Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Η "μάχη" της Κερατέας

Κερατέα: Ήχησαν, κυριολεκτικά, σειρήνες ... πολέμου!

Από τις αρχές Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της Κερατέας αγωνίζονται ενάντια στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α στην περιοχή τους .
Ενάντια στην αστυνομία , το κράτος και τον μεγαλοεργολάβο κύριο Μπόμπολα που έχει αναλάβει το έργο .
Μια πόλη επί 110 μέρες βρίσκεται σε πόλεμο και στρατιωτικό νόμο με αστυνομικά μπλόκα στους δρόμους . Ακούστε τις σειρήνες να χτυπούν για να καταλάβετε την καθημερινότητα μια ολόκληρης πόλης . ...

Ποιοι επιχειρούν να φιμώσουν την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ;

Ευχαριστούμε "ΟΡΜΥΛΙΑ"!
Ευχαριστούμε "aristotelinews"
Ευχαριστούμε "ΠΙΣΤΕΨΕ"

Όλα τα Όμορφα άλογα ...

"Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 40,  ...αφήνουν το μικρό χωριό τους και ταξιδεύουν προς το νότο με σκοπό τη μεγάλη περιπέτεια. Οι περιπλανώμενοι καουμπόη θα καταλήξουν σε μια Μεξικάνικη χασιέντα, δαμάζοντας άγρια άλογα." (κοινωνική ταινία, 2000)
-Την πρώτη τους συνεδρίαση την έκαναν στο Δημαρχείο, πιθανά και την δεύτερη, δεν θυμάμαι.
-Τις δυο - τρεις επόμενες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
-Σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής!
-Άγνωστο πού θα γίνει η επόμενη!!!
Περιπλανώμενοι "άρχοντες" στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. (αυτοδιοικητική ταινία του 2011)

...όταν οι οικολόγοι "αγαπούσαν" την Μαργαρίτα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2008, ημέρα Παρασκευή, στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας (κτίρια πρώην Σχολής Ευελπίδων), θα γίνει η δίκη της τ. Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη.
Την δίκη προκάλεσε ο κ. Ιωάννης Δερμιτζάκης, που με απόφαση του κ. Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, αντικατέστησε τον Ιούλιο του 2005 την κ. Καραβασίλη, επειδή η κ. Καραβασίλη άσκησε κριτική και διατύπωσε τις επιστημονικές της απόψεις, για το σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης της ...

Β' Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κατασκευαστών Ποντιακής Λύρας

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης έχοντας υπόψη:
1. Την Απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης από τις 12-3-2008 για πραγματοποίηση Β΄ Παγκόσμιου διαγωνισμού Κατακευαστών Ποντιακής Λύρας.
2. Την Απόφαση της Βουλής Των Ελλήνων.
3. Tην Απόφαση του Δ.Σ. Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης από τις 11-1- 2011 για τον διορισμό των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Β΄ Παγκόσμιου διαγωνισμού κατασκευαστών Ποντιακής λύρας.
Προκηρύσσει τον Β΄ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κατασκευαστών ...

Βαγιωνάς: «Έκδοση ειδικής άδειας εισόδου των αλιευτικών σκαφών..."

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν.Χαλκιδικής  Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τoν Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, με θέμα « Έκδοση ειδικής άδειας εισόδου των αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Βορείων Σποράδων ».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης ...


Ερώτηση Βαγιωνά, στη Βουλή, για τους ψαράδες της Χαλκιδικής

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν.Χαλκιδικής  Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: "Οι έντονες αντιδράσεις των ψαράδων γρι-γρι και μηχανότρατων στη Χαλκιδική για την επερχόμενη εφαρμογή του κανονισμού της Ε.Ε. σχετικά με τους κανόνες αλιείας στα παράλια."
Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης: ...

Ποιοι επιχειρούν να φιμώσουν την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ;

Ευχαριστούμε το ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ , το 3Feeet halkidikinews, και το Χαλκιδική το blog των Σημάντρων, για τις αναρτήσεις τους που αφορούν την δίωξη της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και την επιχειρούμενη, με τον τρόπο αυτό, φίμωσή της.
-Φίλοι μας, τα blogs δεν μπορούν να τα φιμώσουν! Ας το καταλάβουν όλοι οι επίδοξοι "εκφραστές της νομιμοφροσύνης" και οι φιλόδοξοι λογοκριτές!

Sabaton - "Coat of Arms"

Παρακαλώ ακούστε το ΟΛΟ.... (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ", "ΓΡΑΦΙΚΟΣ", "ΦΑΣΙΣΤΑΣ" κλπ.
Το παρακάτω τραγούδι να το ακούσετε... αλλά οπωσδήποτε μία φορά! ...

ΨΗΦΙΣΜΑ Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντίδας

Στο ευρύτερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει το Πανελλήνιο, οι τοπικές κοινωνίες της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωπες με ακόμα μία μεγάλη πρόκληση: τη διατήρηση των Κέντρων Πρόληψης, ως εργαλεία χρήσιμα ενάντια στα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό και κάθε μορφής νοσηρής εξάρτησης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα θλιβερά αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγουν επίσημοι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από τις εξαρτήσεις σε Πανευρωπαϊκό και Πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και τα ολοένα αυξανόμενα αιτήματα ...

Στάση εργασίας στα κέντρα πρόληψης, 30/3

Ως Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την σωτηρία των δομών μας. Είτε αρέσει είτε όχι στους κάθε λογής υπεύθυνους, τα σημερινά Κέντρα Πρόληψης «δεν είναι η δουλίτσα που μας βόλεψε». Είναι, αντιθέτως, δημιούργημα των διαρκών προσπαθειών των ίδιων των εργαζομένων, κόντρα στις αντίξοες θεσμικές, οικονομικές και λειτουργικές προδιαγραφές των δομών – προδιαγραφές τις οποίες ακόμα και σήμερα εν γνώσει της η Πολιτεία

Στην υγειά μας!

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση πήραμε σήμερα από τον Πταισματοδίκη Πολυγύρου, μετά από μήνυση που έγινε σε βάρος μας για "συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση" !!!
Δεν μας ενοχλεί καθόλου γιατί γνωρίζουμε την υπόθεση και έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Το κέφι μας δεν χαλάει γι' αυτό κερνάμε ουισκάκι στους φίλους και μη.
Θα σας κρατούμε ενήμερους για την πορεία της υπόθεσης!

«Ανάπλαση παλαιού οικισμού Νικήτης».

Στην υποβολή πρότασης στο Τοπικό Πρόγραμμα Ν.Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» προχωρά ο Δήμος Σιθωνίας για την χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση παλαιού οικισμού Νικήτης».
Στο μεταξύ, μετά τη σύσταση εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Μουσείο Νικήτης», θα υποβληθεί σχετική πρόταση στο LEADER για την ολοκλήρωση κατασκευής του Λαογραφικού Μουσείου της Νικήτης, ενώ

Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό...

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό ένας άντρας, ο Χάρης, ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.
Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος ... πήγαν και τις έπιασαν.
Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε.

Βιωματική ομάδα ψυχοθεραπείας


Στην αίθουσα «Χώρος Τεχνών & Αναζήτησης» , στον Πολύγυρο, πρόκειται να λειτουργήσει βιωματική ομάδα ψυχοθεραπείας βασισμένη στην μέθοδο Γκεστάλτ από την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 18:00 .
Την ομάδα θα καθοδηγεί ο ψυχοθεραπευτής Αριστοτέλης Καραμπατζιάς
Πληροφορίες – εγγραφές :
6946931501 Μιλτιάδης Μαρέτας
6946172173 Αριστοτέλης Καραμπατζιάς

Καραγάτσια δεν υπάρχουν στον Πολύγυρο!


Επίσκεψη Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. στη Χαλκιδική

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. και Βουλευτής Κοζάνης κ. Γεώργιος Κασαπίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νομό μας το Σάββατο 2 Απριλίου 2011.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κασαπίδη είναι το ακόλουθο:
09:00 Συνάντηση με Σωματείο Παράκτιων Αλιέων: Ν. Καλλικράτεια.

Μαργαρίτα ΚαραβασίληΔηλώσεις τις Μαργαρίτας Καραβασίλη για την εκμετάλλευση χρυσού.

ΚΚΕ για την υπαγωγή από τον ΟΓΑ στο ΟΑΕΕ

Ερώτηση που οι βουλευτές του   ΚΚΕ Άγ. Τζέκης, Γ. Ζιώγας, και Σ. Καλαντίδου κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με τις δυσβάσταχτες συνέπειες από την υπαγωγή στον ΟΑΕΕ των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ επαγγελματιών από μικρά χωριά και περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: ... 

Εκστρατεία Ecomobility

Στην "εκστρατεία Ecomobility" συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και το 2ο Γυμνάσιο Πολυγύρου.
Οι εργασίες των μαθητών θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι.

Φώτης Κουβέλης για την τραγωδία της Φουκουσίμα.

«Οι πληροφορίες για τις δραματικές εξελίξεις στη Φουκουσίμα μας φέρνουν στο επίκεντρο μιας εκτεταμένης πυρηνικής καταστροφής.
Η εξελισσόμενη τραγωδία έγινε σε μια χώρα τεχνολογικά προηγμένη και κλήθηκε να την αντιμετωπίσει μια καλά οργανωμένη κοινωνία –ίσως το μέγιστο παράδειγμα στο οποίο θα μπορούσε να κριθεί η πυρηνική τεχνολογία. ...