Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

KKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι μεγαλοβιομήχανοι αποθρασυμμένοι αξιώνουν να αποφασίζουν αυτοί το χρόνο εργασίας και το μισθό πείνας που θα δίνουν στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και η ΝΔ όχι μόνο υιοθετούν τις αντιδραστικές τους επιδιώξεις αλλά και προπαγανδίζουν ως πατριωτικό καθήκον τη συναίνεση για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.
Η εργατική τάξη έχει και --->>>

Απίστευτο και όμως αληθινό...

Η εικόνα που βλέπετε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.. Το καρτελάκι του Πρωθυπουργού γράφει TROIKA-GREECE.. Ήταν να μην το δουν αυτό ο Αυτιάς και Καρατζαφέρης.. Τα έψαλαν κανονικά στον Πρωθυπουργό.. Τι θέλουν όμως να πουν πραγματικά οι ποιητές;; Ότι μιλάει ο εκπρόσωπος της Τρόικας και της Ελλάδας;;; Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.. Οι διοργανωτές εννοούσαν την --->>> 

Ο στοχαστής του Dr Seeng

Ο Ψαραντώνης στον Πολύγυρο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Η ρύπανση με υδράργυρο «οδηγεί σε ομοφυλοφιλία τα υδρόβια πτηνά»

Επιπτώσεις στην ερωτική ζωή
Αρσενικά υδρόβια πτηνά που εκτίθενται σε ρύπανση από υδράργυρο αποκτούν ομοφυλοφιλικές τάσεις οι οποίες μειώνουν την αναπαραγωγική τους επιτυχία και τις προοπτικές του είδους, υποδεικνύουν πειράματα στο εργαστήριο, τα οποία προσομοίωσαν τις συνθήκες που επικρατούν στο φυσικό περιβάλλον.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Γκέινσβιλ θεωρούν αναμενόμενα τα αποτελέσματα της μελέτης, δεδομένου ότι ο υδράργυρος είναι γνωστό ότι επηρεάζει το ενδοκρινές σύστημα πολλών ζώων.
Στην περίπτωση των πτηνών --->>>

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της αντιπροσωπείας της Ν.Α.Χ. στην Αυστραλία.

ΠΗΓΗ: Ν.Α.Χαλκιδικής!

Δημοκρατική διαβούλευση και ενεργός συμμετοχή των πολιτών για να αποτραπεί μία νέα επίθεση στο φυσικό, πολιτιστικό και οικονομικό περιβάλλον της Βόρειας Χαλκιδικής, από τις νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες χρυσού

Η Περιφερειακή, Αυτοδιοικητική Παράταξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΔΗΜ.Ο.Σ.)" θεωρεί ότι είναι εκβιαστική και μεθοδευμένη η διαδικασία «διαβούλευσης» που προώθησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και το «νέο επενδυτικό» σχέδιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού κ. Μπιρμπίλη εστάλη στην περίοδο των εκλογών και της αλλαγής των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Μ.Π.Ε για μία συνοπτική διαδικασία διαβούλευσης και γνωμοδότησης από την τοπική κοινωνία.
Η ενέργεια αυτή δημιουργεί --->>>

Μέτρα εμπορευματοποίησης της παιδείας και φοιτητικές κινητοποιήσεις

Την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας και προωθείται από το κεφάλαιο και την ΕΕ με ενιαία στρατηγική σε όλα τα κράτη μέλη της, καταγγέλλει με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος που απλώνονται στην Ελλάδα, την Αγγλία, στην Ιταλία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ ενάντια στα μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει στην ερώτησή του τα ακόλουθα: --->>>

Πωλούνται...


Πωλούνται δύο (2) προκάτ ξύλινα σπίτια, 16 και 33 τ.μ., στην τιμή των δέκα χιλιάδων (10.000) €.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944695400 (Κώστας) 
Δείτε και το άλλο σπίτι. --->>>

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με τον διαχωρισμό των αγροτών σε «ενεργούς» και «μη ενεργούς»

Το ξερίζωμα της φτωχής αγροτιάς από τη γη της, προς όφελος της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας επιδιώκει η ΕΕ με την ΚΑΠ που σχεδιάζει για την περίοδο μετά το 2013. Οι σχεδιασμοί της ΕΕ για την «ΚΑΠ με χρονικό ορίζοντα το 2020» δίνουν την χαριστική βολή στην φτωχομεσαία αγροτιά, με την ουσιαστική κατάργηση των ενισχύσεων και την μετατροπή τους σε επιδοτήσεις, με ζεστό, δωρεάν χρήμα από τις τσέπες των εργαζομένων των κρατών μελών της ΕΕ, της επιχειρηματικής δράσης των μεγαλοαγροτών.
Τα παραπάνω καταγγέλλει --->>>

«Ας πάψουν κάποιοι να πληγώνουν την παράταξη»

Γιώργος Βαγιωνάς, 01/12/2010, στο skai.gr 
Οι εχθροί της παράταξής μας βρίσκονται εκτός και όχι εντός των τειχών.

Σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία, χρέος μίας αξιόπιστης παράταξης όπως είναι η ΝΔ, που διαχρονικά έχει αποδείξει την υπευθυνότητά της, αλλά και χρέος όλων όσων την υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Σε ένα πολιτικό σύστημα που κλονίζεται από έλλειμμα εμπιστοσύνης, το κάθε κόμμα καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον όχι μόνο της μερίδας των ψηφοφόρων του αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Απέναντι σε όσους υποκινούμενοι είτε από προσωπικές φιλοδοξίες είτε από αρχηγικές φιλοδοξίες είτε ακόμα από «γινάτι», προσπαθούν να --->>>

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πολυγύρου για την ημέρα κατά του AIDS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το AIDS είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες τις σύγχρονης εποχής. 30 χρόνια πριν, εκτός από τον πόνο και το θάνατο, υπήρξε και η κοινωνική απομόνωση που καταδίκαζε τα θύματα με το χειρότερο τρόπο.
Το ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους δε σημαίνει ότι συνάνθρωποί μας δεν υποφέρουν από τη μάστιγα αυτή. Στη χώρα μας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το πρώτο δεκάμηνο του 2010 ανέρχονται σε 519. Δραματική είναι η κατάσταση σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής.
Το ΑIDS είναι εδώ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Όλοι μας από το μεγαλύτερο --->>>

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη

"Αιτία πολέμου" η παραπέρα μείωση των αποδοχών!

Συνάντηση είχε χθες το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τoν Yφυπουργό Οικονομικών  Φ. Σαχινίδη ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης από την πλευρά της ΔΟΕ τέθηκε για μια ακόμη φορά το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των εκ/κών, η έντονη ανησυχία για τις «φήμες» περί περικοπής του εξωδιδακτικού επιδόματος, καθώς και η θέση του κλάδου ότι οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών θα αποτελέσει «αιτία πολέμου».

"ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ο τόπος & οι άνθρωποι" - Παρουσίαση λευκώματος Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής "ΚΥΚΛΟΣ"

Ξεκινάει τις παραστάσεις, για τη νέα Σχολική χρονιά, η θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής "ΚΥΚΛΟΣ" , την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010.
Το Πρόγραμμα του Δεκέμβρη έχει ως εξής:
3/12/2010 Δημ. Σχολείο Ταξιάρχη
4/12/2010 Πνευματικό Κέντρο Ζερβοχωρίων
18/12/2010 Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας
22/12/2010 Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς.
Το θεατρικό που θα παρουσιάζουν είναι το: " Οι δυο λύκοι και η κοκκινοσκουφίτσα".
Οι ίδιες παραστάσεις θα συνεχιστούν και στο πρώτο εξάμηνο του 2011, σε όσα Σχολεία ή Συλλόγους γονέων το ζητήσουν και φυσικά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής για τη σημερινή ημέρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε το 1988, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αργότερα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, μιας από τις φονικότερες επιδημίες του σύγχρονου κόσμου με πάνω από 25.000.000 θύματα, ενώ από την εμφάνιση του ιού πριν από 25 χρόνια έχουν προσβληθεί ως σήμερα 60.000.000 περίπου άνθρωποι. Το Aids σκοτώνει κάθε μέρα 1400 παιδιά και κοστίζει τη ζωή σε περισσότερα από 500.000 παιδιά κάθε χρόνο.
Το Aids, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι --->>>

"ΣΥΝΑΥΛΙΑ ....ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας καλεί να παρακολουθήσετε την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ….ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».

Το πρόγραμμα αυτό που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης “Philoxenia 2010” περιλαμβάνει κομμάτια των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Καραΐνδρου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σαββόπουλου, Πασχαλίδη αλλά και Παραδοσιακά τραγούδια.
Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Το σκάνδαλο της κρατικής διαφήμισης

Τhe Man In Black!!! (Άνδρας στα μαύρα)

O John R. "Johnny" Cash (Φλεβάρης 1932 - 12 Σεπτεμβρίου 2003), ήταν ένας Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός, και συγγραφέας. Ένας από τα τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ου αιώνα.
Αν και ο κόσμος κατά κύριο λόγο τον γνώρισε σαν έναν καλλιτέχνη της country μουσικής, τα τραγούδια και ο ήχος του εκτείνονταν σε όλα σχεδόν τα μουσικά είδη, rockabilly, rock and roll, blues, folk.
Ο Johnny Cash ήταν γνωστός για την βαθιά, χαρακτηριστική μπάσο φωνή του.
Τρία ήταν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. Η ανυποταξία του - σε συνδυασμό με μια μελαγχολική και ταπεινή συμπεριφορά-, η δωρεάν παροχή συναυλιών μέσα στους τοίχους των φυλακών και τα σκούρα ρούχα που συνήθιζε να ντύνεται, εξ΄ου και το παρατσούκλι «The Man in Black».
Ξεκινούσε πάντα τις συναυλίες του με το, Γεια σας, είμαι ο Johnny Cash, και πρώτο --->>>

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ- ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Σας προσκαλούμε στο «Αφιέρωμα στον Καββαδία» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/12/2010, ώρα 8,30 μμ, στην αίθουσα του συλλόγου (Ηλέκτρας 1, πάρκο Μπότσαρη).
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: βιογραφικά, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια από τη Μουσική Παρέα του συλλόγου μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης --->>>  

Οι καλοί μας Δήμαρχοι, ανά τη χώρα, άρχισαν το χριστουγεννιάτικο στολισμό των πόλεων! Πάμε κι εμείς, σιγά-σιγά, με μουσικές!

"Πεζοπορία στον Κάκκαβο"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η "Πεζοπορία στον Κάκκαβο", που διοργανώθηκε στις 20/11/10, από τον Σύλλογο Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, τον Ορειβατικό Όμιλο Βελβεντού Κοζάνης, την Ομάδα Διάσωσης και τον Ιππικό Όμιλο Μ. Παναγίας.
Η συμμετοχή του κόσμου, και στην πρώτη διαδρομή, αλλά και στη δεύτερη και δυσκολότερη διαδρομή της επόμενης μέρας, ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μάς έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφες στιγμές στη --->>>

Καταγγέλλουμε την αναλγησία ...

Καταγγέλλουμε την αναλγησία, την αδιαφορία και την υποκρισία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. Ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λαμβάνει- εν πολλοίς άδικα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω-που θεσμοθετήθηκαν σε πρόσφατα νομοσχέδια (Παιδείας,Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό) προέταξε(τι ειρωνεία;) την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασική αιτία της κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος. Αναμέναμε, λογικά, την παράλληλη θεσμοθέτηση μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα. Είναι και επιταγή του Συντάγματος(παραγρ.5 του άρθρου 21). Αντί αυτών η Κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει ή/και καταργεί υφιστάμενες --->>>

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. – Που βρισκόμαστε ;

Αγαπητοί αναγνώστες του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Είναι γνωστό πλέον το ζήτημα της γνωμοδότησης που ζήτησε στις 29 Οκτωβρίου 2010, εν μέσω εκλογικής περιόδου, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ, κα Μπιρμπίλη), ως προς τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) επί του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., από την ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ Νομαρχιακή Αρχή (κος ΖΩΓΡΑΦΟΣ) και κατ’ επέκταση από τα ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΑ Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Σταγείρων – Ακάνθου (κος ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ), Παναγίας (κος ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ), Αρναίας (κος ΛΑΖΑΡΟΥ), θέτοντας μάλιστα ασφυκτική προθεσμία 35 ημερών, όπως ορίζει ο Νόμος, η οποία προθεσμία εκπνέει στις αρχές Δεκεμβρίου, ήτοι στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας . . .
Γραφτήκανε πολλά τις --->>>

Πωλείται επιχείρηση στον Πολύγυρο.

Πωλείται στον Πολύγυρο Χαλκιδικής Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ βιβλιοχαρτοπωλείο ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ λόγω συνταξιοδότησης .
Τιμή  40.000 ευρώ .
Στην τιμή περιλαμβάνεται όλο το εμπόρευμα και ο εξοπλισμός του καταστήματος η αξία του οποίου ανέρχεται στο πόσο των 60.000 ευρώ . Τηλ. 23710-24715