Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη έγινε αόρατος!

Του Θεόδωρου Κουτρούκη
Καθώς συμπληρώθηκαν οι 100 πρώτες ημέρες από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα μπορούσε αποτιμηθεί η διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (ΣΔΕ) στους δήμους της χώρας. Η κατάσταση είναι απογοητευτική. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην «Ελευθεροτυπία» το πρώτο δίμηνο εφαρμογής του θεσμού η θέση καλύφθηκε μόνο σε 20 από τους 180 δήμους.

Παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ"

Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΣΥΝΘΕΣΗ» που στεγάζεται στη Γαληνού 25, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, πραγματοποιεί Πασχαλινό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ».
Η ανάδειξη της προσπάθειας των μελών του Κέντρου Ημέρας αποτελεί πρωτεύοντα στόχο της εκδήλωσης αυτής.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 15 Απριλίου στο χώρο του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» 

Πρωτομαγιά στις Σκουριές!

Την πρωτομαγιά, στο όρυγμα στην τοποθεσία Σκουριές, (Μεγάλη Παναγία) θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις!!
Η Ε.Ο.Δ. (ελληνική ομάδα διάσωσης) θα δώσει την δυνατότητα σε όσους έρθουν να κάνουν FlyingFox, Αναρρίχηση σε βράχια και δέντρα και Rappel!
Σας θέλουμε όλους εκεί!
Για νεότερα θα σας κρατάμε ενήμερους!!! (ΠΗΓΗ)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΕΙΣ...

Πασχαλινός χορός από τον ΑΣ ΑΣΤΗΡ Αγ. Nικολάου

Απάντηση της Επιτροπής Αγώνα Μ. Παναγίας στο Χαρδαβέλα για την εκπομπή της 12ης Απριλίου.

Δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοση τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ των πολιτών.
Γνωρίζετε κύριε Χαρδαβέλα ότι εμείς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής λέμε ΟΧΙ στα μεταλλεία ΘΑΝΑΤΟΥ και δεν πουλάμε τις ζωές μας για μια χούφτα χρυσό?
Γνωρίζετε τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία μας , σε εμάς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, 

Φάγαμε αγγούρια με υπολλείματα φυτοφαρμάκων. Κράτος ....αγγούρια.

Ο τίτλος μπορεί να προκαλέσει αλλά το αποκλειστικό Ρεπορτάζ του Agroschannel αναδεικνύει με ποιό τρόπο λειτουργούν οι έλεγχοι και μόνο ήσυχοι δεν μπορούν να κοιμούνται οι καταναλωτές όταν μάλιστα όπως θα διαβάσετε εντοπίστηκαν αγγούρια απο τα Σκόπια με υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων 

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΞΗΛΩΣΕ ΤΑ ΣΤΑΝΤ ΤΩΝ FREE PRESS ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αυθαίρετη και ανεξήγητη η συμπεριφορά του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και του αντιδημάρχου Α. Κουράκη, κατά της κυκλοφορίας των εφημερίδων free press της Θεσσαλονίκης… Ο αντιδήμαρχος Α. Κουράκης ενήργησε κατά εντολή του Δημάρχου όπως ο ίδιος δήλωσε στα ΜΜ και εντελώς αυθαίρετα αφαίρεσε όλα τα σταντ μέσω των οποίων κυκλοφορούσαν ελευθέρα οι τρεις 

Κ. Μπογδάνος για τους ΧΥΤΑ στη Χαλκιδική

Συνέντευξη, σήμερα 13-04-2011, στο ΡΑΔΙΟ STAR 95.5 fm και στη δημοσιογράφο Ελένη Καραμαγκάλη του  Κώστα Μπογδάνου για τους ΧΥΤΑ.

Ανελέητοι και ραδιούργοι

Αποτελέσματα 2ου Ομίλου Δ΄ Εθνικής

www.periferiako.com
 και η βαθμολογία

Παραιτήθηκε ο προπονητής της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου

Παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός προπονητής της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΥΛΑΧΤΟΣ!
Η παραίτηση του Χρήστου Φυλαχτού έγινε μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Οδυσσέα Κορδελιού και το οποίο έληξε ισόπαλο με τέρματα 1-1.
Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΝΙΚΗΣ επικαλείται προσωπικούς λόγους, δήλωσε πως ευχαριστεί, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, τους ποδοσφαιριστές, τους φίλους της ομάδας και τη Διοίκηση. Παραμένει προπονητής των τμημάτων υποδομής και ΠΑΝΤΑ φίλος και υποστηρικτής της ΝΙΚΗΣ.

"Ορφάνεψε" το Νοσοκομείο Χαλκιδικής;

Πληροφορίες της τελευταίας ώρας αναφέρουν πως το Νοσοκομείο Χαλκιδικής έμεινε χωρίς Διοικητή!
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, Ανδρέα Λοβέρδου παύεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, ΓΣαντής.
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο υπουργός υγείας, σε δηλώσεις του, ανέφερε το νοσοκομείο Χαλκιδικής ως παράδειγμα μη ανταπόκρισης στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του Υπουργείου.

Απόφαση με εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου :«Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», σύστησε Ομάδα Εργασίας για την εξέταση και επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος. Η σύνθεση της Ο.Ε. είναι:
Θεοδοσίου Νίκος, Δρ. Πολ. Μηχ., Επίκ. Καθ., Τομέα Υδρ. και Τεχν.Περιβ. ΠΣ ΑΠΘ
Μοσχούδης Νίκος, Χημικός Μηχανικός, Επ. Συν., Τμ. ΧΜ ΑΠΘ
Μουρατίδης Κυριάκος, Αρχ. Μηχ., μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ
Πρέντζας Σωτήρης, Τοπ.Μηχ., μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
Πέρκα Πέτη, Πολ. Μηχ.-Συγκοιν. MSc, μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ
Τριανταφυλλίδης Γιώργος, Δρ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός, Λέκτορας Τμ. ΧΜ ΑΠΘ
Στην Ο.Ε., εκτός από τα μέλη της, κατέθεσαν απόψεις και κείμενα και οι συνάδελφοι:
Αντωνίου Γιώργος, Πολ. Μηχ. Μέλος Ν.Ε. ΤΕΕ Χαλκιδικής
Παπαγεωργίου Τόλης, Πολ. Μηχανικός
Τσελεπίδης Σάββας, Αρχ. Μηχ., μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ

ΤΕΕ-ΤΚΜ για ΜΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΤΚΜ στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11/4 τοποθετήθηκε κατά της έγκρισης της ΜΠΕ της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Βόρεια Χαλκιδική, αποδεχομένη τα συμπεράσματα του πορίσματος της ειδικής ομάδας εργασίας που συστήθηκε για το σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με το πόρισμα, αποδεικνύεται ότι η ΜΠΕ δεν παραθέτει βασικά επιστημονικά κριτήρια αξιολόγησης της επένδυσης, συμπέρασμα που ενισχύεται και από τα πολλά και κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το ίδιο το Υπουργείο .
Υποστηρίζεται δε ότι, ακόμα και αν ο νόμος αφήνει κάποια περιθώρια, πρέπει να εξετάζονται οι δυσμενέστερες περιπτώσεις και να εξαντλούνται τα προληπτικά μέσα.

Η μεγαλοπρέπεια του Άθωνα και του Αγίου Όρους


- Κάθε έξι μήνες, δύο φορές το χρόνο -Απρίλη, Οκτώβρη – ο ήλιος ξεπροβάλλει πίσω από τον μεγαλοπρεπή Άθωνα , όπως φάνηκε και πάλι σήμερα το χάραμα, από την μεριά της Κασσάνδρας.
- Καλό καλοκαίρι σε όλους.
αγρυπνος παζαριωτης
 
 
 

Απάντηση ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Απάντηση ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ σε σχόλια που αφορούν την χθεσινή ανάρτηση για τον εφιάλτη της ανεργίας.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΠΑΤΑΛΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Αγαπητοί συνδημότες και φίλοι «ετεροδημότες», ο φιλόσοφος των φιλοσόφων, η δική μας ακλόνητη πνευματική παρακαταθήκη, προχώρησε πριν από 2.500 χρόνια σε αυτή τη ρήση, αναλογιζόμενος τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης. Τις δικές μας αδυναμίες. Τις δικές σας αδυναμίες…Αντιπαρερχόμαστε τους χαρακτηρισμούς, άλλωστε, καταφύγιο στις ύβρεις και τις προσβολές βρίσκουν αυτοί που υστερούν σε επιχειρήματα και σε γνώσεις.

Δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού στο Δήμο Αριστοτέλη

O Δήμος Αριστοτέλη, στο πλαίσιο ενίσχυσης του εθελοντισμού, προχώρησε στη δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού.
Οι εθελοντικές δραστηριότητες που πρόκειται να αναπτυχθούν αφορούν κυρίως τον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, καθώς και νέες ανάγκες που έχουν ανακύψει σήμερα, όπως η υποστήριξη ανέργων, η φυσική – περιβαλλοντική προστασία, η υποστήριξη ηλικιωμένων και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.