Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους». Υπογράψτε τώρα.


Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.
Εδώ, οι κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους παραχώρησαν 317.000 στρέμματα στις μεταλλευτικές --->>>
εταιρείες, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια περιοχή με εξαιρετική οικολογική αξία, σ’ ένα απέραντο μεταλλευτικό κέντρο. Πρόθεσή τους είναι να δημιουργήσουν αλλεπάλληλες επιφανειακές και υπόγειες εξορύξεις, να εγκαταστήσουν χημικές βιομηχανίες θειικού οξέος, μεταλλουργίες παραγωγής χρυσού, χαλκού, αργύρου και άλλων μετάλλων, να χωροθετήσουν στο αρχέγονο δάσος τεράστιες λίμνες τοξικών αποβλήτων.
Εάν αυτό επιτραπεί, το αποτέλεσμα θα είναι μια μη αναστρέψιμη οικονομική, οικολογική και πολιτιστική καταστροφή του τόπου, με δάση και νερά γεμάτα από τοξικά απόβλητα, μια θάλασσα μολυσμένη από βαρέα μέταλλα, τον αέρα με σκόνη επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων και όξινη βροχή, ενώ θα αποστραγγιστούν τα τεράστια αποθέματα νερού.

Άνθρωποι από τα τέσσερα σημεία της γης, που δοκίμασαν τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού, συμβουλεύουν ότι «Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές της, είναι να μην επιτραπεί η εγκατάστασή της».

Με την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» οι κάτοικοι και οι φορείς ζητούν να υπογράψετε για: (για υπογραφή κλικ ΕΔΩ)

• Να σταματήσει διά παντός κάθε προσπάθεια αδειοδότησης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργίας χρυσού.

• Να αποχαρακτηριστεί διά νόμου η περιοχή ως «μεταλλευτική».

• Να ενταχθεί η περιοχή σε προγράμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από τη μακραίωνη μεταλλευτική δραστηριότητα, γεγονός που θα απασχολήσει εκατοντάδες εργαζομένους γιά πολλές δεκαετίες, ως αντιστάθμισμα στις πρόσκαιρες θέσεις που υπόσχονται οι μεταλλευτικές εταιρείες.

Η χρυσή κληρονομιά της Πατρίδας του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους ανήκει στην οικουμένη. Δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουν να τη θάψουν κάτω από εκατομμύρια τόνους τοξικά απόβλητα, κι εμείς να σιωπούμε!
ΠΗΓΗ

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε??? Καιγοντε τα μπνατσακια ????

Ανώνυμος είπε...

Διαφημιστικά τρικ και ευρυγώνιες λήψεις δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα!!

Ούτε 800 άτομα δεν ήσασταν στην Ιερισσό και στην καμπάνια που κάνεις Λουζικιώτη πόσοι έχουν υπογράψει? Μόνο εσύ και ο κολλητός σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Η πατρίδα του θεμελιωτή της λογικής και της επιστήμης έχει ανάγκη από την ανάπτυξη. Και η ανάπτυξη μόνο μέσα από επιστημονικές μεθόδους εκμετάλλευσης μπορεί να αποδόσει. Άρα η πατρίδα του Αριστοτέλη δεν κινδυνεύει από τη μεταλλουργία χρυσού.

Όσο για την πύλη του Αγίου Όρους, αυτή αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμα ορθάνοιχτη από την υπόθεση Βατοπεδίου (ξέρει ο κος Βλαχόπουλος και όσοι αντιδρούν στην επένδυση). Εμάς ποιος θα μας σώσει από την πύλη του Αγίου Όρους.

Σα δε ντρέπεστε λίγο. Μιλάτε κιόλας για προστασίες. Ασυνείδητοι ψευτομεσίες της προστασίας της περιοχής και κινδυνολόγοι που έχετε αποδεδειγμένα τερατουργήσει κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης από τα καρνάγια της Ιερισσού μέχρι και λίγο πριν από τη Μονή Ζυγού.

Αϊ και εξιλεωθείτε στην πύλη του Αγίου Όρους. Τεμπελχανάδες.

Ανώνυμος είπε...

φιλε των 12:30,σιγουρα εισαι αλλος ενας υποψηφιος σαπιοκοιλιας με ονειρο να περνα 8 ωρες τη μερα στην υπογα παρεα με τα αλλα τρωκτικα,ευτυχως το ονειρο σου δεν θα γινει ποτε πραγματικοτητα.

Nikos είπε...

Υπογραφή και από τους 3000 και πλέον που παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο κατά της λαμογιάς!


ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

8 ΩΡΕΣ???? ΠΑΣ ΚΑΛΑ Ο ΠΙΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 4 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το αρχέγονο δάσος δεν κινδυνεύει από μεταλλευτικές δραστηριότητες που θα γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά από το γνωστό κύκλωμα οικοπεδοφάγων-εμπρηστών-εργολάβων που έχουν κάψει και τσιμεντώσει τη Χαλκιδική.

Το Αγιον Ορος έχει πύλες ανοιχτές, σαν ξέφραγο αμπέλι, και κινδυνεύει από όσους στήνουν μπίζνες γιά παρτη τους αλά Βατοπέδι κι όχι από μιά ξεκάθαρη, μελετημένη δραστηριότητα με συνεισφορά στην απασχόληση και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Η μήπως ξεχάσαμε την ανάμιξη Τόλη και Βλαχόπουλου στο Βατοπέδι;

Η γή μας γέννησε τον ιδρυτή της Λογικής, αλλά οι απόγονοί του εγκατέλειψαν τη λογική γιά χάρη του παραλογισμού και της οπισθοδρόμησης.

Ανθρωποι από προοδευτικές κοινωνίες της Ευρώπης με ανεπτυγμένη οικονομία (Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Αυστρία, Μ. Βρεττανία, Γαλλία,...) συμφωνούν ότι μιά λύση γιά ανάπτυξη και πρόοδο είναι να αναπτυχθούν και μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Από ό,τι καταλαβαίνω, η συμμετοχή στο υπογραφομάζωμα είναι χλωμή. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις αστείες "οκολογικές" καμπάνιες, αρκετά χορτάσαμε "οικολογία" και αέρα κοπανιστό, ώρα γιά πραγματικές επενδύσεις και προκοπή.

Ανώνυμος είπε...

και μετά μου λέτε ότι δεν υπάρχψει χρημνατοδότης για όλες αυτές τις ηλιθιότητες...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ''φίλοι'' των 2.14 - 3.35

Έχω μεγαλη περιέργεια να ακούσω τι ακριβώς επαγγέλεστε???
Και μόνο που θεωρείτε ότι είναι τεμπέληδες οι άνθρωποι που μπαίνουν στα υπόγεια για ένα μεροκάματο αρκεί για να μου δώσετε το δικαίωμα να σας χαρακτηρίσω ως ανθρώπους χωρίς ήθος και χωρίς μόρφωση!!!Δεν μπορείτε να β΄ρείτε κάτι άλλο να τους προσάψετε για το γεγονός΄και μόνο ότι θέλουν δουλειά και πρέπει με χίλιους τρόπους να τους παρουσιάσετε τέρατα....

Ντροπή!!

Φιλικά!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά μπείτε να δείτε υπογραφές!!!
Μόνο αυτό θα πω:
Πόσοι Ιερισσιώτες ψήφισαν??
Έχει 800 και κάτι υπογραφές από την άνω και κάτω ραχούλα...
Θα αποφασίσουν αυτοί για μας??
δεν θα το επιτρέψουμε αυτό...

Ανώνυμος είπε...

ρε σταματηστε να δησφημηζετε την περιοχη μας και μη βαζετε στο στομα σας το αγιο ορος και τον αριστοτελη...

Ανώνυμος είπε...

μη προσπαθειτε να πεισετε τον κοσμο με επιχηρηματα τυπου υπαρχουν και αλλου εργοστασια χρυσου και ομονος τροπος για να μη παθετε τιποτα ειναι να μη γινει τιποτε. μπορειτε να μας πειτε που τα βλεπετε αυτα να τα δουμε και μεις απο περιεργεεια να δουμε τη λενε...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το SAVE ARISTOTELES φαντάζομαι θα το κατασκεύασαν αγνοί συντοπίτες σας , που έχουν γνώσεις υπολογιστή και πάντα αφιλοκερδός.... εθελοντικά δηλαδή...

Βλέπω τα κόλπα της GREENPEACE τα έχετε μάθει καλά ... Τέτοιες καμπάνιες κάνουν παγκοσμίως, κυρίως για τις κλιμματικές αλλαγές...και εμείς υπογράφουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι αυτό σημαίνει επιπρόσθετους "πράσινους φόρους" , αύξηση της τιμής των καυσίμων, μείωση της ανάπτυξης και έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας από μια παρέα του ΟΗΕ... εμείς συνυπογράψαμε για όλα αυτά γιατί μας κοροιδέψανε! μας πουλήσανε καταστροφή για να μας φοβήσουνε, τα χάψαμε και μετά κάνανε καμπάνιες για να υποστηρίξουν τις δράσεις τους...και εμείς υπογράφαμε κάθε κολοέντυπο της GREENPEACE για να σώσουμε τον πλανήτη... όσο ηλίθιο και εάν ακούγεται, παρατηρήστε ότι το μεγαλύτερο κομάτι του κόσμου το έχαψε το παραμύθι... το σκάνδαλο έσκασε αλλά τα ελεγχόμενα ΜΜΕ (που είναι όλα) κάνουν μόκο...
οι Green Bussiness έτσι γίνονται...

και στην Χαλκιδική το ίδιο, η γνωστή προπαγάνδα του φόβου και της καταστροφής από ορισμένους μισθοφόρους ψευτοοικολόγους που το παίζουν ειδήμονες, έχει τυφλώσει μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας που αντιδρά χωρίς να καταλαβαίνει ότι αντιδρά κατά του όφελούς του...

Ο ΟΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι το σύγχρονο πρόβλημα σήμερα και οι καλύτεροι υποστηρικτές του οι ψυετο-αριστεροί και οι ψευτο-οικολόγοι...

και μην μου πείτε ότι ο Συνασπισμός είναι αριστερή παράταξη θα γελάσω... αλλά εάν μου πείτε ότι ο τόλης παπαγεωργίου είναι οικολόγος, τότε θα κλάψω ... από τα γέλια

Ανώνυμος είπε...

Μπομπολακι Θα κλαψεις σιγουρα γιατι σε τσουζει.Χρημα,παρατρεχαμενους πολιτικους και λακεδες εχετε με το τσουβαλι ομως για βουνο να πλησιασετε δεν το βλεπω.
brgds

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ταινίες βλέπεις.
Το έκαψες το ακατοίκητο.

Ανώνυμος είπε...

TA NEA EINAI ESIODOΞΑ ARE LOUBIARIDES DEN MPORI NA ANIΞI TO METALLIO KAI NA ERΘETE GIA DOULIA ΘA KALOPERASETE XA XA XA XA

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί υποστηρικτές των μεταλλείων. Σας έχει μείνει λογική σκέψη, υπάρχουν ακόμη αρχές και όνειρα για το μέλλον στο μυαλό σας;
Ζητάτε να καταστραφεί ο τόπος μας για να γεμίσετε τις κοιλιές σας. Ζητάτε συναίνεση στη διάπραξη ενός εγκλήματος, ζητάτε να ρημάξετε έναν τόπο αναλοίωτο για χιλιάδες χρόνια, ζητάτε να καταστραφεί κάτι για το οποίο εσείς – και εμείς - δεν έχουμε κάνει καμμιά απολύτως προσπάθεια για να δημιουργηθεί. Τον βρήκαμε αυτόν τον τόπο έτσι. Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να καταστρέψετε κάτι για το οποίο ποτέ δεν μοχθήσατε; Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να αποφασίσετε εσείς για το μέλλον ενός τόπου, αψηφώντας τη λογική; Απο που κι ως που απαιτείτε να γίνει μια καταστροφή; Έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τη φύση; Τότε με ποιο δικαίωμα απαιτείτε, απειλείτε, βρίζετε για κάτι που δεν σας ανήκει;; Ο τόπος μας, η φύση, το δάσος, το βουνό ανήκουν σε όλους μας εξ αδιαιρέτου. Ανήκουν στα παιδιά μας, δεν είναι κανενός ατομική ιδιοκτησία.
Και όλη αυτή η πολεμική σας γιατί;; Για να έχετε δουλειά λέτε. Για να έχετε χρήματα λέτε. Για να μπορείτε ν’αγοράσετε τελικά, με τα χρήματα του εγκλήματος, τις όποιες σαβούρες σας γεμίζουν τον υπέρμετρο εγωισμό σας. Να έχετε ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο, να πάρτε μια μοντέρνα τηλεόραση, να μην πεινάνε τα παιδιά σας, να έχουν κάποια βοήθεια για το μέλλον τους, να, να, να.... Πόσο λοιπόν στοιχίζουν όλα αυτά, που θα τα βάλετε στην ίδια ζυγαριά με τα βουνά που θα ξεκοιλιαστούν, με τα δάση που θα κοπούν και θα καούν ,με τα ζώα που θα εξαφανιστούν, με τους ήχους, τις μυρωδιές, την ατελείωτη ομορφιά της φύσης, που ενώ όλα αυτά για πάντα θα χαθούν, εσείς θα βάλετε μια γλάστρα στο μπαλκόνι να σας θυμίζει τη φύση που καταστρέψατε, και όλοι μας ,θ’αναπνέουμε τον μολυσμένο αέρα και τη σκόνη, που όσο περισσότερο ΕΣΕΙΣ θα καταστρέφετε τη φύση τόσο αυτή θα ΜΑΣ εκδικείται;;
Πόσο επιτέλους κοστολογείτε την μελλοντική‘’εργασία’’ σας; Τι δουλειά είναι αυτή που πρέπει να έχει τέτοιο τεράστιο τίμημα κατα τη γνώμη σας; Ποιοί είστε εσείς κύριοι;; Θεοί και Βασιλείς που με το έτσι θέλω θα καθορίσετε τις τύχες μας, την υγεία μας, το πόσο όμορφος θα είναι ο τόπος μας, και όλα αυτά για λίγο παραπάνω λίπος στο σώμα σας και κάποιο – και μόνο – οικονομικό όφελος;;
Ξυπνήστε επιτέλους ! Δείτε με τη λογική, οραματιστείτε το μέλλον διαφορετικά, δεν είναι μονόδρομος τα μεταλλεία, μονόδρομος είναι να ψηφίζετε τους ίδιους απατεώνες τύπου Λαφαζάνη, Δριβελέγκα, Βαγιωνά, Πάχτα και λοιπών βολευτών και αρχόντων , που μελετημένα μας έφεραν στο σημερινό χάλι, να φαγωνόμαστε μεταξύ μας και να βλέπουμε μόνο τις λύσεις που αυτοί προτείνουν...

Ανώνυμος είπε...

KAI TI ΘA ΦΑΝΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΦΥΣΗ? ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ Η ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΨΕΥΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΗ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΙΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΟΥ!!! ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Την καταστροφολογία σας την ονομάζετε καταστροφή για την περιοχή,για να πείσετε, τρομοκρατώντας,τον κόσμο.
Καταστροφή της περιοχής είναι μόνο η καταστροφολογία σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρύπανση έχουν τα μυαλά σας "οικολόγοι" της συμφοράς. Ενα μελετημένο μεταλλευτικό έργο είναι απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον. Σταματήστε επιτέλους την καταστροφολογία και τα παραμύθια γιά την επερχόμενη καταστροφή. Η Χαλκιδική χρειάζεται σοβαρές επενδύσεις γιά να πάει μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε σκασει μπομπολες και μπομπολάκια. αντε βρε κουτορνιθια ετοιμάστε τα διαβατήρια.

Ανώνυμος είπε...

ειστε για κλάμματα ανθρωπάκια του Μπόμπολα. σας έχει σκυλάκια του Παυλώφ και σας χειρίζετε όπως γουστάρει. για κοίτα ρε κάτι χαλκιδικιώτες που έγιναν τα γλυφτρόνια του αιώνια και ξεφτιλίζονται για μια δουλειά του κώλου. ποιός ξέρει με τι ψωρο ευρώ εξαγόρασαν τις συνείδησείς σας. Τι να σας πει κανείς. σας έχουν κάνει εξαρτημένους και δεν μπορείτε να απεμπλακείτε με τίποτα. εργάζεστε ήδη υπερ της εταιρείας βλέπω με το να γράφετε σχόλια και κακίες για τους οικογενειάρχες που διαδήλωσαν την κυριακή. ου να χαθείτε τεμπέληδες.

Ανώνυμος είπε...

Προς τους κονκισταδορες, πουλημενους στους αφεντες τηων εταιριων!

Θα γινει της Κερατεας...

Ανώνυμος είπε...

Και για να δουλεψετε εσεις ρε τσοπανιδες θα καταστρεψουμε το περιβαλον μας και τον πλουτο των παιδιων μας,επειδη το κανονισε ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ και οι πολυεθνικες?
ειστε βαθια νυχτωμενοι..
αυτος ο τοπος ανηκει στις μελοντικες γενιες,και καθηκον δικο μασ ειναι να το ν διαφυλαξουμε
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ο χρυσος δεν θα μεινει στην πατριδα μας θα φευγει για καναδα αφορολογιτος,και σε εσας θα σας μενει μονο καρκινος..

Ανώνυμος είπε...

894 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...........
50 ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΓΡΕΒΕΝΑ,ΠΑΤΡΑ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ,ΛΑΡΙΣΑ,ΣΙΚΑΓΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΑΒΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ????
ΑΚΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ,ΒΡΥΞΕΛΕΣ,ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ..............
ΕΙΣΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΑΛΙΚΑ