Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Από την εκδήλωση για την επένδυση χρυσού (Θεσσαλονίκη 21/2)

23 Φεβρουαρίου ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

"Θέτουν εαυτόν εκτός Κινήματος"!!! Στη Χαλκιδική ποιοι είναι; Χρ. Πάχτας και Ανδρ. Παπαγιάννης;


Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν αντάρτες στις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Ανωμερίτης
Την κομματική τους ιδιότητα ίσως κοστίσει σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ η ανεξάρτητη κάθοδος στις πρόσφατες εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες, καθώς και η στήριξη σε άλλους υποψηφίους από αυτούς που --->>>

«O ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας και η αξιοποίησή του» (video)

 ΤΑ «ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ» ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΔΗΛ.ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ «ΚΟΡΜΙ» ΜΕ ΑΞΙΑ! ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ , «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο καθηγητής μεταλλουργίας του ΕΜΠ Γιάννης Πασπαλιάρης ,κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Αριστοτέλη, με τίτλο « ο ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας και η αξιοποίηση του».
Όπως επισήμανε ο κος Πασπαλιάρης τα 3 πολυμεταλλικά κοιτάσματα της περιοχής σε Σκουριές , Στρατώνι και Ολυμπιάδα ,που έχουν χρυσό, --->>>

Η παράδοση και η σάτιρα, με επίκεντρο το Δ.Ν.Τ, στο "Καρναβάλι Σημάντρων"

Με Αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακούς χορούς μουσική, DJ και πολλές εκπλήξεις θα ανοίξει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (24/2) 18.00 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία των Σημάντρων η αυλαία των εκδηλώσεων «Καρναβάλι Σημάντρων-Αποκριά 2011».
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν, το Τοπικό Συμβούλιο με τον Σύλλογο Καρναβαλιστών Σημάντρων.
Η παράδοση και η σάτιρα, με επίκεντρο το Δ.Ν.Τ., στο "Καρναβάλι Σημάντρων", θα είναι τα κύρια στοιχεία των φετινών εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν το τετραήμερο της Αποκριάς.
Εκδηλώσεις θα γίνουν όλο το τριήμερο --->>>

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ;

Στη χθεσινή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη» ακούσαμε ότι «στην εξόρυξη θα απασχοληθούν 770 άτομα + 215 άτομα στον εμπλουτισμό + άτομα της μεταλλουργίας = 1.235 άτομα συνολικά».
Στη σελίδα όμως 915 της ΜΠΕ (κύρια μελέτη, πίνακας 7.8.1-3) οι αριθμοί άλλα μας λένε:
17,7 (εκατομμύρια ευρώ συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανά έτος) / 42.482,00 (μέσος όρος ετησίου κόστους ανά εργαζόμενο με βάση τα επίσημα --->>>

Γιώργος - Μουαμάρ

Dr Seeng
  η συνέχεια της "συνάντησης" --->>>

Κινητικότητα στη Χαλκιδική από τη Ν.Δ.


Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική ο υπεύθυνος Περιφερειακού Τύπου της Ν.Δ. Άκης Γεροντόπουλος.
Κινητικότητα στη Ν.Δ. και στη Χαλκιδική, μάλλον "μυρίζονται" ή "φοβούνται" εκλογές και τρέχουν για να είναι έτοιμοι!

Προβλήματα με τη μετακίνηση των μαθητών των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με τη μετακίνηση των μαθητών των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας
Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην Βουλή την Παρασκευή 25.02.2011.
Θέμα: Προβλήματα με τη μετακίνηση των μαθητών των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας
Επανέρχεται και φέτος το σοβαρότατο πρόβλημα της μετακίνησης περίπου 11.000 μαθητών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της μη πληρωμής των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων.
Το ίδιο συμβαίνει και στους Νομούς Χαλκιδικής --->>>

Tο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τιμά την Κυριακή Μάλαμα για το έργο της! Η Χαλκιδική παράγει πολιτισμό !!!

13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 
Εικόνες του 21ου Αιώνα
11-20 Μαρτίου 2011
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ
«Πιστεύω πως όταν ξεκινάς να ζωγραφίσεις μία γραμμή, έχεις μία αφετηρία, από κάπου ξεκινάς. Κάποτε όμως αυτήν τη γραμμή πρέπει να την τελειώσεις, δεν μπορείς να την αφήνεις να τελειώνει στο άπειρο». Η Κυριακή Μάλαμα, έχει χαράξει στο ντοκιμαντέρ τις δικές της γραμμές - διαδρομές, που την οδήγησαν από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Κύπρο, έως την Τουρκία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Διατηρώντας πάντα έναν προσανατολισμό ανθρωποκεντρικό, αναδεικνύει μέσα από το φακό της μείζονα πολιτικοκοινωνικά ζητήματα, αναζητώντας πάντα την αφανή πλευρά των πραγμάτων. Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί αφιέρωμα στην Κυριακή Μάλαμα, παρουσιάζοντας τους πιο σημαντικούς – μέχρι σήμερα – σταθμούς --->>>

Απαραίτητη η ανανέωση...

Νέα πρόσωπα με «ιστορικά» επώνυμα που πριν αρκετά χρόνια άφησαν την πολιτική τους αλλά και την ανθρώπινη σφραγίδα τους στη Χαλκιδική κάνουν τώρα την εμφάνισή τους.
Το νεαρό της ηλικίας, οι σύγχρονες απόψεις περί ζωής, κοινωνίας και επιχειρηματικότητας, ίσως είναι ότι καλύτερο χρειάζεται αυτή τη στιγμή η βουλή των Ελλήνων.
Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε πλέον ότι, η «παλιά φουρνιά» θα πρέπει σιγά σιγά να αποσυρθεί και να αναλάβουν τα ηνία νεώτεροι και αποδοτικότεροι άνθρωποι με όραμα, κέφι για δουλειά και ιδιαίτερη δυναμική.
Ο χώρος της Ν.Δ στη Χαλκιδική χρειάζεται αυτούς τους χαρακτήρες και ευτυχώς τους έχει.
Μακάρι να το δουν αυτό οι --->>>

Αποκριάτικη εκδήλωση του Α.Ο.Πολυγύρου

Προβλήματα στη λειτουργία του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά.

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά.
Το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά, που λειτουργεί εδώ και δέκα --->>>

Αντίδραση του Δ.Σ. του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πολυγύρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" για την κατάργηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την αντίδρασή του εκφράζει το Δ.Σ. του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πολυγύρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" για την κατάργηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τη Δημοτική Αρχή Πολυγύρου.
Να σημειώσουμε ότι το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πολυγύρου είναι Ν.Π.Δ.Δ., ανήκει στο Δήμο Πολυγύρου και έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Δείτε στη συνέχεια το πρακτικό της απόφασης --->>>

Επίκαιρη ερώτηση Βαγιωνά για τη συγχώνευση των Σχολείων και ειδικά για το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Κρήνης Χαλκιδικής.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν.Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (Α.Π. 11780/22-2-2011) προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, με θέμα: «Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για ένα νέο Καλλικράτη στα σχολεία».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης
ΘΕΜΑ: Οι προθέσεις της κυβέρνησης για ένα νέο «Καλλικράτη» στα σχολεία. Οι σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας που ζητά τη διατήρηση --->>>

23 Φλεβάρη: Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στον Πολύγυρο.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στους λαούς της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκο, της Υεμένης και αλλού, που μαζικά, μαχητικά ξεσηκώνονται και επιχειρούν να σπάσουν τις αλυσίδες της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της βίας και του αυταρχισμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους λαούς αυτών των χωρών. Όσα περισσότερα --->>>

Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Τα κανάλια της Χαλκιδικής …υποψήφια για το βραβείο Πούλιτζερ;

Το ιστολόγιο Seleo (http://www.seleo.gr/) της Θεσσαλονίκης ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που κάλυψε την εκδήλωση “Μεταλλεία χρυσού και επιδράσεις στα νερά, στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της Χαλκιδικής” που διοργάνωσε το “Τεχνοδρόμιο” στο Δημαρχείο Πολυγύρου, σήμερα στις 11:00 π.μ. Πολύ σημαντικές οι εισηγήσεις και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε για το μείζον θέμα της Χαλκιδικής και όχι μόνο από τους καθηγητές του Α.Π.Θ. κ. Ανδρέα Γιαννακουδάκη, χημικό, κ. Γιώργο Τριανταφυλλίδη, μηχανικό μεταλλείων-μεταλλουργό, κ. Αλέξη Μπένο, ιατρό και κ. Θεοχάρη Ζάγκα, δασολόγο. Το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ παρουσίασε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Αικατερινάρης, αρχιτέκτων.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε --->>>

Είναι τρελός ο ...άνθρωπος!

ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Παρακολουθώ από την Ξάνθη την έντονη διαμάχη σχετικά με την επένδυση του χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη. Η διαμάχη αυτή έχει οξυνθεί τελευταία και αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο μας. Στην Ελλάδα δυστυχώς λειτουργούμε στα άκρα και τα βλέπουμε όλα άσπρο-μαύρο και αυτή η τακτική έχει συμβάλλει να φτάσουμε στην σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.
Διάφοροι φορείς και άτομα από την περιοχή μας με πιέζουν να πάρω θέση στο δίλημμα αυτό. Δηλώνω ότι δεν έχω διαμορφώσει άποψη ακόμη. Εχω όμως να προτείνω την εξής, έντιμη και οριστική κατά τη γνώμη μου, λύση.
Πρώτο βήμα.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας --->>>

Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έκθεση BIT Μιλάνου – η Χαλκιδική στην καλύτερή της φόρμα…
Την Κυριακή 20/2 η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού BIT του Μιλάνου έκλεισε τις πύλες της για το 2011. Η Ελλάδα παρουσίασε τους προορισμούς της σε όλη την πόλη με πολλούς τρόπους, οι οποίοι ενίσχυσαν το κλίμα που επικρατεί υπέρ της.
Η Χαλκιδική συμμετέχει στις εκθέσεις του 2011 μέσω του Ε.Ο.Τ., στηρίζοντας κάθε δράση προώθησης που οργανώνεται σε συλλογικό επίπεδο. Οργανωμένοι, προετοιμασμένοι, συντονισμένοι, οι φορείς της Χαλκιδικής είναι πλέον έτοιμοι να διεκδικήσουν --->>>

Φονικές συγκρούσεις στη Λιβύη


Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι με μια σύντομη δήλωσή του, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην κρατική τηλεόραση, αντέκρουσε τις φήμες που τον έφεραν να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη και να βρίσκεται καθοδόν για τη Βενεζουέλα.
«Είμαι στην Τρίπολη» είπε, «Δεν είμαι στη Βενεζουέλα», ενώ βρισκόταν κάτω από μία μεγάλη --->>>

Μεταλλείο χρυσού Kisladag, Τουρκία – Είναι αυτό “βιώσιμη ανάπτυξη”;;;

To μεταλλείο χρυσού Kisladag ανήκει στην Eldorado Gold Corp., την εταιρεία που φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί το Πέραμα στον Έβρο. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες και τα στοιχεία προέρχονται από την παρουσίαση του κ. Αλέξη Μπένου, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. στην χθεσινή εκδήλωση για τα μεταλλεία χρυσού στον Πολύγυρο.
 Oι κάτοικοι της Χαλκιδικής, της --->>>

Ο Καντάφι βομβαρδίζει τη χώρα του

Παγκόσμιο σοκ για το λουτρό αίματος στη Λιβύη.
Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας χτύπησε την ίδια της την πρωτεύουσα, προκαλώντας εκατόμβες θυμάτων. Δύο σμηναγοί αρνήθηκαν να στραφούν εναντίον του λαού τους και πέταξαν με τα Μιράζ τους ως τη Μάλτα ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο --->>>

Οι εξελίξεις στον χώρο της ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Οι θέσεις του ΚΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Είναι γνωστό ότι το γήπεδο αποτελεί ένα χώρο που μπορούν να υπάρξουν εξάρσεις αυθορμητισμού, αλλά και οργανωμένες ενέργειες, που ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και την μορφή μπορεί να έχουν το στοιχείο της συλλογικότητας, της δημιουργικότητας, της αυτενέργειας. Η βία στα γήπεδα αποτελεί αντανάκλαση της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που δέχεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο νέος της λαϊκής --->>>

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Ερωτώμενη για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ αμέσως μετά τις εκλογές και πολύ πριν την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
«Με συγχωρείτε, εγώ νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου είχε αποφασίσει πολύ πριν τις εκλογές και πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Αυτό το --->>>

Χρυσό πραγματικής αξίας 11 δισ. ευρώ «κρύβει» η Βόρεια Χαλκιδική

Ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκ. ευρώ μπορούν να δώσουν στην τοπική οικονομία τα τρία κοιτάσματα στην περιοχή. Επιστήμονες αναλύουν τα οικονομικά οφέλη της εκμετάλλευσής τους από τη μεταλλουργία
Χρυσό θεωρητικής, όσο δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης, αξίας 15,6 δισ. ευρώ, ο οποίος με τη συνδρομή της μεταλλουργίας είναι εφικτό να «μεταφραστεί» σε πραγματική αξία έως 11 δισ. ευρώ, δίδοντας ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκ. ευρώ για πολλά χρόνια στην τοπική και την εθνική οικονομία γενικότερα, «κρύβουν» τα τρία κοιτάσματα --->>>

Φραστική επίθεση Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία κατά του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου

Φραστική επίθεση, από Έλληνες φοιτητές, δέχθηκε σε αίθουσα του πανεπιστημίου Humboldt της Γερμανίας όπου και μιλούσε ο πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου, χθες 21/2/11.
Ο Παπανδρέου αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του και να συνεχίσει αφού αποχώρησαν οι φοιτητές.
Το σύνθημα των φοιτητών ήταν: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό"!
Δείτε το βίντεο --->>>

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βοηθήσουμε τον μικρό Ραφαήλ...