Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Quiz !

Αστέριος Ζωγράφος:
-2006: Εκλέγεται Νομάρχης Χαλκιδικής!
-2010: Εκλέγεται Δήμαρχος Πολυγύρου!
Ποιοι συνετέλεσαν καθοριστικά στις δύο μεγάλες του αυτές επιτυχίες;

Ραβίνος Yitzhak Shapira: “Οι εχθροί του Ισραήλ πρέπει να δολοφονούνται. Ακόμη κι αν είναι νήπια”

Δυστυχώς, αυτή η “θρησκευτική” προτροπή του Ραβίνου δεν αποτελεί είδηση για τα αργυρώνητα ΜΜΕ.
Δεν αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί δεν συμβαίνει στην Κούβα, τη Γάζα, τη Βενεζουέλα, τη Συρία, το Ιράν, τη Β. Κορέα…
Συμβαίνει… στον χωροφύλακα των ΗΠΑ και αφεντικό των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών…
Η “πολιτισμένη” δύση εξανίσταται συνεχώς και αδιάκοπα για τις παραβιάσεις των “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, αρκεί οι «παραβιάσεις» να συντελούνται σε χώρες αντιπάλους των ΗΠΑ.
Μάλιστα έχουν βρει και τη συνταγή -όπως --->>>

Σε δημόσια διαβούλευση η κάρτα του πολίτη

Προτάσεις για την «κάρτα του πολίτη», μέσου για την απλοποίηση των συναλλαγών με το Δημόσιο σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα μπορούν να καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από σήμερα και έως τις 12 Δεκεμβρίου.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο του υπουργείου και της "ανοιχτής διακυβέρνησης".
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, στην επιφάνεια της κάρτας θα --->>>

«Ανοιχτό Κολυμβητήριο» επιτέλους στη Σιθωνία !!!!!

Μπορεί να μην κατάφεραν να κατασκευάσουν κολυμβητήρια στα Ν. Μουδανιά και στον Πολύγυρο , στην Νικήτη όμως δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της Σιθωνίας με πρωτοβουλία ιδιώτη, γνωστός ως "τελώνης" ιδιοκτήτης ελαιουργείου , έγινε σύγχρονο Ολυμπιακό κολυμβητήριο με υγρό στοιχείο τα ελαιολύματα του ελαιοτριβείου του, με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ιδανικό για τους κολυμβητές του Διάπλου . Αντικαθιστά τον γράσο που χρησιμοποιούν για προστασία.
Δυστυχώς μόνο με ειρωνεία μπορείς να αντιμετωπίσεις την αδιαφορία της τοπικής και Νομαρχιακής --->>>

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα φέρω πιο κοντά τις δυο ψυχές της πόλης»

Κύριε Μπουτάρη, πότε πιστέψατε ότι η νίκη έχει αρχίσει να γέρνει προς τη δική σας την πλευρά;
Είχα την αίσθηση από το Σάββατο, ήδη, ότι τον δήμο θα τον παίρναμε.
Γιατί; Τι είχε συμβεί;
Την τελευταία εβδομάδα μετά την πρώτη Κυριακή συναντούσα στον δρόμο κάτι πολύ διαφορετικό. Εβλεπα ένα ξέσπασμα. Μια αγωνία του κόσμου να κερδίσει το παιχνίδι.
Νιώθετε ότι η κόντρα με τον μητροπολίτη σας βοήθησε;
Νομίζω ότι εν τέλει βοήθησε. Βοήθησε, γιατί έφερε κοντά μας ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς, που, ακούγοντας τον Ανθιμο να κάνει πολιτική είπε «φτάνει πια». Το ίδιο, να ξέρετε, είπε κι ένα σημαντικό τμήμα του συντηρητικού κόσμου της πόλης, που έχει πλήρη --->>>

Σχολιασμός εκλογικών αποτελεσμάτων από τον Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη

Στήριξη στους νοσοκομειακούς γιατρούς για την εβδομάδα ελεύθερης πρόσβασης στην υγεία

Την στήριξή της στην κίνηση των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης και της ΟΕΝΓΕ να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία εκφράζει η περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι «Είναι απάνθρωπο σε συνθήκες ανεργίας και μείωσης των εισοδημάτων των εργαζόμενων η πρόσβαση στην υγεία να παρακωλύεται από αναγκαστική πληρωμή η οποία για πολλούς ανθρώπους είναι δυσβάσταχτη. Το εισιτήριο στα νοσοκομεία πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει επίσης να αποτρέψουμε κάθε --->>>

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΙΔΡΥΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ στον Πολύγυρο

Σ.Β.Ε.Ξ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
<< Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ >>
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΔΡΥΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
Με βάση ειδική μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία συμβούλων LIGNUM AE για λογαριασμό του Συλλόγου Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου Χαλκιδικής (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ) και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προτείνεται να ιδρυθεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής Ινστιτούτο Ξύλου- Επίπλου ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ
Ο γενικός σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του Ινστιτούτου Ξύλου-Επίπλου είναι η επιστημονική, τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων των κλάδων ξύλου και επίπλου και των επιχειρήσεων που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από αυτές για τον εκσυγχρονισμό τους, τη βελτίωση της --->>>

Μέτρα για να συνεχιστεί η λειτουργία εθνικών κολυμβητηρίων που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Σύμφωνα με καταγγελίες ερασιτεχνικών σωματείων κολύμβησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κλείνουν κολυμβητήρια που υπάγονται στην ΓΓΑ (Παπαστράτειο, Άγιος Κοσμάς, Ποσειδώνιο και Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης) καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο χρέος στις εταιρίες προμήθειας πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι κρατικοί πόροι για να συντηρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Επίσης υπάρχει το φαινόμενο οι --->>>

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής

A’ Ανδρών (6η Αγωνιστική )
Κασσάνδρα 64 Ουρανούπολη 73
Διαιτητές: Εδιάρογλου-Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα:7-26, 23-39, 41-55, 64-73
Κασσάνδρα (Παπαστεφάνου)
Μιτελούδης 11(1), Τσιάλας , Νταλιάρης 12, Κερμέντης , Τσιανάκας 2, Παπαστεφάνου 7, Καμάρης , Γαλαρινιώτης 3, Παυλής 14(3), Παγίδας , Ανθόπουλος 7, Κεχαγιάς 8(2)
Ουρανούπολη (Θεοδώρου)
Ευθυμόπουλος 28, Τσιβίλογλου , Ρούσσος , Τσινός 5, Κόκκινος Ε. 9, Κατσαβαβάκης , Στουλούπης 16, Αντωνάκης , Στράντζαλης 7(1), Γεννάδιος 8, Κελέσης , Αλεσλίδης
Φλογητά 69 Αρναία 78 --->>>

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

edo-provokatoras. Απλά, ένα ακόμη blog…

Το blog μου, edo-provokatoras.blogspot.com, είναι στο διαδίκτυο από τον Αύγουστο. Προτίμησα, να μη το δημοσιοποιήσω –μέσω της Ρεσπέντζας- στο διάστημα της προεκλογικής και εκλογικής περιόδου. Τώρα κρίνω πως μπορώ να το κάνω. Είναι ένα απλό blog, που σε κάποιους ίσως ν’ αρέσει και σε κάποιους όχι. Αυτό είναι και το φυσιολογικό, γιατί όπως και στη ζωή, με κάποιους συμφωνούμε και με κάποιους όχι, κάποια πράγματα τα γουστάρουμε και κάποια όχι.
Φιλοδοξεί (…χαλαρά πάντως) σε κάποια πράγματα και στόχους, που για κάποιους μπορεί να είναι σπουδαία και για κάποιους όχι. Απλά πράγματα, δηλαδή… Πολλά είπα. Όποιος θέλει έρχεται και –ανάλογα- μένει ή φεύγει. Έτσι κάνω κι εγώ άλλωστε, με τα blogs.
ΥΓ. …και φυσικά, δε γλυτώνετε (…ούτε η Ρεσπέντζα, ούτε εσείς), από μένα…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Εδώ προβοκάτορας...

Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ καλωσορίζει , στο διαδίκτυο, με μεγάλη χαρά το blog του συνεργάτη μας ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ.
Τις καλύτερες ευχές για πολλές και καλές αναρτήσεις!
-Φίλε μας - Αδερφέ Προβοκάτορα, Καλή δύναμη!

Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου - Τριήμερο Θεατρικής Δημιουργίας

Συνέβη τώρα...

Στο δρόμο Πολυγύρου - Γερακινής τροχαίο με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματισμένο, κάτοικους Πολυγύρου!

Βλέπουν τέλος του ψωμιαδισμού...

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, όμως ξέρει πολύ καλά ότι από την αναμέτρηση βγήκε με ελαφρώς κομμένα τα φτερά. Την ίδια ώρα ακόμη και κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, αναλύοντας το αποτέλεσμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάνουν λόγο για αρχή του τέλους του ψωμιαδισμού, γνωρίζοντας ότι σημαντικό κομμάτι της νεοδημοκρατικής βάσης ψήφισε το νομάρχη Θεσσαλονίκης με βαριά καρδιά…
Μακεδονία 22/11/10

Βαράτε αλύπητα, αλήτες!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά μας για παράταση της προθεσμίας υπαγωγής των επιχειρήσεων στην περαίωση έως τις 29 Νοεμβρίου.
Παρά το γεγονός αυτό, η ΕΣΕΕ εμμένει στο αίτημά της για παράταση της παραπάνω προθεσμίας έως 31 Δεκεμβρίου.
Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών

Το αλαλούμ υπηρεσιών και το Πόρτο Καρράς

Γαϊτανάκι ευθυνών νομαρχίας, δασαρχείου, πολεοδομίας για την ανέγερση κατοικιών
Του Γιωργου Λιαλιου
Οικοδομική άδεια για την ανέγερση ενός χωριού 516 πολυτελών κατοικιών στον χώρο του Πόρτο Καρράς εξέδωσε η πολεοδομία της Χαλκιδικής, χωρίς όμως να υπάρχει άδεια του δασαρχείου και της αρχαιολογίας, αλλά ούτε καν περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. Η υπόθεση έφθασε στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, που πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην τοπική πολεοδομία, η οποία έσπευσε να εκδώσει αναστολή οικοδομικών εργασιών μισή ώρα μετά την άφιξη του κλιμακίου. Η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ, καθώς η έρευνα των επιθεωρητών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο φάκελος έχει σταλεί στον εισαγγελέα και στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για αναζήτηση ευθυνών. Οι επιθεωρητές ερευνούν και την ανάμειξη του απερχόμενου νομάρχη, λόγω μιας αμφίσημης υπόδειξής του προς τα δασαρχεία και την πολεοδομία.
Ολα ξεκίνησαν στις αρχές του έτους. Στις --->>>

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εντός έδρας ήττα 78-80 από το Πέραμα στην Αρναία συνέχισε το Στρατώνι για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι αθλητές μας βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ(30-38 στο 17', 60-72 στο 35').Στα τελευταία λεπτά οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου ανέβασαν την απόδοση τους και με καλή άμυνα έφτασαν κοντά στην νίκη αλλά ο Ντισλής αστόχησε σε τρίποντο με τη λήξη της αναμέτρησης. Επόμενος αγώνας την επόμενη Κυριακή(28/11/2010,17.00) στην Καλαμαριά με το Απόλλωνα. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:
ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΠΕΡΑΜΑ/ΕΡΜΗΣ 78-80 --->>>