Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Συμβούλιο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.: Να μην γίνει αποδεκτή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) προτείνει να μην γίνει αποδεκτή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ) και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός"!
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
1. Σύσταση και σύνθεση της επιτροπής
Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. έλαβε επιστολή κατοίκων της Ιερισσού, που του ζητούσαν να εκφράσει άποψη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που αφορούσε στην επέκταση της μεταλλευτικής της δραστηριότητας στη Β. Χαλκιδική. Λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του θέματος, συγκροτήθηκε επιτροπή για να --->>>

Σήμερα στο Παλαιοχώρι...

και --->>>

Κινητικότητα στις "Σκουριές" αυτή τη στιγμή.

Όπως μας πληροφορούν, από την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, κινητοποίηση υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή "Σκουριές" της Μ.Παναγίας.
Αναμένεται πως πάνω από 250 κάτοικοι της περιοχής να διανυκτερεύσουν απόψε στο βουνό, μετά τα σημερινά γεγονότα. --->>>

Επεισόδια και στο "Χοντρό δέντρο";

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν και άλλα επεισόδια στην τοποθεσία "Χοντρό Δέντρο" στη Μ. Παναγία. Στην τοποθεσία είχε εκδήλωση σήμερα, παράλληλα με αυτήν του Παλαιοχωρίου, η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την εκδήλωση του Παλαιοχωρίου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη με ομάδα κατοίκων της περιοχής μετέβησαν στο "Χοντρό Δέντρο" για να καταστρέψουν τo πανό της Επιτροπής Αγώνα Μ. Παναγίας.
Έγινε συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων και χρειάστηκε και ασθενοφόρο για τη μεταφορά τραυματισμένου.

Επεισόδια στο Δήμο Αριστοτέλη

Στα χερια ηρθαν κατοικοι της Βορειας Χαλκιδικης, με αφορμη την δημιουργια η οχι εργοστασιου χρυσου στην περιοχη. Ομαδες κατοικων συνεπλακησαν πριν απο λιγο στο Νεοχωρι, με αποτελεσμα να χρειαστει να παρεμβει η αστυνομια η οποια συνελαβε και δυο ατομα που κρατουνται στο ΑΤ Αρναιας. --->>>

Το επιμελητήριο στη DETROP

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετέχει και φέτος στην 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP 2011, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 μέχρι 14 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΗELEXPO, περίπτερο δεκατρία (13) και στα stand 1 έως 14 και 44, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε ένα χώρο 400 τ.μ., θα συμμετέχει --->>>

Δυστυχώς ...

...Οι πληροφορίες μιλούν για συνέχιση των επεισοδίων, που άρχισαν στο Νεοχώρι, στην Αρναία.

Ζητούν ...στήριξη

Από: Επιτροπές Αγώνα: Αρναίας, Σταγείρων Ακάνθου, Μεγάλης Παναγίας,
Προς: Δήμο Αριστοτέλη
Υπόψη: Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χρήστο Πάχτα, Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αριστοτέλη
Παρακαλούμε να ανακοινώσετε από τα μεγάφωνα του Δήμου το Συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής που θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην Ιερισσό με Θέμα:
¨Η Χαλκιδική λέει ΟΧΙ στα Μεταλλεία Χρυσού¨.
Παρακαλούμε να ανακοινωθεί --->>>

Μικροεπεισόδια στο Νεοχώρι.

Σήμερα πριν από λίγη ώρα, όπως μας ενημερώνουν, σημειώθηκαν επεισόδια στην κεντρική πλατεία Νεοχωρίου ανάμεσα σε ομάδα κατά των μεταλλείων και μεταλλωρύχων.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην προσπάθεια των πρώτων να αναρτήσουν αφίσες κατά της επένδυσης της μεταλλουργίας χρυσού.
Όπως μας αναφέρουν οι πρώτοι ήταν "προκλητικοί" και για αυτό ξεκίνησαν τα μικρής κλίμακας επεισόδια.

Παλαιοχώρι, εκδήλωση ΥΠΕΡ της επένδυσης χρυσού.

Η ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!
Με αυτό το σύνθημα-μήνυμα,1200 και πλέον κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής, πολλοί εξ αυτών κρατώντας και ελληνικές σημαίες στα χέρια διατράνωσαν την συναίνεση τους αλλά και την επιθυμία τους στην επένδυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή των Σκουριών.
--->>>

Το "αμερικάνικο" όνειρο...

Δείτε και το 2ο, αξίζει --->>> 

Αναστολή οικοδομικής άδειας του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Σε έλεγχο της οικοδομικής άδειας της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ στη Χαλκιδική προχώρησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Μετά την παρέμβασή τους η Διεύθυνση Πολεοδομίας προχώρησε σε διακοπή εργασιών και στη συνέχεια σε αναστολή εκτέλεσης και ανάκληση. --->>>

ΤΡΕΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
 Μας είπε ότι το πάγωμα των μισθών και συντάξεων οδηγεί σε ύφεση και σε φαύλο κύκλο και κατακεραύνωσε τον Καραμανλή που το πρότεινε. Ύστερα από λίγο ξείπε και προχώρησε στην πολιτική που δεν παγώνει απλώς αλλά ακρωτηριάζει μισθούς και συντάξεις. Και παγώνει τους ανθρώπους, την οικονομία, την αγορά και τη χώρα. --->>>

A.O.Πολυγύρου: Καινούργια αρχή...

Το "μπασκετικό" περιοδικό allstar Basket είχε αφιέρωμα, την περασμένη εβδομάδα, στην ομάδα του Α.Ο.Πολυγύρου και με τον τίτλο "Καινούρια αρχή".
Οι φίλοι του Α.Ο.Π. που δεν έτυχε να πάρουν το περιοδικό μπορούν να δουν και να διαβάσουν το σχετικό αφιέρωμα στη συνέχεια της ανάρτησης. --->>> 

Σεισμός 8,9 ρίχτερ και τσουνάμι στην Ιαπωνία...

Αιμοδοσία στο Ν. Μαρμαρά

Αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος θα γίνει την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Ν. Μαρμαρά και ώρες από 9:00 από 13:00.
Δείτε την αφίσα --->>>

Δεν πιστεύω, να σταματήσετε στα ...φρουτάκια !

Η ΕΙΔΗΣΗ: "Το νομοσχέδιο για την "Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων" παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο".
Η απόλυτα …εισπρακτική, "μπακαλίστικη" και –στην ουσία- άκρως φασιστική δικαιολογία της κυβέρνησης, είναι ότι "…αφού σήμερα ο παράνομος τζίρος όλων των τυχερών παιγνιδιών είναι 10 δις ευρώ ετησίως, γιατί να μην ...παντελονιάσουμε (σαν κράτος), το 2011, τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ;;;"
Σωστή (!) και πάνω απ’ όλα …σοσιαλιστική (!) άποψη, για μια κυβέρνηση, που έχει παραδώσει --->>>