Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο «Δράκουλας της Τρανσυλβανίας» και οι Δράκουλες της Ελλάδας

Διάλογο για την μείωση του δημοσίου χρέους ζητά και ξαναζητά ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Και διαμαρτύρεται και εκπλήσσεται και δυσφορεί επειδή η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέρχονται και δεν κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου.
Κακώς δυσφορεί ο υπουργός. Δεν πρόκειται μόνο για γινάτι, αλλά για πολιτική στάση που ευλόγως κρατά η αντιπολίτευση. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το πικρό ποτήρι θα το πιει μέχρι τέλους μόνη της η κυβέρνηση. Ένα πικρό ποτήρι που έχει καταλήξει σε δηλητηριώδες κοκτέιλ, καθώς έχουν προστεθεί σ’ αυτό και αρκετές σταγόνες εσωκομματικής αμφισβήτησης.
Και θα το πιει το πικρό αυτό ποτήρι όχι μόνο επειδή προεκλογικά έλεγαν πως είχαν --->>>

Η Υπουργός Περιβάλλοντος δεκανίκι στα χρηματιστηριακά παιχνίδια της European Goldfields;

Στις 23 Φεβρουαρίου το Reuters δημοσίευσε δηλώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος κας Μπιρμπίλη, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν είναι ακόμα έτοιμη να δώσει στην Ελληνικός Χρυσός, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην European Goldfields, άδεια για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην Χαλκιδική, λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο η κα Μπιρμπίλη δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχει πολωθεί το θέμα… Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρξει και άλλη διαβούλευση”, ενώ είπε ότι θέλει να διασφαλίσει πως το έργο δεν θα δημιουργήσει --->>>

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ στο Ν. Μαρμαρά

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
“ ΠΑΡΘΕΝΩΝ”
ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ :
ΠΑΙΔΙΑ –ΕΦΗΒΟΙ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κο ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
ΚΙΝ. 6945801352

Συμπαραστάτης Δημότη και Επιχείρησης στο Δήμο Πολυγύρου.

Έληξε πριν από λίγο η διαδικασία της επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Πολυγύρου.
Υποψήφιοι ήταν οι: Σακελάρης Ζαφείρης (Αρχιτέκτονας, πρώην Δήμαρχος Ανθεμούντα, πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Α.Μακεδονίας και Θράκης, πρώην Πρόεδρος ΤΕΔΚ Χαλκιδικής), Βασίλης Σπυρόπουλος (Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου) και ο Απόστολος Φυργάδης (Δικηγόρος).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή, που έγινε με μυστική ψηφοφορία, ήταν η συγκέντρωση των 2/3 των προτιμήσεων του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων (Το Δ.Σ. απαρτίζεται από 27 μέλη). Σύμφωνα με την παραδοχή του Δημάρχου Ζωγράφου και των επικεφαλής των μειοψηφιών υπάρχει "κενό νόμου" αφού δεν προβλέπεται τι και πότε γίνεται αν καμιά υποψηφιότητα δεν --->>>

Καρναβάλι Σημάντρων 2011. Πρόγραμμα εκδηλώσεων

H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

άγρυπνος παζαριώτης

Πολύγυρος Τσικνοπέμπτη 2011

Εικαστικό Ανθολόγιο, Αποκριές Πολύγυρος 2011

Νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με την δική τους πολιτιστική δημιουργία..
Κάθε μέρα από 19.00 - 22.00 και έως 6/3/2011 και την Κυριακή της μεγάλης παρέλασης από 10 το πρωί στον χώρο τεχνών "ένεπε μούσα" (50 μέτρα από την πλατεία Εθνικής Τράπεζας - Εμμανουήλ Παππά) (Εγκαίνια 23/2/2011)
Συμμετέχουν με τα έργα τους.: Ζαγορίτη Ευμορφία, Μπιτσιός Αθανάσιος, Γαλατά Ιωάννα.
Το video από τα εγκαίνια. --->>>  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την παράνομη πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε»

Οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παράνομη πώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», δήλωσαν :
Όπως έχουμε καταγγείλει, τον Δεκέμβρη του 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υφυπουργό Οικονομίας τον σημερινό Δήμαρχο Αριστοτέλη, τον κ. Χ. Πάχτα, υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Η μεταβίβαση --->>>

ΑΡΝΑΙΑ - ΑΠΟΚΡΙΑ 2011

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Αρναίας διοργανώνουν την Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ στη Κεντρική πλατεία, την «ΚΟΥΡΑΧΑΝΙΑΔΑ». Ένα μοναδικό υπερθέαμα με Μασάλια και φιγούρες . Συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι μασαλιολόγοι του πλανήτη, μαζί με την ορχήστρα τους. Το εξωπραγματικό υπερθέαμα συμπληρώνεται από

• Ύποπτους μασκαράδες
• Γνωστούς Dj y της περιοχής
• Γευστικότατο κουρμπάνι
• Άφθονα κρασιά και σουβλάκια
• Τον πατροπαράδοτο ΧΑΣΚΑ, με χαλβά πλακούδα
• Παραδοσιακό Ρακόμελο και --->>>

Απόκριες 2011 στον Πολύγυρο.

Μια διαφορετική πρόταση για τον εορτασμό της Αποκριάς στον Πολύγυρο παρουσιάζει φέτος ο Δήμος Πολυγύρου. Μετά από τις συναντήσεις – συσκέψεις με τους φορείς της πόλης, που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια ή θα συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις, η πρόταση που παρουσιάζεται ανατρέπει τα δεδομένα και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Αποκριά στον Πολύγυρο.
Η φθίνουσα πορεία των εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια δεν δικαιολογούσε τα μεγάλα ποσά που δαπανούνταν αλλά και η συμμετοχή του κόσμου χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και μικρότερη και περισσότερο παθητική. Ιδιαίτερα στην κορύφωση των εκδηλώσεων, την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων, ο κόσμος παρέμενε σιωπηλός θεατής χωρίς να μπορεί να πάρει μέρος στα δρώμενα ενώ η διάρκεια της παρέλασης (μια ώρα περίπου) δεν ήταν αρκετή για να τους ικανοποιήσει --->>>

Καρναβάλια! Α, Καρναβάλια!

ΟΠΩΣ Ο ΚΕΡΕΜ*

Αφιερωμένο σ’ αυτούς που με κόπο και θυσίες αγωνίστηκαν, και αγωνίζονται για να αποτρέψουν τη κατασκευή εργοστασίων χρυσού.

ΟΠΩΣ Ο ΚΕΡΕΜ*
Είναι βαρύς ο αγέρας σα μολύβι
Φωνάζω
Φωνάζω
Φωνάζω

Ελάτε γρήγορα
Σας φωνάζω
να λειώσουμε
το μολύβι.
--->>>

Το θολωμένο μας μυαλό…

«Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» : “ Eίμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε 1.5 δις ευρώ στην Β.Α. Χαλκιδική”. Οι οικολογικές οργανώσεις και μεγάλη μερίδα των κατοίκων της περιοχής μιλούν για ολική καταστροφή.
Δήμαρχος Αριστοτέλη Χ. Πάχτας : “ Ξεκινήσαμε, και σωστά ξεκινήσαμε. Σύντομα θα δοθούν οι εγκριτικές άδειες και η περιοχή θα βγει από τη μιζέρια ”.
Βουλευτής Λαφαζάνης Α.: “Πήραμε γενναία απόφαση, είπαμε ναι για τη μεταλλουργία χρυσού με αυστηρούς όρους προστασίας του περιβάλλοντος. Οι λίγοι που αντιδρούν εξυπηρετούν σκοπιμότητες ”.
Zαχοράκης Ν., με σηκωμένο γιακά, και Μοσχόπουλος Β., με ύφος βλοσυρό, ανέλαβαν πρωτοβουλία, « ως ειδικοί επιστήμονες », να διαφωτίσουν την τοπική κοινωνία, με διαβουλεύσεις στη Θεσσαλονίκη, για την αναγκαιότητα της επένδυσης και της --->>>

“Η Πρόκληση της νέας αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης – Θεσμική λειτουργία, δυνατότητες και προοπτικές»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και τα μέλη της Παράταξης « Κεντρική Μακεδονία – Μέτωπο Ανάπτυξης» του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα
“Η Πρόκληση της νέας αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης – Θεσμική λειτουργία, δυνατότητες και προοπτικές»
που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 26-2-2011 στις 10.30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/T.Κ.Μ (Μ. Αλεξάνδρου 49) ,
με εισηγητές τους κκ. --->>>

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη μεθόδευση συγκρότησης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ στο Δήμο Αριστοτέλη

Αληθεύει ότι ο Δήμος Αριστοτέλη ειδοποίησε έγκαιρα και επιλεκτικά τους ‘δικούς’ του φορείς για ορισμό εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και άφησε τους υπόλοιπους να ενημερωθούν μέσα σε πέντε μέρες μόνο από ανακοινώσεις στα δημοτικά καταστήματα και το ίντερνετ;
Σύμφωνα με τον κ. Μοσχόπουλο, ‘θεσμικό’ εκπρόσωπο στην «Πρωτοβουλία Πολιτών Αριστοτέλη»(!!!!), στη γνωστή εκδήλωση του Βελλίδειου, η Επιτροπή ‘θα επιληφθεί της διαβούλευσης για τα μεταλλεία χρυσού’.
Να βγεί ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Πάχτας να το διαψεύσει γιατί εκτός από το ό,τι το θέμα είναι σοβαρότατο, επισύρει και διοικητικές κυρώσεις. Αυτό είναι βέβαια το ελάχιστο, αφού θα αναδείξει σκοπιμότητες και προσχήματα περί Δήμου ‘όλων των πολιτών’ και διαπλοκή σε συμφέροντα με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Να δοθεί έγκαιρα η ευκαιρία για να --->>>

Voodoo Child ! ! !

Οι περισσότεροι από τους μεγάλους κιθαρίστες της εποχής μας έχουν κατά κάποιο τρόπο επηρεαστεί από τον Jimi Hendrix …… Η μουσική του είναι τόσο καλή σήμερα, όπως ήταν τότε…… Βλέπω ακόμη και σήμερα παιδιά που προσπαθούν να τον μιμηθούν, να φορούν μπλουζάκια με την μορφή του Jimi Hendrix και να χαμογελούν…….
Γεννημένος στη φτώχεια, τον Νοέμβριο του 1942, στο Seattle ο Hendrix δεν είχε εύκολη ζωή μεγαλώνοντας. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν νέος και η μητέρα του πέθανε όταν αυτός ήταν σε εφηβική ηλικία. Όλα αυτά τον οδήγησαν στο να αναζήτησει μια διέξοδο --->>>

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η του Πολυγυρινού γιατρού Αλέξανδρου Β. Αγιομαμίτη

Προς τους Δημοτικούς Άρχοντες του Πολυγύρου
Αξιότιμοι Δημοτικοί Άρχοντες,
Τούτες τις μέρες η πόλη μας, ανήσυχη και ταραγμένη, έχει εκφράσει σύσσωμη την πικρία, το θυμό και την οργή της απέναντι στην εκφρασθείσα άποψη της κατάργησης ή της μεταφοράς από το χώρο της – της καθ’ όλα έτοιμης- να εγκαινιασθεί και να λειτουργήσει Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Η κοινωνία της πόλη μας, δεκαετίες τώρα, βλέπει το δράμα της αενάως μεταφερόμενης και ουδέποτε λειτουργούσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που αντιμετωπίζεται προφανώς ως άχθος επικίνδυνο και επιβλαβές.
Η πόλη μας κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μοναδική πρωτεύουσα Νομού που δεν διαθέτει μήτε Βιβλιοθήκη, μήτε Αναγνωστήριο, μήτε οποιοδήποτε πολιτιστικό κέντρο στο --->>>

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μετά την άγρια επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, τη φορολεηλασία, την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος, το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» της αμάθειας και των χορηγών, ήρθαν στη δημοσιότητα τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων.
Πιο συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΥΠΔΒΜ προχωράει σε «πογκρόμ» κατάργησης σχολείων, με πρόσχημα «την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων».
Για ποια παιδαγωγική μιλάει το --->>>

«Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός είναι εγκυρότατη και θα γίνει»

Τι διαμηνύει μέσω της Voria.gr o πρόεδρος του Άκτωρα και της Ελληνικός Χρυσός, Δ.Κούτρας μετά την απόφαση της Κομισιόν, που κρίνει ότι η εταιρεία έλαβε από το Δημόσιο επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ.ευρώ για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

«Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός δεν κινδυνεύει. Είναι εγκυρότατη και θα γίνει», διαμηνύει μέσω της Voria.gr ο πρόεδρος της Άκτωρ και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Κούτρας με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο επιδοτήσεις --->>>