Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Όλοι είμαστε δότες οργάνων μετά θάνατον!

Εκτός αν έχουμε δηλώσει ρητά εν ζωή το αντίθετο
Τα… χνάρια των Ισπανών σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων πρόκειται να ακολουθήσουν λίαν συντόμως και οι Ελληνες. Σύμφωνα με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατον, εκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Σχολείου τους

Διαμαρτυρήθηκαν, σήμερα, στον Πολύγυρο για τη συγχώνευση του Σχολείου τους, με αυτό των Βραστάμων, οι κάτοικοι των Πλανών.
Συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης του νομού, Πέτρο Πάγκαλο, και τον Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο.

Η μήνυση σε βάρος της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Σας είχαμε υποσχεθεί πως για τη δίωξη της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ θα σας τα πούμε μόλις έχουμε νεότερα στοιχεία. Έχουμε λοιπόν σήμερα και σας τα παρουσιάζουμε να ενημερωθείτε και σεις.
Μηνυτής είναι η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Ζωγράφου στο Δήμο Πολυγύρου, Δικηγόρος, Τριανταφυλλιά Μυλωνά και μάρτυρας κατηγορίας ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός, μας καταλογίζει, η μηνύτρια, "συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση" αναφερόμενη στα σχόλια των αναγνωστών μας που έγιναν στη ανάρτηση όπου και ανακοινώσαμε το ψηφοδέλτιο του Ζωγράφου, προεκλογικά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μήνυση στρέφεται και κατά

Τα σχόλια δικά σας...

"Όνειρα" - Το βουνό Φούτζι στα κόκκινα!

Το 1990 ο υπέργηρος Ακίρα Κουροσάβα γύρισε μία από τις αγαπημένες μου ταινίες: ¨Όνειρα" (Yume / Dreams), σπονδυλωτή, κατέγραψε σ' αυτήν οκτώ όνειρα κι εφιάλτες του. Οι κριτικοί της εποχής δεν ενθουσιάστηκαν, οι συμπατριώτες του δεν κατάλαβαν (ή δεν θέλησαν να καταλάβουν...) τι τους έλεγε στην προτελευταία του

Τελειώνει η ταλαιπωρία των Χαλκιδικιωτών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Πολύ θετική ήταν η αντιμετώπιση του αιτήματος της κοινωνίας της Χαλκιδικής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη συνάντησή του με το βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη με την παρουσία του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πολυγύρου και Ν.Προποντίδας που ζητούν τον τερματισμό της άσκοπης ταλαιπωρίας και της

Μαλώνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου ...

...και καλά κάνει!
Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις για δημόσιες παρατηρήσεις (κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου και σε βάρος Αντιδημάρχου, δεν σας θυμίζουμε ποιον αντιδήμαρχο γιατί θα νομίζει ότι έχουμε

Η πολυγυρινή "πολυκατοικία"...

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και το θέμα: " Έγκριση τεχνικού προγράμματος 2011".
Θεωρητικά ένα από τα σημαντικά θέματα του Δήμου και άσχετα που δεν υλοποιείται κατά 80% τουλάχιστο!!!
Εγκρίθηκε λοιπόν, το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 κατά πλειοψηφία κι εδώ είναι η "είδηση" που βγήκε από τη συνεδρίαση!
Το τεχνικό πρόγραμμα ψήφισε η πλειοψηφία (του Δημάρχου Ζωγράφου) και ένας της ελάσσονος μειοψηφίας (του Θωμά Καπλάνη).

Είμαστε για το γάιδαρο καβάλα...


Πόσο στοίχισε η ιστοσελίδα του ΙΚΑ;
Πόσο στοίχισε η ιστοσελίδα του ΝΑΤ;
Κρατηθείτε καλά και ακούστε το στο βίντεο που ακολουθεί!

Τμήματα υποδομής "Ελπίδας" Πολυγύρου

Τα τμήματα υποδομής της Ελπίδας Πολυγύρου μετά την περσινή επιτυχημένη συμμετοχή τους στην τούμπα πριν από τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ , την Κυριακή 3/4/2011 αγωνίζονται με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης στο γήπεδο της τούμπας πριν από το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ στους pre game αγώνες της super liga και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τον αγώνα .

Τραπεζική δημοκρατία

Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Όταν τον Οκτώβρη του 2008 ο Καραμανλής έδωσε τα πρώτα 28 δις ευρώ στις τράπεζες, ο Παπανδρέου παρέδωσε στη Βουλή μαθήματα σοσιαλιστικής μαχητικότητας. «Με τα λεφτά του ελληνικού λαού και χωρίς εγγυήσεις στηρίζετε τους μεγαλομετόχους και όχι το τραπεζικό σύστημα», είπε. Και δεν έμεινε εκεί: «Δεν θα αφήσουμε να πληρώσει την κρίση η ελληνική οικογένεια και η ελληνική επιχείρηση» συνέχισε

Άγχος και νεύρα στη Συγγρού

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ένοικοι της Συγγρού για τον πρώην γαλάζιο υπουργό με τα 178 εκατ. ευρώ, που φέρεται να έχουν βρεθεί σε λογαριασμούς του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι θέμα χρόνο να δημοσιοποιηθεί απ΄ τις αρμόδιες αρχές το ονοματάκι του πάμπλουτου στελέχους της ΝΔ και όπως και να το κάνουμε

''ΕΦΥΓΕ'' Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ​Σ...

O Ιάκωβος Καμπανέλλης απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαρτίου, μετά από δίμηνη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας πέθανε σε ηλικία 89 ετών.
Το πρώτο του θεατρικό έργο του ήταν

Όταν κόβονται συντάξεις ...

"Περίπου 6,5 εκατομμύρια το μήνα μας κοστίζει η παροχή διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ"!
(Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Άμυνας, στη Βουλή)

Να 'χουμε και το νου μας ...

... δεν πάνε μαζί!

Ιερισσός: "Μερικές φίλες μου..."

Αννούλα: "Κολλημένη με τις συγχωνεύσεις"

Έκαναν Λιβύη την Κερατέα!

ΚΛΕΙΝΕΙ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Η Βοήθεια στο Σπίτι και οι τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτή, μετά από τόσα χρόνια συνεχόμενων παρατάσεων και κοροϊδίας και δεδομένου ότι:
 Η πολιτεία αφήνει 130.000 μοναχικούς, ανήμπορους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ χωρίς φροντίδα

Το "Στίγμα" δίπλα στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΕυχαριστούμε το ΣΤΙΓΜΑ για τη συμπαράστασή του.

Kittila - Χαλκιδική

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Μεγ. Παναγίας για τις δηλώσεις Καραβασίλη από Φινλανδία
Στην Kittila της Φινλανδίας βρέθηκε μαζί με τα "Χρυσωρυχεία Θράκης" η κ. Καραβασίλη Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για να επισκεφτεί το μεταλλείο χρυσού της περιοχής. Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τους αρμόδιους  επιθεωρητές

Το αγροτικό καλάθι.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις της ΕΕ οδηγούν τους λαούς τους στα αδιέξοδα της καπιταλιστικής παραγωγής, των αντιθέσεων και του πολέμου.
Την ώρα που σε πλήρη συμφωνία αποφάσισαν την κλιμάκωση του πολέμου στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων με το «σύμφωνο για το Ευρώ» και το «σύμφωνο σταθερότητας».... 

Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων

Σε ειδική συνεδρίαση της Τρίτης 29/03/2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. Εξειδικεύοντας το στόχο του Υπουργείου για δέσμη ολοκληρωμένων μέτρων που ...

Επίσκεψη στα Μεταλλεία Χρυσού στην Κίττιλα Φινλανδίας

Κιττίλα Λαπωνίας:
Μιά άποψη της επιφανειακής
εξόρυξης και στο βάθος
το εργοστάσιο
Η εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ", έχει υποβάλει για έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ νέα ΠΠΕΑ πριν από περίπου 18 μήνες χωρίς να έχει λάβει, όπως οφειλόταν, καμιά απάντηση.
Μετά από δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της εταιρείας, η Υπουργός ΠΕΚΑ έδωσε την εντολή στην ΕΥΠΕ να προχωρήσει άμεσα σε τεκμηριωμένα αιτιολογημένη απάντηση.
Επειδή οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και διαφόρων φορέων ...

Κερατέα: Αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα!


Φοβερές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Κερατέα. Για 110 μέρες οι κάτοικοι παλεύουν με τα ΜΑΤ και τα χημικά τους για να αποτρέψουν τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή! ...
 

Διαμαρτυρία Π.Α.Σ.Υ.- ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.
Οι αγρότες της ΠΑΣΥ και εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ  υποδέχτηκαν τον υπουργό με διαμαρτυρία όπως και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
-Πάντως το "καλάθι της Κ. Μακεδονίας" που ήταν και το θέμα της συνάντησης, ως όρος είναι και πολύ ...μακακία! ...