορους τραμπουκισμούς. Η ομάδα μας ξεκίνησε με τις 

Αποστάσεις Ανδρουλάκη απ΄ την κυβέρνηση και φήμες για παραίτησή του

Ένα βήμα πριν την παραίτηση του φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίμης Ανδρουλάκης… Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με κείμενο- φωτιά στο προσωπικό του ιστολόγιο παίρνει σαφείς αποστάσεις από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Μάλιστα κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για τον περίφημο «Χάρτη» που υποτίθεται θα βγάλει τη χώρα απ΄ την κρίση, και αναρωτιέται με νόημα: «Είναι εφικτή η «σωτηρία» με Λάθος Χάρτη;»
Ακολουθεί το κείμενο του Μίμη Ανδρουλάκη

Ληστεία στο Ν. Μαρμαρά

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ν. Μαρμαρά λήστεψαν, σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι, τρεις ένοπλοι.
Οι άγνωστοι ληστές διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο!

Απόψεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ επί της ΜΠΕ της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» Α.Ε.

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη
Αμαλιάδος 17
11523 ΑΘΗΝΑ
Θέμα: Απόψεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ επί της ΜΠΕ του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» Α.Ε.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Το ΤΕΕ/ΤΚΜ επί 20 και πλέον έτη παρακολουθεί και μελετά το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη βόρεια Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτής της μακράς πορείας, τον Οκτώβριο του 2004 και με αφορμή τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής, της ΜΠΕ του έργου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός της εκμετάλλευσης των μεταλλείων Μαύρων Πετρών» είχε διατυπώσει την εξής άποψη: 

Πρόταση χρηματοδότησης του έργου στο Δήμο Αριστοτέλη

“Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Αρναίας - Παλαιοχωρίου Δήμου Αριστοτέλη”.
O Δήμος Αριστοτέλη, προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: “Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Αρναίας - Παλαιοχωρίου Δήμου Αριστοτέλη” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου εμπίπτει σε συγκριτική αξιολόγηση και, εφόσον εγκριθεί, θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100%. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.600.000,00 €.
Σε ό,τι αφορά τον οικισμό της Αρναίας η μελέτη του έργου περιλαμβάνει έργα αντικατάστασης του υφιστάμενου παντορροϊκού δικτύου με χωριστικό δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων. Όσον αφορά τον οικισμό του Παλαιοχωρίου υπάρχει υφιστάμενο δικτύων λυμάτων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί.
Ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό

Λεφτά σίγουρα υπάρχουν. Μόνο τα "μικρόφωνα" σε ημερίδα κόστισαν 8.856 Ευρώ.

Η Ελληνική Γεωργία καινοτομεί πληρώνοντας μόνο για τον Οπτικοακουστικό εξοπλισμό της ημερίδας που έγινε στην Αθήνα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 !!! 8.856 Ευρώ . Στην απόφαση αναφέρεται αναλυτικά το τι χρεώθηκε και αφορά δαπάνες για την μικροφωνική-μεγαφωνική εγκατάσταση, την....... μεταφραστική εγκατάσταση (δύο μεταφραστικοί θάλαμοι -200 δέκτες/ακουστικά, τεχνική γραμματεία), τον προβολικό εξοπλισμό, τον φωτισμό, τη διερμηνεία !!!!(ταυτόχρονη Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), την τήρηση πρακτικών (μαγνητοφώνηση- 

«Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας»!

Χοντρούλη μου, το είπες δεν το είπες, τόσα που έχεις πει ως τώρα δεν πρόκειται να σε πιστέψει κανένας!
-Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο αρχισυντάκτης της Χουριέτ ανήκει σε οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνών διαψεύστηκαν από τον Τσίπρα!

Γενική απεργία στις 11 Μαΐου

Διαμαρτυρία για την οικονομική πολιτική και το νέο πακέτο μέτρων

Απολύθηκε γιατί "πάλευε" με το facebook την ώρα εργασίας

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η απόλυση εργαζοµένης σε αεροπορική εταιρεία χωρίς αποζηµίωση είναι απολύτως νόµιµη, θεωρώντας ουσιαστικά ότι η επανειληµµένη περιήγηση στο facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας µπορεί να κλονίσει τη σχέση εµπιστοσύνης εργοδότριας - υπαλλήλου.
Σύµφωνα µε τις αιτιάσεις της διεύθυνσης, η υπάλληλος αργούσε 

«Τετάρτη έγινε τελικά ο Μυστικός Δείπνος»

Πρωτότυπος ισχυρισµός πανεπιστηµιακού
Στο κλαµπ των σταθερών εορτών θα µπορούσε να µπει το Πάσχα, εάν γίνει δεκτός ο οµολογουµένως πρωτότυπος ισχυρισµός ενός καθηγητή του Κέµπριτζ ότι ο Μυστικός ∆είπνος έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη αντί για τη Μεγάλη Πέµπτη όπως πιστεύεται σήµερα. Ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς, καθηγητής στο φηµισµένο πανεπιστήµιο της Βρετανίας, κατέφυγε στην Αστρονοµία, τα ιερά  

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 και ώρα 14:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ιερισσού, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Ενημέρωση περί πλειστηριασμών, πορεία αγωγών και παρακρατήσεων. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).
2. Ενημέρωση για τα έργα που καταθέσαμε προτάσεις για χρηματοδότηση και η εξέλιξή τους. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)
3. Αποδοχή πιστώσεων. ( Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).
4. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση

Η πένθιμη τελετή στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Τι καινούργιο είπε την Παρασκευή ο Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο και στην κοινοβουλευτική του ομάδα; Τίποτε. Ακριβώς τίποτε. Εκτός αν θεωρήσει κανείς είδηση τη βάφτιση του πακέτου των σκληρών μέτρων που έρχονται σε Οδικό Χάρτη -καμιά πρωτοτυπία κι εδώ, τα ράφια της ανθρωπότητας έχουν γεμίσει 

Προσοχή!

Διώξε τα κατσαριδάκι σου για να διαβάσεις, θα εξαφανίσει όλη την ανάρτηση!