Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

...Με τη διαφορά ότι η τρόικα δεν ...παλεύεται!

ΑΥΓΗ 17/11/10

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πολυγύρου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν νέοι άνθρωποι, υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της δημοκρατίας, προσέφεραν την υπέρτατη θυσία στην πατρίδα, δίνοντας τη ζωή τους ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.
Ο αγώνας αυτός δεν έγινε μόνο με αντίπαλο τον Παπαδόπουλο και την παρέα του, αλλά και εναντίον μηχανισμών που ήθελαν τη χώρα μας υποδουλωμένη, εξαρτώμενη και απόλυτα ελεγχόμενη. Τότε οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν τα τανκς. Σήμερα το έγκλημα παρόμοιων μηχανισμών έχει άλλο όνομα, αλλά --->>>

Η ΟΝΝΕΔ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα το πρωί, 300 μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους αγώνες όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στην Ελευθερία.
Εκφράζουμε την ελπίδα πως θα επικρατήσει η λογική και η σημερινή επέτειος δεν θα αμαυρωθεί από οποιουδήποτε είδους επεισόδια.
Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη τη βία και σίγουρα δεν εδραιώνεται μέσα από καταστροφές, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα υποφέρει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σήμερα, ο Ελληνικός λαός καλείται --->>>

MΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για τους αγώνες και τη θυσία των νέων. Επίκαιρο, όσο ποτέ το μήνυμα σήμερα, 37 χρόνια μετά, σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας και τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται καθημερινά και καλούνται να κάνουν σκληρές θυσίες στην προσπάθεια να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα μας, να επανακτήσει το κύρος της και την αξιοπιστία της διεθνώς.
Ας γίνουν για ακόμη μια φορά οι αγώνες και οι φωνές διαμαρτυρίας της νέας γενιάς σημείο αναφοράς, εγρήγορσης, ιστορικής μνήμης, εφαλτήριο νέων αγώνων. Η νέα γενιά είναι αυτή που πάντα αντιδρά, αρνείται να συμβιβαστεί, παλεύει για την --->>>

Ευχαριστίες, Νίκου Παπακωνσταντίνου, Αντιδημάρχου Δήμου Πολυγύρου.

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την ψήφο σας δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η ψήφος σας επιβεβαίωσε ότι το έργο που είχα αναλάβει στο Δήμο Πολυγύρου, πλάι στον Θωμά Καπλάνη, ήταν επιτυχημένο και στο σωστό δρόμο.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους υπαλλήλους και εργάτες του δήμου μας, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν με την προθυμία και την εργατικότητά τους την προσπάθεια που καταβάλαμε.
Τέλος θα ήθελα να δηλώσω πως θα παραμείνω ενεργός πολίτης του νέου δήμου Πολυγύρου, παρακολουθώντας από κοντά όλα όσα μας αφορούν, --->>>

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!

Τη στιγμή που στην κοινωνία χαρίζεται απλόχερα απ’ τους «Σωτήρες» της μια γενικευμένη ξυπολυσιά – οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, ψυχική,
Τη στιγμή που τα αποικιοκρατικά φιρμάνια πέφτουν, σαν όξινη βροχή στην αξιοπρέπειά μας, καλώντας μας να δεχτούμε τις ζωές μας εφεξής μεταλλαγμένες σε αριθμούς,
Η Πολιτεία βλέπει «λύση» των εντεινόμενων προβλημάτων της ουσιοεξάρτησης στην περικοπή δαπανών υγείας και πρόνοιας, με πρόσχημα το «αυξημένο έλλειμμα» (αυτό, που εκτόξευσε στα ύψη επιχορηγώντας ιδιωτικές τράπεζες και παρέχοντας κάθε είδους «διευκολύνσεις» στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις γενικά). Σήμερα επιχειρείται η διαγραφή της υγείας ως δημόσιου αγαθού και κοινωνικού εγχειρήματος, αφού η Πολιτεία --->>>

Plaudite, amici, comedia finita est*

Οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές αναδείχθηκαν σε ένα ακόμη πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, εξέλιξη που απροκάλυπτα υπέσκαψε το χαρακτήρα τους. Η αδυσώπητη κομματοκρατία, άλλως η τάση των κομμάτων να διεισδύουν σε θεσμικά πεδία της κοινωνίας και να δυναμιτίζουν μέσω του άκρατου κομματισμού την αυτόνομη λογική και τις αξίες των θεσμών της κοινωνίας πολιτών, έδειξε πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο επιχειρώντας να επιμολύνει περαιτέρω την αυτοδιοίκηση. Πολλοί κομματικοί σχηματισμοί επιδόθηκαν και σε μια εναγώνια προσπάθεια να πείσουν ότι οι έλληνες ψηφοφόροι αποφάνθηκαν με το ψηφοδέλτιο-σεντόνι των Καλλικρατικών δήμων για την αποδοχή ή μη του περίφημου Μνημονίου.
Ορισμένοι από τους κύριους στόχους της αδικαιολόγητης κομματικής διείσδυσης στους --->>>

Ερώτηση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσου Κουράκη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου –Πασχαλίδου για την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση ύψους 40% των διοδίων τελών στα Μάλγαρα.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση της τιμής του τέλους διοδίων στα Μάλγαρα.
Στην ερώτηση οι βουλευτές επισημαίνουν ότι μόλις μία μέρα μετά τις εκλογές, στις 16 Νοέμβρη, η κυβέρνηση επέβαλε πρόσθετο χαράτσι στους διερχόμενους οδηγούς από το σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, τα οποία λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο. Η αύξηση κατά 40% στα τέλη, από 2 σε 2,80 ευρώ, είναι εξοργιστική και φαίνεται να επιβεβαιώνει δημοσιεύματα ότι αποτελεί αντιπαροχή --->>>

17 Νοέμβρη …1939 !


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Η 17 Νοέμβρη, που έχει καταγραφεί σα μέρα αντίστασης, θυσίας και πάλης στην ιστορία μας και (…το πιο σημαντικό), στη συνείδηση του λαού, είναι παράλληλα, η «Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών». Και δεν είναι κάποια απ’ αυτές τις …ξενέρωτες και χωρίς νόημα «Διεθνείς Ημέρες»… Γιορτάζεται για πάνω από 60 χρόνια, σε ανάμνηση των φοιτητών που έπεσαν θύματα των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία.
Στις 17 Νοεμβρίου του 1939, τα κατοχικά στρατεύματα εισέβαλαν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου της Πράγας. Σκότωσαν επί τόπου 9 φοιτητές, ενώ έστειλαν άλλους 1.200, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Να λοιπόν, που η Ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι …σαν φάρσα…
 

ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ...;

Μήνυμα του Γιάννη Δριβελέγκα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη του 1973, 37 χρόνια πριν, η νεολαία μας, αρνούμενη να συμβιβαστεί στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στη στέρηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, με την εξέγερσή της στο Πολυτεχνείου, έβαλε τέλος στο δικτατορικό καθεστώς της χούντας και συμπλήρωσε τις σελίδες της ένδοξης αγωνιστικής ιστορίας του λαού μας.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια δύσκολη συγκυρία για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας. Η σημερινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει --->>>

ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λαμπράκης Γιώργος απαντάει στο Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη.

Στο Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη απάντησε σήμερα ο περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Λαμπράκης, με συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι της Χαλκιδικής.
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης σχετικά βίντεο.
Ο εσωκομματικός "πόλεμος" στο ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής άρχισε, τα προβλήματα που υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ μπήκαν, προσωρινά, κάτω από το χαλί των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι εκλογές τελείωσαν, το χαλί στάλθηκε στο καθαριστήριο και τα προβλήματα φάνηκαν! --->>> 

Μαργαρίτης Σχοινάς

Συνέντευξη του Μαργαρίτη Σχοινά σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό για την κρίση στην Ευρώπη.

Ο κ. Σχοινάς επελέγη από τον Μπαρόζο (πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ως ένας από τους στενούς συνεργάτες του αλλά δεν ήταν άξιος για ευρωβουλευτής στη Ν.Δ!
Επελέγησαν κάποιοι Τσουκαλάδες 70 χρονών και άλλοι κομματικοί αστέρες...
Δείτε στη συνέχεια σχετικό βίντεο --->>>

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι εκπαιδευόμενοι, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Διευθυντής του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας(Νεάπολη) Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκδήλωση για την 37η επέτειο του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 6μμ στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νεάπολης.
Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο πολιτειολόγος κ. Κώστας Ζουράρις με θέμα: «Αργόσυρτη διάρκεια του Ελληνικού Λαού: Αντίσταση και Πολυτεχνείο».
Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση.
Ο Διευθυντής
Ανανιάδης Παναγιώτης
Γεωλόγος - Θεολόγος

Η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ εύχεται στους εκλεγμένους των αυτοδιοικητικών εκλογών κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Υπόσχεται να σταθεί αρωγός σε κάθε θετική τους προσπάθεια και αυστηρός κριτής σε κάθε τους παρεκτροπή.
Παράλληλα εκτιμώντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών διαπιστώνει:
1. Επιβεβαιώθηκε η άποψη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πως οι εκλογές έπρεπε να έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και μόνο. Έτσι, παρά το μικρό μέγεθος του κόμματος, τα αποτελέσματα ήταν εκ διαμέτρου αντίστροφα, με αποτέλεσμα --->>>