Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο καπιταλιστές και κυβερνήσεις

Μια απάντηση στην απολογία του διευθύνοντος συμβούλου του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Β. Βασιλάκη, σε απάντηση αποκαλυπτικού άρθρου της «Κόντρας».
Το άρθρο μας με τίτλο «Δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο στο Πόρτο Καρράς από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το νομάρχη Χαλκιδικής» (Κόντρα, αρ. φύλλου 620, 13.11.2010) αναρτήθηκε και στο χαλκιδικιώτικο μπλογκ Ρεσπέντζα (http://respentza.blogspot.com/) στις 26 Νοέμβρη και ανάγκασε την εταιρία του Στέγγου να απαντήσει δημόσια. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Β. Βασιλάκης, με απάντησή του στις 3 Δεκέμβρη στο Ρεσπέντζα, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, όπως θα δούμε, να απαντήσει στα αποκαλυπτικά στοιχεία της «Κ», που ενόχλησαν πολλούς από τους εμπλεκόμενους σ’ αυτό το σκάνδαλο. Ατύχησε πολλαπλώς, όμως, ο κ. Βασιλάκης.

Καταρχάς, τρεις γενικές παρατηρήσεις.
Πρώτη παρατήρηση. Ο διευθύνων σύμβουλος Β. Βασιλάκης, στις 5 Νοέμβρη, είχε απαντήσει στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Λαφαζάνη, που είχε αποκαλύψει την υπόθεση της παράνομης άδειας κατασκευής μπαγκαλόους σε δασική έκταση. Στην απάντηση αυτή, που ήταν πολύ σύντομη, παρουσίασε --->>>

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2010 ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σημάντρων διοργανώνει τη χειμερινή εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Κινητή μονάδα αιμοληψίας του ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σημάντρων.
Ώρες αιμοληψίας: 8.00 π.μ - 1.00μ.μ.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντινούδης Νικόλαος

Έκτακτη Γ. Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Το Δ. Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου, καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γεν. συνέλευση, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 7 μμ., στο ισόγειο του Κοτσανέικου, για να γίνει ενημέρωση και να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τον Σύλλογο και έχουν σχέση με τη Διαθήκη Κότσιανου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για μη μέλη του συλλόγου.
Για το Διοικ. Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Γ. ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας Ι. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Για γέλια και για κλάματα...

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
- Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δε συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση, ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του. Καλεί λοιπόν τον υπουργό
- Γιώργο, θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι --->>>

Αναζητείται αδέκαστος δικαστής για τους Τηλεμαραθώνιους στην ΕΡΤ! Που είναι τα χρήματα για τα παιδιά της Γάζας;

Σ’ αυτό τον κωλοτόπο δεν τα τρώμε μαζί!
Κάποιοι επιτήδειοι τα "εξαφανίζουν" και μετά τα χρεώνουν στους πολίτες!
Τώρα στην ΕΡΤ κάνουν τηλεμαραθώνιο και συγκεντρώνουν χρήματα για τα «παιδιά που υποφέρουν…».
Μάλιστα, ο κύριος της φωτογραφίας (unisef), δηλώνει ότι τα χρήματα πηγαίνουν στον σκοπό τους… εκδίδουν (λέει) αποδείξεις!
Πριν δύο χρόνια -και η unisef- συγκέντρωσε για τα παιδιά της Γάζας (υπέφεραν εκείνες τις μέρες, όπως και σήμερα, από τους --->>>

Α.Σ.ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΔΕΝΔΡΟΥ 85-71

ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΜΕ 85-71 ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΑΔΕΝΔΡΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΦΘΑΣΕ ΤΙΣ 6 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛH ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ  .. 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΜΕ 85-67

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. – Τι πράξαμε οι απλοί πολίτες . . . ; Καταθέσαμε πρόταση Προγράμματος Ενημέρωσης & Διαβούλευσης

Αγαπητοί αναγνώστες του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη . . . ήταν σαφές για όλους μας και περισσότερο από βέβαιο . . . ότι την Παρασκευή 10-12-2010, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Νομάρχης, ο κος Ζωγράφος, ο Βουλευτής του Νομού, ο κος Λαφαζάνης και οι λοιποί Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, πλην ενός που αποχώρησε και εξαιρουμένου του αρμόδιου Αντινομάρχη Περιβάλλοντος, του κου Γιώργου, ο οποίος για προσχηματικό λόγο απουσίαζε . . . θα γνωμοδοτούσαν επί της Μ.Π.Ε. . . . αγνοώντας όλους --->>>

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ !...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ !...

Η λύση στο πρόβλημα, το τι να βάλω όταν έξω κάνει κρύο !!

‘άγρυπνος παζαριώτης’

Ο νέος Ράμπο της πολιτικής σκηνής!

 Δύο πολιτικά γεγονότα των ημερών:
Από τη μία στο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντούν διαδοχικά τον Γιώργο Παπανδρέου και θα συζητούν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας και από την άλλη στη Βουλή θα ψηφίζεται ο πλέον αντιλαϊκός και αντεργατικός νόμος των τελευταίων ετών.
Σε σχέση με το πρώτο γεγονός, ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Παπανδρέου είναι ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ!
-Γιατί; -Μία πιθανή εξήγηση μπορούμε να βρούμε...
-Σκέφτηκε λοιπόν ο Αλέξης: "Η Αλέκα (Παπαρήγα) θα αρνηθεί σίγουρα να συναντηθεί με τον Παπανδρέου! Ας την προλάβω εγώ μην βρεθούμε πάλι πίσω από το ΚΚΕ!"
-Έλα όμως που αποφάσισε με κριτήριο τις πιθανές πολιτικές κινήσεις του ΚΚΕ και όχι την πολιτική  λογική με αποτέλεσμα να δείξει για μία ακόμα φορά την ελλειμματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου!!!

Σουουουουτ !!! Μη μιλάτε! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!

 Κι άλλο... --->>>

Ισχύς μου, το …«δούναι και λαβείν», ρε κορόϊδα…

προβοκατορας
Η επιβολή του ειδικού φόρου 20 % για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, στα τηλεοπτικά κανάλια, που επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και μετά ξανα - αναβλήθηκε για την 1η Ιανουαρίου του 2011 !!! 
Ε λοιπόν, τώρα (που …ζύγωσαν οι μέρες κι ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά) ξανα – ξανα - αναβλήθηκε κι όχι για κανένα μήνα και δύο, αλλά ΓΙΑ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ, αφού (λένε τώρα) ότι θα επιβληθεί την 1η Ιανουαρίου 2013 !!! Και βέβαια κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει... --->>>

Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε. προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με τη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών

Και πάλι Βουλευτές του ΚΚΕ ασχολούνται με ζητήματα της Χαλκιδικής! Μπράβο!
Αυτή τη φορά οι βουλευτές  Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με την λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, ένα θέμα που απασχόλησε την Χαλκιδική την προηγούμενη εβδομάδα.
Δείτε την ερώτηση των βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς:
ΘΕΜΑ: Να μην λειτουργήσουν νέα διόδια και να καταργηθούν αυτά που ήδη υπάρχουν στην Εθνικό Οδό.
Η πολιτική εκχώρησης οδικών αξόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την εγκατάσταση σταθμών διοδίων, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζεται και αυξάνεται. Τελευταίο και χαρακτηριστικό --->>>

...Συν τις περικοπές μισθών και συντάξεων!!!

600 Ευρώ το χρόνο ακριβότερο το καλάθι της νοικοκυράς, μέσα σε 12 μήνες!!!
Αν υπολογίσει κανείς και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων το συμπέρασμα που βγαίνει για την ελληνική οικογένεια είναι: "Η πείνα πανηγύρι" !
Οι φωστήρες της ελληνικής πολιτικής ας μας εξηγήσουν το κύμα της ακρίβειας, και κάτι της εποχής: πώς εξηγείται το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου με 0,65 € και μετά από ένα μήνα 0,75 €;
-Θα μας στείλουν και πεινασμένους και κρυωμένους! Οι αλήτες!

J.J Cale, "Guitar Man"...

Επιμέλεια: Άγγελος Πατρώνης
 John Weldon Cale (J.J. Cale) Κιθαρίστας, ερμηνευτής, συνθέτης, Blues-Rock.
Γεννήθηκε: 5 Δεκέμβρη 1938 στην Oklahoma City, Oklahoma Η.Π.Α
Το χαλαρό ύφος του J.J. Cale είναι περισσότερο γνωστό κυρίως από τα τραγούδια του “After Midnight” και “Cocaine”, τραγούδια που αργότερα ο Eric Clapton τα έκανε επιτυχίες και ευρύτερα γνωστά.
Επηρεασμένος κυρίως από την country, τα blues και την slow jazz, άρχισε να γράφει τραγούδια κυρίως παρακινούμενος από τους φίλους του από την γενέτειρα του Tulsa, Leon Russell, Carl Radle and Chuck Blackwell.
Όλα αυτά μέχρι το 1967 όταν και συναντήθηκε με τον Eric Clapton με τον οποίο --->>>