Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Μάσκα - γίγας στη Ξάνθη βάζει την πόλη στο βιβλίο Guinness


Η αποκριάτικη μάσκα  έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα.
Οι Ξανθιώτες κάτι ξέρουν, τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Γνωρίζουν κάποια τεράστια καρναβάλια της Ελλάδας, τα οποία και θα τη χρειαστούν!

Η πράσινη τουριστική Χαλκιδική θα γίνει νταμάρι;

Ένα τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα απειλεί τη Χαλκιδική, αν το κράτος και η κυβέρνηση που στα λόγια είναι υπέρ της πράσινης ανάπτυξης υποκύψουν στις επιχειρηματικές πιέσεις του νέου ιδιοκτήτη των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.
Η μεταλλευτική επιχείρηση χρυσού έχει δραστηριότητα σε τρεις θέσεις εξόρυξης.
Η ιδιοκτήτης των ορυχείων που λειτουργούσαν με την εταιρική φίρμα TVX ήταν η European Goldfields (Καναδικών συμφερόντων) και σχεδίαζαν επεκτάσεις στην περιοχή της Ολυμπιάδας, αλλά δεν εγκρίθηκαν για περιβαλλοντικούς λόγους από το ΣτΕ. Μετά την άρνηση της πολιτείας να επεκταθούν, η TVX κήρυξε πτώχευση.
Τον Δεκέμβρη του 2003 η κυβέρνηση --->>>

Αλήθειες και ψέματα για τα μεταλλεία Χαλκιδικής

Για όλες τις εξελίξεις, τα σχέδια, τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και τις οικολογικές ευαισθησίες και περιβαλλοντικές αντιρρήσεις ο «ΑτΚ» απευθύνθηκε στο γενικό διευθυντή της «Ελληνικός Χρυσός», το μεταλλειολόγο Πέτρο Στρατουδάκη. Πρόκειται, κατά γενική ομολογία, για την «ψυχή» ενός πρότζεκτ που φιλοδοξεί να συνεχίσει την πανάρχαια παράδοση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.
Κύριε Στρατουδάκη, πού ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση της έκδοσης των αδειών για την πραγματοποίηση της επένδυσης για τη μεταλλουργία χρυσού στη Β. Χαλκιδική;
Από την αρχή θέλω να πω ότι η επενδυτική μας πρόταση δεν αφορά μόνο τη μεταλλουργία χρυσού, αλλά τη συνολική αξιοποίηση του μεταλλευτικού δυναμικού της ΒΑ Χαλκιδικής. Ξέρετε, αυτό είναι πολύ σημαντικό, με την έννοια ότι δε μιλάμε για μια ευκαιριακή --->>>

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ Για την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τις νέες γυναίκες, τις μετανάστριες.
Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, γυναίκες και άνδρες, να δέχονται βαριές τις συνέπειες από την όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, μέτρα προσυμφωνημένα με την ΕΕ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου και καθόλου προσωρινά. Μέτρα που περιέχονται στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέτρα που καταγράφονται στις συνθήκες --->>>

Θεατρική Ομάδα Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ»: ΜΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : Η Συνωμοσία των Παιχνιδιών

Παρασκευή , 11 Μαρτίου 2011 στον Πολύγυρο, ώρα 20:30
Για μία μόνο φορά θα παιχτεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου η παράσταση «Μαγική Ιστορία: Η Συνωμοσία των Παιχνιδιών» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Τάνιας Κίτσου.
Ξεκινώντας από μια ιστορία που αντηχεί ένα παμπάλαιο παραμύθι, στήθηκε μια παράσταση για την ελευθερία, τόσο σαν πολιτική βούληση όσο και σαν αναφαίρετο δικαίωμα της ύπαρξης, ενάντια σε κάθε είδους μισαλλοδοξία.
Μιλάει για ένα κακό μάγο που έχει στη εξουσία του ένα κουτί και μέσα του ζουν τρία ανδρείκελα- παιχνίδια, δεμένα με μάγια για να τον υπηρετούν.
Στο κουτί υπάρχει επίσης ένα μαγικό φλάουτο : φτάνει να παίξεις την σωστή μελωδία --->>>

Στα 56 σου έλα στο Καρναβάλι του Πολυγύρου! Έχεις μέλλον!

"KALIO" Συγχαρητήρια και Καλή συνέχεια!

Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ έχει κάθε λόγο σήμερα να είναι ιδιαίτερα χαρούμενη!
Η χαρά οφείλεται στην έναρξη της συνεργασίας του σκιτσογράφου "ΚΑΛΙΟ" (Δημήτρης Καλαντζής) με την εβδομαδιαία εφημερίδα πανελλήνιας Κυκλοφορίας "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" !
Ο ΚΑΛΙΟ είναι συνεργάτης και προπάντων ΦΙΛΟΣ της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, από τη γέννηση του blog!
-Δημήτρη, σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο! Σου αξίζουν πολλά! Συγχαρητήρια!
Να θυμίσουμε  και μια άλλη σημαντική συνεργασία, αυτήν  του επίσης Πολυγυρινού και φίλου σκιτσογράφου Πέτρου Τσιολάκη με την εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"! 

Το Πολυγυρινό Καρναβάλι 2011

Αλλαγές είχαμε φέτος στις εκδηλώσεις της αποκριάς στον Πολύγυρο!
Η βασική αλλαγή, πέραν του αναγκαίου κακού του οικονομικού,  ήταν στο ότι αντιστράφηκαν οι όροι καρναβαλιστών και θεατών, δηλαδή στατικοί ήταν οι καρναβαλιστές αυτή τη φορά , κάθε ομάδα στο στέκι της, και οι θεατές ήταν αυτοί που μετακινούνταν από "στέκι" σε "στέκι" να δουν τους καρναβαλιστές, να διασκεδάσουν μαζί τους δοκιμάζοντας τα ψητά και το κρασί! --->>>

ΝΥΧΤΑ ΜΙΚΡΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ


- ΝΥΧΤΑ ΜΙΚΡΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ --->>>

Πώς είναι καλύτερα;

"Θα ήθελα να μάθω τι λένε οι πολίτες του Πολυγύρου για τις διαφορές των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων με αυτών των προηγούμενων ετών. Ποια μορφή προτιμούν;"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Αγαπητέ φίλε Γιώργο (για μας Γιώργος, αναγνώστης για τους ...αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, σε μας είναι πάντα γνωστή η ταυτότητα κάθε "αναγνώστη"), και μεις θέλουμε να το μάθουμε!
Την άποψή μας θα την πούμε σε επόμενη ανάρτηση!
Ας πουν οι φίλοι μας αναγνώστες την άποψή τους μέσω των σχολίων! 

Πολύγυρος: Απόκριες 2011

ΕΠΩΝΥΜΑ Ή ΑΝΩΝΥΜΑ;


του ΒΛΑΣΗ ΓΩΓΟΥΣΗ ΙΑΤΡΟΥ
Αγαπητοί αναγνώστες της RESPENTZA:
Αρθρογραφώ συχνά σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
ΠΑΝΤΑ επώνυμα και ενυπόγραφα.
ΔΕΝ απορρίπτω, βέβαια, την ανώνυμη αρθρογραφία και τον ανυπόγραφο σχολιασμό, υπό έναν ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ όρο, όμως:
Τα αναφερόμενα, να εκτίθενται με ευπρέπεια είτε οι απόψεις είναι θετικές, είτε είναι αρνητικές και επικριτικές -ελεύθεροι άνθρωποι (υποτίθεται!) ότι είμαστε!
Όταν όμως τα ανώνυμα άρθρα και σχόλια είναι υβριστικά, απειλητικά, η συκοφαντικά, έχω την γνώμη ότι οι υπεύθυνοι του ιστολογίου δεν πρέπει να τα δημοσιεύουν.
Εναλλακτική πρόταση: Τα κείμενα --->>>

Καρατζαφέρης: Λύση εκτός δικαστηρίων για Βατοπέδι

Με Βυζαντινές τιμές υποδέχτηκαν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Βατοπέδι είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά αφοσίωσή του στην Ορθοδοξία.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε διεξοδική συζήτηση με τον ηγούμενο Εφραίμ για όλα τα θέματα που αφορούν τη μοναστική αδελφότητα, μεταξύ των οποίων και αυτό της διαφοράς μεταξύ της --->>>