Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. – Τι αναμένουμε και τι κάνουμε τις επόμενες ημέρες ;

Αγαπητοί αναγνώστες του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, συνδημότες του Δήμου Αριστοτέλη . . .
Φημολογείται ότι την Παρασκευή, 10 - 12 - 2010, στις 10:00 π.μ., έχει οριστεί η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της γνωμοδότησης επί της Μ.Π.Ε του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχανε τεθεί τα εξής ερωτήματα προς τον ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Νομάρχη, κο Ζωγράφο, τα οποία βεβαίως αφορούν και το σύνολο των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου . . .
Τα ερωτήματα είναι τα εξής :
Ερώτημα 1ο : Ποια ημερομηνία θεωρείτε εσείς στη Νομαρχία ως ημερομηνία έναρξης τη διαβούλευσης που ορίζει ο Νόμος ; Από πότε ξεκίνησαν --->>>

Από τη σημερινή μαθητική πορεία.

Είκοσι χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο!!!

Επιμέλεια: Άγγελος Πατρώνης
Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Rory Gallagher, John Lennon. Αυτές είναι κάποιες από τις μορφές που σημάδεψαν την παγκόσμια rock μουσική σκηνή και όχι μόνο.
Στην μικρή Ελλαδα μας αυτοί που έφυγαν, μπορεί να είναι μικρότερου βεληνεκούς από τους προαναφερθέντες, αλλά με καθοριστική παρουσία στον χώρο του Ελληνικού Rock.
Η σημαντικότερη, αναμφισβήτητα, που μας εγκατέλειψε νωρίς, αλλά άφησε πίσω του μεγάλο έργο είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο οποίος λειτούργησε ως σκαλοπάτι για την μετέπειτα γενιά της rock στην χώρα μας.
Το τέλος του, ήταν πρόωρο. Το έργο του, μεγάλο. Όσοι τον γνώρισαν, είχαν να πουν --->>>

Παρουσίαση βιβλίου: "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"

A.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Καλλικράτειας

O AΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΦΊΡΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ,ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΜΕ 69-62 . ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ,ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΑΣ .
Ιωνικός Ιωνίας - Κένταυρος Καλ/τειας 69-62
Διαιτητές: Φακίτσας - Πιτσίλκας Β.
Τα δεκάλεπτα: 22-23, 37-35, 53-47, 69-62.
ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ (Τουλούμης): --->>>

Γλωσσικά μαργαριτάρια

ΝΕΤ 06/12/ ώρα 18.00 Ειδήσεις.
Από τους εξωτερικούς συνεργάτες σχολιάζονται τα γεγονότα και λέει η πρώτη και καλοπληρωμένη κυρία, ότι, «. . . η μ ε γ α λ ε ι ώ δ η πορεία κλπ κλπ. . .» και κανείς δεν ντρέπεται, και σε λίγο ακολουθεί κι’ άλλος συνεργάτης κι’ αυτός παχυλά αμειβόμενος, κι’ ακούγεται να λέει με ύφος «. . . . και η σ υ μ μ ε τ ο χ ή  τ η ς π ο ρ ε ί α ς κλπ κλπ. . . .» και δε βρίσκεται κάποιος να τους απομακρύνει, να τους τοποθετήσει σε άλλο πόστο, που να μην τους βλέπουμε και ιδίως να μην τους ακούμε, γιατί όπως πάμε, θα ξεχάσουμε κι’ εκείνα τα λίγα σωστά που συγκρατήσαμε μέχρι τώρα. Αλλά το σπουδαίο είναι ότι οι ετήσιες αποδοχές αυτών των υπαλλήλων της κρατικής τηλεόρασης, ξεπερνούν κατά πολύ τους μισθούς στρατηγών, εισαγγελέων --->>>

Ημερίδα Επαγγελμάτων στην Αρναία: "Επαγγελματικές Διαδρομές του Σήμερα"

 Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα της Ημερίδας. --->>>

Δυο έργα διαχείρισης αποβλήτων της Χαλκιδικής στο ΕΣΠΑ

Δυο σημαντικά έργα διαχείρισης αποβλήτων εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Τα δυο έργα αφορούν στους Δήμους Κασσάνδρας και Μουδανιών του Νομού Χαλκιδικής , έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6.282.410 ευρώ και είναι:
Δήμος Κασσάνδρας Ν. Χαλκιδικής
- «Επέκταση ΧΥΤΑ Κασσάνδρας» προϋπολογισμού 4.362.410 ευρώ. Το έργο αφορά στην επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας με την κατασκευή συμπληρωματικού κυττάρου απόθεσης των απορριμμάτων των Δήμων Κασσάνδρας και Παλλήνης του Νομού Χαλκιδικής. Ειδικότερα η πράξη περιλαμβάνει την κατασκευή --->>>

Στον Υμηττό με τα πενάκια τους


Και οι δυο Χαλκιδικιώτες σκιτσογράφοι μας, ο Δημήτρης Καλαϊτζης (kalio) και ο Πέτρος Τσιολάκης, συμμετέχουν στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας που διοργανώνουν ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού με τον Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας από τις 3 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Υ. (Πλατεία Υμηττού). Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. και συμμετέχουν σ΄αυτήν 117 Έλληνες και ξένοι Γελοιογράφοι (από 34 χώρες) με 300 έργα.
Διαβάστε λεπτομέρειες για την Έκθεση. τα εγκαίνια και τον πίνακα των συμμετοχών εδώ.
ΠΗΓΗ

Απάντηση σε ερωτήματα του κ. Αθανάσιου Γ. Καρίνα, κατοίκου Μεγάλης Παναγιάς, Χαλκιδικής

Απάντηση σε ερωτήματα του κ. Αθανάσιου Γ. Καρίνα, κατοίκου Μεγάλης Παναγιάς, Χαλκιδικής
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του κ. Καρίνα:
"Σχετικά με το ζήτημα της γνωμοδότησης που ζήτησε στις 29 Οκτωβρίου 2010, εν μέσω εκλογικής περιόδου, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ, κα Μπιρμπίλη), ως προς τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) επί του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., από τους ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ Τοπικούς Άρχοντες, θέτοντας μάλιστα ασφυκτική προθεσμία 35 ημερών, όπως ορίζει ο Νόμος, η οποία προθεσμία εκπνέει σήμερα ή τη Δευτέρα . . . είχανε τεθεί συγκεκριμένα --->>>

Θα φορεθεί πολύ…

sibilla

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. – Τι μας λέει το ΥΠΕΚΑ, δια της κας Καραβασίλη ;

Αγαπητοί αναγνώστες του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, με τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. – Τι λέτε νέε μας Δήμαρχε, κε Πάχτα ;» (05-12-2010, 06:26 μ.μ.), ανώνυμος σχολιαστής μας ενημέρωσε με σχόλιό του (06-12-2010, 11:32 π.μ.), ότι στην διεύθυνση : http://oikomargarita.blogspot.com/2010/12/blog-post_06.html, υπάρχει απάντηση της κας Καραβασίλη, σε όσα τόσο καιρό επαναλαμβάνουμε, όπως λέει, θεωρώντας μάλιστα ο ίδιος ανώνυμος σχολιαστής ότι η συγκεκριμένη απάντηση της κας Καραβασίλη, είναι «καταπέλτης...», όπως χαρακτηριστικά μας λέει . . . Επιπροσθέτως, ο ίδιος ανώνυμος σχολιαστής, στο ίδιο σχόλιό του, επισημαίνει το εξής : «Εάν συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια και μετά την παραπάνω απάντηση θα σημάνει ότι κάπου αλλού αποσκοπείς.».
Είναι απολύτως απαραίτητο να --->>>

Προβλήματα βερυκοπαραγωγών περιοχής Πορταριάς, Δήμου Νέων Μουδανιών, Ν. Χαλκιδικής.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Προβλήματα βερυκοπαραγωγών περιοχής Πορταριάς, Δήμου Νέων Μουδανιών, Ν. Χαλκιδικής.
Τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2009 λόγω παγετού υπέστησαν μεγάλες ζημιές οι βερυκοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Πορταριάς του Δήμου Ν. Μουδανιών στο Νομό Χαλκιδικής.
Οι παραγωγοί όμως δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ γιατί, όπως τους αναφέρθηκε, οι αιτήσεις τους έγιναν το Φεβρουάριο, μήνα μέσα στον οποίο δεν προβλέπονται αποζημιώσεις, δηλαδή έγιναν εκτός προθεσμίας.
Είναι αποδεδειγμένο όμως και --->>>

Σιγά μην κλάψω!

Σχολή χορού στον Πολύγυρο!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ – Π.Ο. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 2-1

Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας
Με νικητή τον Απόλλωνα της Αρναίας έληξε το ντέρμπυ της Χαλκιδικής για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και προηγήθηκαν στο 15΄με τον Σαλέπη με ωραίο σουτ. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην επανάληψη και ισοφάρισαν στο 48΄ με τον Τσακαλίδη. Οι παίκτες του Απόλλωνα αντέδρασαν και προηγήθηκαν ξανά στο 63΄ με 2-1 με τον πρώτο σκόρερ τους Μακρή. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες για να αυξήσουν τα τέρματά τους αλλά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Τοπάλη του συνδέσμου Μακεδονίας που είχε μέτρια απόδοση, βρήκε τον Απόλλωνα --->>>

Oι Οβιδιακές Μεταμορφώσεις του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά

Από το  antigoldgreece
Στη “δημόσια διαβούλευση” της κας Καραβασίλη με τους εργαζόμενους, αιτησιούχους και λοιπούς υποστηρικτές του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, στις 26 Νοεμβρίου στον Πολύγυρο, ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ κ. Γιώργος Βαγιωνάς έστειλε επιστολή όπου αιτιολογούσε την απουσία του, συνοδευόμενη από το κείμενο επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή προς τις Υπουργούς Οικονομίας/Ανάπτυξης κ. Κατσέλη και ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη. Το κείμενο της ερώτησης δημόσιεύθηκε στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ” στις 1 Δεκεμβρίου.
Η ερώτηση έχει θέμα: “Η πώληση της ανεκτίμητης αξίας δημόσιας περιουσίας --->>>

Εγκαίνια έκθεσης του Χρήστου Χούπα "Τέχνη - Περιβάλλον - Χρηστικότητα"


Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:00 μ.μ, στον Εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου στην Ιερισσό, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης του Χρήστου Χούπα, με θέμα "Τέχνη - Περιβάλλον - Χρηστικότητα ".

Δείτε και άλλα έργα --->>>


The House of the Rising Sun!!!


Επιμέλεια: Άγγελος Πατρώνης
Το Σπίτι του Ανατέλλοντος Ηλίου, είναι ένα παραδοσιακό Αμερικανικό τραγούδι.
Περιστασιακά αναφέρεται επίσης και ως Rising Sun Blues και μιλάει για την ζωή που σχεδόν πάντα πάει στραβά στη Νέα Ορλεάνη.
Η πιο επιτυχημένη εμπορικά εκδοχή του είναι αυτή των Animals to 1964.
Oπως πολλές κλασικές λαϊκές μπαλάντες η προέλευση της χάνεται στον χρόνο.
Ο Alan Price των Animals, από έρευνα που η ίδια η μπάντα έκανε όταν αποφάσισε να διασκευάσει το τραγούδι που πρωτοάκουσαν σε κάποιο bar στην Ν. Ορλεάνη, ισχυρίστηκε ότι το τραγούδι ήταν αρχικά αγγλικό τραγούδι του δέκατου έκτου αιώνα που αναφέρονταν σε έναν παραδοσιακό οίκο ανοχής του Soho και ότι οι πρώτοι βρετανοί μετανάστες πήραν το τραγούδι στην Αμερική --->>>

Αλέξανδρε, δε θα σε ξεχάσουμε!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Την μεγαλύτερη (σε βαθμό δυσκολίας) νίκη της ιστορίας του πέτυχε το Στρατώνι που επικράτησε στην Αρναία με 90-85 επί του Ο.Φ.Η. , που έχει τον τριπλάσιο προυπολογισμό σαν ομάδα. Οι κρητικοί ήταν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα αλλά οι αθλητές μας πάντα έβρισκαν τον τρόπο να είναι κοντά παρότι αγωνίζονταν χωρίς τους Πεγιά και Πιπιλιάρη(που χειρουργείται αύριο και του ευχόμαστε περαστικά). Στο 36' οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 69-80 και ενώ όλα έδειχναν χαμένα οι αθλήτες του Δημήτρη Μύθου έπαιξαν παλικαρήσια άμυνα και με την βοήθεια των 100 περίπου φιλάθλων μας έκαναν ένα σερί 14-2 , πήραν το προβάδισμα στα 50'' και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος. Επόμενος αγώνας την Κυριακή (12/12/2010,17.00) στην Λευκάδα με την τοπική Δόξα που βρίσκεται στο γκρούπ των πρωτοπόρων.
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: --->>>

Σαν σήμερα...