Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Άνοιγμα μπάρας ... Αθήνα - Θεσσαλονίκη 9 ώρες

Στα 10 στρέμματα η δόμηση σε οικόπεδα Natura

Στα 10 στρέμματα παραμένει το όριο δόμησης για τις περιοχές Natura ενώ σύμφωνα με τροπολογία που έφερε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, θα πρέπει να έχουν πρόσοψη 45 μέτρων σε κοινόχρηστο δρόμο. Κατ' εξαίρεση θα επιτρέπεται η δόμηση σε οικόπεδα τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που έχουν μετεγγραφεί μέχρι 1η Μαρτίου του 2011.
Όσα οικόπεδα δημιουργήθηκαν --->>>

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Το "πραγματικό" Διάγγελμα του ΓΑΠ, πριν από λίγο...

" Ελληνικέ Λαέ…
Σήμερα, έθεσα την Αντιπολίτευση προ των ευθυνών της, ενόψει της …κακοκαιρίας, που έπληξε τη χώρα και μπροστά μάλιστα στη νέα επιδείνωση, που προβλέπει κι ο ...Αρνιακός στον ΑΝΤ1, τον οποίο –παρεμπιπτόντως σας λέω- ότι παρακολουθώ, από τότε που σταμάτησε να λέει τον καιρό η Πετρούλα στο STAR…
Τους είπα, λοιπόν:
Εγώ ρε, σαν Αντιπολίτευση, πήγα στους εγκλωβισμένους στα χιόνια και πούντιασα…
Εσείς τώρα πήγατε …σαν Αντιπολίτευση; εεε ;;; πήγατε ;;;
Αυτά τους είπα κι αυτοί μου έλεγαν, άλλα αντ' άλλων, κάτι άσχετα δηλαδή, για …χρεωκοπίες και τέτοια…
Εγώ τους κάλεσα για το μεγάλο θέμα –που χιονίζει μήνα Μάρτη δηλαδή- κι αυτοί, εντελώς ανενημέρωτοι, δεν είχαν μαζί τους, ούτε …αλυσίδες…
Καμία συναίνεση, λοιπόν. Προχωράμε μπροστά μόνοι μας, ν’ αντιμετωπίσουμε την …επέλαση του χιονιά..."

Οι χρυσοί σκούφοι Moody’s

Όσο πολύπλοκη και αν φαίνεται η λειτουργία της οικονομίας, υπακούει σε κανόνες που μοιάζουν αρκετά με τους εμπειρικούς κανόνες λειτουργίας μιας επιχείρησης. Υπάρχει η παραγωγή, τα έσοδα, τα έξοδα και ενίοτε οι κλεψιές. Σε όλα αυτά προστίθεται η φήμη της επιχείρησης. Η αξιολόγηση μιας επιχείρησης μέσα από την φημολογία και την εικόνα της δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση. Πολλές φορές ο αντίπαλος μπορεί να δημιουργήσει ψεύτικες φήμες ή να αξιοποιήσει υπάρχουσες για να επικρατήσει στην αγορά.
Ας πάμε τώρα στην οικονομία. Στην Ελλάδα, τα --->>>

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η 8η του Μάρτη είναι παγκοσμίως η ημέρα αναγνώρισης και τιμής των αγώνων της γυναίκας. Της γυναίκας μάνας, της γυναίκας συντρόφου, της εργαζόμενης γυναίκας.
Αν και στην χώρα μας έχουν αλλάξει πολλά για τη συμμετοχή της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο φύλων εξακολουθούν να υφίστανται.
Οφείλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, όχι μόνο στις 8 του Μάρτη αλλά κάθε μέρα, για να διαμορφώσουμε τους κανόνες μιας πραγματικής ισότητας --->>>

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Από την Αλεξάνδρα Γωγούση- Σκανδάλη

Στις 8 Μαρτίου 1857 οι υφάντριες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης ξεσηκώθηκαν, απαιτώντας να εργάζονται μόνον 10 ώρες την ημέρα, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους και όχι 16 εξαντλητικές ώρες, όπως μέχρι τότε γινόταν. Ζήτησαν ακόμη να...
παίρνουν το ίδιο μεροκάματο με τους άνδρες.
Την εξέγερση αυτή, κατέστειλε με βία και αίμα, η αστυνομία, που κλήθηκε να λύσει το θέμα. 120 χρόνια μετά, το 1977, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως “Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή ειρήνη”.
Έκτοτε και ιδίως τα τελευταία χρόνια, την ημέρα αυτή, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε --->>>

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση που στην ουσία είναι να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό, αν θα είναι μεταξωτό, τρίχινο ή δεν ξέρω τι.
Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οποιαδήποτε όμως συμφωνία κι αν υπάρξει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα είναι το κρατούμενο: Νέα δυσβάσταχτα, αβάσταχτα μέτρα --->>>

Κληρώθηκε το αυτοκίνητο από τη ΝΙΚΗ Πολυγύρου.


Κληρώθηκε το αυτοκίνητο της λαχειοφόρου της ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σήμερα 8 Μαρτίου 2011.
Η κλήρωση έγινε σύμφωνα με αυτήν του Λαϊκού Λαχείου. Πρώτος αριθμός του Λαϊκού είναι ο 37565 κατά συνέπεια και σύμφωνα με τους όρους της λαχειοφόρου το αυτοκίνητο κερδίζει ο λαχνός της ΝΙΚΗΣ με αριθμό 7565.
-Να το χαίρεται ο τυχερός, καλοτάξιδο!

11-12 ΜΑΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Να τολμάμε να αγωνιζόμαστε, να τολμάμε να νικάμε...
Διήμερο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) την Παρασκευή 11/3 και Σάββατο 12/3.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), συνιστώσα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που με 2 ημέρες μουσικής, χορού, θεάτρου, θεματικών εκθέσεων και κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων επιδιώκει να αναδείξει την διαφορετική πολιτική, κινηματική και πολιτιστική πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στο επίκεντρο της κρίσης και της επίθεσης που δέχονται --->>>

Αποκριάτικ​ες εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο

Συνέχεια --->>> 

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΒΑΓΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (Α.Π.12629/8-3-2011) προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, με θέμα «Ένα βήμα πριν την χρεοκοπία 6.500 χιλιάδων μικρών και μεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων της χώρας. Στο χείλος της καταστροφής δεκάδες τέτοιες επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής λόγω της συναλλαγής τους με ένα « κράτος-κακοπληρωτή».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης --->>>

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΥΡΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η ημέρα αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για να εκφράσουμε την αγάπη μας και την εκτίμησή μας στη Γυναίκα -μάνα, αδελφή, σύζυγο, φίλη, που έχει αποδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στους πολλαπλούς της ρόλους.
Αναμφισβήτητα, η θέση της γυναίκας έχει αναβαθμιστεί και η γυναίκα έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει σπουδαία πράγματα καταλαμβάνοντας τα υψηλότερα αξιώματα και καταρρίπτοντας παραδοσιακές στερεότυπες αντιλήψεις.
Τίποτε, βέβαια, δεν κατακτήθηκε, χωρίς --->>>

ΛΗΞΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τα περισσότερα σχόλια να είναι θετικά, ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου, «ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2011». Η μεγάλη αλλαγή των ρόλων καρναβαλιστή – θεατή τελικά κέρδισε τις εντυπώσεις και των περισσότερων επισκεπτών που πλημμύρισαν τον Πολύγυρο την Κυριακή 6 Μαρτίου. Ήδη από το προηγούμενο διάστημα οι τοπικοί φορείς είχαν δεχτεί θετικά τη νέα αυτή πρόταση και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίησή της.
Από νωρίς το μεσημέρι οι φορείς της πόλης και του δήμου είχαν πάρει τις θέσεις τους επί της οδού Πολυτεχνείου και στον Πεζόδρομο, με τις ψησταριές, τις ορχήστρες, τα άρματα και τα δρώμενά τους κρατώντας --->>>

Από σήμερα….. Α Ν Ω Ν Υ Μ Ω Σ !

Του Βλάση Γωγούση
Φίλοι και φίλες μου, αναγνώστες , αναγνώστριες και....ενδιάμεσοι!
Τι κακό είναι πάλι αυτό!
Στον διαγωνισμό «αναγνωσιμότητας ηλεκτρονικού τύπου», με ανακήρυξαν πρώτον (και με…. διαφορά) και στ `TAXALIA και στο Face και στο Respentza και σ` όποιο κανάλι «σκάζω μύτη» , χαμός γίνεται !
Από 10 μέχρι …30 σχόλια και τι σχόλια , μακροσκελέστατα (οι μισοί με…. βρίζουν , βέβαια !!).
Εν πάσει περιπτώσει , όλος ο χαλασμός οφείλεται στο γεγονός ότι αρθρογραφώ η σχολιάζω…. επωνύμως.
«Χαλνάς την πιάτσα,… καρντάσι» (!) ,μούπε χθές στο τηλέφωνο , ένας με βαρειά κι` ασήκωτη φωνή,.
«Τι λέτε ντόκτορα - μούστειλε μήνυμα ένα άλλος – αν βρίσω επωνύμως ,την άλλη μέρα θα… μπουκάρει το ΣΔΟΕ στο μαγαζί μου». (σωστοοοοοοοοοός!!).
-«Δεν φθάνει που υπογράφεις, βάζεις δίπλα και «ιατρός», ψαρεύουμε, ψαρεύουμε πελάτες ;;» μούστειλε μήνυμα μια… τρίτη! --->>>

«Διοργάνωση ενημερωτικής εσπερίδας»

Η Υπηρεσία μας (ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΠΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ & Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα με θέμα:
«Tuta absoluta, μέθοδοι αντιμετώπισης»
την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:00μμ, στην Αίθουσα των Απανταχού Τριγλιανών στη Ν.Τρίγλια Χαλκιδικής.
Θα γίνει ενημέρωση για το νέο σημαντικό εχθρό της τομάτας καθώς και παρουσίαση προγραμμάτων --->>>

ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Ν.Καλλικράτειας


Γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του Κενταύρου
Επιμέλεια : Σταύρου Μάκης
Διακοπή για το τριήμερο της αποκριάς είχε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας . Ο προπονητής της ομάδος κος Καραμουσαλίδης Γεώργιος θέλοντας να ξεκουράσει τους παίχτες του, τους έδωσε ρεπό την περασμένη Τρίτη ενώ την Πέμπη δόθηκε φιλικό με τους εφήβους του Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο , όπου δοκιμάστηκαν διάφορα σχήματα και τεχνικές και δόθηκε ευκαιρία στους νεαρούς παίχτες της ομάδας να αγωνισθούν --->>>

H Δημοκρατική Αριστερά για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός σε μια προεκλογικού τύπου ομιλία, περιέγραψε με πολύ γλαφυρό τρόπο, πώς έφτασε η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ξεχνώντας-προφανώς ηθελημένα-ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει τη χώρα τα 21 από τα 36 χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα: Τι θα κάνει για να μη διαλυθεί η κοινωνία από την πίεση της οικονομικής κρίσης!

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, είναι καθιερωμένη εδώ και 101 χρόνια, χάρις στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των δυο φύλων. Οι δράσεις των φεμινιστικών και γυναικείων κινημάτων έχουν συμβάλει, ώστε να υπάρξουν μια σειρά από αποτελέσματα και θετικές νομοθεσίες σε πολλά κράτη. Η σύμβαση του ΟΗΕ για την κατάργηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών αποτελεί μια καλή θεσμική βάση, αρκεί να --->>>

Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη

Με αεροπορικές επιδρομές οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν σήμερα την προσπάθεια επανακατάληψης μιας εκ των τεσσάρων πόλεων που αποτελούν το επίκεντρο της εμφύλιας σύγκρουσης των τελευταίων ημερών. Ο ΟΗΕ και η ΕΕ στέλνουν αντιπροσωπείες στην Τρίπολη.
Δυο αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι πραγματοποιήθηκαν --->>>

8η Μάρτη : Ημέρα της γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1910. Κατά τη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη των Σοσιαλιστριών, στην Κοπεγχάγη, μετά από πρόταση της σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν, καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημέρα προς τιμήν των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας των βιοτεχνιών της Νέας Υόρκης, που στις 8 Μάρτη του 1857 ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίες, λιγότερες ώρες εργασίας και ίση αμοιβή --->>>

"Η ζωή είναι Γυναίκα"

Tom Waits……..

Ένας προικισμένος στιχουργός, συνθέτης και καλός αφηγητής, ο Tom Waits άρχισε να δημιουργεί και να εμφανίζεται στην μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του '60…..
Με βάση την jazz, τα blues, την pop και avant-garde και την rock, συνδύαζε “offbeat” ενορχηστρώσεις με το δικό του τρόπο, με το πιάνο του και την κιθάρα του, με στίχους που αντικατοπτρίζουν την επιρροή των συγγραφέων Jack Kerouac and Charles Bukowski…….
Γεννημένος σε μια μεσοαστική οικογένεια στην Καλιφόρνια, αλλά ερωτευμένος με την --->>>

"Οικολογικοί προβληματισμοί: Παραγωγικός τομέας και περιβάλλον"

Tο παρακάτω άρθρο του Νίκου Γεωργακάκη, όπως και μία ομιλία-τοποθέτησή του ΕΔΩ,  θεωρείται, τουλάχιστον από μας, εξαίρετο και είναι πάντα επίκαιρο! Επίσης θεωρούμε ότι είναι καλό να ακούγονται απόψεις μετρημένες και στηριγμένες σε ευαισθησίες και συγχρόνως στη λογική. Το άρθρο το βρήκαμε στο σύνδεσμο: (ΑΥΓΗ της 5-5-2009)

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ* 05/05/2009
Οι Ευρωεκλογές αποτελούν μία πρόκληση όχι μόνο για να εξετάσουμε κάποια σύμπραξη με ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο «επώνυμων» από τον Οικολογικό χώρο, αλλά και για προβληματισμό γιʼ αυτό καθαυτό το οικολογικό μας στίγμα. Οφείλουμε να εξηγούμε γιατί το πρόγραμμα και οι δράσεις μας είναι πιο ολοκληρωμένες ώστε να κερδίζουμε ευαίσθητους συμπολίτες με παράλληλη ευρύτερη αριστερή συνειδητοποίησή τους.
Προφανώς οφείλουμε να επιζητούμε κοινές δράσεις με κάθε ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται οικολογική, όμως οφείλουμε να παίρνουμε υπόψη, ότι, στην Ελλάδα δεν είσαι πάντα αυτό που δηλώνεις. Οι πραγματικοί οικολόγοι, όσοι αντιμετωπίζουν το περιβάλλον --->>>

Η ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου για τη λειτουργία των Σχολείων στις 8/3!